Holy píše:No tak tady nebyly pravidla a ani sebeobrana což do teďka nechápu.
http://www.bitky.cz/Prohlizeni.aspx?vid ... ategorie=8
Makoto píše:farmer píše:Makoto píše:Od uderu je to jen krucek ke zbranim. .
Vysvětli to prosímtě.
Spirala nasili - jak se branit co nejjednoduseji proti uderum a kopum? Pakami? Hodem? Udery a kopy? Vse je vysoce riskantni. Nuz, peprak, teleskop je dalsi instance, ktera vyrovna pripadne rozdily ve zkusenostech...Ne nadarmo se rika, ze kdyz jde proti tobe na ulici utocnik s holyma rukama, vytahni nuz, kdyz ma nuz, vytahni pistoli, kdyz pistoli....napis zavet...pokud nemas po ruce tank
Makoto píše:Ne nadarmo se rika, ze kdyz jde proti tobe na ulici utocnik s holyma rukama, vytahni nuz, kdyz ma nuz, vytahni pistoli, kdyz pistoli....napis zavet...pokud nemas po ruce tank
Toman píše:Makoto píše:Ne nadarmo se rika, ze kdyz jde proti tobe na ulici utocnik s holyma rukama, vytahni nuz, kdyz ma nuz, vytahni pistoli, kdyz pistoli....napis zavet...pokud nemas po ruce tank
Myslíš něco takovýho?![]()
http://www.youtube.com/watch?v=FFfxld5s ... re=related
Toman píše:Makoto píše:Ne nadarmo se rika, ze kdyz jde proti tobe na ulici utocnik s holyma rukama, vytahni nuz, kdyz ma nuz, vytahni pistoli, kdyz pistoli....napis zavet...pokud nemas po ruce tank
Myslíš něco takovýho?![]()
http://www.youtube.com/watch?v=FFfxld5s ... re=related
ukropcany píše:Môj malý vie v pohode trafiť bradu a streliť koleno (minule som normálne zahulil), ale je totálne nekonfliktný, skôr sa otočí a ide preč... tak uvidíme... inak som skôr názoru, že si treba spraviť okolo seba poriadok raz a navždy a šmejdi nech si potom honia na niekom inom... tomu sa žiaľ zabrániť nedá... radšej nech niekomu vyrazí mliečák a má na x rokov pokoj ako furt musieť niečo riešiť... nech sa len pekne trasú a bude mať kľud...
farmer píše: Sám jsem hodně opatrný, ale abych kvůli takovým teoriím bránil svému děcku chodit třeba na thai a strkal ho na nějaké neúderový sport se mi zdá špatně a hlavně zbytečné.
cudles píše:ukropcany píše:Môj malý vie v pohode trafiť bradu a streliť koleno (minule som normálne zahulil), ale je totálne nekonfliktný, skôr sa otočí a ide preč... tak uvidíme... inak som skôr názoru, že si treba spraviť okolo seba poriadok raz a navždy a šmejdi nech si potom honia na niekom inom... tomu sa žiaľ zabrániť nedá... radšej nech niekomu vyrazí mliečák a má na x rokov pokoj ako furt musieť niečo riešiť... nech sa len pekne trasú a bude mať kľud...
Naprostý souhlas, taková byla má řešení, takový je můj postoj, a od dotyčných mám dodnes klid a vyhýbají se
Makoto píše:cudles píše:ukropcany píše:Môj malý vie v pohode trafiť bradu a streliť koleno (minule som normálne zahulil), ale je totálne nekonfliktný, skôr sa otočí a ide preč... tak uvidíme... inak som skôr názoru, že si treba spraviť okolo seba poriadok raz a navždy a šmejdi nech si potom honia na niekom inom... tomu sa žiaľ zabrániť nedá... radšej nech niekomu vyrazí mliečák a má na x rokov pokoj ako furt musieť niečo riešiť... nech sa len pekne trasú a bude mať kľud...
Naprostý souhlas, taková byla má řešení, takový je můj postoj, a od dotyčných mám dodnes klid a vyhýbají se
Chlapi asi mate pravdu....budu mluvit jinak, az nekdo me dceri bude chtit ublizit...tohle jsou zatim me plany a uvidi se.
Makoto píše:farmer píše: Sám jsem hodně opatrný, ale abych kvůli takovým teoriím bránil svému děcku chodit třeba na thai a strkal ho na nějaké neúderový sport se mi zdá špatně a hlavně zbytečné.
Popremyslej, jestli treba nemohou byt i jine duvody, proc treba thai box neni vhodny pro deti....jsi chytrej kluk, urcite na to prijdes![]()
Ale jinak je to tvuj nazor, ja sve decko budu ucit nejdrive spise zapasove techniky nez uderove. Budu radsi, kdyz ho zpacifikuje tak, aby z toho nemel(-a) problem nez, ze mu prerazi nos nebo tezce poskodi varlata. To je zase ma cesta....ona s tim utocnikem bude chodit do skoly jeste dalsich par let....a nechci, aby rodice poskozeneho koupili nuz svemu synackovi, aby se priste dokazal ubranit. Ale mozna to vidim moc cerne, zatim s tim nemam zkusenost....
fighter99 píše:Podle me je problem sikany v bezodhlednosti dnesnich deti. Je potreba naucit deti ze nesmi nechat utocnika strhnout skupinu proti jedinci. Sikana vetsinou pochazi od jednoho agresora,kterej je podporovanej detmi ktery radsi budou sikanovat, nez aby se taky staly cilem sikany... Dokazat tak aby se ty deti nebali zastat jeden druhyho a byli ochotni se postavit agresorovi... Jeden utocnik nic nezmuze kdyz nebude mit zadnou podporu a pokud bude mit proti sobe zbytek tridy, rychle ho prestane sikanovani bavit... Kdyz se ty deti nenechaj strhnout k tomu aby taky na obet utocili,tak agresor bude v koncich... Tot muj nazor...
Jinak v krajnim pripade souhlasim s tim branit se a "sejmout" hlavniho agresora,a je pokoj...
cudles píše:fighter99 píše:Podle me je problem sikany v bezodhlednosti dnesnich deti. Je potreba naucit deti ze nesmi nechat utocnika strhnout skupinu proti jedinci. Sikana vetsinou pochazi od jednoho agresora,kterej je podporovanej detmi ktery radsi budou sikanovat, nez aby se taky staly cilem sikany... Dokazat tak aby se ty deti nebali zastat jeden druhyho a byli ochotni se postavit agresorovi... Jeden utocnik nic nezmuze kdyz nebude mit zadnou podporu a pokud bude mit proti sobe zbytek tridy, rychle ho prestane sikanovani bavit... Kdyz se ty deti nenechaj strhnout k tomu aby taky na obet utocili,tak agresor bude v koncich... Tot muj nazor...
Jinak v krajnim pripade souhlasim s tim branit se a "sejmout" hlavniho agresora,a je pokoj...
Proč až v krajním případě? ano,na mnoha videích mi dost vadí, když vidím že se oběti nikdo nezastane...hnus...na druhou stranu, oběť nikdo nemůže pořád vodit za ručičku...nebude mít pokažde svého ,,bodyguarda" u sebe..
Lear píše: ve vedlejsi nejaky typci skakali mistnimu otloukankovi po hrudniku v kanadach.. samozrejme skoncil ve spitale se zlamanyma zebrama.. a pozdeji jednoho z tech agresoru v totalnim zoufalstvi bodnul nozem do krku.. Ten agresor se po mesici vratil ze spitalu a toho kluka silene rozkopal.. Skoro umrel.. Resili to i policajti.. Jojo, deti dovedou byt taky svine..![]()
Gino píše:BTW - jediny, s kym tu plne souhlasim, co se pristupu tyce, je ukropcany... ac se nejspis nikdy nestal vyraznou obeti sikany, tak vi, jak na to![]()
Ale vazne, je to jenom o tom, kdy se to v cloveku psychicky zlomi, vubec nejde o techniky a sebeobranu jako takovou, staci sebevedomi, podpora, ale vyresit/ukoncit se to vzdycky musi tak, jako to zacalo - nasilim. Tzn. postavit se agresorovi a ukazat mu, ze sice dostanu na budku, ale nedam mu to zadarmo... on si to priste rozmysli a radeji si najde nekoho jineho. Vzdyt ti smejdi maj hroznej strach, lepej si komplexy na slabsich a jakmile se jim clovek dostatecne agresivne postavi, tak se jim stahnou pulky.
¨fighter99 píše:Lear píše: ve vedlejsi nejaky typci skakali mistnimu otloukankovi po hrudniku v kanadach.. samozrejme skoncil ve spitale se zlamanyma zebrama.. a pozdeji jednoho z tech agresoru v totalnim zoufalstvi bodnul nozem do krku.. Ten agresor se po mesici vratil ze spitalu a toho kluka silene rozkopal.. Skoro umrel.. Resili to i policajti.. Jojo, deti dovedou byt taky svine..![]()
For Cudles: Tohle je duvod proc az v krajnim pripade... Samozrejme u fyzicky sikany jsem pro reseni jak rikal ukropcany. Ale pokud jde o psychickou tak zacit se hned ohanet pestma nemusi bejt nejlepsi,staci dokazat tomu utocnikovi ze pokud dojde k fyzickymu kontaktu tak z toho nevyjde celej,proste verit si a dat to najevo... A taky bitka vyresi jeden konkretni problem jedny obeti, ale tohle chce komplexni reseni v celym kolektivu tridy, tak aby uz nemel ten utocnik sanci zamerit se na nekoho jinyho...
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků