Zdravím všem, nedávná příhoda mě motivovala začít toto téma řešit...je mi 19, měřím 174 cm a vážím 58kg (bohužel) ať jím jak jím, ani kilo navíc...sportuju,hraju tenis,fotbal...reflex mám, sílu v rukou celkem taky,rychlý jsem dost,ale problém je, že téměř všichni jsou oproti mě ve výhodě ať už výškově, nebo váhově, v horším případě kombinací zmiňovaných.onehda jsem šel ze školy nic netušící jsem se bavil a nebudu vypisovat proč,ale už tam na mě jak se říká "čekal"...newěděl jsem kdo to je nebo proč, byl prvně zády protože se ujišťoval jestli to jsem já a já jsem si prostě říkal, že se loučí či co a že ho prostě obejdu, ale než sem si to stihl domyslet, pustil se do mě, chytl si mě za límec a už sem ji měl, naštestí pro mě to teda dopadlo jen 2 ránama...ta první se mu nepovedla, ale druhá se zastavila na mojí tváři a sjela až do oka, takže moncl jak vyšitý...
Od té doby si teda tak říkám, jak by to dopadlo kdybych se aspoň zmohl na nějaký útok nebo něco!protože mě pustil a šel prostě pryč.
Takový úvaha která mě teda nejvíce v myšlenkách potěší je chvat který jsem viděl v seriálu Prison-Break (útěk z vězení) někde ve třetí řadě a to je prokopnutí kolena...je to jen serílovo-filmové nebo to opravdu tak lze?samozřejmě nechci nikomu ubližovat, ale čistě pro defenzivní účely prokopnout koleno a pak mu už pěstma nasázím co adrenalinu ve mě bude... ??? zajímá mě, pokud o tomhle chvatu někdo něco víte...jestli je to složité, nebo stačí prostě kopnout na koleno a "křupně to samo"...nebo nějaký jiný efektivní způsob? díky za rady a návrhy na vylepšení obrany