Moderátor: PC
Franz píše:čau, nevím jestli tady ta otázka už byla, ale můj kámoš boxer cvičí s powerballem, máte s tímhle zkušenost??? stojí za to si ho koupit???
pucmaz píše:Naprosty souhlas. BU se musi vyvijet. Makiwara ma i doposud svoje opodstatneni, ale je nutne vedet jak a k cemu ji pouzivat, uplne stejne jako ten pytel. Zavrhovat neco kvuli tradici je nesmysl. Ja taky planuju poridit do dojo BOBa a to ma urcite k tradicnim okinawskym pomuckam hodne daleko
pucmaz píše:tedy kdyz clovek da tsuki do makiwary, mel by ji prohnout a na vterinu ji nedovolit, aby se vratila zpatky
luen píše:
Zrovna tak jako roza jsem delal dlouho karate a znam ty klasicke povidacky o prednosti nejakeho archaickeho aparatu ...a to i ve vztahu k nejakym pomuckam v cinskych stylech ... je to klasicka nemoc a jista strnulost "asijske masinerie" a "vetsinou" jsou tato tvrzeni neopodstatnena ...
luen píše:A jeste mala poznamka na konec, roza neni zadne "vorezavatko", takze to tve argumentovani bere asi trosku jako, ze se na pytli mas jeste hooodne co ucit
Gino píše:pucmaz píše:tedy kdyz clovek da tsuki do makiwary, mel by ji prohnout a na vterinu ji nedovolit, aby se vratila zpatky
Jestli to spravne chapu, pak by tedy nemelo dochazet k zadnemu zpetnemu bouchnuti makiwary do ruky, alebrz by mela byt s pesti ve stalem kontaktu, right?
Franz píše:čau, nevím jestli tady ta otázka už byla, ale můj kámoš boxer cvičí s powerballem, máte s tímhle zkušenost??? stojí za to si ho koupit???
RUNAR píše:luen píše:
Zrovna tak jako roza jsem delal dlouho karate a znam ty klasicke povidacky o prednosti nejakeho archaickeho aparatu ...a to i ve vztahu k nejakym pomuckam v cinskych stylech ... je to klasicka nemoc a jista strnulost "asijske masinerie" a "vetsinou" jsou tato tvrzeni neopodstatnena ...
Tak věcně: Naprostý NESOUHLAS, makiwara není archaický aparát to je blábol a omyl jak vrata od stodoly.
®a jste cvičili něco co mělo nálepku Karate a vyprávěli vám tam pohádky o makiwaře je smutný, místo vyprávění si pohádek jste do ní měli řádně udírat.
RUNAR píše:luen píše:A jeste mala poznamka na konec, roza neni zadne "vorezavatko", takze to tve argumentovani bere asi trosku jako, ze se na pytli mas jeste hooodne co ucit
Však ty taky
Jinak reaguješ tak z 85% mimo, pytel se v Karate vždy používal, nepsal jsem že se má cvičit jen makiwara, psal jsem o rozdílech v PRIMÁRNÍM významu apárátů a ty odpovídáš na úplně něco jinýho.
Na pytli se prostě přesnost primárně netrénuje a ani žádný značky který se sem tam používaj to nezmění, pytel je PRIMÁRNĚ od tréninku síly úderu, někdo psal že se mu pytel hejbe a to je jako super, ne u pytle má stát parťák a pytel fixovat aby se PRÁVĚ nehejbal.
Hejbat se má lapař stavět lapy V POHYBU na různý místa, to je trénink přesnosti a bomby v pohybu.
Podívejte se na pytli jde o to dostat do technik průraznost a údernost, nejde PRIMÁRNĚ o přesnost.
Celý roky jsem udíral bez rukavic, takže vím o čem mluvím, teď mám namlácený klouby palců a bez rukavic to nejde.
Na kalsickým pytli se v kombinacích udírá vždy větší plochou než je úderová,(teď mluvím o seiken) a v kombinacích to netrefí NIKDO přesně seiken, nebo přesně tak aby to SEDLO.
Proto xboxeři používaj pytlovky/rukavice i bandáže při práci na pytlích, jinak by si rozmlátili ruce, mám podobnou zkušenost, JESTLI to děláte JINAK tak ENJOY!
Samozřejmě že údery dlaní, lokty, hrany ruky jsou jiné a mnohem líp sednou, MLUVÍM o úderu zavřenou pěstí, jestli mi rozumíte.
Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj
Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 0 návštevníků