Setkání BU.cz vol.3

přátelské sparringy, praktická výměna zkušeností, testování dovedností, setkání, výzvy etc.

Dostaví se cvičenci Aikido či TaiJi???

Ano
20
28%
Ne
24
33%
Je mi to jedno
28
39%

Celkem hlasů : 72

Příspěvekod RUNAR » sob 07. čer, 2008 8:21

pucmaz píše:
RUNAR píše: regulérní porovnání s Karatistou jde jen úplně naplno a bez rukavic a x-boxerských pravidel.

Ale potom už nejde o sportovní=přátelský porovnání.

Jojo, tohle ja tady hlasal od pradavna :oops: :D

Lidem co Karate neznaj to vysvětlit jaksi nejde :) :idea:

Ale co ať si cvičej ty svoje x-boxy s kterýma potom ve 35letech zkončí a pak se zas budou válet na gauči :lol:
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » sob 07. čer, 2008 14:41

Skateordie píše:Chalani nechapem preco si to proste nedate v grabblinovych rukaviciach a v helme a vsetko by sa vyjasnilo :? Ja si tak obcas davam s kamosmi a je to dost rozdiel, len to chce kludnu hlavu a neist v nich ako blazon.

ja bych byl pro.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » sob 07. čer, 2008 16:29

- lenivosť - no lebo my nie sme lenivé svine... Velmi šťastný večer sa nudím, tak idem na tréning...

Buď kecáš nebo máš neskutečně tolerantní manželku. :wink:

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » sob 07. čer, 2008 18:16

RUNAR...

1/ pokud nekdo umi dat rachu bez rukavice, da rachu i v rukavici - kde je problem? Nevsiml jsem si, ze by si treba pucmaz na neco stezoval, kdyz trenoval s MTckarema.

2/ v karate se nevyznam nijak extra historicky, znam sice proflaknutou pravdu, ze "BU je ciste sebeobranny system", ale nemyslim si to. Myslim si, ze dobry praktikant BU by nemel mit problem ani s tim utokem...
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » sob 07. čer, 2008 19:57

2 Gino: Tak jak jsme se učili v kararte chápat sebeobranu, tak nešlo o to že bys ses jenom bránil nebo že by jsi nikdy nedal první ránu, právě naopak základ karate byl dát první ránu, šlo o to že jsi si prostě nezačínal...ale Runnar tím nechtěl vypíchnout že je to "obranný" styl, ale měl na mysli sebeobranu ve smyslu protipólu proti sportovnímu utkání, alespoň myslím že Runnaři :)
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » sob 07. čer, 2008 20:24

Gino píše:RUNAR...

1/ pokud nekdo umi dat rachu bez rukavice, da rachu i v rukavici - kde je problem? Nevsiml jsem si, ze by si treba pucmaz na neco stezoval, kdyz trenoval s MTckarema.

Podivej se na zapas v boxu a na zapas v MMA.Kolik ran padne do krytu v boxu za zapas a kolik ran padne do krytu v MMA za zapas?
Nejde o to neumet dat ranu, ale jde o to trefit.A kdyz ma nekdo pred ksichtem 12oz bambule, tak to je s promunitim kurva rozdil, oproti male vystylce graplingovek.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » sob 07. čer, 2008 20:41

Gino píše:RUNAR...

2/ v karate se nevyznam nijak extra historicky, znam sice proflaknutou pravdu, ze "BU je ciste sebeobranny system", ale nemyslim si to. Myslim si, ze dobry praktikant BU by nemel mit problem ani s tim utokem...

1/ No ano, ale udery v karate se v rukavich netrenujou, ty údery jsou v některých věcech stejný a jinde zase odlišný od boxu, bylo by to na dlouhej článek, jak jsem psal když mají oba rukavice situace se mění ale je to pouze nevýhoda.

Vůbec žádnej problém dát řachu v rukavicích nemám a při sparingu s xboxerama taky ne.

2/ To že je Karate sebeobrana nikdy neznamenalo že Karatista neútočí pokud je to vhodný, je spousta situací kdy obrana je právě tvrdej útok,
měl jsem na mysli to že v xboxech se cvičí trochu jinak.
Stylem dám kombo a soupeř vrací a takhle furt dokola, ale v Karate je to spíš soupeř útočí a obránce se potom pokouší jet až do konce.
8)
Naposledy upravil RUNAR dne sob 07. čer, 2008 22:05, celkově upraveno 1
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » sob 07. čer, 2008 21:39

Gino píše:1/ pokud nekdo umi dat rachu bez rukavice, da rachu i v rukavici - kde je problem?

Zkusím tady popsat jednu nianci v technice tsuki, kterou v bambulích neuděláš. Pokusím se ti to vysvětlit na příkladu. Zkus vyvrtat díru dřeva nožem. Bude tě to stát hodně síly, ale nakonec se to podaří. Potom to samé zkus s vrtákem. Výsledek bude stejný, ale s použitím podstatně méně síly. Teď si představ, že použiješ stejnou sílu jako u nože s vrtákem.
Ale pořád platí základní poučka. Mužeš svým tsuki zabíjet slony, ale pokud jej neumíš použít v pravý čass tak je ti to k ničemu.
Má to jen jeden problém naučit se ten princip správně provést. :D

Je to sebeobranný systém, ale sebeobrana (aspoň v karate) začíná dříve než se domníváš.
Myslím, že tyto pojmy to docela vysvětlují:
Kake-waza - napadení bez soupeřova útoku;
Oji-waza - odpověď na soupeřův útok;
To je základní členění timingu u nás.

RBR
Naposledy upravil RBR dne ned 08. čer, 2008 7:14, celkově upraveno 1
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » sob 07. čer, 2008 22:42

Hlavně nejde o to že by v rukavicích nebyla řacha :lol:
Rád kdykoliv názorně a prakticky ukážu 8) :P

Jde hlavně o to že rukavice prostě mění situaci, obranu i útok.
No a boxeři jedou jenom s boxerkama a tomu odpovídá jejich styl útoku a obrany.... to je celý.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » sob 07. čer, 2008 23:16

RBR píše:
Gino píše:1/ pokud nekdo umi dat rachu bez rukavice, da rachu i v rukavici - kde je problem?

Je to v takové drobnosti na konci tsuky, kterou v bambulích neuděláš, protože máš zafixované zápěstí. Pokusím se ti to vysvětlit na příkladu. Zkus vyvrtat díru dřeva nožem. Bude tě to stát hodně síly, ale nakonec se to podaří. Potom to samé zkus s vrtákem. Výsledek bude stejný, ale s použitím podstatně méně síly. Teď si představ, že použiješ stejnou sílu jako u nože s vrtákem.

Je to sebeobranný systém, ale sebeobrana (aspoň v karate) začíná dříve než se domníváš.

RBR

Je to sranda setkani pratel ... zadna marovacka. Spousty lidi si to zkusi treba poprve atd ... nejde o to kdo vyhraje, kdo prohraje ... jde o to si zkusit neco, co treba netrenujes ... neco si odneses, da ti to moznost jineho pohledu na vec a moznost jineho pohledu na vec ... nic vic, nic min :wink:

Proc se branit nove zkusennosti :?: :roll:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » ned 08. čer, 2008 0:29

idealni vybava na volny sparring ruznych stulu, nikdo neni handicapovan:

http://www.youtube.com/watch?v=qyLQtJlNMeI
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » ned 08. čer, 2008 7:23

luen píše:
RBR píše:

Je to v takové drobnosti na konci tsuky, kterou v bambulích neuděláš, protože máš zafixované zápěstí. Pokusím se ti to vysvětlit na příkladu. Zkus vyvrtat díru dřeva nožem. Bude tě to stát hodně síly, ale nakonec se to podaří. Potom to samé zkus s vrtákem. Výsledek bude stejný, ale s použitím podstatně méně síly. Teď si představ, že použiješ stejnou sílu jako u nože s vrtákem.

RBR

Je to sranda setkani pratel ... zadna marovacka. Spousty lidi si to zkusi treba poprve atd ... nejde o to kdo vyhraje, kdo prohraje ... jde o to si zkusit neco, co treba netrenujes ... neco si odneses, da ti to moznost jineho pohledu na vec a moznost jineho pohledu na vec ... nic vic, nic min :wink:

Proc se branit nove zkusennosti :?: :roll:

Teď si nejsem jist na co jsi reagoval. Moje maličkost se tam věnovala drobnému technickému popisu. Pokud jde o moji účast na vol.3. Je to otevřené. Uvidím jak se to na podzim semele.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » ned 08. čer, 2008 8:04

player píše:idealni vybava na volny sparring ruznych stulu, nikdo neni handicapovan:

http://www.youtube.com/watch?v=qyLQtJlNMeI

To je paradicka
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » ned 08. čer, 2008 9:27

ukropcany píše:nemáte na to, aby ste získali prevahu podľa pravidiel

Teď jde o to, co je to převaha a podle jakých pravidel. Na těchhle setkáních se to snad ještě dá poznat (i když možná ne definovat) - lidi se přijdou oťukat, každý hraje, jak umí a mělo by z toho být jaksi poznat, kdo má navrch. Ale jinak (čistě sportovně) proti sobě stojí dva (v ideálním případě :wink: ), kteří hrajou podle stejných pravidel.
Karatista v boxerkách nebo boxer bez nich se asi přinejmenším budou cítit divně (nevím - spekuluju :?: - co myslíte vy?).
Pro mě osobně je nejlepší spárovat s někým, kdo třeba vůbec žádné BU nedělá a fyzicky je +/- na mé úrovni, protože tam vidím, co dělají lidi bez znalosti BU při tzv. sociálních konfliktech. V kihonu je to pěkně rozdělené - vršek, spodek, tenhle kryt, tamten kryt. Když to pak přiletí, nějak nestíhám vymyslet, jak/čím krýt :oops:
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » ned 08. čer, 2008 11:31

ukropcany píše:Ešte čosi - player aj ranař majú strašne veľa spoločného - v sparingu veľmi nevyrovnaní, nevedia prehrávať, bijú do toho ako keby im šlo o život :roll: , ale trafiť poriadne nevedia, presnosť nula, strašne im na tom záleží... presne tie dôvody, ktoré potom ovplyvňujú ich názory. Keby totiž búchali často a veľa, tak by sa naučili aj presnosti, aj počkaniu si na správny moment, aj ako nedostať... všetko to, čo by správny bojovník mal mať... o "športovom správaní" nehovoriac... oni majú len ranu :idea: Ale v hlave pomotané... (myslím BU tému, inak samozrejme sympoši :D )

Nechtěl jsem to takhle házet do osobní roviny no.:roll:
Ale nikdo s kým sem na setkáních bouchal nebyl nějakej přesnější nežli já a hlavně už víc jak 10 let trénuju vlastně sám , sparring jednou za měsíc nebo dva s Pandou a nebo závodníkem sanďákem 8) .
Dobrý Karatisti jsou až chirurgicky přesný, tu kontrolu co maj nad technikama v bleskový rychlosti velmi obdivuju.
Mě nelze brát jako reprezentanta Karate jsem proti nim tak 5 třída
:oops:

Jinak jsem při sparingu trochu zuřivý to ano ale že bych mlátil hlava nehlava to zase ne. :lol:
Rukavice prostě mění situaci a kdo necvičil dlouho Karate nepochopí.

Nijak tenhle postoj nikomu hystericky nenutím,
ale vůbec se za to neschovávám a jedu sparringy v rukavicích protože je to podle mě jediný rozumný způsob jak se přibližně poměřit .
Jen jsem si dovolil naznačit svůj názor a hned je tu ostrá a nekompromisní
smršť :roll: :P
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » ned 08. čer, 2008 11:51

Občas dávám schválně do krytu soupeře jen tak pro radost z bouchání 8) .
Jinak ty boxerky jsou rozumný aby se lidi nezranili to je jasný.

Však jde o to se jednou za čas setkat , trochu si zabouchat a pak o tom další rok vesele pisálkovat :lol: mě to teda baví :P 8)
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » ned 08. čer, 2008 12:02

Jinak abych to napsal trochu na férovku tak pro mě ty rukavice zas taková nevýhoda nejsou :oops: jsem už na ně hodně zvyklej a když jedu sparing tak jenom v rukavicích. 8)
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » ned 08. čer, 2008 12:13

Psal jsem to víc obecně o Karate, ne o sobě.
Zastal jsem se kámošú karatistů no :roll: :lol:

Jinak kámoš sanďák je hodně dobrej a furt bije tak aby mě sundal :x :P takže sparringy s nim jsou fakt dobrý a Panda už nějakej čas cvičí s profíkama takže se dost zlepšil. 8)
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » ned 08. čer, 2008 12:24

ukropcany píše:
RUNAR píše:...a Panda už nějakej čas cvičí s profíkama takže se dost zlepšil. 8)
To rád počujem... 8) Však potom si to vylustrujem... :wink:

A v jakým pořadí?
Nejdříve trenér potom svěřenec že ano. :lol:
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » ned 08. čer, 2008 12:31

ukropcany píše:no... brnenie je určite dobré z hľadiska bezpečnosti, otázka je, či sa to už potom až príliš nevzďaluje od pôvodného zámeru... psychická náročnosť je totiž niekde úplne inde, ak viem, že sa mi nič nestane, ako keď si musím dávať pozor na každý pohyb... cieľom je totiž dať a nedostať, nie mleť sa ako pako... :roll:

no ja sem to videt na srazu, to dat a nedostat, kdy priskocis, parkrat bouchnes do krytu a zas doskocis, pak druhej zas bouchne do krytu a tak dale porad do kola.Jestli tohle je pro tebe neco svetoborneho, pak si me prosim te vubec neber do ust, bud tak laskav, obzvlast pokud ti dela problem sparring v graplingovkach, ze ano.
Pokud si myslis, ze to v te helme necitis, tak ja ti na sraz jednu klidne pujcim a povime si to, zrovna tak si povime prakticky neco o rychlosi, presnosti a sile, ano?
player
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na přátelé a nepřátelé