Boj Nožem

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod NAIA » pát 13. čer, 2008 7:17

Galiloo píše:Myslel sem to tak že pokud má u sebe někdo zbraň tak to ovlivňuje ať chce nebo nechce jeho psychiku!!!
Může mít například "nepřirozeně zvýšené sebevědomí" to znamená že se na základě toho i jinak chová a tudíž to může být kontraproduktivní!!!....

Jestli někomu ovlivňuje psychiku to kilo železa co nosí u pasu tak je nejspíše psychicky labilní a zbraň mu od toho určitě nepomůže.

Na druhou stranu mu to může tu psychiku ovlivnit tak, že se nebude chtít pouštět do nějakých tahanic protože má u pasu zbraň. Ne?

A to, že je USA národ pistolníků je spíš věc toho národa než těch pistolí nemyslíš? :wink: Ale jinak je pravda, že pistoli nepotřebuješ vůbec, dokud ji nepotřebuješ nutně :D
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » pát 13. čer, 2008 9:10

Galiloo píše:
jox píše:Galiloo, přibrzdi trochu, nebo si někdo vzpomene... :lol:

:? :? :?: Na co jako??? :roll:

To byla jen taková reakce na to, že se z tebe začaly sypat příspěvky na které nikdo neodpovídal, tax začal trochu provokovat Národním odporem a tak. No, kdyby to náhodou pokračovalo dál a houšť, bylo by tu nebezpečí, že si tenhle server oblíběj přátelé tahanic mezi plešatejma a vlasatejma, a to si tu nikdo nepřeje (a politiku taky ne). To by pak se někdo mohl začít rozpomínat, kde že je ten čudlík, co se po něm musí vymejšlet novej nick. No ale teď už nic, nech to plavat. :wink:
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ynseminator » pát 13. čer, 2008 9:28

Galiloo píše:...Podívej se na USA-už sem to sem jednou psal...v USA může mít v některých státech zbraň každej BLB kterému je 21 a jak to vypadá???Je tam na počet obyvatel největší kriminalita na světě!!!... :lol: :lol: :cry:

Než něco napíšeš, tak si o tom napřed něco zjisti, to s tou kriminalitou se ti moc nepovedlo... :roll: :idea:
Tak řiď ať jedeš lip. Myslel sem řiď jako řiď, ne řiď jako řiť.
Ynseminator
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod skyth » pát 13. čer, 2008 9:58

přesně tak,jeď na dovolenou třeba do Somálska a jestli se vrátíš,tak to můžem ještě probrat 8)
skyth
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod jox » pát 13. čer, 2008 10:36

Galiloo píše:Podívej se na USA-už sem to sem jednou psal...v USA může mít v některých státech zbraň každej BLB kterému je 21 a jak to vypadá???Je tam na počet obyvatel největší kriminalita na světě!!!
Samozřejmně je to chyba,ale hold je to národ "Pistolníků" :lol: :lol: :cry:
No, u nás může zas každý nosit podle zákona nůž libovolné kategorie (onehand, vystřelovák, libovolná pojistka i velikost). To na západoevropany působí jako bychom byli země hrdlořezů, kde tahání nožů na ulici je národní sport. A přitom je nejběžnější vražednou zbraní stejně obyč kuchyňák. (Pistole rozhodně ne.)

Mimochodem, soudce o oprávněné sebeobraně snáz přesvědčíš u pistole, "zbraně managerů", než u nože.

A tu statistiku si ověř, možná budeš překvapenej.
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » ned 15. čer, 2008 19:10

No ale to že tam maj na počet obyvatel nejvíc lidí zavřenejch ve vězení je pravda :)
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » ned 15. čer, 2008 19:13

Jox: Tys s tim mas nejake zkusenosti, co? :lol: :lol:
Panda: A taky nejvic McDonaldu na kilometr ctverecni :D:D:D
BTW: Panda: Jestli pojedes pristi tyden na to slovensko na grappling, tak se mozna potkame :lol: :wink: .
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » ned 15. čer, 2008 19:19

Tož pojedu určitě, otázka je jestli nebudu dělat jenom masera teamu, znáš to, Pandové jsou strašně líní :lol:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » ned 15. čer, 2008 19:21

:lol: :lol: Tak to ja budu delat masera souperu.
BTW: Uz si chystam blocek na autogramy pro Ferananda :lol:
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » pon 16. čer, 2008 6:46

Správný grapplingoví fandové si k oblíbencům nechodí pro autogramy ale nechávájí se uškrtit (nejlépe natočit na video) :lol: :lol: :lol:
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » pon 16. čer, 2008 9:23

Toman: Uz to vidim. " A k dalsimu zapasu nastupuje Fernando Araujo Nascimente a GhekoooooooooooN ( 95kg vs. 70kg :D:D )" :lol: :lol: :lol:
Jinak ty tam budes taky?
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » pon 16. čer, 2008 10:59

Panda píše:No ale to že tam maj na počet obyvatel nejvíc lidí zavřenejch ve vězení je pravda :)
To nevim, ale jestli jo, nemusí to být nemlich vyšší zločinností. Kdoví, třeba tam mají větší objasněnost například krádeží aut, než českých 15%. :roll: :x (V západní Evropě to bývá 60%.) Nebo tam sedí hodně z těch, co podle rozsudku sedět maj. Navíc, my jsme totiž veliká země, a na rozdíl od USA je těžký doručit soudní obsílku, atd... :? :?
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » pon 16. čer, 2008 11:39

ghekon píše:Jox: Tys s tim mas nejake zkusenosti, co? :lol: :lol:

Ale kdepak, já jsem učiněnej pacifista... :D (No skoro... :wink: )
Ale to víš, když jsme jednoho prohibičního ©véda podarovávali vodkou za to, že nás nechal na pozemku tábořit, tak si všiml, čím si tam chladnokrevně krájíme chleba, a málem ho kleplo! :lol: No tak jsem si pár věcí potom zjistil, a ten výčet zemí, kde už jsem kvůli úplně obyčejnýmu nožíku (žádný ty lidožravci) mohl bejt sebranej, byl docela velkej, to jsem čubrněl. Třeba na obyčejnej tranzit přes GB s nožem s pojistkou zapomeň, v Dánsku to nesmíš přehánět ani s rybičkou 8O 8O 8O (Dva palce znamená dva palce, a rybička má o celé 4 mm víc :roll: )

EDIT: Nejde o Dánsko, ale Itálii.
Naposledy upravil jox dne pon 16. čer, 2008 12:39, celkově upraveno 1
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod xiuwei » pon 16. čer, 2008 11:44

JOX :

No tak jsem si pár věcí potom zjistil, a ten výčet zemí, kde už jsem kvůli úplně obyčejnýmu nožíku (žádný ty lidožravci) mohl bejt sebranej, byl docela velkej

nevíš,jak to je kolem nás (sousední země) ?
xiuwei
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jabberwocky » pon 16. čer, 2008 11:57

Á, sladké vzpomínky, jak mě za nůž, který jsem ještě navíc sám poctivě odevzdal před vstupem do galerie, sebrala italská policie ve Florencii... A pak surrealistický dialog s policajtem, co neuměl anglicky...
Já: Nella Repubblica ceca è normale.
Policajt: In Italia è vietato.

No, nakonec mi dlouze promluvil do duše, čemuž jsem nerozuměl, a s podmínkou, že kudlu zastrčím až úplně dospod do batohu a nebudu ji nikde ukazovat, mě pustili. Možná k tomu přispěl ten bochník chleba a flák peccorina (či co to bylo tenkrát za sýr), co jsem na něj vytáhl jako důkazní materiál :-D
Jabberwocky
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod jox » pon 16. čer, 2008 12:12

4j: :lol:

4xiuwei:
Tohle mám z "různých zdrojů" (=neověřeno), navíc 3 roky staré, a situace se mohla dávno změnit, ale hodím to sem aspoň pro postrašení:

Rakousko: ®ádná omezení

Německo:
Zakázáno:
- motýlkové nože; padací nože; tlačné dýky; vyskakovací nože delší než 8,5 cm; vyskakovací nože s dvojitým ostřím

Zakázáno nosit při přehlídkách, veřejných slavnostech apod.:
- všechny nože, navržené k tomu, aby sloužily jako zbraň proti lidem (všechny nože s dvojitým ostřím, dýky apod.)

Zakázáno při demonstracích a podobných veřejných shromážděních:
- všechny nebezpečné předměty (a tím pádem všechny nože)
EDIT: Pozor, Lada tu kousek níž píše, že se to v Německu nedávno zostřilo!

Francie:
Nošení nožů ve Francii není zakázané, pokud je nůž určen ke „kuchyňskému použití“. Kromě toho musí být délka čepele nože (nebo zavíracího nože) kratší než 10 cm.
(Z odpovědi celního atašé)

Velká Británie (platí údajně i pro Irsko):
podrobný článek je na
www.bushcraftuk.co.uk/articles/knife_law.html
http://www.bushcraftuk.com/content/arti ... article=56
Bude-li zájem, pokusím se přeložit. Shrnu-li to, bez dalšího jsou povolené zavírací nože bez pojistky, s čepelí kratší než 7,5 cm (3 palce).
Totální zákaz vyskakovacích, padacích a motýlkových nožů - automaticky do vězení…
Jinak je na nositeli, aby věrohodně vysvětlil, proč s sebou nůž má.
-----
v GB je legalne nosenie:
noz, zatvaraci, konstrukcie "slip joint" do dlzky cepele pod 3 palce, tzn. do 7,5cm, ziadna poistka! tzn. ziadny liner, back lock, dokonca ani opinelovy virobloc. Ziadne otvorene noze, ziadne vyskakovacie noze. Ziadne teleskopy, boxery, hviezdice, balisong, proste nic na co si spomeniete
dalsia vec, dolezita!!!
ak mate pri sebe nozik, kt. splna poziadavky na legalne nosenie (tzn. ziadna poistka a cepel menej ako 3 palce) aj tak pozor na tzv. "public places" cize verejnych pristranstvach (parky, obch. centra, namestia, krcmy!!!) policajt moze tento noz skonfiskovat, pripadne vas aj inac postihnut! Pri najmensom podozreni, moze vas otvoreny noz klasifikovat ako "nebezpecny/vyhrazny predmet" a zabavit ho, resp. aj vas!
Taktiez je dobre mat nozik bez zubateho ostria (serrated edge) a najlepsie aby vyzeral ako krivacik po dedkovi (ziadne "tactical folders") - nesmiete dat policajtom sancu na myslienku, ze vas nozik je ZBRAN. Ttreba mat v zalohe aj dobre (SLUSNE!!) vysvetlenie preco mate so sebou noz! - cize na aku bohulibu cinnost ho mate pri sebe. obhajoba v spojitosti so sebaobranou je na pritaz! nozik je nastroj na mazanie chleba, povrazky, obalky a podobne.

©výcarsko:
Zakázáno nosit
- všechny nože, které lze otevřít jednou rukou (vyskakovací, vypadávací, motýlkové), které otevřené jsou delší než 12 cm, nebo čepel je delší než 5 cm
- dýky s délkou čepele KRAT©Í než 30 cm

Itálie:
U osoby nebo v autě se nesmí nacházet nůž s čepelí delší než 5 cm. Výjimkou je případ, kdy nůž byl koupen téhož dne a majitel to může prokázat datovaným paragonem. Policie měří šířkou dlaně!

Lucembursko:
Povoleno se zbrojním průkazem – všechny nože sloužící k lovu.
Zakázáno
– všechny nože s více než jedním ostřím, vrhací nože, vyskakovací nože, bajonety, meče, šavle
– zavírací nože s pojistkou, s výjimkou nožů určených k lovu (ty jsou však jen se zbrojním průkazem, viz výše), nožů bez záštity s čepelí kratší než 7 cm a nožů s čepelí dlouhou 7 – 9 cm a šířkou čepele min. 14 mm.

Belgie:
Zakázané zbraně: Dýky (se dvěma ostřími), vrhací nože, vrhací hvězdice, nunčaky.

Nizozemí:
®ádné platné předpisy, vše závisí na rozhodnutí policisty v konkrétní situaci (bez záruky)

Dánsko:
Na veřejných místech, ve vzdělávacích institucích, klubech mládeže a podobných místech (včetně vlastního automobilu, pokud na takových místech je) je zakázáno nosit nože nebo pevné nože, pokud to není spojeno s výkonem povolání, s lovem, rybařením či sportem, nebo to nemá jiný věrohodný důvod. Nepočítají se v to nože, které mají čepel kratší než 7 cm a které nemohou být rychle upevněny v otevřené poloze.
Zakázány jsou všechny nože s čepelí delší než 12 cm, opět s výjimkou lovu, rybaření nebo jiného věrohodného důvodu, ale pak se smějí nosit jen na místech, kde se lov, rybaření atd. provozují.
Všechny ostatní nože jsou zakázány, včetně jednoručně otevíraných zavíracích nožů, padacích nožů, vyskakovacích nožů, nožů ukrytých v holi, tlačných dýk, motýlkových nožů a vrhacích nožů. Pod zákazem se myslí nejen nošení, ale i vlastnictví, nákup a používání. Pro historické zbraně (ale ani ty nesmí být z kategorie popsané v první větě tohoto odstavce) je nutné sběratelské povolení od místní policie.
První pokuta = 400 Euro, druhá = 800 Euro, potřetí vězení.
Údajně se uvažuje o ještě daleko přísnějším zákoně…

Řecko: Zakázáno je nošení nožů při veřejných shromážděních.
Finsko: ®ádná omezení
Norsko: Pevné i zavírací nože bez omezení, zakázány jsou však vyskakovací nože.

©védsko:
Podle zák. č. 1990:415 zakázán dovoz vyskakovacích nožů. Není omezen dovoz nožů s pevnou čepelí, dýk, mečů a seker.
Na veřejných místech a v automobilech, které jsou na veřejných místech nebo na školním pozemku, je zakázáno mít nože, nebo podobné předměty, které by mohly být použity jako zbraň při zločinu proti životu nebo zdraví osob. To platí, ať jsou nošeny na opasku, nebo ukryty v zavazadle.
(ze sdělení policie)
Ale asi to není tak žhavé, z přílohy zákona Knivlagen 2000-08-28 Lag (1988:254) vyplývá, že tento zákaz neplatí, je-li nůž součástí „vybavení“ pro určité služby (např. požárníci), nebo nositel může prokázat nezbytnost použití. Opět tedy záleží na tom, jak (a komu) budu schopen vysvětlit, proč s sebou nůž mám.

©panělsko: Koupit se smí v obchodech cokoliv, ale s sebou nosit se smí jen nůž, jehož délka ostří není větší než šířka dlaně.

Tunisko: O předpisech nikdo nic neví, ale také není znám případ, kdy by místní policie obtěžovala turisty kvůli vlastnictví nože.

Kanada:
Zakázány vyskakovací, padací a motýlkové nože, jinak bez omezení.
Zákon je tady:
www.physics.mun.ca/~sstamp/knives/canada.html

Jihoafrická republika: Bez omezení.

USA:
Naprosto nepřehledná legislativa, každý stát má vlastní předpisy. Pokus o přehled je na
pw1.netcom.com/~brlevine/sta-law.htm

Mexiko
Jakékoli nošení jakýchkoli nožů důvodem k okamžitému zatčení a uvěznění. Mexické rozhlasové stanice vysílají tato varování pro případné návštěvníky v pohraničních oblastech USA.
Naposledy upravil jox dne stř 18. čer, 2008 8:03, celkově upraveno 1
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » pon 16. čer, 2008 12:12

No tak to ja mnel horsi, mne ho před prohlídkou Windsoru bez milosti zabavli a udajne znicili :( Moje chyba, 12 cm cepel se spatne okecava :lol: :lol: :lol: A mnel jsem s sebou jenom tatranku, takze ani to nebylo cim dokazat :D
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jabberwocky » pon 16. čer, 2008 14:43

Nojo, Italové to asi až tak nežerou. Stejně jsem si pak raději koupil obyčejný malý zavírák a jezdím ven s ním. Letos v létě jedu trampovat do Británie a nůž má bohužel pojistku, tak ho budu muset asi používat pouze na blatech v Dartmooru, ve stanu a ještě pro jistotu jen při zatmění měsíce :-/
Jabberwocky
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod jox » pon 16. čer, 2008 15:17

Jabberwocky píše:Nojo, Italové to asi až tak nežerou. Stejně jsem si pak raději koupil obyčejný malý zavírák a jezdím ven s ním. Letos v létě jedu trampovat do Británie a nůž má bohužel pojistku, tak ho budu muset asi používat pouze na blatech v Dartmooru, ve stanu a ještě pro jistotu jen při zatmění měsíce :-/
Ono nejde jen o používání, ale třeba když ho u tebe náhodou uvidí někdo, kdo se blbě vyspal. Třeba u rentgenu v muzeu nebo co... :?
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » pon 16. čer, 2008 15:19

No nůž jakž takž, ale muj kamos vytasil na ochranku ve Winsdoru vrhaci hvezdici se slovy " I have a throwing star" a ten deda malem dal ruce nad hlavu :lol: :lol:
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně