Skoly filipinskeho boje v Cechach

barmský box, escrima, silat, viet vo dao a jiná exotická bojová umění

Příspěvekod severin » pon 18. úno, 2008 16:41

Už dlouho tu nikdo nepřispěl,tak si dovolím předložit celkem zajímavý seznam fma u sousedů v Německu.No řekněte nestačí nám tady v tý malý zemičce těch pár stylů ?:D .Třeba se někdo inspiruje.

http://www.fmabc.de/FMA/fma.html
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod xiuwei » pon 18. úno, 2008 20:36

xiuwei
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kampilan » úte 19. úno, 2008 11:49

tak tohle mohl být zajímavý seminář, neznáte někdo náhodou podrobnosti? http://silat-suffian.blogspot.com/2008/ ... ng_17.html
kampilan
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod BuFF » úte 19. úno, 2008 12:16

Asi je nejlepší obrátit se přímo na ty 4 účastníky té soukromé akce. Podle informací na webu byl nábor do soukromého ABFC klubu? ukončen již loni. Ale je to dobrej nápad, místo cesty do zahraničí pozvat si učitele na soukromku přímo domů :lol: asi trochu finančně náročnější, ale za pohodlí se vždycinky připlácí.
Inter verba et actus magnus quidam mons est
Mezi slovy a činy stojí vysoká hora.
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kampilan » úte 19. úno, 2008 12:27

A jaký máte názor na Martina Hradeckého a jeho školu, četl jsem si tady příspěvky a moc jsem se toho z nich nedověděl. Kvalita výuky by měla být dobrá, ale nikdo moc zkušeností nepopsal, jenom z nějakého jednodenního semináře...
kampilan
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod luen » úte 19. úno, 2008 12:31

kampilan píše:A jaký máte názor na Martina Hradeckého a jeho školu, četl jsem si tady příspěvky a moc jsem se toho z nich nedověděl. Kvalita výuky by měla být dobrá, ale nikdo moc zkušeností nepopsal, jenom z nějakého jednodenního semináře...

Defendu u nej cvici, tak mu napis SZ 8)
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BuFF » úte 19. úno, 2008 12:39

Jestli tě ta škola zajímá tak se tam přihlaš a uvidíš sám. Vlastní zkušenost nidky nic nehradí. Kvalitu výuky poznáš většinou nejlépe podle výsledků žáků toho kterého učitele takže se jukni po někom kdo u M.H. cvičil nebo cvičí a uvidíš výsledky. Styl výuky by sis měl vyzkoušet vždy osobně protože co jednomu žáku třeba sedí tak jinej na to může nadávat a naopak podle toho se nedá moc rozhodovat. Stejně musíš vždycky makat sám za sebe, žádnej učitel to za tebe neodcvičí

Defendu snad cvičil jen občas - sem tam seminář, žádná pravidelné cvičení.
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kampilan » úte 19. úno, 2008 12:47

no právě, že poznatky ze seminářů asi nebudou odpovídat poznatkům z regulérní výuky, takže asi defendua nebudu otravovat. Právě, že přihlásit se asi nebude snadné, protože, jak už ste psali, oficiálně skončil nábor, tak bych chtěl nějaké info předtím, než se začnu snažit se tam dostat, protože kdyby se zadařilo, tak abych po prvním tréninku neodešel s tím, že se tam dělá něco uplně jiného, než jsem očekával. Tím bych ztrácel svůj i pana Hradeckého čas.
kampilan
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod BuFF » úte 19. úno, 2008 12:59

kampilan píše:no právě, že poznatky ze seminářů asi nebudou odpovídat poznatkům z regulérní výuky, takže asi defendua nebudu otravovat. Právě, že přihlásit se asi nebude snadné, protože, jak už ste psali, oficiálně skončil nábor, tak bych chtěl nějaké info předtím, než se začnu snažit se tam dostat, protože kdyby se zadařilo, tak abych po prvním tréninku neodešel s tím, že se tam dělá něco uplně jiného, než jsem očekával. Tím bych ztrácel svůj i pana Hradeckého čas.
no bejt tebou, tak tohle tady moc veřejně nešířím, protože jestli sem pan Hradecký chodí a ten tvůj příspěvek si přečte tak asi nebude takového malověrného kandidáta ve svém klubu chtít. Musíš tomu víc věřit chlape, je to prestižní záležitost :lol: Když chceš chodit někam extra tak máš prostě těžší vstupní podmínky. Viděl jsi přece FightClub co tam ty kluci museli všechno zmáknout než je přijali :wink: :lol:

Zeptej se Defendu, třeba má nějaký přesnější informace a líp ti poradí, ten má asi k M.H. z místních diskutérů nejblíže.
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 19. úno, 2008 13:39

nač ta ironie????
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kampilan » úte 19. úno, 2008 14:13

no taky mi ta zpráva vyzněla jako ironická, ale třeba odkazovala jenom na společný název fighting club. Každopádně nemůžu věřit něčemu, o čem moc nevím, proto jsem se ptal na zkušenosti. Nemá cenu se snažit někoho prosit o přijetí, když pak po prvním tréninku odejdu, protože jsem neměl informace. To bych instruktora jenom naštval, že mu beru čas...
kampilan
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod BuFF » úte 19. úno, 2008 14:26

A co vlastně hledáš?? Nebo spíš na základě čeho ses rozhodnul uvažovat o tom klubu?? Chceš cvičit pod M.H. tak neváhej a pokus se o přijetí, chceš cvičit ... no já vlastně nevím co přesně a jak učej..asi serradu,balaraw,RBSD a teď i silat, ale to je jedno prostě chceš to co oni vyučujou- tak opět jdi a neváhej. Máš jejich tělocvičnu blízko bydliště - tak opět neváhej. Ale jestli vlastně jen tak sonduješ a třeba ani nevíš co cvičit za FMA tak máš v Praze i nějakej jinej výběr a můžeš zkusit i jiné školy, ale to jsi si určitě sám pročetl. Co víc na to říct. Opakuju opět : Defendu ti může podat asi nejpřesnější informace, my ostatní tady o nich moc aktuálních a ověřených věcí nemáme. Lidi od nich sem kecat asi nechoděj, informace o sobě nešířej a s dalšími kluby se moc nedružej takže ti zbývá jen mu zavolat nebo napsat. Netuším jak víc ti pomoc. Bohužel jestliže je ta škola tak trochu soukromá a mírně utajená tak se tady fakticky o ní asi víc nedozvíš. Ale hned na začátku uvažovat že ho tvůj zájem nebo jinej názor může naštvat... hm nevím to mi přijde divný
Jdi do toho bez předsudků a vyzkoušej to. Třeba ten klub uzavřel právě kvůli tomu aby odradil takový ty váhavce a lidi co tomu nevěří. Protože proč jinak by to bylo uzavřený? takže odhoď stud a jdi za svým cílem. Osobně budu rád, když sem pak napíšeš svoje zkušenosti.

A taky si můžeš počkat na další Fighter magazín protože tak nějak začínám tušit co tam bude za reportáž :lol: třeba se z něj dozvíš něco víc.

2jendis: máš SZ
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kampilan » úte 19. úno, 2008 15:18

hledám systém zaměřenej na chladný zbraně a to především nůž a mačeta, nepotřebuju ani žádnej původní styl. Nerad bych, aby to vypadalo jako na eskrimě a WT, kam jsem docházel, že se budu jenom učit s tyčí a výuka netyčových zbraní, že jednou možná přijde, ale až za 50 let možná :lol:
No a nerad bych nějaký sice pěkně vypadající, ale pro člověka, kterej necvičí dvacet let, nepoužitelný techniky. V dipenshi jsem se byl podívat a jejich styl výuky mi nevyhovoval. Jinak nemám s žádným BU zkušenosti.
kampilan
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod BuFF » úte 19. úno, 2008 15:27

NJN... i když má Praha velkej výběr proti zbytku ČR tak zas tolik různých stylů zaměřený na chladný zbraně tady taky není takže ti zbejvá ještě MA u Severina a pak ten Martin H. Možná ještě Gunting ale tam taky jsou aktuální informace o výuce takové protichůdné a třeba někdo z japonských škol, ale ty na mačety moc nejsou. prostě to zkus a pak sem napiš jak jsi dopadnul
A co takhle zkusit nějak šerm? třeba Digladior?
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » úte 19. úno, 2008 15:29

BuFF píše:Ale je to dobrej nápad, místo cesty do zahraničí pozvat si učitele na soukromku přímo domů :lol: asi trochu finančně náročnější, ale za pohodlí se vždycinky připlácí.

Mozna, ze to az tak financne narocnejsi nebude... spis bych rekl, ze je to vyslo levneji, nez kdyby se museli sebrat a vsichni 4 letet za nim :wink:
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BuFF » úte 19. úno, 2008 15:40

ale jo, já jim účetního nedělám. Jen mi trochu udivuje, proč má Tonda N. na blogu, že se mu maj hlásit zájemci o seminář a pak když tady je jeho šéfík tak je to vlastně uzavřenej seminářík jen pro pár vyvolených. Myslím, že zájemců by se našlo určitě o hodně víc.
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » úte 19. úno, 2008 17:34

Vidím,že se tady o mě dost píše :wink:

©kolu M.H. mohu doporučit komukoliv kdo má zájem o trénink tradičních stylů fma.Lidem kteří se naopak zajímají o praktický,reálný boj zbavený tradičních záležitostí,mohu doporučit Martinovi tématické semináře zaměřené na teleskop,nůž a údajně v tomto roce i boj zblízka a sebeobranu.

O konání soukromky jsem věděl asi dva měsíce zpět,vím také o důvodech proč z toho nechtěli udělat komerční cirkus "S lovcem lebek",ale myslím,že mi nepřísluší abych se tady k tomu vyjadřoval.

Proč je škola uzavřená,soukromá?Právě proto,že není komerční a jejím účelem není vydělávání peněz,ale jen a pouze zdokonalování se v tradičních stylech jejichž trénink je během na velmi dlouhou trať.Otázka zní-trénovat desítky lidí,nemít na ně dostatek času,učit stále další nováčky dávno probrané základy a tím brzdit ostatní-nebo intenzivně cvičit malinkou skupinku žáků,kteří mají motivaci,zájem o zdokonalování se a je u nich určitá jistota,že u tréninků vydrží?
M.H. si vybral druhou variantu,já mu v tom fandím.

Jinak jsem u M.H. pravidelně trénoval serradu před několika lety,teď už mne zajímají "jen" jeho semináře.

Pokud jsem napsal nějaké nepřesnosti,tak se omlouvám,je to už nějaká doba co jsem s Martinem naposledy mluvil.

Pokud se ovšem chcete dozvědět víc,zkontaktujte přímo M.H.,nic vám v tom nebrání,jen vlastní lenost,telefon i mejl jsou volně dostupné na jeho stránkách :wink:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BuFF » úte 19. úno, 2008 18:48

Takže jsem se ani moc neseknul a slovo zasvěceného do problematiky (defendu) se celkem shodují s tím co jsem psal já, minimálně v tom že zájemci maj Martinovi zavolat :lol: Jen se chci zeptat Defendu kolik teda chodí k Martinovi pravidelně lidí? teda jestli to není nějaká vnitřní informace. Díky za info, klidně i jako SZ.

A jestliže mě nováčci brzdí ostatní tak je podle mě trochu blbá metodika ve vedení školy. V thaiboxu, MMA ale asi i v jiných stylech např. MGW WCH s tímhle problém nemaj. Nováčci se průběžně začleňujou do normální výuky a pokročilí pravidelně procvičují základy. Všichni cvičej vlastně pořád stejné věci a pokročilého od nováčka poznáš hlavně tím že má lepší skill a ne že používá nějaký pokročilejší techniky, alespoň u nás v PTK to takhle je.

A stím silatem mě teda spíš udivovalo že Tonda prý ani nestíhá lidem odpovídat na emaily jaká spoustu lidí ho uhání a rádi by se o tom SSBD dozvěděli trochu víc a pak ze 6 dnů si šéfík nenajde ani jeden den pro veřejnost... trochu rozpor mezi tím co píšou na blogu.. ale jinak je mi to stejně jedno, spíš mi bylo líto zájemců kteří nemaj takový konexe jako ty :lol:
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kamiwaza » úte 19. úno, 2008 20:22

Jestli mohu přispět do diskuse, tak mám jednu zkušenost. Několikrát jsem napsal dotaz (2x) do klubu Serrada a ani jednou jsem neobdržel odpověď. Tak chodím cvičit (i když jsou to bohužel jen semináře) k těm, co mi odpoví na každý mail, chovají se ke mně přátelsky a ze cvičení nedělají tabu :wink:
Co se týče toho brunejského systému, tak jsem po něm rovněž trochu pátral, na oficiálních stránkách se psalo, že se zatím žádný seminář nekoná, nic neříkající informace a na jednou ejhle seminář s lovcem lebek. Co si o tom mám myslet :?:
Připadá mi to jak na Nově: " Byli jsme první a byli jsme u toho." :lol: :lol: :lol:
kamiwaza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » úte 19. úno, 2008 21:13

Nemám tušení kolik k nim momentálně chodí lidí,ani mě to nezajímá.
Co se týč těch nováčků,tak to byl pouze můj názor,proč soukromý klub a ne otevřená škola.

Ohledně soukromého semináře silatu-a proč ne?
Chcete si taky domluvit seminář?Tak si ho zařiďte,nikdo vám nebrání.Dejte dohromady dostatek lidí,zařiďte prostory,ubytování a pozvěte si koho chcete.Hrozně se mi líbí výkřiky lidí,kteří nic nezařídí a pak se děsně diví,že si někdo dovolil zacvičit si soukromě (za své nemalé finanční prostředky)způsob boje o kterém by bez těchto pořadatelů (provozovatelů blogu) neměli ani páru,že existuje :roll:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na ostatní asijská bojová umění a sporty...