Jinak neboj já ti určitě utíkat nebudu

pucmaz píše:druss píše:no jasně hele a aleproč potom boxeři používají bandáže ???
Tot otazka... kdyz ti na ni ale odpovim, bude z toho flame na 20 stranek, hehe. Proste jsou to mekkoni
RUNAR píše:pucmaz píše:Tot otazka... kdyz ti na ni ale odpovim, bude z toho flame na 20 stranek, hehe. Proste jsou to mekkoni
![]()
![]()
Tak konečně někdo, už jsem si myslel že tu budu osamělý proti přesile Xboxerů až do důchodu.
druss píše:RUNAR píše:pucmaz píše:Tot otazka... kdyz ti na ni ale odpovim, bude z toho flame na 20 stranek, hehe. Proste jsou to mekkoni
![]()
![]()
Tak konečně někdo, už jsem si myslel že tu budu osamělý proti přesile Xboxerů až do důchodu.
hele ja mám taky pocit že sem píšou jen boxeři a karatisti dělá tu někdo třeba taekwondo ,judo , zápas ???
TongPo píše:pucmaz píše:druss píše:no jasně hele a aleproč potom boxeři používají bandáže ???
Tot otazka... kdyz ti na ni ale odpovim, bude z toho flame na 20 stranek, hehe. Proste jsou to mekkoni
Tssss, tohle je fakt fundovaná odpověď...Ale co jinýho čekat od karatisty, kterej se snaží odpovídat za boxery...
Raději odpovím drussovi sám, abychom tu nešířili nějaké dezinformace, že...
![]()
Mlátit do makiwary je zhlediska nějakého poranění rukou prakticky bez rizika. Pokud máš přiměřeně otužené úderové plochy a ona makiwara není tvrdá jako šutr, tak se ti nemůže nic stát. Je to dáno tím, že si vyměříš správnou vzdálenost, zaujmeš správný postoj a tlučeš - pořád v jednom směru. To zvládne bez nějaký sebedestrukce každej ňouma...Cílem cvičení na makiwaře je pravděpodobně snaha o naprosto sterilně čistej úder...
Akorát je trochu problém, že takhle ideálně si to vyměřit v případě sparringu nikdo nezvládne a i ona po úderu se hned nevracející ruka nemá k realitě moc blízko...
Zde malá ukázka:
http://www.youtube.com/watch?v=zPfoOiCnTfE
Boxeři místo do makiwary tlučou do pytle a lap. Tlučou v sériích různých úderů, často se hýbají oni i cíl úderů, takže je zde mnohem větší pravděpodobnost, že některá rána blbě sedne a dojde ke zranění. Proto ty bandáže, aby se tomu v takovém případě zamezilo.
RUNAR píše:Emiel:
Ale ty jsi přeci ninja, takže tě držím v tajnosti aby jsi byl nenápadný![]()
Masta:
No nikdy neříkej nikdy, jedem kalsicky podle K1 regulí, a jak říkám budu mít za sebou dvě štípačky Ukrop a TongPo mi půjdou po krku, takže si před naším duelem dáš s nima něco podobného aby jsme měli stejné výchozí podmínky
TongPo píše:Akorát je trochu problém, že takhle ideálně si to vyměřit v případě sparringu nikdo nezvládne a i ona po úderu se hned nevracející ruka nemá k realitě moc blízko...
Boxeři místo do makiwary tlučou do pytle a lap. Tlučou v sériích různých úderů, často se hýbají oni i cíl úderů, takže je zde mnohem větší pravděpodobnost, že některá rána blbě sedne a dojde ke zranění. Proto ty bandáže, aby se tomu v takovém případě zamezilo.
RBR píše:TongPo píše:Akorát je trochu problém, že takhle ideálně si to vyměřit v případě sparringu nikdo nezvládne a i ona po úderu se hned nevracející ruka nemá k realitě moc blízko...
Vracení a nevracení ruky po úderu je trochu delší debatu, kterou nemá smysl rozpoutávat. Všechno má svůj smysl, výhody a nevýhody.Boxeři místo do makiwary tlučou do pytle a lap. Tlučou v sériích různých úderů, často se hýbají oni i cíl úderů, takže je zde mnohem větší pravděpodobnost, že některá rána blbě sedne a dojde ke zranění. Proto ty bandáže, aby se tomu v takovém případě zamezilo.
Makiwara není pytel. Její konstrukce neumožňuje nácvik úderů na pohybující se cíl, přesto ti vůbec nebrání "hýbat" se před úderem a pak se snažit trefit makiwaru. Nikde není napsáno, že musíš stát před makiwarou v ideální vzdálenosti zkoušet si dávat jen jeden akademicky přesně provedený úder (je to jen jedna z možností). Je více způsobů jak na makiwaře trénovat. V podstatě to záleží jen na tvé fantazii jak ji dokážeš využívat.
Na závěr tě trochu chytnu za slovo. Pokud vím tak jednou z forem bouchání do pytle je i ta, že ti jej kamoš drží, aby se ti nehýbal a ty do něj pouštíš údery, takže v tomto je také pravděpodobnost zranění stejně velká jako když boucháš do makiwary.Takže bych spíše řekl, že záleží na tom co chceš trénovat a jak a od toho pramení i případné rizika zranění a nutnost jim zabraňovat.
Nikde není dáno, ža karatisti využívají jen makiwary, pokrok zasáhl i nás, vůbec se nebráníme pytlům a lapám.Také nikde není psáno, že při bouchání do makiwari nesmíš mít zabandážované ruce, záleží to jen na tvém individuálním rozhodnutí.
![]()
![]()
RBR
pucmaz píše:TongPo: vidis, presne takhle zacina ten flame na 20 stranek o kterym jsem mluvil. Ty evidentne nemas poneti k cemu takova makiwara slouzi, jak se do ni ruzne da bouchat a proc se k ni jeste v karate pouzivaji i lapy a pytle...
Ale ja jsem sem dal jen par informaci o panu Fujimotovi a do zadnyho flamu nemam ani trochu chut.Tot ode me vse...
druss píše:tak makiwara co vím já slouží ke zpevnění pěstí (píše o tom Funakoshi) a k nácviku předání kime a snapu (říká to Nishiyama) ale pak je tu box pytel
ukropcany píše:Jak hovoria boxeri, majstrovstvá sveta sveta v búchaní do pytla/čohokoľvek sa neporiadajú, uvidíme na place...![]()
pucmaz píše:TongPo: vidis, presne takhle zacina ten flame na 20 stranek o kterym jsem mluvil. Ty evidentne nemas poneti k cemu takova makiwara slouzi, jak se do ni ruzne da bouchat a proc se k ni jeste v karate pouzivaji i lapy a pytle...
Ale ja jsem sem dal jen par informaci o panu Fujimotovi a do zadnyho flamu nemam ani trochu chut.Tot ode me vse...
TongPo píše: Původně jsem si myslel, že k nácviků úderů... Ale zapátral jsem na netu a už jsem na stopě!Týká se to vesmírné energie, že jo?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků