ghekon píše:Lada píše:ghekon píše:Lada: Na tom nic nerozumneho neni, ja nikdy nic takoveho nenapsal.
No napsal jsi: "Tady nejde o to, ze
nechces nosit strelnou zbran ( coz je rozumne )..."
z čehož mi vyplynulo že když ji nosím je to dle tebe nerozumné...
každopádně v konkrétním případě ohledně Galilooa s tebou i souhlasím
Promin, ted jsem se v tom trochu zamotal. Myslel jsem to tak, ze Galiloova myslenka ze nechce nosit zbran je podle mne rozumna, jelikoz si myslim, ze zbran vyhledava problemy... Ale je to jenom muj nazor laika, nemam s tim osobni zkusenosti ( az na nejake teleskopy

) jako jini zde na foru.
v poho, každopádně s tebou nemůžu souhlasit a to z více důvodů:
-zbraň nemůže vyhledávat problémy, je to jen věc a vždy záleží na konkrétním člověku co s ní bude dělat a jak ji použije. Nicméně můžeš pomoci hlídat jestli opravdu tato:
http://zbrane-zabiji.mujglock.com/ zbraň vyhledá nějaké problémy, vím že jsi to myslel jinak to jen takové malé rejpnutí
-musíš ji nosit skrytě takže by o ní nemělo okolí vědět a tudíž zase nemá co přitahovat nechtěnou pozornost a problémy.
-každý o kom vím co nosí s.z. na svoji obranu se právě naopak snaží konfliktům vyhýbat, dávají si větší pozor na okolí, lidi co se kde děje. Ono je vcelku jednoduché proč to tak je, každej doufá, že tu zbraň nikdy nebude muset použít a když už na to přijde tak nebude na výběr jiná možnost....každému je jasné co takové použití byť v rámci nutné obrany v našem posraným státě následně obnáší

a z hlediska psychiky potom taky není o co stát. Dále nesmíš jít se s. zbraní chlastat či být ovlivněn něčím jiným...
s.z. se tahá až to situace opravdu vyžaduje a s tím, že už budeš muset vystřelit a zmíněné problémy už dávno máš, ale né kvůli s. zbrani ta ti může už jen případně pomoci...ve většině případech se sice nakonec střílet nemusí, ale člověk musí být ochoten a schopen na útočníka/ky vystřelit pakliže ne nemá co sebou tu zbraň tahat.
-také se dá použít i v jiných situacích, napadení zvířetem, v krajní nouzi (přivolání pomoci, upozornění kde jsi, když si třeba někde v lese zlomíš nohu atd...)
Samo se bouhužel i mezi střeleckou veřejností, tak jako všude se najdou debilové co si zbraň pořídí aby mohli následně machrovat že ji mají, myslí si jací nejsou teď siláci, neumí s ní ani zacházet atd...

ty už by měl ideálně eliminovat zákon stejně tak ty securiťáky co si hrají na URNU
nic proti

, já jen nemám rád výkřiky typu střelné zbraně jsou špatné, ony zabíjejí, bez nich by tu bylo bezpečno, jsou špatné atd..--obecně řečeno
Tady je kdyžtak něco trocha k zamyšlení
http://www.gunlex.cz/wp-content/uploads/2008/05/gunfacts-cz.pdf