Toman píše:Německý ovčák ... mý nejoblíbenější plemeno. Chci si teď pořídit psa a rozhoduju se mezi Německým a belgickým ovčákem a učarovala mně border kólie to jsou takový ty žihadla co běhaj ovcím po zádech![]()
RBR píše:Toman píše:Německý ovčák ... mý nejoblíbenější plemeno. Chci si teď pořídit psa a rozhoduju se mezi Německým a belgickým ovčákem a učarovala mně border kólie to jsou takový ty žihadla co běhaj ovcím po zádech![]()
No vidím, že máš slabost pro služební plemena. S tím německým ovčákem nevím, jsou dost přešlechtění. jakmile kapku zestárne tak budeš pořád běhat za veterinářem.
Toman píše:RBR píše:Toman píše:Německý ovčák ... mý nejoblíbenější plemeno. Chci si teď pořídit psa a rozhoduju se mezi Německým a belgickým ovčákem a učarovala mně border kólie to jsou takový ty žihadla co běhaj ovcím po zádech![]()
No vidím, že máš slabost pro služební plemena. S tím německým ovčákem nevím, jsou dost přešlechtění. jakmile kapku zestárne tak budeš pořád běhat za veterinářem.
To máš pravdu u ovčáků jsme vždy řešili zejména displazii kyčlí. A navíc to jsou hovada na léčení. Dva naši psi si sežrali obvaz, jednoho se podařilo operací zachránit a druhý chcípnul na nekrotizaci střeva.
Gino píše:Jeste pridam...
obcas jedem s pritelkyni za jeji matkou, ktera ma krizence argenticke dogy a brazilske fily.. jmenuje se Sara a je pry hrozne hodnoucka a hloupoucka. Jenze na me porad blbe cumi a jak neni v okoli pritelcin bratr (z neho jedineho ma respekt, ty zensky moc nebere), zacne na me stekat a dorazet, potvora. Asi se ji libim![]()
Kazdopadne z ni mam poradnej respekt a jen tezko se mi to schovava. No, snad si na me zvykne.
luen píše:...na rozdil od buliku na panicka a bez povelu nestartuje. Pitbull a plemena jim podobna te budou mit porad tak nejak na haku, kdyz prijde na jejich pudy
RBR píše:luen píše:...na rozdil od buliku na panicka a bez povelu nestartuje. Pitbull a plemena jim podobna te budou mit porad tak nejak na haku, kdyz prijde na jejich pudy
Bulík je terier a to mluví samo za sebe. Ti jak chytnou lovecký pud tak je jim všechno jedno. Mám pěkné story z dob než byli bulící více rozšíření. Pořídil si ho jeden myslivec a vyrazil s ostatními na hon. Chtěl si ho vyzkoušet. Bulík chytil čerstvou stopu divočáka a vyrazil za ním. Nic ho nedovolalo ze stopy. Vlítl do křoví rachot jak prase potom náhle klid. Borci nemeškali, vyrazili do křoví a tam bulík a s ním asi 60kilové zadávené sele. Vzhledem k tomu, že borci h***o střelili ten den tak byl bulík vyhlášen jako lovec dne.![]()
Bohužel to má smutnou dohru. Za pár let později opět bulík chytil stopu a tentokrát to byla skupina divočáků. Vzhledem k tomu, že bulík je pitomec, zakousne se nepustí, tak měl tentokrát smůlu zakousl se, ale prasátka jej dostali.![]()
RBR
Toman píše:Jenom přidám poznámku. Nejhorší není síla skusu ale to pokud čokl po zákusu zuřivě trhá ze strany na stranu a za tou hlavou je velký silný tělo skus nemusí být ani tolik silný a paseku udělá obrovskou a člověk jde zpravidla na zem. To jsou pak hodně zlé zranění. Volal jsem RZ k takto odtržené části lýtka, zaplať pánbůh ne sobě.
Jendis píše:hehe......teď jsi mne,Honzo,přivedl na ten fór...o tom krokodýlovi s plastikou na jezevčíka.....![]()
![]()
JeetKuneDo píše:Je to jen můj názor a neříkám,že to jde lehce aplikovat..
Sám jsem se touto otázkou zabíval,pujčoval jsem si od kamaráda bullíka a hledal slabiny... Zjistil jsem e pokud ho chytneš v podpaždí pod předníma nohama,nemůže tě pokousat ať je ohebnej jak chce... Jenže jak ho chytnout,že? No musíš vypnout ego a stát se taky zvířetem... Rozběhnout se proti,buď ho v poslední chvíli přeskočit a pak se na něj rychle vrhnout,nebo ho v jeho a tyvím běhu prostě kopni bočním kopem do tlamy,to čekat nebude,pak ho rychle chytni v paždí a už je tvůj.. Ale chce to umět ovládat stres,lehce se to řekne...Když máš bulíka na lopatkách,máš volné jeho břicho a to už jde i bulík ukončit...
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník