Jaké bojové umění pro mne?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Jaké bojové umění pro mne?

Příspěvekod Marusenka » pon 10. lis, 2008 6:40

Zdravím všechny a už předem díky za odpovědi. Je mi 23 let, pohybově nejsem moc nadaná, ale přesto - chci se ubránit, a chci se naučit bojové umění. Co byste mi doporučili? Chci říct, že mne moc neláká karate nebo aikido nebo box. Spíš něco, co má větší filozofii a naučí mne to i přemýšlet. Díky za rady. Maruška.

PS: doufám, že není pozdě v mém věku začít s bojovým uměním. Pokud na něco příjdete, tak mi doporučte školy v Ostravě nebo v Havířově. Díky moc.
Marusenka
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod roza » pon 10. lis, 2008 9:34

Marusenko,na rovinu,
neubráníš se a bojové umění se nenaučíš.
Pokud se zajímáš o filosofii,tak hodně čti a choď na příslušné přednášky.
Jestli se k tomu chceš ještě hýbat,zajdi občas s děvčaty na volejbal nebo aerobic.
Pokud přes to všechno chceš cvičit bojové umění,vybírej jen podle toho,jestli se ti líbí.®ádné jiné kritérium není v tomhle případě důležité.
A jsem si jist,že se najde spousta "mistrů" ,kteří tvým osobním požadavkům vyjdou rádi vstříc.......
Ale varuj se vkládat do toho nějaké naděje!

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pon 10. lis, 2008 13:13

Pokud se někomu líbí romantická představa perfektního bojovníka-"filozofa",pak je třeba si uvědomit, že ti které tak známe z historie se většinou k tomuto stavu dostali tak, že byli předtím celý život rváči a zabijáci.K stáru si pak mohli dovolit dloubat se v nose a filozofovat.Opačná cesta, tedy od filozofie k "bojovníkovi" je jen pohádka na oblbování lenochů a strašpytlů zas účelem vydělání peněz používaná často těmi exoty, co o nich psal Roza. Mistr kungfu 18.století dřel, rval se,zase dřel a zase se rval a k stáru,pokud se toho dožil to všechno teoreticky popsal a sepsal do knížkek.Dneska to lidi čtou, nerozuměj tomu a filozofujou,že budou taky tak dobrý, když budou číst ty knížky.Jenže těm knížkám zase může rozumět jenom někdo, kdo to dlouho dělal prakticky.Takže začátečníhovi je to k ničemu... A já koukám taky moc filozofuju, takže už jsem zase zticha.Zdar!
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pon 10. lis, 2008 14:09

Nutno ovšem dodat že směr od rváče ke schopnějšímu mysliteli je velmi často taky nemožný :)
Nějak není pravda že nejschopnější filosofové starověku, jejichž spisy jsou právem obdivovány dodnes, se mlátili v Koloseu no ale vyjímky asi byly :)
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wordsworth » pon 10. lis, 2008 14:21

Já bych opravila rozu.Můžeš se ubránit.Ale BU,kde řeší filozofii především,etiku a až někde dál je dřina a litry potu a občas krve na tréninku neexistují ti k tomu nepomůžou.To choď spíš běhat.Tady na fóru se řešila sebeobrana ženy,tak si to projdi.
V okolí Havířova se dá slušně makat.Pro sebeobranu je docela fajn kombinace MT(muay thai) a grapling.Jo a jestli ti někdo bude tvrdit,že na hmotnosti a výšce nezáleží,tak kecá a hodně rychle od něj.A mrkni na www.rbsd.cz
wordsworth
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Boreas » pon 10. lis, 2008 14:32

A já doplnim wordworth: Na výšce a na hmotnosti záleží, ale dá se to částečně oblbnout :lol:
Klub nereálné sebeobrany
Boreas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod roza » pon 10. lis, 2008 17:19

Já bych opravil wordsworth, nemůžeš se ubránit.A pokud se ubráníš, bude to následkem úplně jiných okolností, než tím, že budeš chodit do školy bojového umění....
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Marty » pon 10. lis, 2008 17:36

Souhlas s Rozou. Slečna se neubrání, pokud ji nenapadne malý rozzuřený králík a ona zrovna nedrží v ruce velkou lopatu, se kterou to umí, protože předtím několik let kopala základy. Ony totiž slečny bývají obvykle napadány poněkud jinými živočišnými druhy!
Martin Císař
Marty
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wordsworth » pon 10. lis, 2008 21:46

Hoši nebudem se hádat.Slečna už se párkrát ubránila a ubránila i jiné.Slečna ovšem tráví spoustu hodin denně v tělocvičně a není zrovna malá:-) Něco by k tomu byl schopen sdělit třeba Makoto, pokud vás to zajímá.Jinak to tu bylo řešeno dost podrobně. S tou školou bojového umění máte pravdu. Nebude žádná flamewar,Tradiční BU jsou v tomto k ničemu.
wordsworth
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod hor » pon 10. lis, 2008 22:27

Jestli se chceš naučit ubránit na ulici,tak to bude pro tebe opravdu kodně těžké,protože na filozofii na ulici moc času není ! Ale zkus KRAV-MAGU v Ostravě na Ostrčilové ulici.Při poctivém trénování se ti šance na ubránění na ulici určitě zvětší !
www.czkravmaga.net
hor
hor
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod martinYT » úte 11. lis, 2008 11:16

No myslím, že takové řeči, že slečna se neubrání jsou celkem přežitek. Osobně znám slečny, které ubránili a to hlavně protože cvičili BU. Každej se může ubránit BU jim je v tom veliký pomocník, i když souhlasím, že trénink nemůže být flákárna.

Nokdy neříkej nikdy
martinYT
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod luen » úte 11. lis, 2008 11:29

hor píše:Jestli se chceš naučit ubránit na ulici,tak to bude pro tebe opravdu kodně těžké,protože na filozofii na ulici moc času není ! Ale zkus KRAV-MAGU v Ostravě na Ostrčilové ulici.Při poctivém trénování se ti šance na ubránění na ulici určitě zvětší !
www.czkravmaga.net

A jeje zase filozofie :lol: Lidi, lidi :evil: Jinak take znam jednu slecnu, ktera se v pohode ubrani, ale nebyl jsem schopen identifikovat jeji pohlavi 8) Asi Ng Mui :wink: Jmenovala se Jarka a nikdo ji nerekl jinak nez Jardo :!:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Boreas » úte 11. lis, 2008 15:55

luen píše:
hor píše:...Při poctivém trénování se ti šance na ubránění na ulici určitě zvětší ...

A jeje zase filozofie :lol: Lidi, lidi :evil: Jinak take znam jednu slecnu, ktera se v pohode ubrani, ale nebyl jsem schopen identifikovat jeji pohlavi 8) Asi Ng Mui :wink: Jmenovala se Jarka a nikdo ji nerekl jinak nez Jardo :!:

Tak počkej, přece nechceš říct, že pokud bude někdo poctivě a tvrdě trénovat, tak že se jeho šance při sebeobraně nezvětší? :?
Klub nereálné sebeobrany
Boreas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod roza » úte 11. lis, 2008 17:26

Boreas - pokud použiješ kondicionál ,tak tu možnost připustím.
Ale v drtivé většině případů,vystižené onou formulací :"mne moc neláká karate nebo aikido nebo box. Spíš něco, co má větší filozofii a naučí mne to i přemýšlet" ,je to fantasy......

Vysloužim si asi nálepku šovinistyckýho prasete,ale tvoje teorie končí už u první premisy "poctivě a tvrdě trénovat"...kdo????®ena?????

A návdavkem ještě nálepku provokatéra : Kde?Která ze škol bojového umění u nás produkuje v relevantní době muže a ženy schopné ubránit se?Kde zůročí ten poctivý a tvrdý :lol: trénink,aby ty litry potu stály za to promile,o které se šance zvedne?
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Marty » úte 11. lis, 2008 17:29

luen píše:A jeje zase filozofie :lol: Lidi, lidi :evil: Jinak take znam jednu slecnu, ktera se v pohode ubrani, ale nebyl jsem schopen identifikovat jeji pohlavi 8) Asi Ng Mui :wink: Jmenovala se Jarka a nikdo ji nerekl jinak nez Jardo :!:

:lol: :lol:
Luen trefil do cerneho. Myslim, ze neni co dodat. Chytremu napovez.....
Martin Císař
Marty
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod DaveStone » úte 11. lis, 2008 17:35

roza píše:A návdavkem ještě nálepku provokatéra : Kde?Která ze škol bojového umění u nás produkuje v relevantní době muže a ženy schopné ubránit se?Kde zůročí ten poctivý a tvrdý :lol: trénink,aby ty litry potu stály za to promile,o které se šance zvedne?

To by mě taky zajímalo. Myslím to vážně. Která škola??
DaveStone
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod tekki » úte 11. lis, 2008 18:18

Pre Marusenku : nepocuvaj ich, len strasia :) No ale maju aj ciastocne pravdu o tom braneni sa... To skor nejaky ten paralyzer alebo kaser do kabelky...
Vyber si bojove umenie ake ces - no najlepsie asi WT (prihrievam si polievocku :) alebo to krav maga. Fylozofia? Tu ma kazde bu svojsku a originalnu. to sa da tazko opisat, treba zazit...
Ak k treningu budes pristupovat poctivo vysledky sa dostavia a hlavne ta obrovska radost z malych a predsa patrnych uspechov v napredovani...
Tak zelam vela uspechov a daj vediet ako pokracujes ,)
tekki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod wordsworth » úte 11. lis, 2008 18:50

Marusenko,jestli sport nežereš jak já a jde ti pouze o sebeobranu, tak si pořiď pepřák. A ten nepatří do kabelky,ale do ruky.Myslet si,že ho při průšvihu stihneš vytáhnout je sci-fi.
Jinak škol sebeobrany,kde se učí kvalitně je málo, tak bych i souhlasila s rozou.Ale už ne v tom že ženská není schopna poctivě a tvrdě trénovat.To mužu zrovna tvrdit že všichni chlapy jsou neschopní burani co myslí rozkrokem
8)
A hýbej se,je to zdravé.
wordsworth
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod roza » úte 11. lis, 2008 19:12

wordsworth - "chlapy jsou neschopní burani co myslí rozkrokem"
:wink: no dyť!!!! :lol: :lol: :lol:
a jsou na to hrdý....
pak že se neshodnem :wink:
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wordsworth » úte 11. lis, 2008 19:36

No vidíš to,jak vás mám prokouknuté.To bude tím,že většinu času trávim v tělocvičně s tlupou zpocených hovad a následkem toho jsem přišla o iluze :D
A kamošky to maj podobně,tak mame co drbat.
wordsworth
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Další

Zpět na bojová umění a sporty obecně