Gino píše:Me spis zaujalo tohle
http://www.krav-maga.sk/index.php?id=1To je vazne tak easy byt instruktorem KM? Staci si zaplatit, projit 23dennim cvicenim...?

Je to ze stranek slovenske IKMF... tedy primo Imrichova sekce...
Dlouho jsem tady nebyl

, ale rád ti odpovím na výše uvedené....nejdříve ti doporučím pročíst si řádně stránky polské sekce IKMF, Instytut Krav Maga Polska, Tomasz Adamczyk - tam se dozvíš vše potřebné. Ve zkratce je to takto: základní kurz instruktora trvá cca 180 hodin čistého času, rozdělen do 2-3 části. Toto je závislé na tom, jak DLOUHO se věnuješ jiným stylům bojových umění, a jako dlouho trénuješ KM, zda jsi již absolvoval nějaké kempy s KM, event. kemp pro asistenty instruktora atd....pokud se věnuješ např. JJ, nebo Judo nebo jinému stylu,10 a více let a chceš se stát instruktorem Krav Maga IKMF, máš možnost absolvovat tento kurz přímo, po malém testování tvé zdatnosti na nějakém semináři,kterého se zůčastníš z vlastní vůle.
Toť ve zkratce odpověď na tvůj dotaz.
Já si vybral složitější cestu k instruktorovi Krav Maga IKMF - 2 a půl roku jsem jezdil do Polska na tréninky, než jsem šel na kurz, zkoušky jsem skládal 19.9.2007 v Praze přímo pod Eyalem Yanilovem.
Více o mě na
www.czkravmaga.net.
K Rafi Livenovi se vyjadřovat nebudu, úsudek na člověka, který se honosí titulem instruktor KMLI systému nechť si udělá každý sám. Podle mě je Krav Maga jen jedna a je fuk, zda je pod patronací IKMF, WKMF, nebo EKMF - což jsou všechno organizace Krav Maga,jejíchž instruktoři prošli Eyalovýma rukama v Izraeli. a jako takoví používají označení tech.stupňů dle specifikace IKMF P1-P5, G1-G5,E1-E5, M-E1- M-E3. Dany se nepoužívají....
pěkný den všem, a rád zájemce o seminář Krav Maga přivítám v Ostravě.
S pozdravem
Kraver1