Páskování v kickboxu

box, kickbox, thajský box, ultimátní zápasy, shootfighting, pankration, vale tudo...

Moderátor: Toman

Příspěvekod RUNAR » stř 16. dub, 2008 13:49

Gino:
Podsouváš mi věci co jsem nenapsal.
Ta moje definice se vztahuje pouze a jen na Karate do žádnýho jinýho stylu tak nevidim,
tam pokud se někdo po x letech nedovede ubránit tak je něco špatně nejspíš necvičil Karate ale něco jinýho.

To že někdo dostane přes držku neznamená že nedělá BU/BS to jsem nenapsal tak mi to nepodsouvej.

Důležitý je že k tomu SMĚŘUJE aby to zvládnul a to že dostane někde x-krát přes držku může každýho adepta posunout dál aby zlepšil trénink a o to jde.Asi jsem se nepřesně vyjádřil ale to že to nezvládá tím jsem myslel že necvičí tak aby se ÚČINNĚ BRÁNIL.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pk » stř 16. dub, 2008 14:04

2runar: není to pouze odhad, něco jsem zažil, viděl, četl, s někým mluvil, to mi nějaký statistický data poskytlo...
nicméně teď se něčeho pevně chytni, protože napíšu něco co by tě mohlo položit, a sice že

s tebou souhlasím! :-)

tos nečekal, co - mluvím o dalších příspěvcích, BS i BU jsou opravdu primárně o boji, a pokud to ve střetu nedokážu využít, tak je něco zkrátka špatně
na tom nic nemění fakt, že třeba BU toho nabízí mnohem víc, já osobně jsem fascinovanej zdravotními účinky kungfu - ale pokud se nebudu umět prát, tak a) cvičím špatný BU b) cvičím špatně BU (ehm, b je správně :-( :-)
pk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod RUNAR » stř 16. dub, 2008 14:07

GINO:
Koukni BU neni podle mě zas tak jiný než ostatní úmění.
Když nebudeš umět hrát na housle nebudeš asi v symfonickym orchestru maestro že ano.
Hele já nejsem trenér ale kdybych byl a viděl bych že tam mám člověka co CHCE CVIČIT ale je třeba NE©IKA a ještě NEMÁ KOULE ale uvidim že CHCE CVIČIT tak se mu budu při tréninku věnovat třeba klidně i víc než ostatním co to tolik nepotřebujou.
Když příjde třeba stokrát s rozbitou držkou tak mu klidně STOKRÁT budu RADIT jak se zlepšit A KLIDNĚ HO BUDU trénovat SOUKROMĚ a ZADARMO protože si cenim toho že chce se sebou něco udělat a ne se schovávat za nějaký nesmysly.
A takovej člověk kterýmu to nejde a přesto trénuje dál má můj respekt
větší než nějaký ultimátní MMA rváči.

Už to chápeš? mám napsat deset dalších příspěvků????
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » stř 16. dub, 2008 14:14

Runar... teda chlape, ty bud nemas vlastni nazor a nebo ho menis casteji nez fusekle. Ja to citovani nemam rad, da to strasnou praci se s tim babrat, ale budiz, jen strucne...

Verze c.1.
RUNAR píše:BU/BS je u mě právě o dovednosti se účinně bránit

A jestli někdo tohle nezvládá, tak ať nikde netvrdí že dělá BU/BS a najde si něco jinýho zajímavýho nic proti.

Ve verzi c.2. uz naopak staci "k tomu smerovat"
RUNAR píše:Důležitý je že k tomu SMĚŘUJE aby to zvládnul

Tak mas v tom jasno, nebo nemas?

Clovece precti si znovu cos napsal a co jsem ti na to odpovedel. Ocenuju tvuj zajem nad "obhajobou" pasku, ale nekterymi svymi prispevky jim spis ublizujes, nez pomahas :wink:

Fakta uz tu vypsal patrik s pucmazem, oba odbornici na slovo vzati (to nej. info, co tady muzes sehnat) a zadnej jinej argument o borcich, kteri nekde jsou a mozna nejsou na tom nemuze nic zmenit ani nicemu pomoct.

Neni to o nicem jinym, nez o tom, co uz tu bylo temi dvema popsano. Neni to o zadnejch borcich, co dali pasky dalsim borcum.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » stř 16. dub, 2008 14:21

Gino:
A ty víš co tím básník myslel?
Když něco napíšu ty si to nějak špatně vyložíš tak já jsem ten špatnej jako jo?
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » stř 16. dub, 2008 14:27

Runar... ne, nejsi spatnej. Ale precti si prispevky od pucmaze a patrika a budes jeste lepsi :wink: :)
Pak budes moci rici, ze skutecne vis proc ty pasky vlastne jsou, a nebudes tu predhazovat nejaky vymysleny alegorie s borcama a jejich schopnostma dat ukrutnou rachu.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cudles » stř 16. dub, 2008 14:32

No,nechci se vám do toho plést a říkat kdo co jak myslel,ale směřovat je =uplně to samé co chtít pořádně cvičit a něco změnit. Takže podle mě si RUNAR v tomhle neodporuje..
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » stř 16. dub, 2008 14:33

Nevim jak je to u nich, co jsem slyšel v Shotokanu tak to tu předkládam.
Stará garda JKA , na každej dan museli pořádně makat =>při měření síly a rychlosti měli většinou vyšší dany lepší výsledky a za tim si stojim a je mi fakt jedno co jsou nějaký hiearchie u satrý gardy JKA na vyšší dan byly vyšší nároky nejenom na techniku za tim si opět pevně stojim.

Meč ani Goju neznam
proto do toho nekecam. 8)

A aby bylo úplně jasno týpci co nesměřujou k tomu aby se zvládli pořádně ubránit a nechtěj to takhle cvičit nebo se o to pokoušet , nosej pásky x tý dany ať si fakt najdou něco jinýho.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Galiloo » stř 16. dub, 2008 15:01

KAMINARI píše:
Galiloo píše:Já sem taky zastánce pásků-já mam Fialovej v ©ukokanu :lol: Teda v Shotokanu...

Pásky sou dobrá věc :!:

Nebuzerujte pásky!!!Já mam fialovej v ©ukokanu!!!

Nebudu se opakovat!!!Mam fialovej v ©ukokanu!!!

Takže já tomu vlastně říkám ©ukokan :? :lol: :twisted:

Název SHOTOKAN je podle Funakoshiho přezdívky SHOTO, kterou podepisoval svoje básně. Od čeho pochází slovo ©ukokan? To slovo mně připomíná úplně jinou pohybovou aktivitu. :D :oops:

Nebožko Panenko Marie On psal básně???Doufám že tam neopěvoval Hitlera... :lol:- to by se líbilo jednomu Dementovi který bohužel pracuje u naší agentury a má na lýtku vytetováno Jugend Mord... :lol: :roll: .....
Galiloo
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod RUNAR » stř 16. dub, 2008 16:18

Gino: Ještě tahle věc když půjdeš s kámošem do hospody abych zůstal u tématu a nějaký středně zkušený :D hospodský rváč ho tam začne třískat
ty nic pořádnýho neuděláš, on bude třeba hodně zraněnej a ty mu v nemocnici řekneš ale kámo já netrénuju abych mlátil hospodský rváče, o tom já tady mluvim nic neni tak snadný a když někdo dělá BU tak by měl dělat BU a ne TAEBO........ opět NEMYSLIM TIM TEBE!
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod khooca » stř 16. dub, 2008 20:49

ukropcany píše:úradník... :lol: :wink: Dúfam, že nerobíš na úverovom oddelení... :twisted: :twisted: :twisted:

ty vole!! Robí :!: :lol: :lol: :lol:
Petr Kočandrle
http://www.cfwckt.org/
khooca
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod luen » čtv 17. dub, 2008 1:36

Tak schvalne jeste jednou ... nejdeo pasek a opaskovani ... tzv. zkousky je fetish. Clovek ma byt motivovan necim jinym, nez je zkouskovy progrom. Ma cvicit na obranu a ucit se ji!!! Ne secvicovat kraviny na nejake zkousky, aby u nich uspesne prosel, protoze pak necvici sebeobranu, ale uci se latku na zkousky!!! Je to fetish jak remen!!!

Priznejte si, ze jste postizeni celkem neskodnou uchylkou a je po tematu :lol: :lol: :lol:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » čtv 17. dub, 2008 7:34

Ranar... nemuzes lidi nutit aby delali neco jineho, aby vratili sve pasky, jenom proto, ze cvici z jineho duvodu nez ty. Co na tom nechapes? Ze se ti to nelibi je jedna vec, ale ze s tim nemuzes nic udelat je vec druha. Me se taky nelibi, ze se tu nekteri snazi z pasku udelat dogma a neco pomalu uplne mystickeho, ale co s tim nadelam.

Ucrope - kdyby (ciste hypoteticky) se MT zblaznilo jako Kick a zacalo se udelovat pasky a dany (coz mi ke kickboxu SILNE nesedi, abych se teda taky vyjadril k otazce kvuli ktere vlakno je) prestal bys ho cvicit? Kdyby ti rekli, ze kdyz chces zavodit, musis si udelat nejakej dan, prestal bys zavodit?

A nesmej se tomu, pred par lety by do Kickboxu taky nikdo nerekl, ze v nem budou pasky a dany :lol:
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » čtv 17. dub, 2008 7:38

Jinak je videt, ze vam ty pasky pekne lezej v zaludku. Me osobne ne, me osobne lezej v zaludku vice ti, co je nosi a pritom nic neumi. Ale at uz je to jakkoli, nadelam s tim houno a vy vsichni taky.

Tohle se posralo uz par desitek let zpatky, kdyz se v tom zacal delat bordel a zacali se tu pasky pouzivat ke zvyseni ega. Doufam, ze se ti, co s tim zacli, ted aspon obracej v hrobe :twisted: :roll:
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » čtv 17. dub, 2008 8:15

Je to tu všíchni proti všem to se mi docela líbí,
akorát Ukrop s Luenem se nehádaj chlapci je mi to nějak podezřelý zkuste se alespoň jednou trochu spolu pohádat takhle je to vo ničem ano?
8)
A svoje rozumy o páscích když už do toho kecáte ale nemáte s tim potřebný zkušenosti, až budete vědět o čem je páskování v pořádnym JKA karate a uděláte nějakej ten dan pak vám uznám když budete řikat to co řikáte jinak ne, to samý platí pro BJJ až uděláte alespoň modrej tak něco kecejte. 8)
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » čtv 17. dub, 2008 8:24

Gino píše:Runar......nebudes tu predhazovat nejaky vymysleny alegorie s borcama a jejich schopnostma dat ukrutnou rachu.

"Alegorie je literární stylistický útvar. Označuje text, jehož doslovný, první význam není podstatný (a nemusí být ani smysluplný), ale který skrývá význam druhý, hlubší a skrytý. Úkolem alegorie je většinou tento pravý význam skrýt tak, aby jej pochopili jen zasvěcení."

Alegorie to nebyla ani náhodou.
Neřikej mi tady že si něco vymejšlim, co jsem četl od pana Nakayami to je doložený, dělali výzkumy v laboratoři a měřili rychlost a sílu úderů a vyšší dany měli většinou lepší výsledky.
Co ty o tom víš? Četl jsi to? Víš kdo je Nakayama ?Tak tu fakt nepiš že si něco vymejšlim.
Nepíšu že to bylo způsobený danem, že jeko v 16:00 dostal dan a v 16:01 měl o 1000kg větší řachu ale to je snad jasný ne?
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » čtv 17. dub, 2008 8:34

Runare... mas pravdu, slovo alegorie bylo nevhodne a mel jsem si ho taky jit vyhledat do slovniku, pak bys to nemusel delat ty a psat tu takovou dlouhou definici :lol:

Ale o tom se nepreme, ze ne. ja ti jenom rikam, ze obhajovat pasky nejakou rachou, kterou nekdo nekde nekomu zmeril, je proste nestastne. A pana Nakayamu "znam"... no nic. Nechme to, nebo bychom se dostali uplne nekam jinam. :wink:
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » čtv 17. dub, 2008 8:42

Gino píše:A ja si zas myslim, ze spousta z vas tu ulitava jenom na tom, aby zliskala hospodskyho rvace....

Herdek, do pytle, asi jsem nejakej divnej, ale ja ani box nedelam proto, abych si predstavoval jakej budu desnej kapo az zliskam hospodskyho rvace. Tyhle argumenty jsou jak ze zakladky...

A ještě tohle, je mi jedno co si o mě budou tady myslet ale:

Podle mýho základ a podstatná část tréninku Karate je právě o tom se účinně ubránit V©ECHNO OSTATNÍ z tohoto vychází a je NA TRÉNINKU účinný obrany ZALO®ENÝ, pokud někdo tohle netrénuje a pořádně se o tohle nesnaží pak nebude nikdy mít žádný výsledky ani v ostatních oblastech Karate který jsou taky zajímavý.
Nevim jak je to jinde
A jestli někdo někde dosatne přes držku tak má dobrou zkušenost,
která může posunout trénink kus dopředu aby příště nedostal a nebo dostal o něco míň.

Jak jsem psal když budu znát typa co je NE©IKA a NEMÁ ODVAHU a je třeba i BEZ PENĚZ a třeba i BLBEJ, no co no každej je nějakej ne? :D
Ale uvidim že chce cvičit a maká na sobě a chce se sebou pohnout a chce to změnit a ZLEP©IT SE tak má u mě větší respekt než nějaký velký rváči.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » čtv 17. dub, 2008 8:49

Runar... ano, s tim se neda nez souhlasit, samozrejme!
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod KAMINARI » čtv 17. dub, 2008 9:11

Název SHOTOKAN je podle Funakoshiho přezdívky SHOTO, kterou podepisoval svoje básně. Od čeho pochází slovo ©ukokan? To slovo mně připomíná úplně jinou pohybovou aktivitu. :D :oops:[/quote]
Galiloo napsal:
Nebožko Panenko Marie On psal básně???Doufám že tam neopěvoval Hitlera... :lol:- to by se líbilo jednomu Dementovi který bohužel pracuje u naší agentury a má na lýtku vytetováno Jugend Mord... :lol: :roll: .....[/quote]

To s tím Hitlerem jsi myslel doufám z legrace? Jinak Funakoshi psal tzv HAIKU. Japonské básně bez veršů.
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na fullkontaktní sporty a MMA (mixed martial arts)...