aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...
Moderátor: Picard
od RBR » pát 28. bře, 2008 14:10
Moto píše:Yoko tobi geri bylo taky jen priklad
No ale souhlasim, ze starych kata je uz dostacujici mnozstvi.
Je to proste kniha, kterou nemame sanci docist do konce, tak je zbytecne dopisovat a dolepovat dalsi stranky...
Moto
Tak, Tak
RBR
-
RBR
- mistr diskutér

-
od NOKT » pát 28. bře, 2008 22:00
Zase mám jeden skvělý dotaz (napadl mě když jsem chytl úder do žeber od kamaráda

). Párkrát jsem se setkal s názorem, že úder(tsuky) v Shotokanu je jiné než v Goju Ryu. Setkal jsem se i s přirovnáním, že v Shotokanu je úder jako úder tyčí a v GJR by se dal přirovnat k závaží na řetězu. Co je na tom pravdy ???
-
NOKT
- mistr diskutér

-
od Moto » pát 28. bře, 2008 22:28
4NOKT:
Nevim co je na tom prirovnani pravdy, ale moje zkusenost je asi takova... pred lety jsem dostal tsuki chudan od mistra shotokanu a bylo mi na vyhozeni obsahu zaludku a dostal jsem stejne tsuki i od mistra goju a pocity jsem mel jako pres kopirak... Dobre tsuki neni o smeru karate, ale o poctivem a spravnem treninku.
-
Moto
- pokročilý diskutér

-
od NOKT » sob 29. bře, 2008 11:54
Moto píše:4NOKT:
Nevim co je na tom prirovnani pravdy, ale moje zkusenost je asi takova... pred lety jsem dostal tsuki chudan od mistra shotokanu a bylo mi na vyhozeni obsahu zaludku a dostal jsem stejne tsuki i od mistra goju a pocity jsem mel jako pres kopirak... Dobre tsuki neni o smeru karate, ale o poctivem a spravnem treninku.
Však se nepřeme jaké tsuky je lepší čí horší. Jen mě zajímá zda se technika v něčem liší.
-
NOKT
- mistr diskutér

-
od Moto » sob 29. bře, 2008 12:04
Nemyslim si, ze se tsuki techto smeru nejak zasadne lisi. Tsuki je tsuki. Mam na mysli prime tsuki. Jen snad takovy maly postreh z nekolika seminaru goju ryu je ten, ze do tsuki davali i rameno, ktere ihned po uderu stahli zpet. To se v shotokanryu nedela. Ale nemohu mluvit za goju, protoze neni mym hlavnim smerem, tudiz nevim, zda vysouvani ramena pri tsuki je u nich spravne nebo ne. To bude vedet lepe pucmaz.
-
Moto
- pokročilý diskutér

-
od RBR » ned 30. bře, 2008 20:46
NOKT píše:Zase mám jeden skvělý dotaz (napadl mě když jsem chytl úder do žeber od kamaráda

). Párkrát jsem se setkal s názorem, že úder(tsuky) v Shotokanu je jiné než v Goju Ryu. Setkal jsem se i s přirovnáním, že v Shotokanu je úder jako úder tyčí a v GJR by se dal přirovnat k závaží na řetězu. Co je na tom pravdy ???
Nevím proč by se od sebe měli tsuki obou škol lišit. Tsuki existují pouze dvě: špatné a dobré. Pokud bych měl správné tsuki něčemu přirovnat tak by to bylo spíš to závaží na řetězu, kde závaží je pěst a řetěz je zbývající část ruky, to se mi zdá, že lépe vystihuje správné provedení úderu.
RBR
-
RBR
- mistr diskutér

-
od Moto » ned 30. bře, 2008 22:23
Sestrihy ruznych smeru karate. Neco celkem slo a neco bylo trochu dost pritazene za vlasy...treba to, jak tam na nej zautoci katanou a on ji chyti do dlani nebo jak jeden karatista posiluje v posilovne a druhy ho pri tom mlati tyci do bricha...
http://www.youtube.com/watch?v=XLzjXwEa ... re=related
-
Moto
- pokročilý diskutér

-
od KAMINARI » pon 31. bře, 2008 8:10
RBR píše:KAMINARI píše:Na mavashi je celkem dobrá KITEI.
To celkem je, zvlášť když jinou katu, která obsahuje mawashi neznám.
RBR
Ty neznáš Unsu? Tam je taky. Jak dlouho cvičíš SHOTOKAN?
-
KAMINARI
- mistr diskutér

-
od Angus » pon 31. bře, 2008 20:47
KAMINARI píše:RBR píše:KAMINARI píše:Na mavashi je celkem dobrá KITEI.
RBR
Jistě, že tam je, ale v poněkud méně typické poloze - pro nácvik mawashi bych to nepovažoval za optimální

-
Angus
- mistr diskutér

-
-
od RBR » pon 31. bře, 2008 21:11
Angus píše:KAMINARI píše:RBR píše:KAMINARI píše:Na mavashi je celkem dobrá KITEI.
RBR
Jistě, že tam je, ale v poněkud méně typické poloze - pro nácvik mawashi bych to nepovažoval za optimální

Asi tak. Není více co dodat. Mawašo z lehu nepočítám.
RBR
-
RBR
- mistr diskutér

-
od KAMINARI » úte 01. dub, 2008 10:44
Dneska máme po trenálu náboru volnej trenál. Zacvičím si kanku Dai. Už se těším.
-
KAMINARI
- mistr diskutér

-
od pucmaz » pát 04. dub, 2008 12:13
.
Naposledy upravil
pucmaz dne ned 22. úno, 2015 20:36, celkově upraveno 1
-
pucmaz
- mistr diskutér

-
od NOKT » pát 04. dub, 2008 12:27
pucmaz píše:Tak jsem se zaradoval, ze konecne nejake gojuryu a ze budu moct taky zacit kafrat... a jaka skoda. Tohle jsou zjevne pouze predepsane shiteigata. Vypada to moc pekne, ale unika jim 80% techniky a vyznamu pohybu. Skutecne okinawske gojuryu a jeho bunkai vypada trochu jinak
(ale treba to ten pan vi a jenom to schvalne neuci, kdo vi

)
Udajně je pod IOGKF (někde v popisku jednoho videa jsem to viděl). Co jsem se koukal. Jine bunkai jsem ani nenašel myslím. Vždycky jsem našel nějakou variaci těchto technik. Ale taky bych rád koukl na ty "nepředepsané" verze

-
NOKT
- mistr diskutér

-
od NOKT » ned 13. dub, 2008 20:53
Mám takovou zvláštní prosbu. Nemáte někdo nebo nevíte kde lze shlédnout kata se zbraněmi Meibukan Goju Ryu ?
-
NOKT
- mistr diskutér

-
od KAMINARI » úte 15. dub, 2008 10:23
V3.5.2008 se v Brně koná seminář SKIF KARATE. Nemáte někdo informace nebo video o trenérce Anne Hastings 6. Dan? Díky předem.
-
KAMINARI
- mistr diskutér

-
od Angus » stř 16. dub, 2008 17:21
KAMINARI píše:V3.5.2008 se v Brně koná seminář SKIF KARATE. Nemáte někdo informace nebo video o trenérce Anne Hastings 6. Dan? Díky předem.
Obrať se na senseie Romana Kohoutka, předsedu SKIF v ČR, kontakt najdeš na
http://www.bushido-strakonice.info/. Ten by měl určitě vědět podrobnosti.
-
Angus
- mistr diskutér

-
-
od KAMINARI » čtv 17. dub, 2008 9:26
Díky. S romanem se znám velice dobře: Spíš jsem myslel jestli nemáte nějaké to video. Diky
-
KAMINARI
- mistr diskutér

-
Zpět na japonská bojová umění a sporty...