Lear píše:Makoto: Tak jsem to vcera zkusil podle tveho doporuceni, behal jsem chvili na pasu pri asi 70% me max. TF, tedy pri asi 140 tepech/min, a bylo to velmi lehke, ani jsem se nezadychal, nicmene ma naprosta vytrvalostni netrenovanost byla asi videt na tom, ze misty jsem musel prejit do rychlejsi chuze abych tech 140 udrzel.. no moc se mi nezda ze by takove lehke smrdlani melo vyrazne lepsi vliv na kondici nez nejaky poradny behy, ale budu verit vede.. oni ti atleticti treneri asi vedi co delaji..

To je prave to kouzlo

Samotnemu mi trvalo dost dlouho sebe sama presvedcit, ze nekdy mene je vice. Drive jsem behal jak Rychlej Gonzales a dokud jsem nemel jazyk na veste, nepovazoval jsem to za dobry trenink. Pak si me vzal do parady clovek, ktery byl mistrem v triatlonu v Nemecku a vysvetlil mi, ze to neni o vzdalenosti ani rychlosti, ale jen a pouze o vysi tepu, ve kterem bezim. Tim, jak se mi zlepsovala kondicka, jsem zjistil, ze muzu bezet rychleji pri stejne tepove frekvenci a ubehnu tak i dal, pokud napriklad beham fixnich 45 minut.
Nedavno jsem podobny postup vyzkousel i na sve zene, ktera chtela upravit svou vahu. Nesportuje a poridila si orbitrek - ze zacatku z toho lezla po ctyrech a pote, co jsem ji poridil meric tepu, zacala behat podle vyse uvedenych pravidel a kondicka sla dost rychle nahoru, takze ted na orbitreku podava lepsi vykony nez ja (kdyz se hecnu a zkusim si ho pro zpestreni treninku

Jeji podil tuku na spalenych kilokaloriich je ted kolem 60%, moje kolem 40% (protoze se obcas utrhnu z retezu a dam si kratke sprinty).
V soucasne dobe beham na vytrvalost a snizeni vahy, protoze jsem kvuli zdravotnim problemum nemohl poradne cvicit.
Zajimave na tom, je, ze jsem si zkusil pred par mesici pulmaraton a ubehl to vcelku v pohode. A to jen diky tomu, ze jsem behal podle techto pravidel a ne jako by me honil vzteklej jorksir
Obecne se rika, ze pokud nemas sportester na mereni tepu a behas napriklad na snizeni vahy, mel by jsi bezet tak, aby jsi byl v pohode schopen hovorit.
Kdybych placal blbosti, klidne me opravte. Beham par let, ale rozhodne o tom nevim vse.