Páskování v kickboxu

box, kickbox, thajský box, ultimátní zápasy, shootfighting, pankration, vale tudo...

Moderátor: Toman

Příspěvekod RUNAR » pon 14. dub, 2008 15:33

Zas na druhou stranu je nutný říct že ty pásky jsou ve spoustě případů fraška alespoň co znám z Karate jsou borci s 5 danem a nic neuměj což je špatný.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » pon 14. dub, 2008 15:45

IMHO je páskování důležitý i v západní společnosti, páč díky společenskýmu významu pásku se dá na cvičení chodit častěji. :lol:
Porovnejte tyto dva rozhovory:

A: Zlato, zejtra...
B: Aha, tak ty se chceš zas na celej den zdejchnout a kočkovat se s těma tvejma kumpánama ?!
A: Jo, přesně!

A: Zlato, zejtra...
B: Aha, tak ty se chceš zas na celej den zdejchnout a kočkovat se s těma tvejma kumpánama ?!
A: No podívej, zanedlouho máme páskování. Až budu mít ten dan, tak to můžeš říct u kafe těm svejm kámoškám!
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pon 14. dub, 2008 15:57

Jox: :D tak tak.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pon 14. dub, 2008 16:50

pucmaz píše:Tak nevim. Pasky v JPN maji predevsim ulohu zarazeni jejich nositelu do spolecenske hierarchie. Neznamena, ze cim vyssi dan, tim lepsi bijec, to je spis takovy prazvlastni vyklad zapadaku. Pochopitelne, ze cim je clovek starsi, tim mene bude pohyblivy a jen tezko se postavi mladochum, ale to neznamena, ze by mel svuj stupen ztratit a spadnout zase mezi zacatecniky. I ty rychle a silne mladochy ma totiz porad co naucit...
Naskyta se otazka, jestli je nejaky kyu/dan system vubec zapotrebi a odpoved je nejspis : v zapadni spolecnosti ne, v Japonsku (vetsinou) ano..., pripadne v BS ne, v BU ano...
Do jake miry ma smysl prebirat spolu s BU i vychodni zpusoby a mysleni... to by bylo asi na delsi debatu a do jineho vlakna. Nic ale neni cernobile, kategoricky odmitnout vsechno neni zrovna stastne reseni, ale zaroven delat ze sebe Japonce je taky nesmysl.

luen: dany, pasky... jiste zapotrebi nejsou, jiny kraj jiny mrav (stejne jako gi, v normalnim dojo ti reknou, ze teplaky a triko staci). Ale certifikat je podle tebe taky fetis? Ja myslim, ze zrovna treba ten je aspon nejakym dukazem toho, ze si to svoje umeni clovek nevycucal z prstu a ze je skutecne tim, kym tvrdi ze je.
Bez urazky, vypisovani sve linie 6-7mi mistru za kazdy prispevek neni fetis? Jak se to lisi od certifikatu?

Ahoj, tak to vezmu postupne! Pasek je nesmysl!

Ucit a trenovat se da i bez pasku a jen trouba se musi orientovat dle barev, normalni je se kouknout a poznat kdo umi ... to, ze je nekdo takovej jouda, ze podle vlastnich oci nic nepozna a potrebuje k tomu oficility je spise dukazem nemohoucnosti ostatnich :wink:

V cem je treba v bu mit pasky??? Jako ten fetish??? Je X bu, ktere to nemaji a normalne jedou :wink: Certifikaty se kupuji, pasky se kupuji a neni to o urovni znalosti, ale o urovni penezenek, kamaracovstvi a jinejch uslechtilejch kvalit bojovniku :lol: Mam certifikaty na zdi a mam je tam ze srandy :lol: Za vsechny, krome tech detskejch z juda jsem platil a vsechny ostatni povazuji za shit papir. Udelal jsem si je proto, ze jsem si kdysi pritrouble myslel, ze maji vahu ... NEMAJI. Paradoxne se nejvic tema cancama ohaneji lide, kteri nic neumi!!!

Bez urazky jen truhlik si muze myslet, ze neco vypisuju do kazdeho prispevku ... napsal jsem to jednou do profilu a diky tomu, ze je to v nem ulozene, tak si prectes v kazdem mem prispevku :lol: A nemam to tam proto, ze se za sve kung fu predky schovavam ... nikdy jsem se nikde timto neohanel a tezko kdy budu. Mam to tam proto, aby kazdej diskuter, ktery se mnou diskutuje vedel kam si me ma zaradit ... evidentne to nekteri po X letech aktivni ucasti na tomto srv. nepochopili :wink: :lol:

Takze jeste jednou kdyz si neco napisete do profilu, tak vam to tam zustane, dokud to nesmazete nebo nezmenite! A pro lamy:
opravdu neni treba psat to do kazdeho prispevku :wink:

Jinak je obecne paskovani krom tech par vyjimek za mou osobu saskarna onanii za vojenske hodnosti a je mi to protivne :wink:
Naposledy upravil luen dne pon 14. dub, 2008 16:59, celkově upraveno 1
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » pon 14. dub, 2008 16:58

luen píše:Ahoj, tak to vezmu postupne! Pasek je nesmysl!
...
Udelal jsem si je proto, ze jsem si kdysi pritrouble myslel, ze maji vahu ... NEMAJI.

Luene, no offence, to by ses divil 8) :lol:
(V kontextu mojeho předchozího.)
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pon 14. dub, 2008 17:01

No podle mě skoro každý pochopil jak to puzmaz myslel a skoro každýmu došlo že jelikož pucmaz podpis používá tak bude vědět že se pod každý příspěvek vypisuje automaticky :roll: :roll:
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pon 14. dub, 2008 17:03

jox píše:
...
Udelal jsem si je proto, ze jsem si kdysi pritrouble myslel, ze maji vahu ... NEMAJI.

No schvalne jakou maji vahu az te nekdo treba prepadne, nebo budes vystavenej konfrontaci ... utluces soupere tunama papiru a nebo ho to nechas odtahnout do sberu, aby se utahal ... tak to bych se vazne divil.

Myslis jako treba to, ze jsem prisel na ZU v K. Varech a prinesl tam certifikat za zkousky v EWTO a oni mi na zaklade toho cancu dali zivnostak??? Je to cirkus ve kterem hraji troubove vrchni sasky!!!

Jinak ja to beru jako upominkovej predmet a vetsi vahu nez na vzpominky ve vysokem stupni starecke senility v tom nevidim :wink:
Naposledy upravil luen dne pon 14. dub, 2008 17:12, celkově upraveno 1
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pon 14. dub, 2008 17:11

Gino píše:
khooca píše:2 all: je asi fakt, že i záleží na tom, co od toho kdo čeká. Pokud budu cvičit pro sebe, pro radost z pohybu, pro soutěže atd, nejspíš bude mít páskování svůj význam - třeba již zmíněná motivace.

Ano a pak je tu marketing zalozeny na lidskem chlubeni, kdy si proste lidi chteji udelat jenom nejakej ten pasek, co jim staci... ne kazdej jde ve vsem tak do hloubky jako se snazi vetsina z nas tady. Hromade lidi staci si zajit obcas zacvicit. Ale vycitat jim to nemuzes... krom toho hlavne techto je nejvic a z nich vsechny ty skoly zijou (i ta tvoje, ne?) :wink:

Gino NE! Ja se tim nezivim a doplacim na to. Delam to pro radost a mam v pazi :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » pon 14. dub, 2008 17:12

luen píše:
jox píše:
...

No schvalne jakou maji vahu az te nekdo treba prepadne, nebo budes vystavenej konfrontaci ...

Ale Luene, přece ten, že toho budu víc umět! Nechci se spořit, přečti si prosím ten můj předchozí příspěvek a tejk it ízy :wink:
Jo, mám ale dojem, že tebe se to vůbec netýká. Jinak s tebou, jako obvykle ve většině toho co píšeš souhlasim, ale to už se probralo...
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pon 14. dub, 2008 17:14

jox píše:
luen píše:
jox píše:
...

No schvalne jakou maji vahu az te nekdo treba prepadne, nebo budes vystavenej konfrontaci ...

Ale Luene, přece ten, že toho budu víc umět! Nechci se spořit, přečti si prosím ten můj předchozí příspěvek a tejk it ízy :wink:
Jo, mám ale dojem, že tebe se to vůbec netýká.

Ja vim, jen jsem tam nestihl dopsat to pro tebe :wink: Pisu to hlavne pro ty, kteri jsou v zajeti fetishe a nevedi, ze maji lecitelnou uchylku :lol: :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » úte 15. dub, 2008 1:14

.
Naposledy upravil pucmaz dne ned 22. úno, 2015 20:34, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 15. dub, 2008 6:28

pucmaz píše:luen: Nenapsal jsi k veci vlastne vubec nic. Psal jsem o uloze pasku v zemi jejich puvodu, o tom co si myslim o certifikatu a tom, ze tvoje linie je vzdy a vsude na odiv... a chtel jsem nejake odpovedi. A misto toho jsem se dozvedel, jaka jsem lama, ze nejsem schopnej pouzivat podpis...
Ok, me to staci, i kdyz toho obsahove moc neni, rikas toho o sobe docela dost a mozna jsem byl naivni, ze jsem od tebe cekla vic. V tehle diskuzi tedy pokracovat nema cenu.

K tematu jsem sve napsal a napsal jsem svuj nazor ... nacez jsi ty uvedl ze:

pucmaz píše:Bez urazky, vypisovani sve linie 6-7mi mistru za kazdy prispevek neni fetis? Jak se to lisi od certifikatu?

Tak jsem ti vysvetlil, ze to nepisu za kazdej svuj prispevek a ze to neberu jako fetish, ale ze na rovinu uvadim kdo jsem a kam patrim, aby se v tom mohl kazdy, kdo se mnou diskutuje orientovat!!! Neni to tak davno, kdy jsi uvedl do sveho profilu kdo vlastne jsi ... zatim co ja to tam mam od sameho zacatku! Nic vic, nic mene :wink: Paskovani, tak jak jsme toho svedkem je fetish. Je to zpoplatnena buzerace lidi, kteri cvici bu!!! Dalsi zpusob jak z nich tahat prachy a ja jsem proti takovemu jednani ... Nemusi se ti muj nazor libit, nemusi se ti hodit ... ale kvuli tomu nemusis psat, ze k tematu nic nepisu a ze si neco pripisuju do kazdeho prispevku :wink:

Uz nekolikrat jsem zde vysvetloval, ze nejsem populista a nepisu zde jen takove ty pohodlne veci, ktere se lidem libi a tahaji dalsi ovecky. Fakt si tady nekdy pripadam jak v reklamni agenture. Na rovinu od sameho zacatku pisi jasne co si myslim a nesvadim to alibisticky na kulturu a jine libive vymluvy ... paskovani je z meho pohledu blbost a vse kolem nej jsou jen vymluvy. Ze to nekdo dela jinak je pekne, ale kluby BJJ asi nezmeni stav paskovani u nasich, ale i zahranicnich skol BU!
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » úte 15. dub, 2008 6:41

O těch technických stupních je tu IMHO samostatná diskuze a ačkoliv tomu nerozumím, v kontextu sportu, jako je kickbox v nich taky (osobně) nevidím opodstatnění... Jen takovej, můj obvyklej exkurz do "historie" těch japonskejch, k nimž jste (asi nechtěně) zabrousili :)

Původní stupně, mokuroku nebo menkjo svitky byly předávány jako "ručně psaná a signovaná licence", která umožňovala kupřikladu vyučovat přesně stanovené množství technik a zároveň otevírala cestu k technikám dalším. Tedy, něco jako výuční list, což je úplně běžné v řemeslech tady i v JPN. A stejně tak, jako doktor, který dostane svůj výuční list po letech studia, ještě nemůže operovat a vlastně "nic" neumí, tak i držitel nějakého takového svitku ještě nebyl/není nesmrtelnej a neporazitelnej bojovník. ©lo jen o to (IMHO), že obsáhl určitý okruh znalostí a kdosi (ten, kdo je pod svitkem podepsaný) se za něj zaručuje ve smyslu garanta. V těch tradičních stupních byla např. vypsaná liniie učitelů, nebo počet a jmenovitý seznam zvládnutých technik... ale také jistá informace o zásadách té školy (co je třeba dodržet).

Kdo to k životu potřebuje, ten za tím jde a kdo ne, tomu je to šumák a možná to považuje za fetiš. Nějak nevidím důvod, proč se bránit jistému konkrétnímu ocenění, za odvedenou práci ;)

Současný stupně "dany" jsou popsané pucmazem. Prostě jde o hierarchii, tedy něco, na čem stojí celá japonská společnost. A páč bu v JPN začalo cvičit opravdu moře lidí, prostě už nestačil systém svitků a tak se to (někdy) odbyde předtištěným diplomem ;) To ovšem ani nesnižuje jeho hodnotu (forma výučního listu v jednom konkrétním oboru) a pochybuju, že tady v tom tématu kdokoliv napsal, že X danů automaticky znamená, že je člověk "neporazitelný" nebo tak něco.

Další věc je, že (na rozdíl od těch původních stupňů) jsou dany udělovány po zvládnutí zkoušek, což je vedle jiných, jedna z forem (intenzivního) cvičení. A ano, mnohdy může jít o peníze a federační čachry a kdovíco... ale že by obecně, jako všude?

----

Luene, jen na okraj, napsal si, že máš vypsanou linii učitelů, aby ostatní věděli, kam si Tě zařadit... IMHO je tototéž, jako když někdo má svůj stupeň od určitého učitele (který ho dostal zase od svého). Pochybuju, že v tom nějaký rozdíl je, kromě toho, že si to dá někdo do profilu, jinej na zeď nebo na web a třetí někam do krabice pod sezónní hadry. A jasně, existujou lidi, co svý dany a certifikáty přeceňujou a třeba se za ně i schovávaj. Taky jsou lidi, co si je píšou sami a vymýšlej... etc. Nějak se mi nezdá, že by šlo pořád o tu samou kategorii. Lidi, co se k určité úrovni, nebo ke stupni běžně předávanému v jejich bu dopracovali a docvičili vedle ostatních. Prostě se mi nezdá, že by všichni lidi, co maj nějakej ten dan byli nemocní, oproti těm, co žádnej nemaj ;)

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 15. dub, 2008 6:55

patrik píše:
Luene, jen na okraj, napsal si, že máš vypsanou linii učitelů, aby ostatní věděli, kam si Tě zařadit... IMHO je tototéž, jako když někdo má svůj stupeň od určitého učitele (který ho dostal zase od svého). Pochybuju, že v tom nějaký rozdíl je, kromě toho, že si to dá někdo do profilu, jinej na zeď nebo na web a třetí někam do krabice pod sezónní hadry. A jasně, existujou lidi, co svý dany a certifikáty přeceňujou a třeba se za ně i schovávaj. Taky jsou lidi, co si je píšou sami a vymýšlej... etc. Nějak se mi nezdá, že by šlo pořád o tu samou kategorii. Lidi, co se k určité úrovni, nebo ke stupni běžně předávanému v jejich bu dopracovali a docvičili vedle ostatních. Prostě se mi nezdá, že by všichni lidi, co maj nějakej ten dan byli nemocní, oproti těm, co žádnej nemaj ;)

Patrik

Pato ahoj, ja v tom rozdil vidim ... od nikoho za to nevyzaduju zadne penize a hlavne zadnou "svou" linii neprokazuju nejaky svuj um :wink: Pisu hebrejsky a nebo je problem jinde ...

Jinak celej ten historickej kontext je peknej, ale nemate tak trochu pocit, ze s tim co se tady a jinde ohledne paskovani deje, se ten problem posouva nekam uplne jinam???
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » úte 15. dub, 2008 7:03

luen píše:Pato ahoj, ja v tom rozdil vidim ... od nikoho za to nevyzaduju zadne penize a hlavne zadnou "svou" linii neprokazuju nejaky svuj um :wink: Pisu hebrejsky a nebo je problem jinde ...

Jinak celej ten hjistorickej kontext je peknej, ale nemate tak trochu pocit, ze s tim co se tady a jinde ohledne paskovani deje, ten problem posouva nekam uplne jinam???

Ne hebrejsky nepíšeš... ačkoliv v tomto postu moc nerozumím větě o že neprokazuješ um. Myslím, že tu nikdo nikde nenapsal, že má "dan" a to je tolik a tolik "umu" :) Zato tu někdo napsal, že dany jsou fetiše a kdo je získává je nemocnej ;) Tedy tak nějak jsem to pochopil.

Víš jistě, že všude za stupně a dany a certifikáty někdo vyžaduje peníze? Ten historickej kontext je (jako vždy) ideální forma. Je snad jasné, že vyšší množství (všeho) působí negativně na kvalitu. O tom snad není žádná. Stejně jako není pochyb o tom, že všichni, kdo ty dany máme budeme tvrdit, že to není náš příklad a tak dál.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 15. dub, 2008 7:13

patrik píše:
luen píše:Pato ahoj, ja v tom rozdil vidim ... od nikoho za to nevyzaduju zadne penize a hlavne zadnou "svou" linii neprokazuju nejaky svuj um :wink: Pisu hebrejsky a nebo je problem jinde ...

Jinak celej ten hjistorickej kontext je peknej, ale nemate tak trochu pocit, ze s tim co se tady a jinde ohledne paskovani deje, ten problem posouva nekam uplne jinam???

Ne hebrejsky nepíšeš... ačkoliv v tomto postu moc nerozumím větě o že neprokazuješ um. Myslím, že tu nikdo nikde nenapsal, že má "dan" a to je tolik a tolik "umu" :) Zato tu někdo napsal, že dany jsou fetiše a kdo je získává je nemocnej ;) Tedy tak nějak jsem to pochopil.

Víš jistě, že všude za stupně a dany a certifikáty někdo vyžaduje peníze? Ten historickej kontext je (jako vždy) ideální forma. Je snad jasné, že vyšší množství (všeho) působí negativně na kvalitu. O tom snad není žádná. Stejně jako není pochyb o tom, že všichni, kdo ty dany máme budeme tvrdit, že to není náš příklad a tak dál.

Patrik

Ano jsem si jistej tim, ze se za to plati a i ja za to na karacu platil. Ty jsi u nas karate necvicil? Ty si za to u nas neplatil? Neni ti znama skutecnost, ze se za to temer vsude plati? ... Nechapu o cem diskutujeme ... budeme delat ze to neexistuje, protoze ted cbicis nekde, kde se za to neplati? Ze je par vyjimek, kde to tak neni nezmeni celkovej pohled navec :wink: A za poplatek je to v mejch ocich fetish.
Naposledy upravil luen dne úte 15. dub, 2008 7:16, celkově upraveno 1
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » úte 15. dub, 2008 7:29

luen píše:Ano jsem si jistej tim, ze se za to plati a i ja za to na karacu platil. Ty jsi u nas karate necvicil? Ty si za to u nas neplatil? Neni ti znama skutecnost, ze se za to temer vsude plati? ... Nechapu o cem diskutujeme ... budeme delat ze to neexistuje, protoze ted cbicis nekde, kde se za to neplati? Ze je par vyjimek, kde to tak neni nezmeni celkovej pohled navec :wink: A za poplatek je to v mejch ocich fetish.

Vždyť jsem Ti to napsal, o čem tu diskutujeme. Ty prostě napíšeš, všude je to takhle a basta a já zase píšu, že ne všude ;) Aby si lidi v rámci Tvé absence pupolismu uvědomili, že si všude nebyl ;) Jinak s tím problém nemám. Určitě ne takovej, abych v tom pokračoval. (Jádro toho mého postu bylo hlavně o tom historickém pozadí a vlastně i o praktické stránce věci, tedy to na co se ptal khooca.) Třeba (až se zase logne) pucmaz potvrdí, že taky neplatí za zkoušky (nevím, jestli ano). Nebo někdo úplně jinej. Mimochodem, taky jsem napsal, že se tyhle věci dějou - kupování stupňů a tak, ale nemyslím, že kdo dělá zkoušky a má certifikáty je takovej a kdo je nedělá je makovej. Toť vše. Přeju pěkný den.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » úte 15. dub, 2008 7:33

luen píše:Certifikaty se kupuji, pasky se kupuji a neni to o urovni znalosti, ale o urovni penezenek, kamaracovstvi a jinejch uslechtilejch kvalit bojovniku

Luene, tady asi mluvis o trochu jinych krajich a jinych mravech, nez pucmaz. Netusim, proc mas za kazdou cenu touhu snizovat neco o cem prd vis. Teda pardon, vlastne tys musel zaplatit za pasek v Karate nekde u nas v malicky zemicce a mozna z toho mas do dneska trauma. Nebo jsi se dost mozna tim paskem v te dobe chlubil taky a uz si na to nechces pamatovat. Kdo vi...
luen píše:Mam certifikaty na zdi a mam je tam ze srandy :lol:

Vazne? Tak je jenom tak ze srandy vsechny sundej a hod je do sklepa, ne? Co ty na to? Vzdyt jsou k hovnu, proc si jima zasiras zed?
luen píše:Paradoxne se nejvic tema cancama ohaneji lide, kteri nic neumi!!!

Jelita, ano, s tim souhlasim. Taky mam nejakej pasek a nerikam to vsem koho potkam. Ale na web skoly bych si ho samozrejme napsal, stejne jako si doktor napise na ordinaci sve jmeno i s titulem MuDr. - rozhodne to neznamena, ze je dobrej doktor, ale zase na druhou stranu... nepujdu k nekomu, kdo ten titul nema, abych jako az pak ocima poznal, jestli tu doktorinu umi.

No a ten zbytek, cos tu vyzvracel o tom podpisu, ten byl urcite zcela zbytecnej a mohl sis ho odpustit.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » úte 15. dub, 2008 7:37

ukropcany píše:To nikto nikdy nikde nepovie. Ale paradoxne, významné množstvo ľudí sa tak chová... vôbec nezáleží na tom, čo tvrdia, ale ako sa chovajú a ako to používajú... :idea: Každú jednu stránku klubu BU, keď si kukneš, tak si vystrčí dopredu, kto má aký pásik, napr. tu http://www.tenshin.cz/iaido/ucitele.htm :wink: Proste je to synonymom "umu"... a nech je historický kontext aký len chce... zelený, či fialový...

Ale no tak Ukropčany, nenapsal jsem o něco výše, že jsou prostě lidi, co si to daj na web? Nenapsal jsem, že nevidím důvod proč se nenechat ohodnotit za svou práci? Ano mám první dan iaidó, to znamená, že úroveň mojich vědomostí odpovídá 1. danu v iaidó a že jsem podstoupil odpovídající zkoušky. Nějak nechápu, proč sem ten odkaz dáváš. Nebo si byl u nás na tréninku a slyšel si mě říkat " mám 1. dan, jsem megamistr a vy si sedněte na zadek".

Můžeš jít na tenšin web znovu a najít si v sekci džódó nebo kendó podobné informace. Myslím, že kdybys měl 1. dan v boxu a někdo se tě ptal, jakej máš stupeň, asi bys mu to řekl/napsal. Nebo chceš mít prostě navrch? OK, máš navrch, nemáš dan, tak si klaďas. Já mám, tak jsem záporňák, co se za dan schovává. ©marjá, to už je opravdu zbytečný.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 15. dub, 2008 7:43

patrik píše:
luen píše:Ano jsem si jistej tim, ze se za to plati a i ja za to na karacu platil. Ty jsi u nas karate necvicil? Ty si za to u nas neplatil? Neni ti znama skutecnost, ze se za to temer vsude plati? ... Nechapu o cem diskutujeme ... budeme delat ze to neexistuje, protoze ted cbicis nekde, kde se za to neplati? Ze je par vyjimek, kde to tak neni nezmeni celkovej pohled navec :wink: A za poplatek je to v mejch ocich fetish.

Vždyť jsem Ti to napsal, o čem tu diskutujeme. Ty prostě napíšeš, všude je to takhle a basta a já zase píšu, že ne všude ;) Aby si lidi v rámci Tvé absence pupolismu uvědomili, že si všude nebyl ;) Jinak s tím problém nemám. Určitě ne takovej, abych v tom pokračoval. (Jádro toho mého postu bylo hlavně o tom historickém pozadí a vlastně i o praktické stránce věci, tedy to na co se ptal khooca.) Třeba (až se zase logne) pucmaz potvrdí, že taky neplatí za zkoušky (nevím, jestli ano). Nebo někdo úplně jinej. Mimochodem, taky jsem napsal, že se tyhle věci dějou - kupování stupňů a tak, ale nemyslím, že kdo dělá zkoušky a má certifikáty je takovej a kdo je nedělá je makovej. Toť vše. Přeju pěkný den.

Patrik

Patriku asi za to nemuzes a nedelas to schvalne. Nepsal jsem ze je to tak vsude, ale ze je to tak ve vetsine skol bu :wink: A ze se za to vetsina skol resp. adeptu schovava. A budu se zase opakovat, kdyz napisu, ze par vyjimek to nezmeni ... Dela se z toho fetish a dela se z toho fetish dele nez ty a ja jsme na svete ... a ted mi tady chces psat, ze to neni pravda??? Nebo, ze je to jinak. Melo by to byt jinak, ale neni to realita vsedniho dne skol BU!!!

Problem je v tom, ze to beres osobne a mas pocit, ze nekdo napada tebe. Ne plz. netoci se nic kolem nas :lol: A mimochodem nekdo tady napsal, ze to patri ke koloritu tradicnich BU (asi ma citace neni presna) ... tak to je to proc s tim tak trochu nesouhlasim ... protoze to treba neplati u jihocinskych a ted se podrz - tradicnich stylu! Vubec je to v Cine trochu jinak a Cinske skoly BU jsou velmi tradicni

Ale nekomu asi vyhovuje psat o koze, kdyz jinej mluvi o voze, ze? :lol:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na fullkontaktní sporty a MMA (mixed martial arts)...