Franz píše:ferryman píše:Predstavme si situáciu: Niekto vás napadne na ulici, ale nedá sa bitke vyhnúť ani utiecť. Príde na boj a povedzme že sa vám podarí vyhrať/utiecť. Ale čo potom? Nechať to tak ,alebo zavolať políciu? A ak tam boli nejakí svedkovia ,spýtať sa či by nedosvedčili ,že išlo o sebeobranu.A ak napadnutie nahlási útočník ,ktorý má po bitke viac zraňený ako vy? Čítal som jeden článok (jednalo sa tam síce o ameriku) ,kde niekto písal ,že polícia vačšinou berie toho kto to skôr oznámi ako obeť a toho ,ktorý neskôr ako podozrivého.(je mi jasné že sa robí vyšetrovanie atď.) A čo ak by neboli žiadnz svedkovia?Ak máte nejaké skúsenosti prosím napíšte moc by ma to zaujímalo.
Inak sorry ak tu už takáto téma je ,ale po tom čo som zbežne prebehol forum som nič nenašiel.
to co si to psal, se mi taky stalo, táta to nahlásil na policii, že sem byl napadnut(protože sem ležel v nemocnici) dřív než útočníci, ale nakonec sem byl obviněnej já... nechapu, protiřečili si jako svině![]()
příde čas a pomstím se
Nápodobně

2ferryman
jak už tipsali ostatní projdi si zákon, pohledej u vás stránky tomuhle věnované, promluv si případně s právníkem atd... pak budeš trocha v obraze, každopádně co vím máte ten zákon o něco lepší než my. když to není nutné asi bych do toho orgány netahal, případně si napřed zajistil svědky to můžeš i vhodným chováním, když tušíš že se něco může semlít.
Také není od věci sinajít a přečíst judikáty kde se jednalo o nutnou obranu.