tradiční karate na ulici

knihy, časopisy, TV, film a internet...

Příspěvekod RUNAR » stř 03. pro, 2008 16:41

No Ukrope:
-jsi thai boxer+klas.boxer a to je velký rozdíl
-trénuješ se závodníky a jsi mistr slovenský amatérský ligy
-jede se v rukavicích (to ale na druhou stranu schvaluju pro prevenci zranění)
-těžko jsi někdy spároval s lepším karatistou

Takže tak aby bylo jasné. :D
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 03. pro, 2008 21:47

Obecne ve vztahu k formam plati to, co napsal pucmaz ... Problem je v tom, ze dlouhou dobu (jak za komaru, tak bohuzel jeste dnes) pretrvava nazor, ze forma je presny navod resp. manual k boji ... coz je naivni predstava. Napr. v Mai Gei Wong Wing Chun je forma/kuen jen jakasi osnova napadu a "nekonecny" arzenal zpusobu jak neco nacvicit (jednak pro lamky - aby se nasel zpusob i pro ty dejme tomu mene zdatne jak se necemu naucit). Jak, kde a kam generovat silu + dalsi specialitky kazdeho stylu. Je to jen jeden z mnoha prikladu. Vetsina napadu, ktera je proflaknuta je takova ta zjevna a viditelna zalezitost, ale je tam spousty "kodovanych" vecicek!

S timhle to budes mit pucmaz v CR tezke ... nez lidi pochopi. Ze napr. nukite neni trhani patere prez bricho :lol: :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 03. pro, 2008 21:47

double
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » čtv 04. pro, 2008 0:02

.
Naposledy upravil pucmaz dne ned 22. úno, 2015 19:46, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » čtv 04. pro, 2008 9:02

luen píše:Obecne ve vztahu k formam plati to, co napsal pucmaz ... Problem je v tom, ze dlouhou dobu (jak za komaru, tak bohuzel jeste dnes) pretrvava nazor, ze forma je presny navod resp. manual k boji ... coz je naivni predstava. Napr. v Mai Gei Wong Wing Chun je forma/kuen jen jakasi osnova napadu a "nekonecny" arzenal zpusobu jak neco nacvicit (jednak pro lamky - aby se nasel zpusob i pro ty dejme tomu mene zdatne jak se necemu naucit). Jak, kde a kam generovat silu + dalsi specialitky kazdeho stylu. Je to jen jeden z mnoha prikladu. Vetsina napadu, ktera je proflaknuta je takova ta zjevna a viditelna zalezitost, ale je tam spousty "kodovanych" vecicek!

S timhle to budes mit pucmaz v CR tezke ... nez lidi pochopi. Ze napr. nukite neni trhani patere prez bricho :lol: :wink:

No Luene ani tady doma nejsme tak zpoždění, aby jsem nepřišli na to, že kata může mít i skryté významy, že se mnohdy dají některé sekvence kat aplikovat různými způsoby, že ne všechno musí mít přímou bojovou aplikaci atd.:wink:

Netvrdím, že se musí přes nukite propíchávat bachor, pouze oponuji, že těmi prstíky nejde dělat vůbec nic. Zatím mě Pucmaz nepřesvědčil o tom, že bodnutí do ohryzku není nereálné (v sebeobraně). Nikde nezavrhuji možnost, že to má i jiné významy, nebylo by to poprvé ani naposledy. Mě jen zajímá jaký význam tomu v Pucmazově goju dávají.
Na druhé straně tady zatím nikdo nepředložil důkaz, že G.F nabo Nakajama nukite-tsuki neuměl, a že vůbec nechápali jeho smysl. Ale taky nikdo neví jakým způsobem oni nukite chápali a jak jej používali. Pucmazovo tvrzení, že G:F. nebyl až tak skvělí bojovník není nic objevného, ale zase to nebyla taková lama, aby něco o karate nevěděl.

Celá tato kauza trpí nedostatkem relevantních informací, proto nemá smysl v ní dál pokračovat.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » čtv 04. pro, 2008 9:31

No teď jsem si chtěl dát na bu.cz delší pauzu a vůbec nepsat ale tohle mi nedá.

-Naprosto stupidní názor je že se v ČR nevědělo jak se používá kata, například nám trenér pořád vtloukal do hlavy že kata se cvičí precizně ale použití je jiná věc, nukite na trhání břicha bylo k popukání asi vždycky.
®e jsou v kata některý věci skrytý je opravdu PŘEVRATNÁ ZAHRANIČNÍ NOVINKA Z TUZEXU :roll: :roll:

-®e Funakoshi a Nakayama neuměli nukite tak to už se válím smíchy po zemi, jaký stupidity tady zaznívaj. :roll:
Funakoshi i Nakayama byli takový karatisti že se tady na fóru nikomu ani nemůže zdát o takový úrovni, jak jsem psal Funakoshiho cvičil Azato a někdy i Itosu takže dostával tvrdý praktický lekce,
takže řeči o tom že znali poučky jsou naprostý nesmysly.Stejný nesmysl z kterýho se válím smíchy je že Funakoshi nebyl skvělý bojovník, to že nezmlátil každýho koho potkal neznamená vůbec nic.
To že dneska někdo trapně a dětinsky posuzuje bojovníka podle toho kolik kde zmlátil opilých pobudů je naprosto směšný a navíc Funakoshi o takovou legrační a směšnou pověst prozíravě nestál.

To že někdo šířil nějaký pomluvy a naivové a mozky na zip jim věří neříká o skutečnosti nic.

Ať tady někdo napíše kdo kdy vyzval Funakoshiho na zápas.

Jeho karate mělo i určitý poselství z kterým dost souhlasím.

Opět příklad ze života:
O lidech co znám si někdo myslí naprostý nesmysly a to se všichni známe osobně.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » čtv 04. pro, 2008 10:13

.
Naposledy upravil pucmaz dne ned 22. úno, 2015 19:44, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » čtv 04. pro, 2008 10:34

pucmaz píše:RBR: Me zajimalo spis jestli cesti shotokaniste vedi, proc je to v te kata prave v tom uplne nejmin pouzitelnym tvaru... Nukite samozrejme ma vyznam v praxi, o to mi jde a od zacatku to pisu, ale vypada jinak nez v te kata.

Nemůžu mluvit za české šotokanisty, možná to někdo ví. Já jsem to nikdy neřešil, protože není problém v aplikaci změnit pásmo nebo úderovou plochu. Když mluvím za sebe, tak to nevím. Proto jsem zvědav na tvé vysvětlení.

Staré mistry nechme odpočívat v klidu a pokoji. Tu story s p.Motobu znám. Oba víme, že ten cvičný zápas, pokud vůbec proběhnul, byl beze svědků, takže nemůžeme z toho dělat závěry. Ono to nemá ani význam, Fedor taky teď prohrál, ale vůbec to nesnižuje jeho kvality bojovníka.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » čtv 04. pro, 2008 10:36

.
Naposledy upravil pucmaz dne ned 22. úno, 2015 19:45, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » čtv 04. pro, 2008 10:38

.
Naposledy upravil pucmaz dne ned 22. úno, 2015 19:40, celkově upraveno 2
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » čtv 04. pro, 2008 10:47

Pucmaz:
Viděl jsem osobně některý žáky pana Nakayami, připadně ještě žáky jeho žáků.
V Shotokanu a Shorin je to tak, alespoň co jsem já viděl že Učitel je prostě( samo že do určitýho věku) hustej bouchač, řečeno lidově.Prostě musí bejt jasnej a praktickej příklad člověka co prakticky UMÍ to co UČÍ.
Jinak holt smůla, teoretika kterej neumí jsem mezi špičkovými učiteli nezaznamenal, prostě to takhle v Shotokanu nechodí.

Ty žáci co jsem viděl byli dost fest nařachaný, nejen co se síly, průraznosti a přesnosti týče ale i strategie(mozek).

Nevím proč mě tu každej mylně označí za nějakýho radikála když jen ROZHODNĚ hájím SVŮJ názor, PODLO®ENÝ OSOBNÍ ZKU©ENOSTÍ.
Akurát namám rád když se šíří nesmysly, když něco za nasmysl považuju tak napíšu svůj pohled a zkušenost, není na tom nic radikálního.
Jinak opravdu nejsem bezhlavý obdivovatel kohokoliv, mám rád zdravý prostředí kde jsou různý názory a přístupy, pokud to nejsou nesmysly.
Neobdivuju Funakoshiho bezhlavě ale pokud bude někdo tvrdit že třeba Phelps neumí plavat tak se ozvu no.
Nevadí mi vůbec natvrdo řečený pravdy ale děravou logiku rád nemám.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » čtv 04. pro, 2008 10:48

ukropcany píše:Moc mu to síce neštípe, ale o to vlastne nejde... :lol:

Todle si přehnal......... příště už tě nešetřím ty potvoro 8)
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Moto » čtv 04. pro, 2008 10:52

Mistr Funakoshi byl jiste velky mistr, jelikoz i dnes to tvrdi ten zbytecek jeho zijicich zaku, co pod nim kdy cvicili...napr. sensei Ohshima, sensei Harada, sensei Okazaki, sensei Kanazawa...to nema smysl moc rozmazavat a obhajovat to tu hlava nehlava...zbyva tomu jen verit nebo neverit...
Co se tyce kata, tak je jasne, ze tam je plno skrytych technik a aplikaci na jeden pohyb je vic...je to prave o tom cteni mezi radky...
psat o nukite, ze je takove nebo makove taky nema moc smysl, ale jiste je to, ze sve bojove uplatneni ma. Ale souhlasim s tim, ze bezne spis clovek uderi pesti...to ale nevylucuje prakticnost nukite, ze?!

Jinak si musime rici, ze karate je plne funkcni bojove umeni a ze nema smysl o tom pochybovat... Problem je vetsinou v tom, ze v CR je to vetsinou takove to karate "po cesku", kdy se kata cvici jen jako gymnastika, ci sestava na zavody a kumite vypada, jako kdyz oba dva bojovnici poskakuji na zhavych uhlich nebo jako srnky v lese.... Rikam tomu "ping pong" karate :lol:
No ale jinak kdyz ma clovek stesti na ucitele, tak ma sanci zabrednout i trochu dal a studovat karate vic do hloubky...

Hezky den!!!!

Moto
Moto
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod RBR » čtv 04. pro, 2008 11:02

pucmaz píše:
RBR píše:Proto jsem zvědav na tvé vysvětlení.

Tak treba jednou u ty slivovice :wink:

Vidím to stejně. Kdy plánuješ návrat domů?

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » čtv 04. pro, 2008 11:04

ukropcany píše:8)

Jedeš darebo, v této diskuzi o přeběhlíky z BU na BS nemáme zájem :lol:

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » čtv 04. pro, 2008 11:15

Moto píše:to nema smysl moc rozmazavat a obhajovat to tu hlava nehlava....

No jo, řekl bych že to smysl má, jak by to za chvíli vypadalo?
A vůbec mi neva že mě tu směšně označí za urputnýho katolíka když řeknu opoziční pohled.
Zarputilej katolík by je nechal popravit :D , já jim akurát zlehka vyhubuju na netu a je mi fajn. 8) To jsem ale radikál :D

P.S:

Můj učitel na základce byl ten největší zarputilej moderní katolík-vědec, tvrdil že země je kulatá a kdo tvrdil že je placatá tomu dal za 5 do žákajdy, radikální fanatik jeden, prostě nedokázal akceptovat jiný rozumný názor na věc.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Moto » čtv 04. pro, 2008 11:25

2RUNAR:
v pohode! Je dobre si stat za svym nazorem. Ja osobne nepochybuji, ze mistr Funakoshi Gichin a jeho ucitele byli opravdovymi mistry karatedo...
Verim tomu!
Dulezite je, aby i soucasni ucitele sirili karatedo jako funkcni bojove umeni a ne jako jeho atrapu...

Moto
Moto
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod RUNAR » čtv 04. pro, 2008 11:36

Moto:
Pohoda, já už to mám dokonce vyzkoušený a ověřený, některý žáky Nakayami jsem viděl a tenkrát jsem vůbec nečet žádný knížky a když jsem viděl ten brutální fofr a sílu tak mě smích přešel, před tím bych NEVĚŘIL že je to možný.

Jinak mě to funguje na to jak trénuju, občas trochu pošudlám udírací pytel (na slovensku sice boxujou do mechu....asi v lese a nevím co z toho maj :D ) trochu posilování a udivuje mě jak mi to Karate při takovým SKORO ®ÁDNÝM tréninku funguje.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » čtv 04. pro, 2008 12:04

RUNAR píše:a udivuje mě jak mi to Karate při takovým SKORO ®ÁDNÝM tréninku funguje.
Ale jdi... videl jsem te sice jenom jednou a urcite mas v rukach pecku a v srdci lva, ale opravdu si myslis, ze tomu, kdyz clovek boucha do pytle direkty a haky a obcas slehne lowkick, da s cistou mysli rikat karate?

Ja taky boucham do pytle direkty, haky a obcas do nej i kopnu (i kdyz to neumim)... a karate to neni.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » čtv 04. pro, 2008 12:15

Gino:
Karate je JEDINÝ co jsem kdy cvičil, tam mě učili jak dát řachu, silně kopnout, jak se hejbat, jak časovat.
Kopy i údery mám z karate.Spoustu dovedností mám z kat a kihonu který jsme dost cvičili.
Souhlas s tím že to v mým podání žádný velký karate není no. :)
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a média...