Jsem zastance tradicniho TKD, tudiz radobypovyseni na olympijsky sport nevitam s nadsenim. Mohli bychom rict, ze cela komunita CTF je rozdelena na dve casti:
1. Cast sportovni, ktera zabira vetsinu "mista"
a
2. Cast tradicni, coz jsou nadsenci jako ja. Pokud vim, jediny, kdo uci funkcni TKD jako takove a ne TKD jako kick box je Pavel Sütto z Mladé Boleslavi. Tim "KD jako takove" myslim, ze se nezameruje na sportovni zapas ani na sportovni sestavy.
Mensinova cast 2 je tedy olypmijskym TKD zrejme silne znechucena. Ovsem i sportovni cast jedna nemuze byt zcela stastna. Zapasy na olympiadach jsou totiz... no proste hrozny. jiste mi vetsina z vas da za pravdu. Prumerny pocet bodu za zapas je neco okolo dvou, dva zapasnici kolem sebe jen skakji a rvou na sebe. Zatim jsem neshledal u ne-tkd verejnosti ani jedno pozitivni hodnoceni TKD, ktere mohli videt v televizi. Jedna kamaradka, vida me v klubovem triku se zeptala "Ty delas TKD?". Odvetil jsme ze ano a ona rekla "Dyt je to jenom samy rvani!!". Veskere dalsi reakce, se kterymi jsem se potkal, byly podobne. Myslim ze kdyby do televize dali finale Junioru 55 nebo senioru 67/62 z Czech Open, udelali by lip.
Zajimal by me tedy vas nazor na tuto problematiku.
Ja radim zrusit