Panda píše:2 All: Dáme bitku?
Panda píše:2 All: Dáme bitku?
Makoto píše:Ja vim, ze je to OT a omlouvam se za to, ale neodpustim si- jelikoz nepatrim do skupiny pavouku, trener demonstruje techniky na me. Posledne to byla technika, kdy po dvou primych uderech a round kicku, ktery jsem zachytil, jsem mel low kickem podseknout stojnou nohu soupere. Muj sparring byl podobne vahove kategorie (90 kg) a ja ho zaboha nedokazal podkopnout v jujutsu bych ho postrcil...etc
NAIA píše:Roman12 píše:Ahoj. Kapap jako sebeobrana. Je to na ulici funkční? Jaký je váš názor?
Zdravím,
Kapap stejně jako Krav maga, Musado...(dasaď si co chceš) funguje podle toho jak dobře jsi trénovaný. To znamená, že stojí a padá s kvalitou instruktora, tréninku a tvojí vůlí makat.
Mě osobně se moc nelíbí kam Avi Nardia Kapap směřuje (soudím podle posledního DVD co vydal) - připadá mi, že se v západním světě necvičí tvrdě jak u nás nebo více východně (to je jen moje osobní zkušenost). Já sám jsem poznal Kapap skrze Laďu Matulu. A u něj můžu říct, že jeho tréninky byly takové, že kapap byl funkční.
Co se týče RBSD.cz a kapap. Tak mě nikdy neimponovaly techniky (ty sami nikoho v boji nezachránili) ale nasazení a způsob výcviku. V tomhle používám hodně věcí jako Laďa. Jen si je upravuju podle vlastního pohledu. On totiž kapap není o nových ("battle tested") technikách. Ale spíše o tom jak zasadit ty funkční do reálnějšího modelu.
S tím "Kanónem na vrabce"Opět záleží kdo tě učí. Já jsem na tréninku kapapu nebo Reality Based PP (Jim Wagner) neviděl vyučovat jak někdo někomu dupe na hlavu atd. To jsem viděl ve školách jiu jitsu, karate atd v reality based systémech jsem to osobně neviděl. Tím se nechci nikoho dotknout jen opět upozornit, že to záleží na tom kdo tě učí... a taky nepřestat přemýšlet i když tě učí kdokoliv.
V boji to bude tvoje pr**l která to odnese nebo odsedí, tak si nenech někoho cizího radit co máš dělat - máš přece svůj rozum.
Jinak RBSD.cz nevyučuje jen systém Jima Wagnera. Bereme odkud se dá, asi jako každý rozumný člověk....
hor píše:Hm ! Opravdu zajímavý názor ! Jen mi tam chybí ,které techniky popř.styly jsou podle tebe na ulici funkční ???
Makoto píše:Skoro me napada, ze do dnesnich dnu prezilo jen toto Goshin jutsu prezentovane jako jujutsu....a pak specializovane skoly jako Hakko ryu, apod, ktere vsak vznikly po valce, ze? Takze tradicni jujutsu je uz mozna ztracene....
luen píše:teda ja bych se take bal rici, ze neco je na prd nebo to nejak jinak znevazoval jen kvuli tomu, ze je to napasovane pro vojaky nebo snad jinou legislativu![]()
![]()
Doufam, ze ses Jardo nekdy pral na ulici
Bych chtel videt tvuj pud sebezachovy v akci ... jak ti rika, Jardo neblbni ... zase trefis nekoho na bradu, prerazis mu celist a on te pak usvedci kamerovej system
V realne sebeobrane na neco takoveho neni cas, vime?
![]()
Na druhou stranu ja nemam problem s tim se podivat kde je kamera akde neni ... nerikam ze odhalim vsechny, ale proste kouknu a vidim, ne? A otazka slapani po hlave a chovani se jak debilni idiot nema s zadnym systemem nic spolecneho ... je to o tom jestli mam nabouchano a nebo strach vetsi jak nepritel ... z toho vetsinou plyne ono prezprilis agresivni chovani a neschopnost odhadnout situaci, resp. se v cas zabrzdit ... jo pokud nekdo cvici zhovadilosti a pak ma prilezitost si vyzkouset jake by to bylo se nekomu projit po xikchte a k tomu je to debilek, tak to asi udela, ale vymluva, ze to bylo kvuli tomu, ze cvici neco s izraele ...
Roman12 píše:Ale co vybrat? Nějaké nasměrování, aby laik neztrácel čas a z vhodných si mohl vybrat. Scars, RBSD nebo....
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků