jestli se zajímáš o FMA opravdu hodně, tak asi někam chodíš a každý dobrý klub by měl mít vlastní zdroje. Ratanky jsou spotřební materiál a když cvičíš opravdu intenzivně není problém "spotřebovat" 1-2 za trénink.
------- Ahoj, mám učitele, nemáme klub. Tyče se během cvičení nesnažíme zlomit , cvičíme s nimi.
Hlavní výhodou ratanu je že se neštípe do nebezpečných špiček, takže při sparringu nehrozí, že bude někdo probodnut jak upír
Dlouhý tyče sibatovky jsou trošku problematičtější, ale jde je taky sehnat.
Hlavně se na ty tyče moc nefixuj, je to jenom kus dřeva, který stejně za chvilku zničíš.
to se neboj
, vyznávám jiného Boha
, chci jen pozjišťovat vaše zkušenosti s použitím místích zdrojů a zajistit nějak levněji výbavičku
Když budeš chtít tak přes náš klub /
www.pekiti-tirsia.cz / se daj určitě sehnat. Nejlepší je osobní návštěva. Ale protože kvalitní neloupaný manao ratan se shání docela blbě i na Filipínách tak rozhodně nechceme a nejsme nějaký velkododavatelé pro všechny. Ratanky se u nás daj sehnat za rozumnou cenu a ve velmi dobré kvalitě. Tzn že kdo má fakt zájem ať se zeptá na webu PTK a nebo se staví někdy na tréninku, pro ostatní je tady hayshi kde máte i hezký barevné kombinace

Na mávání do vzduchu nebo předváděčky to věštinou lidem stačí a pro laiky i líp vypadá
a jo, tak já se možná stavím, mě ale teď přišla SZ s báječnou nabídkou 150-200 za kus, neloupané manao
, takže asi spíš jen na čumendu, KUF