Klipy - karate

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod Moto » sob 08. bře, 2008 9:47

Moto
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod KAMINARI » sob 08. bře, 2008 9:54

Docela dobrý. Je pravda že někdy po úderu karatisti padají k zemi docela zbytečně. Jednou se mně stalo , že jsem byl trestanej za cuki na krk a ten Bělorus spadl na zem a začal se dusit. Když jsem se na to díval doma na videu, tak ten můj úder šel tak 10 cm od jeho krku. sehrál to tak dobře, že jsem mu to sežral a rozhodčí taky. V některých školách karate se to asi učí aby se vyhrávalo. :D
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » sob 08. bře, 2008 10:39

Moto píše:
Tak to je relativni a velmi individualni zalezitost. Toto byly boje na jeden jediny ippon, takze s tim souvisi i styl boje. To znamena, ze bojujes tak, jako kdyz mas jen jednu sanci...jsou borci, co kopou vic a pak ti, co kopou min. Navic v tom videu se kopalo tak akorat, dle meho nazoru. nektery borci kopou moc a pak se valej na zadku... :wink:

No pockej, to zni jako kdyby kopem neslo srazit coveka na jeden zatah?:)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Moto » sob 08. bře, 2008 15:47

4 player:
To samozrejme jde!!! Jen jsem se setkal se spoustou "kickeru", co skoro po kazdym kopu sankovali po podlaze... :wink:
Ale ja osobne mam velmi rad kopy, jen to chce preciznost, rychlost, tvrdost atd...ale to plati i uderech. Co clovek, to jiny styl boje. Dulezite je poctive trenovat... :!:
Moto
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod player » sob 08. bře, 2008 18:20

Moto píše:4 player:
To samozrejme jde!!! Jen jsem se setkal se spoustou "kickeru", co skoro po kazdym kopu sankovali po podlaze... :wink:
Ale ja osobne mam velmi rad kopy, jen to chce preciznost, rychlost, tvrdost atd...ale to plati i uderech. Co clovek, to jiny styl boje. Dulezite je poctive trenovat... :!:

Spis jsme to myslel trosku jinak.Prekvapuje me, jak je kop vesmes jako utok, ne jako obrana.Casto je k videni stret dvou gyaku cuki, coz me prijde naprosto sileny a na vlastni oci jsem videl, jak si dali borci tecku navzajem, azi si z toho oba sedli.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Moto » sob 08. bře, 2008 23:51

Spis jsme to myslel trosku jinak.Prekvapuje me, jak je kop vesmes jako utok, ne jako obrana.Casto je k videni stret dvou gyaku cuki, coz me prijde naprosto sileny a na vlastni oci jsem videl, jak si dali borci tecku navzajem, azi si z toho oba sedli.[/quote]

No myslim, ze to je relativni. My normalne nacvicujem obranu kopem. Je to taky dulezite. Nejdulezitejsi je ale vynikajici nacasovani, idealni maai a dalsi a dalsi veci...jakmile jsou tyto veci v pohode, je jedno jestli prijde tsuki nebo geri... V nekterych bojich na soutezich je vse ale oklestene a tudiz nelze toto videt. Jsou ale samozrejme vyjimky...
Moto
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod player » ned 09. bře, 2008 0:18

player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » ned 09. bře, 2008 10:25

player píše:tak zas neco na odlehcenou :wink:

http://www.stream.cz/video/8/45077-judomistr

Je fajn, že na konci došel k závěru že se to nedá použít :D
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » ned 09. bře, 2008 11:16

NOKT píše:Je fajn, že na konci došel k závěru že se to nedá použít

Jen jsem nepochopil, podle čeho rozlišuje, co se dá/nedá použít :lol:
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » ned 09. bře, 2008 13:14

NOKT píše:
player píše:tak zas neco na odlehcenou :wink:

http://www.stream.cz/video/8/45077-judomistr

Je fajn, že na konci došel k závěru že se to nedá použít :D

To se mi na nem libi prave nejvic, ze ti naferovku prizna, ze to je k hovnu, to nedokaze kazdy :D
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Moto » ned 09. bře, 2008 13:19

Moto
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Moto » ned 09. bře, 2008 13:40

Posilam trailer k novemu japonskemu filmu ciste o karatedo.
Vypada to velmi slibne. Zadna americka slatanina plna triku. Rad bych ten film videl...

http://www.youtube.com/watch?v=T2uDBttb ... re=related
Moto
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod RBR » ned 09. bře, 2008 14:19

Moto píše:Slusna akce "todome waza"

http://www.youtube.com/watch?v=YfXr_EmS ... re=related

Načasování dobré, jen škoda, že to nebyla technika karate.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Moto » ned 09. bře, 2008 14:41

4 RBR:
promin ted nevim jak to myslis...A co to podle tebe bylo?
Moto
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod RBR » ned 09. bře, 2008 17:20

Moto píše:4 RBR:

Viděl si tam nějakou techniku z karate? Gjaku cuki je přímý úder a k tomu měl ten úder hodně daleko. Sleduj jeho loket po jakém letí oblouku. Potom tam dost výrazně chybí práce těla. Tělo techniku nepodpořilo, pouze jej použil k posunu, ale vlastní úder vycházel jen z ramen.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » ned 09. bře, 2008 17:24

ukropcany píše:K tomu tameshivari - už ste niekto prekopával basebalku? ®e o čom to je... či na to len treba gule a správne kopnúť/trafiť, alebo si to vyžaduje niečo viac?

Zatím ne,ale podstatu si vystihnul přesně. Mít odvahu, pustit to, pokud máš správnou techniku a trefíš se tak není co řešit. Já ty gule na to nemám. :lol:

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » ned 09. bře, 2008 18:11

RBR píše:
Moto píše:4 RBR:

Viděl si tam nějakou techniku z karate? Gjaku cuki je přímý úder a k tomu měl ten úder hodně daleko. Sleduj jeho loket po jakém letí oblouku. Potom tam dost výrazně chybí práce těla. Tělo techniku nepodpořilo, pouze jej použil k posunu, ale vlastní úder vycházel jen z ramen.

RBR

To je vcelku zajimave.Takze kdyz dam(obrazne receno) souperi pri kumite tecku, ze udela kotrmelec dozadu a nebude to technika presne podle osnov karate, tak se to nepocita?
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » ned 09. bře, 2008 19:29

http://www.youtube.com/watch?v=DuGJik4GOFk

heh, tak tohle snad melo zustat v trezoru :lol:
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » ned 09. bře, 2008 19:32

player píše:To je vcelku zajimave.Takze kdyz dam(obrazne receno) souperi pri kumite tecku, ze udela kotrmelec dozadu a nebude to technika presne podle osnov karate, tak se to nepocita?

No děláš karate že a jsi na soutěži dle pravidel karate, tak není od věci používat techniky karate. Pokud jsou tam pravidla bezkontaktu tak tě za tu tečku rovnou diskvalifikují. :wink:
Záleží nakolik by se konkrétní technika lišila od normy. Jinak řečeno tak pokud by si ho sundal českou fackou tak by to nebylo bodováno. Což není překvapivé v boxu ti taky nebodují úder otevřenou rukavicí.
Bodovatelná technika v karate musí splňovat několik kriterií např. správný timing, vzdálenost, správné technické provedení atd.. Pokud se budeš v některém bodě výrazně odlišovat, tak technika nemusí být uznána, i když soupeř po technice udělá kotrmelec. Pořád hovořím o soutěži dle pravidel karate.
Tady hraje velkou roli subjektivní názor hodnotícího, takže by rozhodnutí by často mohli být hodně rozdílná. To je nedostatek bezkontaktního boje.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Moto » ned 09. bře, 2008 19:54

4RBR:
Urcite je super, kdyz ti v boji vyjde technika jako v kihonu, ale je tu ale...Podle me ten karatista mel dobre nacasovani a ruku na srdce, urcite jsi videl mnohem, mnohem horsi gyaku tsuki, ktere se treba ve sportovnim karate bezne boduji. Abysme meli jasno. Ja jsem velky zastance cistoty technik, ale taky jsem realista a vim, ze nekdy v plnem nasazeni to nevypada jako z ucebnice. Nejsem priznivcem soutezi, takze je mi to vcelkem jedno, jen bych zrovna u tohoto konkretniho boje nebyl tak kriticky :wink:
Moto
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...