PS: Vzadne pripade spotovne zalozeny oddil ...

Moderátor: Picard
RBR píše:NOKT píše:KAMINARI píše:Jestli se nepletu, tak je to kata ANAN. Hodně se cviči na závodech karate ka stylu Goju Ryu. Zkus se zeptat na ty aplikace v některém dobrém dojo Goju ryu. Např. u pana Musila nebo Bočka v Brně.
No možná to bude tím, že (teď mě asi ukamenujete, ale nevím jak lépe to říci) sportovní karatysti dělají soustředka kde jsou lidi z různých stylů. Jednou jsem na karate-info našel takovej seminář, který měla na starost Petra Nová (GJR) a ještě jedna slečna z Shito Ryu.
Kamenovat není proč a zaco. Již dříve ve sportovním karate provedli uřčité změny, které umožňují závodit v katách představitelům různých stylů. Vypadá to, že se tam hlavně prosazuje Shito-ryu vzhledem ke svému množství kat co obsahuje.
Takže semináře Petry Nové nepřekvapují. Pouze si nejsem jist zda-i P.N. není spíše představitelkou Shito-ryu než goju. Nevím co je přesně obsahem jejich seminářů, ale aplikace kat asi nebudou to hlavní. Spíš bych to typoval na závodní přípravu než na sebeobranu.
RBR
Higen píše:Nevite jestli nekdo v Ostrave cvici okinawske karate? Nemam na mysli zadny detsky oddil. Shito ryu, Uechi, Goju, je tam neco takoveho? Dik
PS: Vzadne pripade spotovne zalozeny oddil ...
NOKT píše:Já mám za to že P-N cvičí GJR... Ale nejsem si jist to je fakt
Moto píše:4Higen:
Myslim, ze v Ostrave je dojo spadajici pod Jana Gyurise, ktery spada pod Uema dojo na Okinawe. Je to styl mistra Chochina Chibany, tudiz Shorin ryu. www.rbka.cz
pucmaz píše:Higen píše:Skoda, ze je tradicni karate u nas jeste v plenkach, alespon v Ostrave. Hned bych se mu pro rozsireni obzoru v mem budo zacal venovat.
Okinawa Gojuryu Bujutsukan se rozbehne v prubehu pristiho roku (az se vratim,). Bude ovsem v Praze...
pucmaz píše:Higen píše:Skoda, ze je tradicni karate u nas jeste v plenkach, alespon v Ostrave. Hned bych se mu pro rozsireni obzoru v mem budo zacal venovat.
Okinawa Gojuryu Bujutsukan se rozbehne v prubehu pristiho roku (az se vratim,). Bude ovsem v Praze...
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot], Google [Bot] a 0 návštevníků