Rychlost

přátelské sparringy, praktická výměna zkušeností, testování dovedností, setkání, výzvy etc.

-

Příspěvekod luen » sob 23. úno, 2008 9:27

Trenujeme i do ringu, ale i na ulici ... ti co trenuji jen na ulici a chteji trenovat jen na ulici, prijdou mnohdy v zalostnem fyzickem stavu ... vetsinou maji i napad, ze by to tak mohlo zustat, protoze proc se potit, ze? Pak ale zvladaji cvcicit cca do rozcvicky (a to jsou ti lepsi) a zbytek treninku uz jen "chcipaji" ... neverim tomu a praxe mi to potvrdila, ze si takovy clovek z treninku neco odnese, kdyz ve chvili, kdy se zacne neco ucit uz ma tepovku jako by ho mel slak trefit a cele to tam jen protrpi ... Ano ... vlastne muze pauzovat, ze? Opet k jejich smule nedelaji zbytek treninku nez to, ze se 2x pohnou a nekolik minut pauzujou ... O NICEM!!!!

A ted k te realite! V realnem stretu se ti uvolni, podle toho jak jsi na nej pripravenej psychicky mnoho adrenalinu a srdce u cloveka bez fyzicky, nezvlada ani jej odbouravat ... Vzdy, kdyz jsem videl takoveho cloveka se prat, tak se musel spolehat na "z prdele kliku", aby soupere sejmul 3 ranama a jakmile mu to nevyslo, tak to projel a uz se nezmohl ani na utek :wink:

Takze takove to se zaklinani ulici u lenochu je jen z nouze ctnost a ze stran treneru mnohdy milosrdna lez, ci vedome odrbavani lidi :wink:

Mam venku neco odbouchano a kdyz ctu tyhle kecy o nepotrebnosti fyzicky, tak se ptam ve kterem meste bydli chcipaci na ktere staci jen 3x machnout rukou ... napiste ... se tam prestehuju a budu tam delat vajdu :lol:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » sob 23. úno, 2008 10:13

Na toto forum nechodim aj preto ze tu niekomu nieco vysvetlit zabera strasne vela casu a energie a to ja nemam. Ale ked ma ukr. tak neomalene spomenul, tak ja len k tomu, ze tu niekto vytahuje sprinterov a vytrvalost --- beh na 100m trva cca od 9.5 - 14 sekund podla urovne. Ked vam to staci, ze to udychate a potom padnete na zem s tepom cez 200 ok ;), ale ziaden sprinter na tom nie je tak zle. To by ako neslo.
Bezal som uz s neaktivnym sprinterom pre neho pohodove tempo, ktore udychal skoro cele nosom cca 50minut. Ja som bol celkom rad, ze nemam zakazane otvarat usta ;). Ze by som tento vykon porovnaval s vytrvalcom ma ani nenapadne, to je zase uplne niekde inde. Ale na drzovku si dovolim tvrdit, ze vacsina z vas by to po 5-10 minutach ak nie skor vzdala pre vysoke tempo.

Vytrvalostna uroven aktivneho rychlostne trenujuceho sportovca je pre vas absolutne vzdialeny vesmir vykonov kde nieco porovnavat s urovnou rekreacne trenujuceho jedinca je komedia a hladanie paralelnosti medzi trabantom a ferrari.

Ak to este stale niekomu "bystrejsiemu" nedochadza tak stale myslim iba na to, ze ked sprinter povie, ze trenuje vytrvalost len okrajovo tak je celkom mozne, ze by ste po takej okrajovej davke vytrvalosti tyzden regenerovali. A trenovat 1x za tyzden je nic moc ;)
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Luen:

Příspěvekod Franz » sob 23. úno, 2008 10:17

Luen: Nevím, ale po třech ranách když umíš dát slušnou šlehu, a dáš mu na nos, tak kolikrat ani ty 3 nedáš, on si to rozmyslí, teda zase pokud to není nějaký boxer... ... navíc existuje tolik slabin na lidském těle, strašně moc jich je, to většina ani neví kde všude...
Franz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod severin » sob 23. úno, 2008 10:33

4 :Ukropcany
Psal jsem o nácviku rychlosti a ty to zaměňuješ s vytrvalostí.
Je to dané fyzicky,že nevydržíš provádět maximálně rychlý pohyb víc než 10s-12s !!! Tobě se zdá,že vydržíš,ale tělo už spomaluje a trénuješ něco jiného !!! Proto znova opakuju nácvik rychlosti by neměl přesahovat 10s + odpočinek 1-2min a celkem 10 sérií,potom delší odpočinek nebo trénink jinak zaměřený.
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » sob 23. úno, 2008 10:58

Franz píše:ale odtamtud mě vyhodili, protože sem přišel v kratasech

:lol: :lol: :lol:
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Franz » sob 23. úno, 2008 11:15

když vy tady furt mluvíte o vytrvalosti, tak to nejde jen tak, říct si, ted budu vytrvalostní věžec... ted budu sprinter... všechno to záleží na počtu vláken ve svale, jak se říká každý je na něco jiného a někde dělají testy, jestli jste spíše sprinter, nebo spíše vytrvalec, s tímhle se člověk rodí, to nenajde během života
Franz
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Luen:

Příspěvekod Ynseminator » sob 23. úno, 2008 11:45

Franz píše:Luen: Nevím, ale po třech ranách když umíš dát slušnou šlehu, a dáš mu na nos, tak kolikrat ani ty 3 nedáš, on si to rozmyslí, teda zase pokud to není nějaký boxer... ... navíc existuje tolik slabin na lidském těle, strašně moc jich je, to většina ani neví kde všude...

Ze jsou na tele slabiny vi asi kazdej. Ale otazka zn i dokazes je trefit ve rvacce? Kdyz ti tece adrenalin i z usi? Popripade se u protivnika objevi kamos (at uz clovek nebo v podobe noze, telskopu, kasru apod.)?
Celkem me dosavaji lidi co porad mluvi o tom kolik je na tele slabin, ale kdyz na to prijde tak zapomenou i utikat.... :idea:
Ynseminator
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod luen » sob 23. úno, 2008 12:09

Franz píše:Luen: Nevím, ale po třech ranách když umíš dát slušnou šlehu, a dáš mu na nos, tak kolikrat ani ty 3 nedáš, on si to rozmyslí, teda zase pokud to není nějaký boxer... ... navíc existuje tolik slabin na lidském těle, strašně moc jich je, to většina ani neví kde všude...

Dobojoval jsem na ulici s prerazenym nosem, z dvojtou frakturou celisti, se zlomenym prste a jel jsem dal ... Mas nejake prakticke zkusennosti a nebo varis z vody??? Jedninej kdo lehnul temer ... znovu zduraznuji TEMER okamzite byl clovek, kterej to koupil nozem. 2 bodne rany (13cm) a 3 rezne ... povidej mi jeste neco o ulici :wink:

Vsechny reci o tom, ze na ulici je neco nepotrebne vetsinou rikaji lide, kteri se po setmeni bez 15-ti teleskopu a nozu nevydaji na nakup! Jsou to kecy, lidi, ktere by kazdy jouda sejmul!

Do nedavna jsem tady kritizoval lidi, kteri delaji hlavne umeni a rikaji tomu troufale kung fu a ted se zase vyrojilo plno zaklinacu ulici ... je to jedna sorta lidi, kteri umi jen teoreticky zvatlat a skutek utek :!:

Resilo se to tady 1000x a vzdy se doslo ke stejnemu zaveru ... tem rychlejsim to tedy uz davno doslo a tem co to nedochazi ... no o nich jemne receno pochybuji :lol:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Franz » sob 23. úno, 2008 12:22

Ynseminator píše:

Ze jsou na tele slabiny vi asi kazdej. Ale otazka zn i dokazes je trefit ve rvacce? Kdyz ti tece adrenalin i z usi? Popripade se u protivnika objevi kamos (at uz clovek nebo v podobe noze, telskopu, kasru apod.)?
Celkem me dosavaji lidi co porad mluvi o tom kolik je na tele slabin, ale kdyz na to prijde tak zapomenou i utikat.... :idea:

to si píš, že bych dokazal... když tě ted dotyčný nasere, tak to de samo¨a bez emocí
Franz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » sob 23. úno, 2008 12:23

No kurňa luene, nejsou tyhle diskuzní fóra skvělý? :lol: ®e se vždy najde někdo evidentně mnohem zkušenější, kdo ti může fundovaně poradit! :lol: :lol: :roll:
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Franz » sob 23. úno, 2008 12:39

[/quote]No kurňa luene, nejsou tyhle diskuzní fóra skvělý? :lol: ®e se vždy najde někdo evidentně mnohem zkušenější, kdo ti může fundovaně poradit! :lol: :lol: :roll:[/quote]

omg... to byl dotaz, to nebylo myšleno, že bych se snažil někoho poučovat... ale nechápu co sem si myslel, když sem psal dotaz na rychlost, mi bylo jasný, že to nakonec bude směřovat někam jinam, na každýho z vás, až si napíšete, jakej ste borec...
to co píšete není k tématu, tak nebrečte.... :roll:
Franz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » sob 23. úno, 2008 13:49

Franz píše:
No kurňa luene, nejsou tyhle diskuzní fóra skvělý? :lol: ®e se vždy najde někdo evidentně mnohem zkušenější, kdo ti může fundovaně poradit! :lol: :lol: :roll:[/quote]

omg... to byl dotaz, to nebylo myšleno, že bych se snažil někoho poučovat... ale nechápu co sem si myslel, když sem psal dotaz na rychlost, mi bylo jasný, že to nakonec bude směřovat někam jinam, na každýho z vás, až si napíšete, jakej ste borec...
to co píšete není k tématu, tak nebrečte.... :roll:[/quote]

njn franz mas odpoved na SZ!
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » sob 23. úno, 2008 13:53

TongPa píše:

No kurňa luene, nejsou tyhle diskuzní fóra skvělý? :lol: ®e se vždy najde někdo evidentně mnohem zkušenější, kdo ti může fundovaně poradit! :lol: :lol: :roll:

Ja bych tyhle zkusenosti nikomu nepral a vlastne je jen dobre, kdyz ctu, ze v tom lidi nemaji jasno ... aspon vim, ze nikdy nikomu neublizili a neznici si zivot :wink:

Jinak abychom se vratili k tematu, tak rychlost bez fyzicky neni rychlost, ale epileptickej zachvat, kterej dotycny clovek neumi jakkoli kontrolovat ... a tomu ja panove rychlost nerikam!
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » sob 23. úno, 2008 14:12

luen píše:
Jinak abychom se vratili k tematu, tak rychlost bez fyzicky neni rychlost, ale epileptickej zachvat, kterej dotycny clovek neumi jakkoli kontrolovat ... a tomu ja panove rychlost nerikam!

Ty si to s Ukropem predstavujes tak, ze covek co da rychlou silnou ranu a nema trenink zamereny i na vytrvalost okamzite lehne vycerpanim.To je preci nesmyslny extrem, neznam nikoho takoveho a to cvicim s borcema co se zadejchaj po zakladni technice kterou vemou pres dojo tam a zpatky.
Nikde netvrdim, ze fyzicka je zbytecna ci dokonce nepotrebna vec, ale rozhodne si stojim za rozdelenim treninku pro sebeobranu a pro sportovni zapaseni.Opet to neznamena to, ze ten kdo ma za cil primarne sebeobranu nemuze ci dokonce nesmi trenovat na vytrvalost!A naopak totez o zapasnikovi a rychlosti.
Ze si Luene pokracoval se zlomenou celisti nebo prerazenym nosem je sice chvalihodne, ale to jsou frakturacni zraneni(tim je nechci nejak zlehcovak, tak nechytat za slovo prosim!) a ty malokdy zpusobi sok ci dokonce bezvedomi, navic nevime za jakych okolnosti k tomu doslo, jak vse probehlo apod., takze tyhle hrdinske supermani vykony bych snad radsi ani nezminoval hele.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod severin » sob 23. úno, 2008 14:36

Když jsem viděl kdysi Drdlu nebo Mathiase z EWTO,ať si říká kdo chce co chce,jak to rozjeli tak mi to jako epileptickej záchvat nepřišlo,ale odborník na WCH nejsem.Samozřejmě jde o to,jestli chci udělat trénink rychlostně vytrvalostní nebo zaměřenej na maximální rychlost.Max. rychlost není o fyzičce,protože štáva /ATP/,kterou při tom tělo pálí vydrží na pár sekund ! Proto mezi nácvikem musí být pauzy,aby se šťáva doplnila.Když jí nechám vyčerpat a vyčerpám i CP,tak musím začít dychat,spalovat glukózu a nastupuje fyzička.Jenže to mě opět omezí v rozvoji rychlosti.
Kromě rozvoje rychlosti práce svalů,by se tu neměla opomenout také rychlost nervového systému,tam by mě zajímali vaše názory ?
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sinister » sob 23. úno, 2008 17:44

Tak mi to neda a prihodim svuj skromny nazor. Musim se postavit na stranu Ukropcanyho, protoze mi porad prijde, ze klucii nechapete, co se snazi rict (no offense). Predstavte si to teda jinak. Vseobecne znamo, ze plyometricke kliky (kliky s tlesknutim, 2x tlesknutim a magori 3x tlesknutim :wink: ) rozvijej rychlost... Musej to byt takovy kliky, kdy nahoru vystrelite jako sip, jinak tu rychlost nerozvijej. Co se snazi podle me Ukropcany rict je to, ze clovek, kterej ma problemy udelat rekneme 20 kliku, proste neudela 10 kliku kdy nahoru vybuchne, protoze proste nema dostatecnou silu/vydrz... O tom vycvik rychlosti imho je... nebyt na konci vyfluslej, protoze kdyz pojedes do velky unavy/selhani, je jasny, ze uz ke konci nezabiras dostatecne rychle a tim padem uz proste netrenujes vybusnost. Proto je dulezity i u behani a tak vydrzet mnohem vic, abych mohl jet ten kratsi usek naplno.... takze podle me to, co rika Player (nic ve zlem chlape) Ty si to s Ukropem predstavujes tak, ze covek co da rychlou silnou ranu a nema trenink zamereny i na vytrvalost okamzite lehne vycerpanim neni pravda, protoze Ukropcany jenom rika, ze clovek, kterej nema dobrou fyzicku proste nemuze tak efektivne trenovat rychlost/vybusnost.
Sinister
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod player » sob 23. úno, 2008 18:22

Sinister : ja moc dobre vim, jak to Ukrop mysli, neboj.Jenze jak sem napsal, on to vede do takovych extremu, ktere se v praxi vyskytuji pramalo, nebo alespon u nas v oddile tedy ne.Dokonce i mlady holky vydrzej vic, nez co on tady popisuje.Je samozrejme, ze covek co ma problem vyjit schody do druheho patra v panelaku tezko bude mit dispozice na to, aby trenoval "jen" tu vybusnou rychlost, o tom se preci nepru, ale kolik prosim vas takovyh lidi znate, co cvici a jsou na tom takhle mizerne?
Moc pekne to napsal ted naposled Severin, s tim ja naprosto souhlasim.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » sob 23. úno, 2008 19:31

severin píše: Kromě rozvoje rychlosti práce svalů,by se tu neměla opomenout také rychlost nervového systému,tam by mě zajímali vaše názory ?

Můj osobní názor je že se skoro nikde netrénuje a přitom je to i do civilu velmi užitečná věc.
"Rychlé oko", to znamená rychlost s jakou jsme schopni vnímat,rychlost reakce, to znamená rychlost s jakou jsme schopni vnější podnět vyhodnotit, a rychlost provedení, to znamná samotná efektivní svalová kontrakce, jsou spojené nádoby.Pouze jejich součet vypovídá o konečném efektivním využití v boji.
Druhá se trénuje při nácviku a sparingu, třetí cvičeními popsanými výše(kliky s tlesknutím apod), ta první na tu jsem jen občas viděl pár pomůcek....z poslední doby naprosto geniální tzv "reflexní kostku".
Já osobně jsem velkým zastáncem pilování "reflexů"
Co se hašteření v tomto fóru týče, právě jsem se vrátil z hor kde jsem pobíhal ve zasněžených třech tisících, mlátil pěstmi do ledu a řval "Drago kde jsi"
:lol:
Takže kdy dáme další sraz co srabi? :)
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod scout » sob 23. úno, 2008 19:59

promin playere proc delit tak diametralne BU a BS ...vzpominam si ze kdyz jsem trenoval s ivou kosinou zaklady aikujutsu tak byla vzdycky tak brutalni rozcvicka ...zamerena i na vytrvalost...ze se ti malem spustila krev z nosu... :) :) ...a jak vidim netery zapasy ve sportovnim karate ...tak tam tak porad poskakujou ze museji byt za par minut uplne vyštaveny.....vytrvalost se snad hodi vzdycky ne ??
scout
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod scout » sob 23. úno, 2008 20:04

kurva panda ....jestli si troufas na ivana draga tak tobe si vyhnu sirokym obloukem cukrousi..... :lol: :lol: :lol:
scout
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na přátelé a nepřátelé