Moderátor: Makoto
Sinister píše:Ahoj všem. Trénuju teď 3 a půl roku jiu jitsu a rozhodl jsem se, že přejdu k něčemu kontaktnějšímu. Po úvahách, co by mě tak lákalo, mi vyzbyl box a kickbox. Chtěl jsem se tu zeptat, co mi může box dát, co kick ne. Protože když se na to pohledem laika podívám, kickbox má navíc ty nohy, box "jen" ruce. Neříkám, že kick je lepší, osobně mě láká víc box, protože mám zkrácený nohy, ale chtěl bych vědět, co si o rozdílu mezi boxem a kickboxem myslí zdejší borci. A prosím všechny, aby to tu nepřešlo klasicky ve flame
Sinister píše:Ahoj všem. Trénuju teď 3 a půl roku jiu jitsu a rozhodl jsem se, že přejdu k něčemu kontaktnějšímu. Po úvahách, co by mě tak lákalo, mi vyzbyl box a kickbox. Chtěl jsem se tu zeptat, co mi může box dát, co kick ne. Protože když se na to pohledem laika podívám, kickbox má navíc ty nohy, box "jen" ruce. Neříkám, že kick je lepší, osobně mě láká víc box, protože mám zkrácený nohy, ale chtěl bych vědět, co si o rozdílu mezi boxem a kickboxem myslí zdejší borci. A prosím všechny, aby to tu nepřešlo klasicky ve flame
ukropcany píše:Ešte dosť vydržal na tú nohu...TongPa píše:Malá ukázka: http://www.youtube.com/watch?v=xBG9PeImA10
TongPa píše: Ono vůbec přistoupit na zápas K1 a ani trochu v tréninku nepořešit obranu proti lowkickům
Toman píše:Box jako takový co jsem ho já poznal má jeden ale za to velmi podstatný zlozvyk a tím je že čistý boxer zpravidla sleduje svého oponenta jen od pasu nahoru. Což může mít nepříjemné následky.
Můj názor je takový že nemusím umět moc kopat ale musím sledovat jestli to dělá soupeř a umět se tomu bránit.Já osobně preferuji tak 90-95% ruce.
lukaskon píše:Odkud jsi? Důležitý je výběr trenéra a klubu! Takže třeba ti někdo z nás bude moci doporučit někoho konkrétního a kom má jistotu kvality a je už jedno jestli box nebo kick ...
Sinister píše:lukaskon píše:Odkud jsi? Důležitý je výběr trenéra a klubu! Takže třeba ti někdo z nás bude moci doporučit někoho konkrétního a kom má jistotu kvality a je už jedno jestli box nebo kick ...
Mno po pravde dost uvazuji nad tvymi treninky, jestli tam mate jeste misto![]()
Btw pochopil sem to spravne, ze se o treninky delis s Rostou Osickou a ze bych mohl chodit i na kickbox? Diky
Zpět na západní bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 0 návštevníků