Aikido - info

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod Jendis » stř 17. zář, 2008 12:01

Saasi píše:Jo jinak tady máš moji foto 11 měísců starou :? od těch dob sem připrasil 6kg...kolik mi je můžeš hádat mějte se hezky :roll:
http://filebeam.com/0c76eae18f0d6fcb0d7 ... 5a5238.jpg

no..pokud neumíš normálně odpovědět...nebudu s Tebou ztrácet čas
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Saasi » stř 17. zář, 2008 12:35

Nechápu k čemu ti to bude...je mi 20 s aikidem sem začal mít co dočinění v 14 nebo 15 nejsem si jistej ted...čekám zprávy typu jéé ten neví co kecá dyť je mu 20 a proto nemá cenu ztrácet čas tady na forku...pokud se někdo věnuje aikidu a zajímá ho dění kolem, tak za dva tejdny bude v ®atci seminář...Ondra Malina ho povede :)
Saasi
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jendis » stř 17. zář, 2008 12:48

No právě proto,abych neztrácel čas vysvětlováním něčeho 15-ti letýmu nadšenci s klapkama přes oči.

Kdyby sis tu diskuzi přečetl celou,dočetl by ses,že lidi,kteří tu dnes aikido kritizují,se mu poměrně dlouho dosti intenzivně věnovali. A to,co tu padá,to není kydání špíny,ale přesně a jasně zdůvodněná kritika....proč nefunguje tohle,jak by to šlo napravit,ale proč to nikdo neudělá....pokud chceš diskutovat,měl by sis to celé přečíst(hlavně příspěvky Ukropčányho),popřemýšlet nad tí a potom,teprve potom,se pustit do diskuze.....takhle sis něco vytrhnul z kontextu,přečetl pár výronů(i ty se tu,bohužel,najdou) a na to reaguješ....to je špatně.

A skepse lidí,kteří aikido necvičí ani necvičili....no,nediv se. Nikdy nikde nebylo zatím k vidění žádné videjko(a že jich tu všude jinak je),kde by byl zachycen nějaký normální sparring...třeba(i když se sparringem vše nestojí a nepadá,je to,dle mne,poměrně důležitá součást cvičení).....na většině letácích zvoucí ke cvičení aikida nalezeneš věty,že se naučíte bránit bez fyzické námahy,bez fyzičky a další nesmysle......a to je jen vrcholek ledovce.....čas od času se tady nějakej takovej zjeví,všecno to tady "setře",pak ho někdo pozve na pokec a zacvičení si.....ups....už je to agresivní.....

Netvrdím,že jsou tací všichni,to určitě ne.....ale jsou nejvíc vidět. Opravdu si zkus přečíst,co tady padlo a potom zkus novu zareagovat.Bez emocí.....v klídku.....ale k věci :wink:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cudles » stř 17. zář, 2008 13:28

Jendis: Můžu ti říct, že někdy v tomhle věk nehraje roli,z vlastní zkušenosti vím,že se tak vyjadřují i někteří už dost staří, o tom že někteří z nich jsou i hakamy,nemluvě.

Saasi: Z počátku jsem si říkal že ti odpovím na příspěvky,ale vidím,že to vážně nemá cenu...S tím co napsal Jendis souhlasím,sám jsem tomu nejdřívě nevěřil, ale stačil ,,stínový" sparring s kamaradem kterej chodil jen :!: půl :!: roku na thai,a uvedomil jsem si že to o se tu píše je pravda. Nemluvě o tom,že jsem si to potvrdil když o prázdninách s trenérovo kamarádem,klukem který cvičí tři roky kickbox, jsem si dali pár tréninků i se sparringem, potvrdil jsem si to oslova na vlastní kůži.
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Saasi » stř 17. zář, 2008 14:11

To Jendis: Jsi velice inteligentní člověk, a to je v oblastni bojových umění velice dobře. Omlouvám se za emoce a přiznávám, že jsem trochu vybuchl. Jsem rád, že tu jsou rozumní lidé a samozřejmě kritika je všude a dycky bude. Nakonec i já jsem opustil aikido kvůli tomu, že mi přišlo neúčinné. Nejradši bych chtěl trénovat Reální aikido, ovšem v mém kraji a ani si nejsem jistý jestli vůbec u nás v republice se trénuje. Rozdíl je v tom, že v reálním aikidu se používají navíc ještě údery a kopy. Forma tohoto aikida je velice tvrdá a dle mého názoru opravdu v některých situacích účinná. Chodím na aikido a snažím se následně do toho co jsem se naučil zakomponovat právě také údery a kopy je-li to nezbytně nutné. Nakonec, když dojde na reálnou sebeobranu, tak člověk většinou reflexivně zareaguje úderem popřípadě kopem, ale když se tak stane, tak aikido je například dobré ke konečnému znehybnění, pokud dotyčného nechcete ukopat na zemi. Musím přiznat, ikdyž nerad, že bojové sporty jsou pro reálnou sebeobranu v poměru cvičení a čas mnohem účinější. Zde přikládám jedno video z pěkného semináře. http://www.youtube.com/watch?v=Qi5qrBaD514 ....prosil bych o shlédnutí a zhodnocení, děkuji a ještě jednou se omlouvám
Saasi
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jendis » stř 17. zář, 2008 14:25

OK,v pohodě.....

videjko:
Narovinu???Nelíbí...stejný,stejný....jako jinde. Nereálné útoky...zbytečný "honění si".....já Ti sem hodím odkaz na jiné videjko.... :wink:

http://www.youtube.com/user/novyjicin

přehraj si je všechny....když už si chceš povídat o "realitě" a přípravě na "ulici"......tohle jsou zátěžové tréninky,práce ve stresu :idea:
Setkal jsi se tím někdy na nějakém semináři aikido?????

Ještě na okraj....o sebeobraně se nebavím jako o tahanicích někde na diskotéce...nebo o babu. Bavím se o situaci,,kdy jde o kejhák.
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Saasi » stř 17. zář, 2008 14:25

jinak pro orientaci taková menší ukázka realního aikida
http://www.youtube.com/watch?v=n9BQinShwZM
Saasi
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jendis » stř 17. zář, 2008 14:30

No...demo je to hezký....ale.....
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Saasi » stř 17. zář, 2008 14:33

Přiznejme si, že pokud jde o obranu na ulici, je hlavně o psychice. Ale pochopitelně ty videa co si zaslal jsou pro takovou obranu jak stvořené, ale trénink je trénink.
Saasi
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Boreas » stř 17. zář, 2008 14:40

Saasi píše:jinak pro orientaci taková menší ukázka realního aikida
http://www.youtube.com/watch?v=n9BQinShwZM

Co je na tom to "realní" aikido? To, že tam na sobě maj bundy a midlí se na ulici před obchodem?

Neviděl jsem nic, co bych ještě neviděl u "klasického" aikida...
Klub nereálné sebeobrany
Boreas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Saasi » stř 17. zář, 2008 14:42

Boreas, tak pokud si takhle někde viděl někoho trénovat nebo tak trénuješ sám, tak mi prosim tě napiš kde a já se moc rád podivam :D
Saasi
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jendis » stř 17. zář, 2008 14:43

Saasi píše:Přiznejme si, že pokud jde o obranu na ulici, je hlavně o psychice. Ale pochopitelně ty videa co si zaslal jsou pro takovou obranu jak stvořené, ale trénink je trénink.

No jasně...jenže i tu psychiku musíš trénovat a oni takhle trénují...... www.RBSD.cz

Co nemáš nacvičeno,prostě v boji neuděláš.......
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Saasi » stř 17. zář, 2008 14:48

Jendis to je pravda a určitě ty chlapy maj něco za sebou. Určitě bych si dobře rozmyslel, než bych někoho z nich napadl respektive nenapadl :)
Saasi
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Boreas » stř 17. zář, 2008 14:50

Saasi píše:Boreas, tak pokud si takhle někde viděl někoho trénovat nebo tak trénuješ sám, tak mi prosim tě napiš kde a já se moc rád podivam :D

Já nevím, ale řekni, co je na tom jiného? Klasické útoky, klasické techniky... Jen je to "jako v rychlosti" a "jako drsné".
Klub nereálné sebeobrany
Boreas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Saasi » stř 17. zář, 2008 14:52

Boreas a to je právě to co normálnímu aikidu chybí. Všimni si, že se tam používají údery a i kopy, což v tomto videu neni, ale stačí napsat real aikido na netu a něco ti to najde. V normálním aikidu se nesnažíš protivníka zneškodnit...tady ano. http://www.youtube.com/watch?v=7dAqZ8Be ... re=related
Naposledy upravil Saasi dne stř 17. zář, 2008 15:01, celkově upraveno 1
Saasi
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Saasi » stř 17. zář, 2008 14:56

Tak už tady nebudu spamovat, ale sem rád, že se diskuse trochu rozjela z obou stran :D
http://www.youtube.com/watch?v=1yacGwi8Kzg taky zajímavé video nebo aspoň pro aikidistu ano...steven seagal má svuj styl
Saasi
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Boreas » stř 17. zář, 2008 15:02

Saasi píše:Boreas a to je právě to co normálnímu aikidu chybí. Všimni si, že se tam používají údery a i kopy, což v tomto videu neni, ale stačí napsat real aikido na netu a něco ti to najde. V normálním aikidu se nesnažíš protivníka zneškodnit...tady ano.

Tak v "normálním" aikidu se mají taky cvičit kopy a údery, aby ses naučil hýbat. Je chyba že se trénují opravdu poskrovnu. Je hezké že "reálné" aikido chce protivníka zneškodnit, ale nikde jsem nenarazil na jednu podstatnou věc. Reálný pohyb útočníka. Tak a teď mě třeba sežer. Jestli nějaké takové video máš tak mi ho prosím ukaž, odmítám prolézat klipy v kterých si sice myslí, že jsou drsní, ale absolutně zabíjejí O-senseiovu myšlenku.
Klub nereálné sebeobrany
Boreas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Saasi » stř 17. zář, 2008 15:10

Boreas přiznejme si jednu věc. V dnešní době člověk, který aikido nikdy předtím nedělal a zná třeba i historii bude spíš chtít umět klasické nenásilné aikido nebo to, které vypadá na pohled určitě použitelněji. Četl jsem zakladatelův životopis a chovám ho určitě v úctě, ale on byl znechucen válkou a násilím a proto založil aikido. Bohužel i já jsem opačného názoru než byl on a to, že když mě někdo napadne a chce mě zneškodnit já s ním nebudu házet do té doby, než si uvědomí, že udělal chybu...
Saasi
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Boreas » stř 17. zář, 2008 15:12

Však v pohodě, ale v takovémhle případě bych to, co dělám, nikdy nenazval aikidem.
Klub nereálné sebeobrany
Boreas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cudles » stř 17. zář, 2008 16:10

Saasi: Videa co se týče toho tzv. Realniho aikido,uz jsem videl,a opravdu v tom nevidim velkej pokrok. Samozrejme je dobre ze se mozna vic lidi snazi se situaci jaka je,něco udělat, ale mě dost z těch videí připomínají mojí tzv. první fázi kdy jsem teprve začínal zkoušet zakombonovat do aikida údery,kopy, a více tvrdosti..
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...