Legrační příhody

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Franz » čtv 17. črc, 2008 17:48

luen píše:
Franz píše:hele hoši pardo, že měním téma, žádám pak o jeho smazání, chěl bych se zeptat, jestli někdo z vás zná dobře kung-fu trutnov, v trutnově a jestli by mi mohl říct jeho uroveň... já vím že mi napíšete tak se zajed podívat, což asi pojedu, jen bych se chtěl zeptat vás odborníku
díky :oops:

Ve vrchlabi myslim cvici jeden clovicek od nas, vice na http://www.wing-chun.cz/cs/index.cs.html

Vrchlabí je dálka... 96 km nevim ta doprava hele, ale koukal sem se na ten trutnov a jako doprava by byla v pohodě, a ubec trutnov je mnohem menší město než HK a blíž... ale jde mi o úroveň. ale díky Luen
Franz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » čtv 17. črc, 2008 18:40

Franz píše:
luen píše:
Franz píše:hele hoši pardo, že měním téma, žádám pak o jeho smazání, chěl bych se zeptat, jestli někdo z vás zná dobře kung-fu trutnov, v trutnově a jestli by mi mohl říct jeho uroveň... já vím že mi napíšete tak se zajed podívat, což asi pojedu, jen bych se chtěl zeptat vás odborníku
díky :oops:

Ve vrchlabi myslim cvici jeden clovicek od nas, vice na http://www.wing-chun.cz/cs/index.cs.html

Vrchlabí je dálka... 96 km nevim ta doprava hele, ale koukal sem se na ten trutnov a jako doprava by byla v pohodě, a ubec trutnov je mnohem menší město než HK a blíž... ale jde mi o úroveň. ale díky Luen

V pohode :wink: ja si neuvedomil, ze je to temer na opacnem konci Krkonos ...
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Qilin » čtv 17. črc, 2008 19:01

Jabberwocky píše:Jednostranný bičík už jsem viděl. Jak se cvičí latex? ;-)

aaa, to bude asi neco o pruznosti :lol:
Qilin
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Franz » čtv 17. črc, 2008 19:59

luen: :wink: nevadí, sem rád za každou pomoc... akorát už bych chtěl něco trénovat, trenuju jen základní postoj.
Franz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » čtv 17. črc, 2008 20:22

Co se v mládí naučíš, ve stáří...

Jeden z našich trenérů Juda, říkejme mu Tonda, byl docela zajímavá postavička... V mládí do dotáhl až do reprezentace a jak mu přibývaly roky, stal se trenérem oddílu Juda v našem okresním městečku. Tehdy za vlády komoušů měl oddíl docela úroveň, neboť se v našem městě žádné jiné BS / BU necvičily, takže kdo se chtěl "naučit prát", skončil v oddíle Juda. Odpad začátečníků byl samozřejmě obrovský, ale i tak se v oddíle držela silná aktivní základna a Tonda byl spokojený. Později, cca dva roky před "sametovou revolucí" se u nás začalo cvičit i Karate a po revoluci přišel boom - vyrojilo se několik "škol" rozličných BU a Judo ztratilo svojí dřívější popularitu, generace aktivních judistů odrostly a za pár let oddíl neměl dostatek juniorů a mužů pro kvalitní trénink, takže se omezil pouze na děti. Tonda předal své "trenérské žezlo" mladším, s Judem zkončil a začal se aktivněji věnovat vysedávání po hospůdkách a popíjení oblíbeného rezavého moku, díky čemuž si časem vypracoval solidní pivní břich a vzhled neškodnýho a neohrabanýho postaršího strejdy... Tonda byl vždy trochu rebel, neměl rád komunisty a už za jejich vlády dával dost okatě najevo, co si o nich myslí a doma si často pouštěl pravej "imperialistickej" Rock n' Roll - nahlas a u otevřenýho okna, takže to byla taková menší veřejná produkce. Ale zpět k těm hospůdkám - jednoho dne Tonda zavítal do hospody v nedaleké vesnici, byl to takovej dosud nezrekonstruovanej vesnickej pajzl s umakartovýma stolama a smradlavýma hajzlama bez mušlí, jen s takovým tím žlábkem. Netrvalo dlouho a Tonda se v pivní "všeobjímající" diskuzi dostal díky svým protikomunistickým názorům do slovní rozepře s několika místními traktoristy, kterým se po minulém režimu stýskalo, neboť jejich JZD v "nové době" zkrachovalo a oni nic jinýho než jezdit traktorem neuměli... Tondova nemilosrdná slova, ať jdou s komoušema do pr*ele, přestanou skuhrat, začnou se starat sami o sebe, tedy například soukromě hospodařit, nebo si udělat na pracáku rekvalifikaci na jinou profesi, je poněkud rozezlila... Když se Tonda pod vlivem alkoholu po nějaké době odpotácel na záchod, vztyčili se tři statní extraktoristi a odešli za ním, dát mu pořádně za vyučenou... Dveře se za nima zavřely a po chvíli se ze záchodu ozval lomoz, výkřiky, tupé údery a sténání... Pak vše utichlo. Náhle se dveře od záchodu rozlétly tak, že zůstaly viset nakřivo pouze na horním pantu. K překvapení zbývajících štamgastů ve dveřích nestáli oni extraktoristi, ale Tonda... Demonstrativně si oprášil ruce a se slovy "Ještě někdo se tu chce zastávat těch zasraných komunistů!?" se zlým pohledem důkladně rozhlédl po celým lokále. Ale nikdo se neozval, v lokále bylo hrobový ticho a všichni předstírali, že je zajímá pouze jejich půllitr... Tonda zaplatil svý piva a odešel středem, ony extraktoristy pak našli na záchodě zmlácený a hubama našlapaný v tom smradlavým žlábku na chca... ehm, pardon - chtěl jsem říct močení. Kdo by to býval do toho postaršího pupkatýho strejdy řekl, že? :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 18. črc, 2008 8:24

Tongpo: 8) :P

Hele takhle jsme s nima měli zatočit před únorem 1948, kde by jsme teď všichni byli :x .............škoda že nesejmul nějaký větší komoušský papaláše který teď seděj ve správních radách a rejžujou škváru :x :x
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jabberwocky » pát 18. črc, 2008 12:39

Qilin píše:

Hm, zeptám se svého sifu, jak je na tom s latexem... ;-)
Jabberwocky
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 18. črc, 2008 12:45

Kolegové, latex je slangový výraz pro trénink s gumovými pomůckami, různý gumový provazy používaný při ůderech, kopech, nástupech na takedowny apod.

Naproti tomu kůže je zase výraz pro trénink na lapách, pytlích atd.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jabberwocky » pát 18. črc, 2008 12:52

No, a mám po srandičkách. Jak jen je ta realita neúprosně prosaická... Nicméně díky za info, hnedle jsem o něco chytřejší :-)
Jabberwocky
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod jox » pát 18. črc, 2008 15:02

Jabberwocky píše:No, a mám po srandičkách. Jak jen je ta realita neúprosně prosaická... Nicméně díky za info, hnedle jsem o něco chytřejší :-)

Nebo hloupější. To se u info nedá vždycky poznat :twisted:
:D
(no, tady jo)
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Qilin » pát 18. črc, 2008 20:14

Jabberwocky píše:
Qilin píše:

Hm, zeptám se svého sifu, jak je na tom s latexem... ;-)

:lol: :lol: :lol: :lol: jako jestli ho nosi?????? ghhh ghh
Qilin
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Qilin » pát 18. črc, 2008 20:17

RUNAR píše:Kolegové, latex je slangový výraz pro trénink s gumovými pomůckami, různý gumový provazy používaný při ůderech, kopech, nástupech na takedowny apod.

Naproti tomu kůže je zase výraz pro trénink na lapách, pytlích atd.

oooo diky... uz jsem se skoro bala, ze jsou tu vsichni uchylaci, ne jen subin vinters :lol:
Qilin
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod luen » pát 18. črc, 2008 20:21

TongPo píše:Co se v mládí naučíš, ve stáří...

Ty jsi snad trenoval v Rude Hvezde Karlovy Vary??? Profil sedi presne na meho trenera juda a trefil ses i tim jmenem :lol: Antonin Justik ... taky libovec a vybornej judista ... vymastil v Tokiu Japonciky jeste v dobe, kdy se rikalo, ze to neni mozne :!:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » úte 22. črc, 2008 9:29

Jiné nebezpečí

No tohle se nestalo přímo mé osobě ale mému dávnému kolegovi karatistovi.
Klucí byli někde popíjet, chlastat, lemtat, nasávat, zežrat se jak hovado, každý podle svého vkusu že ano.
Už v hospodě si vyměňovali slova vzájemného uznání a respektu s jinou bandou u vedlejšího stolu, takže se nikdo nedivil když se šlo potom "pokecat" ven.
Oponenti mých kolegů měli lehkou množstevní převahu což se můj kámoš rozhodl vyrovnat použitím bojové pomůcky.
Vybral si dopravní značku která ležela poblíž, původně to byla značka svislá ale byla vyvrácená a proto v tu chvíli byla vlastně vodorovná.
No abych to příliš nenatahoval tak prostě vzal tu značku (značící "jiné nebezpečí")a rozběhl se rovnou na tu partičku.
Ostatní kolegové uznali že je ten správný čas a taky se rozběhli na ty grázlíky.
Grázlící usoudili ža asi nebude fér se toho běhu nezúčastnit a rozběhli se taky a aby ukázali že nejsou žádný chcípáci tak běželi docela kus napřed.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » úte 22. črc, 2008 10:46

luen píše:

Ty jsi snad trenoval v Rude Hvezde Karlovy Vary??? Profil sedi presne na meho trenera juda a trefil ses i tim jmenem :lol: Antonin Justik ... taky libovec a vybornej judista ... vymastil v Tokiu Japonciky jeste v dobe, kdy se rikalo, ze to neni mozne :!:

Kdepak Honzo, ve Varech to nebylo, to bychom se znali z oddílu, jsme přece +/- stejně staří... "Náš" Tonda působil na jihozápadě Čech... :wink:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » úte 22. črc, 2008 10:49

RUNAR píše:Jiné nebezpečí
... prostě vzal tu značku (značící "jiné nebezpečí")a rozběhl se rovnou na tu partičku...

A běžel s ní rytířsky, coby s dřevcem "hrotem" trojúhelníku napřed, nebo z úcty k jejímu svislému původu tak, aby bylo dobře čitelné její sdělení?
:lol: :lol:
Těžko říct, jestli je horší povznesením posílený pocit, že se na tebe žene chrabrý rytíř se svou suitou, a nebo děs z neúprosna nepoznaného nebezpečí. :wink:
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 22. črc, 2008 11:28

TongPo píše:
luen píše:

Kdepak Honzo, ve Varech to nebylo, to bychom se znali z oddílu, jsme přece +/- stejně staří... "Náš" Tonda působil na jihozápadě Čech... :wink:

Ja vim, ale je zajimave, jak profil tech dvou lidi proste sedi ... ale treba se znali oni :lol: :lol: :lol: Skoda, ze to kvalitni judo s takovou zakladnou slo do haje :!:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » úte 22. črc, 2008 13:23

jox píše:A běžel s ní rytířsky, coby s dřevcem "hrotem" trojúhelníku napřed, nebo z úcty k jejímu svislému původu tak, aby bylo dobře čitelné její sdělení?
:lol: :lol:
Těžko říct, jestli je horší povznesením posílený pocit, že se na tebe žene chrabrý rytíř se svou suitou, a nebo děs z neúprosna nepoznaného nebezpečí. :wink:

No tohle nevim ale nejspíš asi rytířsky hrotem dopředu, no a on má takovej ksicht brutálního hrdlořeza takže to musel bejt řádnej masakr 8)
Ale prej nakonec k žádný brutalitě nedošlo..... ani se nedivim :P
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » úte 22. črc, 2008 14:15

luen píše:Ja vim, ale je zajimave, jak profil tech dvou lidi proste sedi ... ale treba se znali oni :lol: :lol: :lol: Skoda, ze to kvalitni judo s takovou zakladnou slo do haje :!:

Třeba je to tím, že se Judu tehdy věnovali hlavně rebelové... :twisted:

Jestli Tondu někdy potkám, tak se ho na A. Juštíka schválně zeptám... :wink: Osobně si ale myslím, že se Tondové znali... Oba podobně staří, bývalí reprezentanti, trenéři, 2. a 3. dan... Tehdy před 89. rokem v Judu zas tolik lidí s nějakým danem nebylo. Dnes už je v ČR držitelů rozličných danů přes 500, ale když se podíváš na datumy udělení, je to ve většině případů samá novota z posledních deseti let... Jinak máš pravdu v tom úpadku Juda, konkurence v oblasti BU / BS je veliká, Judo o sobě nedává moc vědět, takže není ani moc zájemců... Některé kdysi kvalitní oddíly dnes přežívají jen na dětech, některé zanikly úplně... :? Přitom já osobně považuju Judo za nejlepší variantu BS pro děti a výborný základ, na který jde později navázat nějakým "úderovým" stylem BU / BS.
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » úte 22. črc, 2008 23:55

RUNAR píše:Vybral si dopravní značku která ležela poblíž, původně to byla značka svislá ale byla vyvrácená a proto v tu chvíli byla vlastně vodorovná.
No abych to příliš nenatahoval tak prostě vzal tu značku (značící "jiné nebezpečí")a rozběhl se rovnou na tu partičku.
Ostatní kolegové uznali že je ten správný čas a taky se rozběhli na ty grázlíky.
Grázlící usoudili ža asi nebude fér se toho běhu nezúčastnit a rozběhli se taky a aby ukázali že nejsou žádný chcípáci tak běželi docela kus napřed.

Čéče co to tam u vás máte za značky 8O u nás je zalívají do betonových kvádrů potažmo cca komolých kuželů a i když se vyvrátí to betonové težítko na nich zůstává a manipulace s ní je tedy opravdu velice nebezpečná :lol:
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně