Treninkove pomucky (homemade)

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod RUNAR » pát 05. zář, 2008 11:11

Luen:

Ty snad ani nečteš co jsem napsal, fakt reaguješ asi na někoho jiného.
Přesnost:
No já byl na dvou setkáních, na posledním jsem neviděl že by klucí od tebe byli přesnější než já, opravdu ne.
®e tu budeš citovat Ukropa a jeho legrácky o přesnosti mě nedojímá.
Podívej se na jekýkoliv zápas, olympiáda nebo profi, všude se promachuje, je to jasný když je soupeř šikula a nestojí jak panák.
Když promáchnu já tak je z toho hned argument.

Co víš o mým tréninku na pytli, přečti si moje příspěvky co jsem o svým tréninku na pytli napsal(kombinace a pohyb).
Nesouhlasíš s nimi?
Napiš věcně v kterých bodech.
Vím o pytlích dlouho, už na základní škole jsem bouchal do pytle, na Karate jsme jeli na lapy atd.

Mě překvapuje tvoje jasnovidectví, co všechno víš o mým tréninku v minulosti i v současnosti. :roll:

No a ruce jsem si nerozmlátil na pytlích, to opravdu ne, už jsem to psal asi desetkrát že to mám ze sparringů a jednoho full zápasu, a jedná se o klouby palců, což není seiken.Opravdu ne.
Jinak že je seiken k ničemu je opět omyl jak stodola, že někomu něco nešlape, neznamená že to nefunguje, někomu nefungujou rány pěstí do ksichtu no. :)
Seiken je velmi silná zbraň, samozřejmě že ne jediná.
Nebo tvrdíš že úder silnou částí sevřený pěsti je "z hola k ničemu"? :)
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 05. zář, 2008 11:47

RUNAR píše:Luen:

Ty snad ani nečteš co jsem napsal, fakt reaguješ asi na někoho jiného.
Přesnost:
No já byl na dvou setkáních, na posledním jsem neviděl že by klucí od tebe byli přesnější než já, opravdu ne.
®e tu budeš citovat Ukropa a jeho legrácky o přesnosti mě nedojímá.
Podívej se na jekýkoliv zápas, olympiáda nebo profi, všude se promachuje, je to jasný když je soupeř šikula a nestojí jak panák.
Když promáchnu já tak je z toho hned argument.

Co víš o mým tréninku na pytli, přečti si moje příspěvky co jsem o svým tréninku na pytli napsal(kombinace a pohyb).
Nesouhlasíš s nimi?
Napiš věcně v kterých bodech.
Vím o pytlích dlouho, už na základní škole jsem bouchal do pytle, na Karate jsme jeli na lapy atd.

Mě překvapuje tvoje jasnovidectví, co všechno víš o mým tréninku v minulosti i v současnosti. :roll:

No a ruce jsem si nerozmlátil na pytlích, to opravdu ne, už jsem to psal asi desetkrát že to mám ze sparringů a jednoho full zápasu, a jedná se o klouby palců, což není seiken.Opravdu ne.
Jinak že je seiken k ničemu je opět omyl jak stodola, že někomu něco nešlape, neznamená že to nefunguje, někomu nefungujou rány pěstí do ksichtu no. :)
Seiken je velmi silná zbraň, samozřejmě že ne jediná.
Nebo tvrdíš že úder silnou částí sevřený pěsti je "z hola k ničemu"? :)

Tome, ale ze se promachne, nebo mine je dano treba tim, ze se ti lide hybou necvici "mrtve-staticke" BU :wink: Kluci z mgw na tom setkani cvicli jen rok sparing u nas ve skole a vice jak polovinu toho casu jsme makali na fyze (ale je poctive, ze pred tim uz cvicili [taekwon do, wt, jedn box - ale tomu vypadavalo rameno]) ... nekteri se uz zlepsili ... mimochodem ja to nepsal ve smyslu, ze jsi nesikovnej, neco neumis atd ... je to prirozenej proces, kterym si prochazi kazdej, kdo se na to da :wink:

Presnosti uderu jsem nemyslel jen presnost zasahovani, ale predevsim to ... aby uder byl presne veden po celou drahu dopadu ... Musi se jakoby "drzet ve stope" a ne, ze se v kombinacy u druheho uderu rozplizne smer jeho sily a ze se u nej clovek totalne rozstreli ... coz je problem prave ABU :wink: To totiz maji z tech statickejch (mrtvejch) drilu, cviku, aplikaci ... resp. z toho, ze to cvici jen takto!

Jak jsem napsal, ja nepocitam bouchani se o pytel za cviceni na nem ... nedavno jsme se tady treba bavili o bouchani do pytle u B.L. nekdo tomu take rika bouchani do pytle - ja ne ... ac jsem take takhle kdysi bouchal, protoze jsem si myslel, ze se k tomu staci postavit a proste bouchat :lol: Opak je pravdou :wink:

O tvem treninku nic nevim a jen jsem dedukoval z toho co jsem videl. Verim, ze ses zlepsil a sam se na to prijdu podivat ... mimochodem pokud budou stacit sily, muzeme klido pospasovat na setkani3 :wink: Ale o bouchani do pytle na karacu a jejich lapovackach vim sve a ne jen z jednoho klubu ... jestli je to uz dnes nekde lepsi ... jen dobre a sam jsem tomu uprimne rad!!!

O seiken jsem nepsal, ze je k nicemu, ale je k nicemu si na nem ulitavat ;) a mimochodem, jsou ruzne udery a ne kazdej musi bodat, nektere jsou schvalne maznute (capaky) ... vis, co se presnosti tyka ... nejde preci jen o schopnost se opakovane trefit do nejakeho mista ... jde o nacasovani, lamani rytmu, distanc ... to vsechno dela uder presnym ... presnost neni meritelna pouze na cm dvojrozmerne placate plochy

Vazne to neber jako nejake rypani, nehledej v tom neco k podrazdeni ... jen konstatuji :wink:

Jinak ano klidne bychom to mohli postavit, tak ... ze za urcitych okolnosti je bouchani dvouma kloubama pesti zhola k nicemu a povede jen k urazu ... da se to resit i jinak, nez jen tim, ze si na teto uderove plose budu treba uletavat a resit pak jen to, aby byla co nejtvrdsi v domeni, ze vse musim zasahnout pesti ... ja jdu radeji na klince a zapaseni, rad hlavickuji atd ... ale to uz jsem od tematu ...

Doufam, ze uz jsem napsal srozumitelneji, co tim myslim :wink: :?:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 05. zář, 2008 12:01

Ukrop:

To tvrdíš ty, já zas tvrdím any jsme nebyli osobní ža špičkový Karatisti jsou přesný až chirurgicky, já ale opravdu nejsem špičkový Karatista, jinak nedělej si o mě závěry z jednoho sparringu před kterým jsem se dlouho válel jen pod železem v posilce a jednou za měsíc si někde pinknul s kámošema.
Jinak jsem spároval i se závodníkama a nebyli nějak přesnější než já, i pár high kicků jsem trefil no.
Jinak zase ty pytle, dyť jsem psal že bombit do pytle co se hejbe+ já se hejbu je skvělá metoda ale je důležitý a na základní sílu efektivnější bombit do fixovanýho pytle.

Pokud sedne každá, tak se hejbu málo já i pytel( v pohybu každá fakt nesedne)takže to je ta neefektivita při nácviku "bomby", proto je i metoda "statický pytel".

Jinak Tyson, ty myslíš že jeden workout na jednom videu ukazuje jak získával ty svý řachy?
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pát 05. zář, 2008 12:09

RBR píše: Tak tak. Už jsem psal v jiném threadu, že karate není jen o makiwaře. Kolem BOBa chodím v budoshopu již delší čas a přemýšlím nad jeho koupí, ale nemám moc jasnou představu jak s ním cvičit. Je dost drahý na to, aby mě stál zaprášený někde v koutě. Takže moje otázka zní jak jej používáte?

RBR

Zdar, tady bych zase mohl odpovedet ja bo Boba uz par mesicu doma mam a pravidelne na nem/s nim cvicim. Jak jsem uz nekde vcelku nadsene psal, prekvapil me rozdil mezi pouzivanim Boba a pytle. Najednou vas uder nesmeruje do konkretni casti pytle, ale na zebra, krk, ci xicht. Mam rozdelene cviceni na dve hlavni faze - stand in a ground.

Pro stand in techniky je v soucasnosti asi nejlepe metodika popsana Sammy Francem (http://www.sammyfranco.com/Merchant2/me ... NEQUIN_DVD). Tohle byl muj zacatek a pak uz jsem si to rozvijel dal pro potreby jujutsu a KFM - aplikovani skartovacky, kombinace uderu, loktu, apod.

Ground - se dobre nacvicuji techniky prechodu z jedne pozice do druhe, tady bych opet odkazal na Marka Hatmakera, ktery se zabyva pouzitim drilu s pytlem pro wrestling, MMA a BJJ. Diky Bobovi je mozne nacvicovat pouziti loktu a uderu na zemi, skrceni v plne sile a rychlosti, at uz lezite nebo klecite na souperi. A prave Bob vam umozni presne mirit. S pytlem je to sice take mozne, ale Bob je o tridu lepsi.

Boba uz take pouzivame pri vyuce zenske sebeobrany a je to opravdy velky rozdil. Preci jenom nejsme takovi magori, abychom si nechali dloubat do oci, trhat usi, apod. ;-) Navic na Bobech se naucili spravne agresivite, konkretne naposledy jsme s tim u divek meli problem, protoze techniky zvladali, ale vse bylo takove nijake...proste do toho nedali srdce, zurivost, agresivitu, kterou v sobe musi najit, pokud se dostanou do situace, kdy jim jde casto o zivot. Pustili jsme je na Boby (zatim mame dva - Boba & Boba ;-) a sami jsme se divili, kdyz po nejake dobe se osmelili a chvilemi to vypadalo jako terapeuticke cviceni v Bohnicich ;-) Od te doby se uz dokazali nastvat z nuly na sto behem patr vterin.

Shrnu to - Bob je sice moderni pomucka, ale stoji za to. Posune to trenink, posune to vas samotne. Hovorim z vlastni zkusenosti, pokud se tu se mno bude nekdo prit, necht si nejdrive zacvici s Bobem a pote budu velice rad diskutovat o pripadnych nevyhodach :-)

Jo a neprodavam ho, nemam z toho zadne provize ;-) Ja jen aby informace byla kompletni.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 05. zář, 2008 12:15

4makoto :lol: priznej se, ty ses zamiloval :wink: jakyho mas boba? nemas nejakej odkaz ...
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 05. zář, 2008 12:22

Luen:
Nepsal jsem že se má udírat jenom seiken, to opravdu ne :)
Proto taky máme v Karate ty lokty, kolena, hrany rukou, dlaně atd. atd.

Těžko se po netu takhle domluvíme.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » pát 05. zář, 2008 12:26

.
Naposledy upravil pucmaz dne ned 22. úno, 2015 20:07, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 05. zář, 2008 12:35

No jasně že makiwara není samospásná, to by se cvičila jenom makiwara že :)
To je tak zřejmý že to ani nepíšu :)
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pát 05. zář, 2008 12:43

luen píše:4makoto :lol: priznej se, ty ses zamiloval :wink: jakyho mas boba? nemas nejakej odkaz ...

No...tak....abych pravdu rekl...manzelka uz remca, ze v garazi travim vice casu nez drive....ale von je fakt dobrej ;-) :D
Ted vazne - Boba ted povazuji za nedilnou soucast meho treninku. Neni stredobodem, spise mi pomaha si lepe uvedomit cil a vzdalenost a hlavne polohu a pohyb tela, kdyz se jede naplno. Mam moznost vyzkouset si techniky, ktere bych na pytli ci sparringovi zkusit nemohl, ci jen s obtizemi. A druha faze je pak samozrejme sparring (proto jsem ted pres prazdniny travil "hezke chvile" s thaiboxerama ;-) ), takze vim, ze Bob neni finalni reseni nybrz jedna z cest k reseni :-)

Tady je odkaz, odkud jsem si ho poridil: http://www.fightershop.cz/shop/product_ ... an%C3%A1k_

Videl jsem jeste dalsi variace, ale Century varianta je asi nejkvalitnejsi. Zkousel jsem i ostatni, takze mohu posoudit. Jednak kvalita materialu jednak detaily postavy. A je potreba objednat verzi "XL", protoze existuje i kratsi verze a ta je jen do pasu. XL-ko je do puli stehen.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 05. zář, 2008 12:55

RUNAR píše:Luen:
Nepsal jsem že se má udírat jenom seiken, to opravdu ne :)
Proto taky máme v Karate ty lokty, kolena, hrany rukou, dlaně atd. atd.

Těžko se po netu takhle domluvíme.

Hele pohoda, vzdyt o nic nejde - uvidime se a muzeme to probrat osobne ... to je asi nejlepsi varianta a vsadim se, ze pak tyhle nedorozumeni odpadnou :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pát 05. zář, 2008 13:04

4Makoto
Díky za obsáhlou odpověď. Večer mrknu na ty odkazy co jsi uvedl.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » pát 05. zář, 2008 13:04

No já nevím ... mně až tolik nepříjde že ti cvičení s Bobem tolik dá ... usuzuju z tohohle videa se kterým přišel kámoš.

http://www.youtube.com/watch?v=bb8v9nZeqco

BTW:
přátelé myslím že se relativně solidní vlákno zvrhlo opět trochu ve hnojíček.
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pát 05. zář, 2008 13:09

A co tohle? Tohle je to promo k videu, ktere jsem uvadel drive:
http://www.youtube.com/watch?v=d4IoIQ8DX8I

Jsou tam i dalsi Bob related videa, ale...no znate to...jsou videa a videa :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pát 05. zář, 2008 13:10

Toman píše:No já nevím ... mně až tolik nepříjde že ti cvičení s Bobem tolik dá ... usuzuju z tohohle videa se kterým přišel kámoš.

http://www.youtube.com/watch?v=bb8v9nZeqco

Chybi ti v textu urcite smajlik, ze jo? ;-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » pát 05. zář, 2008 13:25

Makoto píše:...No...tak....abych pravdu rekl...manzelka uz remca, ze v garazi travim vice casu nez drive....ale von je fakt dobrej ;-) :D
Ted vazne - Boba ted povazuji za nedilnou soucast meho treninku. Neni stredobodem, spise mi pomaha si lepe uvedomit cil a vzdalenost a hlavne polohu a pohyb tela, kdyz se jede naplno. Mam moznost vyzkouset si techniky, ktere bych na pytli ci sparringovi zkusit nemohl, ci jen s obtizemi...

Uh, co to má Makoto vlastně za Boba? 8O

http://img258.imageshack.us/my.php?image=bobvl9.jpg

:twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pát 05. zář, 2008 13:30

TongPo píše:
Makoto píše:...No...tak....abych pravdu rekl...manzelka uz remca, ze v garazi travim vice casu nez drive....ale von je fakt dobrej ;-) :D
Ted vazne - Boba ted povazuji za nedilnou soucast meho treninku. Neni stredobodem, spise mi pomaha si lepe uvedomit cil a vzdalenost a hlavne polohu a pohyb tela, kdyz se jede naplno. Mam moznost vyzkouset si techniky, ktere bych na pytli ci sparringovi zkusit nemohl, ci jen s obtizemi...

Zajimave, jsem nevedel, ze tohle patri k tvym oblibenym strankam, ktere si rad prohlizis ? :wink:
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 05. zář, 2008 13:35

TongPo píše:

Ty jo, to mi nedelej ... jsm se malem zadusil jidlem :lol:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » pát 05. zář, 2008 13:48

Makoto píše:
TongPo píše:

Zajimave, jsem nevedel, ze tohle patri k tvym oblibenym strankam, ktere si rad prohlizis ? :wink:

No, já si do dneška ve smyslu trénink BU a BOB představil tohle:

Obrázek

Ale obsah tvého příspěvku mě trochu znejistil, tak jsem raději zapátral na netu, kterým všem "tréninkovým" panákům se vlastně říká Bob a našel i tu druhou variantu... Jinak ty stránky jsem viděl poprvý a k mým oblíbeným se rozhodně nezařadí. Ale ty seš takovej vyhlášenej experimentátor, takže by tě možná zajímalo, že tam nabízeli i nafukovacího oslíka a ovečku... :lol: :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pát 05. zář, 2008 13:52

TongPo píše:...... experimentátor, takže by tě možná zajímalo, že tam nabízeli i nafukovacího oslíka a ovečku... :lol: :twisted:

A kozu by nemeli? ;-)
Navrhuji se opet vratit k puvodnimu tematu :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 05. zář, 2008 14:08

tady se to zase zvrhlo ... :D
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj