Setkání BU.cz vol.3

přátelské sparringy, praktická výměna zkušeností, testování dovedností, setkání, výzvy etc.

Dostaví se cvičenci Aikido či TaiJi???

Ano
20
28%
Ne
24
33%
Je mi to jedno
28
39%

Celkem hlasů : 72

Příspěvekod marcelo » úte 09. zář, 2008 22:59

player píše:Luen : tvuj alibismus neni na miste.Neomlouvej zpusob vedeni uderu nezpevnenim ruky apod.O tom rec vubec neni.

Ty obrazky co nahodil marcelo jsou ok, demonstrace uderu primeho, ja tu resim od pocatku ovsem uder obloukovy, hak, coz jsem dal rekl bych dost jasne najevo.

Takze se tazi jeste jednou, kdo z vas pouziva jako uderovou plochu pri obloukovem uderu tuto cast ruky, aby se k tomu mohl kompetentne vyjadrit?
Obrázek

..touto plochou bucha asi len imbecil :wink: ..ja ale bucham hak aj "capak" takto

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/5/57/Hook.jpg
:!:
Naposledy upravil marcelo dne úte 09. zář, 2008 23:02, celkově upraveno 2
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 09. zář, 2008 22:59

Panda píše:2 Luen: také jsem hodně cvičil různé uderové plochy, muj oblíbený byl iponken, ale mě tyhle věci vždycky fungovali jenom na nehybného soupeře, jako sucker puch, jakmile se začali lidé hýbat, tak mi to nefungovalo...v ten moment mi přišlo nejbezpečnější mít co nejlépe sbalenou pěst ať ruka vydží, padni kam padni...

Jasne v poho v tom neni sporu, kazdy at boucha jak mu to vyhovuje, jinak ja casto boucham i dlani a jde to v pohodicce!!

2 player, ty jsi vazne nekdy jak malej kluk ... a co kdyz ten palec das ven z ruky, je porad skrcen, ale neprekazi narazu! Jen u toho myslet, co? Nechapu tvou polemiku jsem ti min. stokrat napsal, ze pokud ti neco neni jasne muzes se stavet :wink: asi by ses divil, co vse se da, jen to znat :!:

jinak se tomu uderu rika kam choi a ma ho snad kazda jihocinska skola, myslim, ze by mohl pm potvrdit :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » úte 09. zář, 2008 23:45

Luen : ...porad zustavaj jako uderova plocha "mekke" klouby prstu, budu velmi rad, kdyz mi tento uder predvedes do neceho jineho nez je mekka lapa, jiste to pro tebe nebude problem.Pokud nekdo takto dava uder i na celist nebo jinou tvrdou cast, klobouk dolu.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » stř 10. zář, 2008 6:42

marcelo píše:..touto plochou bucha asi len imbecil :wink: ..ja ale bucham hak aj "capak" takto

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/5/57/Hook.jpg
:!:

Tak to chápu taky já.

Ale player asi mínil že je nesmysl takto mlátit dlouhý obloukový úder, třeba s výpadem nebo bez to je jedno, a s tím se musí samozřejmě souhlasit. Ale to asi řešit netřeba.
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » stř 10. zář, 2008 8:21

Důležitá je dýlka úderu, neboli míra pokrčení lokte v okamžiku dopadu úderu, palcem nahoru jdou krátký i dlouhý háky.
Palcem dovnitř jdou jen krátký háky nebo takovej dlouhej "polohák"

Jinak už asi po sté tady píšu že do klasickýho pytle nejde pořádně udírat seiken, to jde právě do té makiwari která lépe SIMULUJE tvrdší části těla.

Jinak seiken je nejsilnější část pěsti a NĚČÍM JAKO SEIKEN se PŘEVÁ®NĚ udírá i v klasickým boxu. Do pytlů, lap, ve sparringu i zápasech.
Jinak jak správně napsal Ukrop krátkej hák palcem nahoru jde taky něčím JAKO SEIKEN 8)
Seiken o pytel rozbít nejde :) , taková blbost napadne jen někoho kdo nikdy neudíral do makiwary, do pytle jsem dlouhou dobu udíral i bez rukavic a seiken+celá pěst úplně v pohodě 8)
Je to nejsilnější část pěsti.
Jinak Karate nemá jen seiken ale spoustu dalších OSVĚDČENÝCH úderových ploch, který se jedou jak do pytle tak do makiwar.

P.S. Každej ať si udírá čím chce, kdo tvrdě a dlouhodobě udírá do aparátů tak udírá správnou plochou, jinak to bez újmy nejde.
Namlácený palce ze sparringu a full zápasu jsou nehoda nikoliv metoda.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 10. zář, 2008 8:52

player píše:Luen : ...porad zustavaj jako uderova plocha "mekke" klouby prstu, budu velmi rad, kdyz mi tento uder predvedes do neceho jineho nez je mekka lapa, jiste to pro tebe nebude problem.Pokud nekdo takto dava uder i na celist nebo jinou tvrdou cast, klobouk dolu.

Playere, kdyz napisu, ze to ukazu, tak to ukazu a hotovo :wink: Pokud na slove ukazu neco nechapes ... Doufam, ze to staci napsat jen jednou a pak muzes meditovat nad tim jak je to mozne :wink:

Mimochodem tobe prijde celista jako tvrda cast tela, me ne ... ja myslim ze celist vzdy tak trochu pruzi a je to dano jejim ukotvenim, horsi je to s loktem, celem a atd ...

Ale jinak to koukam vsichni pochopili ... palec tam da vazne jen dili :wink: Player jeste jedna drobnost, z meho pohledu je ta pest na tvem obrazku spatne sevrena, ale nechame si to az na setkani, ok :?: :!: :wink:

For runar rozbit si muzes uplne vsechno, ver tomu :wink: Nepreju ti to, ale obejdi si par i sampionu jake se jim stavaji urazy a kolik z nich ma rozbitej ten seiken :wink: Je to jen kloub zadna titanova soucastka :!:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » stř 10. zář, 2008 9:25

Ještě jedna věc, mám taky nakopnutej palec u nohy, tedy kloub palce u nohy.
A jedéééééééééééééééééééééém :D
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » stř 10. zář, 2008 10:16

luen píše:
For runar rozbit si muzes uplne vsechno, ver tomu :wink: Nepreju ti to, ale obejdi si par i sampionu jake se jim stavaji urazy a kolik z nich ma rozbitej ten seiken :wink: Je to jen kloub zadna titanova soucastka :!:

Souhlasím. Sám loni 1/2 roku léčil naražený seiken. V rozmezí 3 měsíců jsem nešťastně trefil 2x loket. ®ádná velká rána jen dobře trefené.

K těm úderům pěstí na hlavu co tak důsledně aplikovat starou, ale platnou poučku měkké na tvrdé. Osobně preferuji seiken na krk (můj oblíbený cíl) a tělo, na hlavu spíše teišo nebo něco podobného.
Jinak někde jsem četl, že staří okinawští mistři (pucmaz možná doplní nebo vyvrátí)i preferovali útoky především na tělo a hlavu brali jako sekundární cíl. Asi to má něco do sebe. :wink:

Pro rozšíření obzorů, zde je link na úderové plochy používané v karate http://www.volny.cz/karatetiger/u_plochy.htm. Také je třeba připomenout, že k tomu patří i otužování úderových ploch, což se babulích nebo na pytlu moc neudělá.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » stř 10. zář, 2008 10:19

Ukrop:
Takže všichni xboxeři co maj ze sparringu něco naraženýho jsou nepřesný?
Potom je xbox teda fest nepřesný.
Proto jedou sparring jen v chráničích holení a suspíkách, protože jsou tak přesný a nemůže se NIKDY STÁT že by se někdo utnul. :D

Koukat se kam kopu je nezbytný ale nezabrání to naraženinám.
Protože když vypálím kop a soupeř se ve zlomku vteřiny pohne tak už dráhu kopu nezměním, ty asi ano máš tam zřejmě dynamický high tech zaměřovač a navigaci co přepočítá dráhu kopu v setinách vteřin. :) 8)
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » stř 10. zář, 2008 10:28

Luen, RBR:

Opravdu nereagujete na to co jsem psal, mluvil jsem o seiken a klasickým pytli.
Budu tedy reagovat jako vy dva:

Každej karatista má klouby z materiálu seikenon což je materiál tvrdší než diamant ale není vůbec křehký, takže se neláme a nepraská.
Prorazí se s ním pancéřový trezor jednou ranou.
Ukazoval jsem to už tady holkám v bance.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » stř 10. zář, 2008 10:29

ukropcany píše:... pri roundkicku treba hlavne kukať kam kopem... :D

Jak si to představuješ koukat kam kopu? Ty mrkneš, ok je tam místo, vypustíš kop a soupeř než to dopadne se nějak pohne (může, nemusí), nemáš moc šancí s tím něco dělat, protože než to zaregistruješ, vyhodnotíš a vyšleš povely na změnu je už dávno po kopu.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » stř 10. zář, 2008 10:38

RUNAR píše:Každej karatista má klouby z materiálu seikenon což je materiál tvrdší než diamant ale není vůbec křehký, takže se neláme a nepraská.
Ukazoval jsem to už tady holkám v bance.

Tak tohle nám taky ukážeš na BÚ.vol.3 :D
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » stř 10. zář, 2008 10:42

Jox:
Mám namlácený palce jinak bych to rád předvedl.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » stř 10. zář, 2008 10:48

Každej karatista má klouby z materiálu seikenon což je materiál tvrdší než diamant ale není vůbec křehký, takže se neláme a nepraská.

Za kolik se ten matroš prodává? Jinak co ukazuješ děvčatům v bance raději nepiš, ať z toho není průser. :D

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » stř 10. zář, 2008 11:07

RBR:
Nějakej matroš bych dodal ale čte to tady i Komorous takže z toho nic nebude :D
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » stř 10. zář, 2008 11:13

RUNAR píše:Jox:
Mám namlácený palce jinak bych to rád předvedl.

Nevěděl jsem, že k proražení pancíře od trezoru je potřeba palec. :wink:

Mimochodem, kolik vám to tehdá s holkama, co dělaly zeď, hodilo?

EDIT:
Když Komorous, tak SZ. :lol:
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 10. zář, 2008 11:31

player píše:Luen : tvuj alibismus neni na miste.Neomlouvej zpusob vedeni uderu nezpevnenim ruky apod.O tom rec vubec neni.

Ty obrazky co nahodil marcelo jsou ok, demonstrace uderu primeho, ja tu resim od pocatku ovsem uder obloukovy, hak, coz jsem dal rekl bych dost jasne najevo.

Takze se tazi jeste jednou, kdo z vas pouziva jako uderovou plochu pri obloukovem uderu tuto cast ruky, aby se k tomu mohl kompetentne vyjadrit?
Obrázek

yep, jak psal luen, kam cheui/kap cheui, CLF, lama paai, Hung Kyun a v zasade skoro kazdej jihocinskej styl tluce kam cheui, ale - bez toho palce amigo, to da rozum ne :-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » stř 10. zář, 2008 11:31

RUNAR píše:...Koukat se kam kopu je nezbytný ale nezabrání to naraženinám.
Protože když vypálím kop a soupeř se ve zlomku vteřiny pohne tak už dráhu kopu nezměním, ty asi ano máš tam zřejmě dynamický high tech zaměřovač a navigaci co přepočítá dráhu kopu v setinách vteřin. :) 8)

To neřeš, Ukrop to opravdu dokáže, je to cheater... :twisted: Doporučuju ti, aby sis před sparringem s ním nainstaloval nějaký anticheat software, například VAC, jen tak máš alespoň mizivou šanci, že to přežiješ... :lol:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 10. zář, 2008 11:44

Ty wolle....to jsou diskuze.....vy snad,pánové,před těma sparringama nemusíte ani žrát syrový maso...... :lol: :lol:

4TongPo-už sis,chlape,aspoň oholil hlavu a nechal narůst cop???Abys dělal čest svému nicku..... :wink: :twisted:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » stř 10. zář, 2008 11:46

Ukrop:

Jak je to tedy s tou vaší přesností?
Když nosíte na všechny sparringy chrániče holení i nártů (i dvojitý) a suspíky?
Podle logiky kterou tu píšeš jste hodně nepřesný, nekoukáte kam tlučete a kopete, a nemáte nad technikama kontrolu.
Díky za odpověď :D
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na přátelé a nepřátelé