Tak přečetl jsem si první tři stránky topicu a je to pořád to stejné, tak snad nebudu psát něco podobného, co už někdo psal..
Nuže k těm tlakovým bodům. Existují a fungují..
Následně vysvětlím ,co tím myslím.
V BU, co dělám (Bujinkan) využíváme různých tlakových bodů na těle, abychom třeba uvolnili protivníka, na chvilku ho paralizovali a podobně. Fungují z toho důvodu, že sám jsem je zažil v praxi. Jak z pohledu toho, co udeří, tak z pohledu toho, který udeřen je - A kurevsky to bolí. Kdo by to byl řekl, že úderem palcem mezi svaly na paži, mě pomalu dostane do kolen.. NAtož, abych se rval dál, alespoň v řístích několika sekundách.
Nevím, jestli si pdo tlkaovými body představujete, jako, že vás někde lehce rýpne a vy si dáte dvacet.. To těžko.. I když by to teoreticky jít mělo, pokud se dobře trefíte, ale na to musíte mít víceletý trénink, abyste dokázali na ulici správně udeřit.
Na tomhle videu, jsou tlakové bod,y které v Bujinkanu využíváme na zneškodnění protivníka:
http://www.youtube.com/watch?v=R96rWOoXU-U
Hodějí se náramě, když vás někdo drží a chce vám jí vybombit

Nebo napříkald, když on vás chce nějak udeřit, vám se povede vykrýt ránu a následně ho do nějakýho toho centra švihnout.. On alespoň uvolní svalové napětí a vy s ním můžete už dělat prakticky co vás napadne..

to je jen příklad a ve zkratce, ale jen abyste věděli, že vážně fungují (taky od toho mám modřiny jak něco)
Never get into fights with ugly people because they have nothing to lose.