Jacopo píše:Cudles, to je pěkné, že by sis to s ním stranou vyříkal... problém je, že dotyčný šikanovaný je většinou psychicky na dně, takže na to nesebere sílu... tady se za něj musí někdo postavit... jinak to nejde... měli jsme takový případ ve škole... chudák kluk... dali mu pokoj, až když jsme se do agresorů s kamarádama, co mají pět pohromadě pustili hodně nahlas a důrazně... násilí nebyla potřeba... agresoři stáhli ocas mezi nohy
Makoto píše:Ja jsem to take nemusel resit nasilim. Podarilo se mi to nastesti zastavit vcas a vcelku elegantne. Zacalo to nejdrive ruznymi nadavkami a ustrky (ktere jsem (chybne) neresil a tak to zkusili dal) a vrchol pro me byl, kdyz mi nalili caj do polevky. Druhy den jsem se prihlasil na kurz sebeobrany, ktery poradal mistni klub juda a "duverne" tuto informaci sdelil tridnim "kecalum", kteri se vyskytuji v kazde tride. Po par dnech za mnou prisli, jestli je to pravda, ja jim rekl, ze jo a nechali me byt. Vubec jim nesecvaklo, ze po jednom treninku jsem neumel ani padat natoz fajtovat jako killing machine
A je pravda, ze od te doby nechali i lidi, kteri se se mnou kamaradili. Obcas po me pak chteli, abych jim neco ukazal, ale ja jsem rekl, ze je to nebezpecne a ze nic neukazu (a nejak jsem zapominal dodat, ze je to hlavne nebezpecne pro me
Fakt je, ze nejakou drsnejsi sikanu jsem vsak na zakladce nezaznamenal....
cudles píše: Nvíc jsem nepsal hned se ohánět pěstma...
Jacopo píše:Cudles, to je pěkné, že by sis to s ním stranou vyříkal... problém je, že dotyčný šikanovaný je většinou psychicky na dně, takže na to nesebere sílu... tady se za něj musí někdo postavit... jinak to nejde... měli jsme takový případ ve škole... chudák kluk... dali mu pokoj, až když jsme se do agresorů s kamarádama, co mají pět pohromadě pustili hodně nahlas a důrazně... násilí nebyla potřeba... agresoři stáhli ocas mezi nohy
cudles píše:Jacopo píše:Cudles, to je pěkné, že by sis to s ním stranou vyříkal... problém je, že dotyčný šikanovaný je většinou psychicky na dně, takže na to nesebere sílu... tady se za něj musí někdo postavit... jinak to nejde... měli jsme takový případ ve škole... chudák kluk... dali mu pokoj, až když jsme se do agresorů s kamarádama, co mají pět pohromadě pustili hodně nahlas a důrazně... násilí nebyla potřeba... agresoři stáhli ocas mezi nohy
Já vím že oběť na to nemá v určité fázi sílu..psal jsem to jen ohledně nějakého nařčení,že bych vše řešil jen pěstmaTo je jen dobře a tak by to mělo být,obzvláště,pokud je agresorů více. Ale opět a už to říkám po stopadesáté,jednou se tomu oběť musí sama postavit, nebude mít neustale někoho za zadkem kdo by ho držel za ručičku..jak se bude pořád schovávat, jaký bude mít život? Tím myslím nejrůznější těžká období..a píšu teď obecně.
fighter99 píše:cudles píše:Jacopo píše:Cudles, to je pěkné, že by sis to s ním stranou vyříkal... problém je, že dotyčný šikanovaný je většinou psychicky na dně, takže na to nesebere sílu... tady se za něj musí někdo postavit... jinak to nejde... měli jsme takový případ ve škole... chudák kluk... dali mu pokoj, až když jsme se do agresorů s kamarádama, co mají pět pohromadě pustili hodně nahlas a důrazně... násilí nebyla potřeba... agresoři stáhli ocas mezi nohy
Já vím že oběť na to nemá v určité fázi sílu..psal jsem to jen ohledně nějakého nařčení,že bych vše řešil jen pěstmaTo je jen dobře a tak by to mělo být,obzvláště,pokud je agresorů více. Ale opět a už to říkám po stopadesáté,jednou se tomu oběť musí sama postavit, nebude mít neustale někoho za zadkem kdo by ho držel za ručičku..jak se bude pořád schovávat, jaký bude mít život? Tím myslím nejrůznější těžká období..a píšu teď obecně.
Samozrejme ze ta obet se musi naucit verit si, ale v takovyhle situaci moc sebeduvery neziska... Jsou lidi kteri to proste jednou nevydrzi a pak najednou se dokazi tomu agresorovi postavit. Ale jsou take lidi ktere tohle naprosto zlomi(jsou pripady kdy sikana skoncila sebevrazdou) a proste nic proti tomu neudelaj... Ta obet se opravdu musi naucit neschovavat se a postavit se problemum celem,ale je mnoho zpusobu jak tohodle dosahnout, to ze bude porad pod psychickych tlakem nezarucuje ze jednoho dne proti tomu neco udela...
Makoto píše:Kluci, ale vy tu resite sikanu v pokrocile fazi a potom ano, potom patrne pest pomuze stejne jako v pokrocile fazi konfliktu na ulici. Jenze muj posledni prispevek byl o tom, abych ukazal, ze kdyz se to podchyti na zacatku, na pesti ani dojit nemusi. V mem pripade to fungovalo, protoze jsem veril nekolika vecem:
1. verbalni nformace je stejne silna jako fyzicka informace
2. zalezi na nacasovani podane informace
3. spolehal jsem na to, ze nez informace o tom, ze jsem delal sebeobranu, dojde ke spravnym usim, bude prekroucena, zvelicena, apod. Zname hru ticha posta, ze?
U me to zafungovalo. Necekal jsem, az to prejde to fyzicke sikany jako nekteri zde. Naprosto souhlasim s tim, ze pokud se obet sikany necha dotlacit do takove faze, ze uz je sikanovana fyzicky, musi pouzit stejnou zbran. U me to zacalo hezky pozvolne a nastesti jsem si uvedomil, kam by to mohlo dojit....
A samozrejme, obcas se nasel blbecek, ktery si chtel pomerit pero....ja se z toho vzdycky vykecal, takze jsem se pral jen vyjimecne a i tehdy diki bohu pokazde vyhral...ale to bylo takove klukovske strkani, zadna krev...Proto jsem presvedcen, ze komunikace dokaze odvratit drtivou vetsinou konfliktu (sikany), jde o nacasovani a spravne volenou strategii. Ale to uz asi pro mnohe bude znit jako prilisna teorie, takze toho nechavam, hadat se nechci.
Ja jsem nosil domu riditelske dutky, protoze se stavali situace, kdy jsem po nich hazel zidle a dokonce jednou i lavici, nebo jsem je honil po tride s krvavejma ocima a kruzitkem v ruce (to uz se fakt bali, parchanti, ale stejne nedali pokoj)... jednou jsem mel pruser, kdyz jsem klukovi rozpichal kruzitkem oblast lehce nad kolenem, kam jsem dosahl...Jacopo píše:Taky se občas stává, že ten šikanovaný ztratí kompletně nervy a v amoku může agresorům i hodně ublížit... to jsem taky viděl... je to jako s krysou když ji zaženete do kouta... aby pak ještě ten šikanovaný přišel do průseru :?
Gino píše:Makoto, pises hezky, ale...
v pripade, kdy se sikana projevi tak, ze se o ni jako rodic, nebo pribuzny dozvis, tak uz je na reci daaavno pozde. V tu dobu uz je to davno s "obeti" (to slovo se mi desne prici) hodne spatne.
A tve veskere napady, nebo myslenky, ze se ti dite sveri vcas - na to zapomen.
Souhlasim, chlape... to je zaklad a na nem se stavi, ale ja budu u sveho prcka pracovat hned od zacatku i na tom, co psal ucrop... tedy az mu ji nekdo liskne, tak at mu jich vrati petkrat tolik. Tedy "Povidani do doby, dokud je klid, ale jak na tebe nekdo sahne, chlapce, tak s nim zatoc aby si pro priste pamatoval, ze to delat nema".Makoto píše:.do te doby vsak budu pracovat na jeji vychove, aby se nebala zastrasovani a dokazala ho vcas rozeznat.
Gino píše:Souhlasim, chlape... to je zaklad a na nem se stavi, ale ja budu u sveho prcka pracovat hned od zacatku i na tom, co psal ucrop... tedy az mu ji nekdo liskne, tak at mu jich vrati petkrat tolik. Tedy "Povidani do doby, dokud je klid, ale jak na tebe nekdo sahne, chlapce, tak s nim zatoc aby si pro priste pamatoval, ze to delat nema".Makoto píše:.do te doby vsak budu pracovat na jeji vychove, aby se nebala zastrasovani a dokazala ho vcas rozeznat.
Gino píše:ze davno po vyucovani stojite ve skole na chodbe, koukate z okna a brecite, protoze se bojite jit domu - vite, ze na vas cekaji pred skolou a ze z toho maji srandu...
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků