kĺby

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

kĺby

Příspěvekod mjaso » úte 29. čer, 2004 17:45

Chcel by som sa opýtať ktoré potraviny sú dobré pre kĺby. Prípadne či ste užívali nejaké prípravky a či vám to pomohlo. :?:
mjaso
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Stuart » úte 29. čer, 2004 18:13

Jak už bylo řečeno tlačenka.Vážně jsou to různý rosoly.Já mám to štěstí že mi to i chutná,takže sem toho sněd asi víc než deset průměrnejch lidí za sto let a sem docela v pohodě.Navíc je to dobrý i na nehty a vlasy..
Osu
Stuart
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 30. čer, 2004 6:41

Stuart píše:Jak už bylo řečeno tlačenka.Vážně jsou to různý rosoly.Já mám to štěstí že mi to i chutná,takže sem toho sněd asi víc než deset průměrnejch lidí za sto let a sem docela v pohodě.Navíc je to dobrý i na nehty a vlasy..

Svatá pravda. Mimo tlačenku i sulc a různé aspiky. Napiš dále s jakými klouby máš problém. Já jsem teď vyřešil dva problémy pomocí bylin. Zkus mi napsat něco konkrétního. V případě , že máme podobný problém, dokážu ti pomoci.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod mjaso » stř 30. čer, 2004 13:55

Zkus mi napsat něco konkrétního. V případě , že máme podobný problém, dokážu ti pomoci.[/quote]

Mám problém s kolenami. Lekár mi odporúčal užívať colafit. Po troch mesiacoch mi síce pomohol, ale bolesti a pukanie v jednom kolene sa mi vrátili po jeho vysadení.
mjaso
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » čtv 01. črc, 2004 6:38

mjaso píše:Zkus mi napsat něco konkrétního. V případě , že máme podobný problém, dokážu ti pomoci.

Mám problém s kolenami. Lekár mi odporúčal užívať colafit. Po troch mesiacoch mi síce pomohol, ale bolesti a pukanie v jednom kolene sa mi vrátili po jeho vysadení.[/quote]
Tenhle problém jsem měl , když jsem začínal s Kung Fu. Netvrdím , že jde o stejný případ , ale v mém případě pomohlo mabu (kibadači). Každý večer jsem před spaním stál. Po dvou měsících jsem stál 45 minut každý den a stávalo se , že jsem v postoji "usnul" i na hodinu a půl. Toto jsem praktikoval rok a čtvrt. Zpočátku jsem se snažil tlačit kolena při stání ven a držet páteř vzpříma . Problémy s koleny brzy vymizeli a vymizelo i praskání v kotnících .
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

mjaso

Příspěvekod fletcher » čtv 01. črc, 2004 8:57

..pri problémech s koleny také prý pomáha stáni v "čchan čchuan". tvrdí alespoň čínsti učítelé bu.
fletcher
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod wushi » stř 07. črc, 2004 7:01

nechcem si z niekoho robiť prču,no to stánie 45 minút denne v mabu, to si prehnal...alebo máš nejakú špeciálnu stoličku? sklamem ťa možno, no sval sa unaví najmä pri monotónnej pozícii a teda sorry, ale tých 45 minút ti neverím, teda ak hovoríme o poriadnom nízkom mabu s kolenami riadne od seba a stehnami vodorovne so zemou...
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 07. črc, 2004 19:57

me dost pomaha geladrink
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 09. črc, 2004 10:00

wushi píše:nechcem si z niekoho robiť prču,no to stánie 45 minút denne v mabu, to si prehnal...alebo máš nejakú špeciálnu stoličku? sklamem ťa možno, no sval sa unaví najmä pri monotónnej pozícii a teda sorry, ale tých 45 minút ti neverím, teda ak hovoríme o poriadnom nízkom mabu s kolenami riadne od seba a stehnami vodorovne so zemou...

Mezi nebem a zemí existuje více věcí. Ne jenom svaly
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Senior » stř 14. črc, 2004 12:22

Slyšel jsem teď nezávisle od jedné tělocvikářky a pak i od holky co závodně tančila že na klouby kromě tlačenky atd jsou dobré i takové ty gumové želatinové bonbóny - gumídci, nebo medvídci či jak se to jmenuje. Já měl vždycky za to že spíš než nějaká želatinová výživa tam je cukr a různá podivná chemie. Dokáže se k tomu někdo vyjádřit?
Děkuji za případné odpovědi a zdravím.
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Senior » stř 14. črc, 2004 12:23

Slyšel jsem teď nezávisle od jedné tělocvikářky a pak i od holky co závodně tančila že na klouby kromě tlačenky atd jsou dobré i takové ty gumové želatinové bonbóny - gumídci, nebo medvídci či jak se to jmenuje. Já měl vždycky za to že spíš než nějaká želatinová výživa tam je cukr a různá podivná chemie. Dokáže se k tomu někdo vyjádřit?
Děkuji za případné odpovědi a zdravím.
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod patrik » stř 14. črc, 2004 12:28

prej jo... ale aby to fungovalo, musíš toho sníst kýbl denně.

..a navíc je tam ten cukr :wink: takže s kýblem želatiny do sebe narveš kýbl cukru

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Senior » stř 14. črc, 2004 12:29

Patrikovi:

Taky jsem si to myslel, jinak by se to určitě víc využívalo...
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod patrik » stř 14. črc, 2004 12:34

taky mě teď zlobí klouby (kolena a kotníky) a po pár návštěvách ortopeda jsem zjistil, že se doplňkový výživě (Mobilin & Flexodon) nevyhnu...

problém je v tom, že tyhle výživy sníš oder vypiješ, ale vůbec nemáš jistotu, kam to přijde... a jestli se to do těch kloubů vůbec dostane...

takže doktor zkouší injekce přímo do těch kloubů... pěkně drahý (mezi náma)...

Patrik

P.S.
prej jedna z negativně působících věcí na klouby je káva a kofein, ale neví se jak moc :wink:
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Senior » stř 14. črc, 2004 12:44

Co vím já tak na klouby dost špatně působí uzeniny a všecky masné výrobky kde se při zpracování používá ta potravinářská sůl která se pak ráda v těch kloubech usazuje
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Senior » stř 14. črc, 2004 12:57

Ukropcany:

:D :D :lol:
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Senior » stř 14. črc, 2004 13:02

No, asi nemá cenu nějak moc zasahovat do přirozeného jídelníčku, každý organismus je stejně nastavený jinak a jinak si potravu zpracovává, akorát by se asi nic nemělo přehánět, i moc vitamínů škodí, že...
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 20. črc, 2004 11:59

Zdravim.Aj mna trapili problémy s kolenami.Uzival som Colafit aj gumových medvedíkov :D , ale nič moc z toho mi nepomohlo.Nakoniec som si jedno koleno aj tak utrhol na tréningu a skončilo príjemnou ARTROSKOPIOU :) Tak drzte sa nech Vam kolena služia lepsie ako mne.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hrom » úte 20. črc, 2004 12:29

:D Panebože, jen ne doktorát z výživy, to bych asi definitivně ztratil chut k jídlu. :wink:
hrom
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Zpět na bojová umění a sporty obecně