Moderátor: Makoto
scout píše: a pritahovalo to taky mensi procento blbecku, psychopatu a debilu ,ktery si nosenim haldy nozu u sebe lecili komplexy....
severin píše:Za sebe můžu říct,že v loňském roce jsem učil na 11 seminářích.Z toho 2 byly zaměřeny na nůž a 7 mimojiné na nůž.K tomu přičtu 2 semináře s mistrem,kde se nůž také objevil.Poslední seminář na nůž byl 1.12.2007.
V květnu plánuju seminář Hubud,kde se nůž také objeví.Většina byla avizována na bude...
Víc už pro to prostě nemůžu dělat,protože pracuju a ještě k tomu mi víkendy polyká FTVS UK.Navíc za mnou jezdí lidí z Příbrami,Jihlavy a od března možná z Hranice.Když k tomu připočtu práci,moje vzdělávání a semináře jen pro členy,tak jsou všechny víkendy v kelu.Na tréninku máme plno,takže ani nepotřebuju dělat nějaké velké nábory.
Co se týče tý spolupráce tak to nevidím tak černě.Chtěl jsem už dávno navázat na DPS,ale měl jsem sám dost problémů s vytvářením základny MA.Letos by mělo několik lidí postoupit v programu Klasického Arnisu k technikám podobným PTK,tak pak by jsme mohli najít společnou myšlenku.Vzhledem k tomu,že cvičíme i techniky Kali/Jeet Kune Do,tak tam se taky nabízí možné cesty a např.kluci z JKD-Nelahozeves cvičí i MA.
Už jsem některým lidem avizoval,že přijede na seminář člověk co cvičí MA/PTK/JKD takže to může být celkem zajímavý.
Proč se čím dál víc klubů uzavírá ? Podle mého názoru je to tím,že se to nedá cvičit masově.Pokud to trenéra neživí,tak mu stačí,aby pokryl náklady a mohl pořádně vypiplat menší skupinu lidí.Další důvod jsou útoky lidí a obviňovaní z to či onoho,ale to bych dál nerozvíjel.
severin píše:Vzhledem k tomu,že cvičíme i techniky Kali/Jeet Kune Do,
severin píše:.Další důvod jsou útoky lidí a obviňovaní z to či onoho,ale to bych dál nerozvíjel.
Jendis píše:Kali Sikaran?????Or what...???
Ve FMA se cvičí boj s nožem takže se balisongy taky používaj, ale už jsem to tady jednou psal proto se jen zopakuju : Balisong je nůž jako každej druhej a dnes v době onehandů i docela přežitej. Je to spíš už jen vzpomínka bez praktického využití. Cvičení s ním má určité dané prvky který mají svůj smysl v boji ale dnes je už na to nabaleno opravdu hodně blbostí a parádiček bez účelu. Záleží pak na každým co si vybere jestli se chce s nožem učit žonglovat nebo bojovat .ghekon píše:...filipinskych bu pouzivaji motylkove noze, tzv balisongy, ktere z filipin pochazeji.
jakmile někdo dělá reálnou sebeobranu tak nůž nikdy nemůže být minoritní, spíš naopak. Stačí se kouknout na noviny a zprávy jak stoupá počet napadení nožem. Bohužel nůž se bude vyskytovat na ulici čím dál víc. Funkční postupy který se většinou v různých sebeobranách používaj jsou převážně jen zjednodušený prvky z FMA, takže se mi zdá výhodnější věnovat se tomu FMA přímo. Když se umíš bránit proti zbrani pak prázdné ruce a nohy jsou pro tebe výrazně menším ohrožením = menším problémem který se řeší už daleko snáze.kampilan píše:... spojené s reálnou sebeobranou, kde je nůž pouze minoritní součástí..
problém podle mě je, že boj nožem nebo s chladnými zbraněmi má velmi odlišné specifika a mnoho lidí si tohle nechce připustit. Každej si myslí, že nůž je jen něco navíc, ale spíš prázdné ruce jsou něco míňscout píše:... ....snad neslabne ale cvici to mensi okruh lidi ale zase kvalitneji.....ne jako pred lety kdy to byla moda ..
to že si někdo něco syslí pro sebe je jeho problém. U nás a i všude jinde v normálních školách není problém přijít na jakýkoliv seminář a cvičit s kýmkoliv, je to stejný jako všude jinde ve světě. Jediným omezením bývá přeměnit vlastní slova v činykampilan píše:..byly vztahy mezi jednotlivýma školama přátelské a pořádaly se i společné akce, nedávno sem si četl report z plzně, kde byli pan Mádl a Brunner a i další, dneska něco takového vidí člověk málo a když si někdo přiveze třeba zajímavýho instruktora, tak si ho nechá jen pro sebe, i když by mohl bejt zajímavej pro všechny, ale to je jen jeden příklad z mnoha, proč si myslím, že scéna stagnuje a neposouvá se kromě specifických dovedností daného stylu, kterému se daný instruktor věnuje ..
ghekon píše:Buff: Nerikam ze je to 100% informace, ale cetl jsem, ze pochazi z filipin. Taky jsem se neptal, jestli existuje skola, zamerena ciste na balisongy, ale jestli se pouzivaji jako soucast vyuky. Mimochodem, co je to onehand?
Zpět na západní bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků