tradiční karate na ulici

knihy, časopisy, TV, film a internet...

Příspěvekod pm » čtv 04. pro, 2008 13:16

RUNAR píše:...občas trochu pošudlám udírací pytel (na slovensku sice boxujou do mechu....asi v lese a nevím co z toho maj :D )

:D ha ha ha, Runare, asi prvni Tvuj vtipek co me fakt pobavil, gut
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » čtv 04. pro, 2008 16:22

.
Naposledy upravil pucmaz dne pát 20. úno, 2015 13:45, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » čtv 04. pro, 2008 17:36

RUNAR píše:No Ukrope:
-jsi thai boxer+klas.boxer a to je velký rozdíl
-trénuješ se závodníky a jsi mistr slovenský amatérský ligy
-jede se v rukavicích (to ale na druhou stranu schvaluju pro prevenci zranění)
-těžko jsi někdy spároval s lepším karatistou

Takže tak aby bylo jasné. :D

Samozřejmě, že Ukrop nikdy nespároval s lepším karatistou... :lol: Lepší karatista je přece nadpřirozená bytost, takže by to byl stejnej nesmysl, jako kdyby někdo tvrdil, že spároval například s hejkalem, rusalkou nebo bezhlavým rytířem... :D :twisted:

PS: Nechápu jednu věc, Ranaři... Když jak píšeš znáš nějaký karatisty, kteří jsou tak dobří, že by tě dostali první kombinací - proč teda s nima ty, takovej zarytej příznivec karate, vlastně netrénuješ? 8O :roll:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » čtv 04. pro, 2008 17:53

Pucmaz:
Nikoho jsem neshazoval ani nezesměšńoval, první ty jsi začal dávat do placu hlášky že mistři znali jen poučky, což už mi přišlo, mírně řečeno, fakt hodně silný kafe, zvlášť když jde o Funakoshiho a Nakayamu, mám osobní zkušenost s žáky pana Nakayami a poučky rozhodně neučí sorry ale to je velkej nesmysl.

TongPo:
no odpověď je snadná:
-protože furt někde lítaj po světě
-tím že bych byl furt ko na zemi bych nic nenatrénoval to si radši občas zaspáruju s xboxery :)

A přestaň do tohodle tématu hejkat jo? :D

Tribute:
Už se hrozím s jakým Karate topicem příjdeš příště. :)
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » čtv 04. pro, 2008 18:01

S tím, že nukite neslouží k vytržení páteře skrz břicho protivníka, jste mě vážně zklamali... :( :) :lol:

Ale teď vážně - nukite si v praxi dokážu představit například jako dloubnutí do ohryzku na krátkou vzdálenost v situaci, kdy člověk nemá možnost se rozmáchnout. Použít jej ale ve formě přímého tvrdého úderu podle mého názoru znamená prakticky 100% riziko vlastního zranění... Ony vůbec teorie o tom, že někdo s centimetrovou přesností vždy zasáhne to "správné" místo pohybujícího se / bránícího se protivníka, patří akorát do říše snů...
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » čtv 04. pro, 2008 18:03

RUNAR píše:...A přestaň do tohodle tématu hejkat jo?...

To nejde, beru to hodně osobně, dělal jsem cca 2 roky shotokan... :lol: :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » čtv 04. pro, 2008 18:18

4 pucmaz: Honzo vzdej to ... sam to vidis :wink:

4 runar: Tomasi to si zil asi na jine planete ... uz jsem o tom psal. Nevim kde a u koho jsi cvicil, ale znam se s par lidma ze zapadoceskeho kraje ... znam se osobne s dnes jiz doufam byvalim sefem svazu karate p. Pytlikem a byla to banda stranickejch debilu s rudejma prukazama a o karate vedeli jenom to, ze je to od nekud z Japonska!!! Kdyz byl kazdej tak, spokojenej, tak proc se vetsina karatistu dala po revoluci na kick box, thai box, kung fu a jine veci ... Proc se svazova zakladna rozpadla na 1000 subjektu, vzajemne se pomlouvaji ... atd ... Tohle se nedeji pokud je vse jak ma byt a kdyz jsou lidi spokojeni :wink: Ano bylo tady par vyjimek sam jich nekolik znam (Kolar {Praha}, Zofcin {Cheb} [nechvalne znamej], Jirasek {Sokolov} ... nebudu mluvit o tech nejznamejsich, protoze jsem je osobne neznal ... Nicmene zrovna tak jako v kung fu CBU je u nas (az na par vyjimek) dost pochybna sorticka lidi a karate resp. JBU nejsou zadnou vyjimkou!!!

Myslim, ze to o cem tady casto pises je spise tve zbozne prani nez realita ... Nemyslim to nijak ve zlem na rovinu rikam, ze bych si sam za sebe moc pral, aby tomu v ABU bylo naopak, ale bohuzel to neni zatim realne :(
Naposledy upravil luen dne čtv 04. pro, 2008 18:51, celkově upraveno 1
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 04. pro, 2008 18:39

hele...když už to tady jede...ta jména....co se stalo se Stupkou,Gachulincem a dalšíma???To byli štípači jak za žurnálu,tvrdí chlapi......
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Moto » pát 05. pro, 2008 0:12

Za komunismu tu sice karate bylo, ale mozna prave jen tim nazvem...
Po revoluci byl u nas boom vseho, co tu proste nebylo, takze se nelze divit, ze spousta karatistu presla na jine discipliny...
Nicmene i v samotnem karate se situace v CR zlepsila a zacali k nam jezdit i velci mistri ze zahranici a nasi lidi s otevrenim hranic mohou u techto mistru studovat v jejich domovine...Pytlici a jemu podobni treba pro me osobne zadnymi karatisty nejsou, i kdyz maji DANY jako mistri mistru..Myslim si, ze v CR lze najit dobre ucitele, ale je jich tak malo, ze to chce trpelivost pri tom hledani...
Dulezite je, aby ucitel karate byl hlavne karatista a ne svazovy politik, co si karate-gi oblekne jen svatecne, kdyz je vyroci zalozeni organizace, ktere je predsedou...

V CR je to asi hodne podobne ve vsech stylech BU. U nas je opravdu mozne vse, proto jsem radsi 20 000 km daleko :wink:

Moto
Moto
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pucmaz » pát 05. pro, 2008 4:20

a jeste jeden moc zajimavy clanek o vztahu panu Motobu a Funakoshi a tehdjsich pomerech :wink:

http://www.fightingarts.com/content02/motobu2.shtml
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 05. pro, 2008 9:56

Pucmaz:
Tak ty si z nás chceš dělat legraci i nadále s těmi článečky :) , no já taky občas vidím obálky bulvárních plátků a za reálnou výpověď je nepovažuju, že tu dáš odkaz na nějakej článek na netu neříká o Funakoshim nic.

Nevím nic o panu Motobu, dokonce ani kdo ho učil proto se k němu nebudu vyjadřovat ale co se kvality článku mi stačí PRÝ JEHO POZNATEK:

"One must develop the ability to deflect attack even from behind" :D

No mohl bych se tu vysmívat že asi žáky učil jasnovidnost a pohled 360' kolem, ALE nevim jak to MYSLEL, nevim jak to přeložili atd.
Takže to NEBUDU řešit.

No a stejný logický přístup bych čekal od každýho kdo umí trochu myslet.
Popravdě mně jsou takový článečky k smíchu a beru jejich vypovídací hodnotu asi jako bulvár, jak říkám o lidech kolem sebe co znám osobně jsem slyšel spoustu lží a pomluv.

Jedna otázka: Vyzval někdy Motobu Funakoshiho na regulérní souboj? Nejspíš ne.

Osobně jsem viděl JEN žáky Funakoshiho žáků a jsou dost hustě nařachaný(síla i mozek) tebe jsem ještě neviděl a rád si půjdu k tobě zacvičit abych viděl jak nařachanej jsi ty abych měl pravdivý srovnání, nejsem žádnej dogmatik a zajímá mě jen jak věci opravdu jsou.

U mýho trenéra taky cvičili lidí co ho potom pomlouvali, jeden expert dokonce tvrdil že neumí ani dát úder trochu rychleji.
Ovšem my co jsme ho znali jsme věděli že techniky naplno ukáže jen občas a co jsme viděli byl velkej hukot.
Takže tvrzení že neuměl bouchat nás pobavilo asi tak jako že trabant je rychlejší a silnější než Bugatti Veyron. :D
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pát 05. pro, 2008 10:03

Runar - narachany, hm... sila, mozek, hm... silu asi maj (ale to ma kde kdo) a mozek? To bych rekl... specialne ten marketing meli zmaknutej (a maj), co. :lol:

Hele promin, ale i kdyz je nekdo dobrej stipac, nemusi to znamenat, ze zna system. Ja o karate vim taky prd (vetsinou jen teorii, protoze hltam zkusenosti a vypraveni tady od pucmaze), ale co vim je, ze dat delovou ranu muze po poradnym treninku temer kazdej a prezarit zebrinu v telocvicne pres desku tatami taky, dejme tomu, ale to neni karate. Neni to bujutsu.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pát 05. pro, 2008 10:04

pucmaz píše:a jeste jeden moc zajimavy clanek o vztahu panu Motobu a Funakoshi a tehdjsich pomerech :wink:

http://www.fightingarts.com/content02/motobu2.shtml

Dobrý článek. Trošku pododhaluje důvody nevraživosti mezi nimi. Pokud jsem to správně pochopil tak Motobu nemohl kousnout článek, ve kterém byl Funakoši nakreslen jako účastník památného souboje s boxerem. Ovšem nikdo neví, zda-li to byl Funakoshiho záměr nebo jen novinář použil podobu v té době známějšího karateky.
To byl důvod případného jejich souboje. jak ten souboj proběhl jsem z toho popisu vůbec nepochopil.
V jiném článku jsem zase četl zpochybnění toho boxerského souboje, neboť žádný významný boxerský šampion v době souboje s Motobem v Japonsku nebyl. Ani není známo jméno toho boxera, takže se vůbec neví kdo tím boxerem byl.
Další důvody jejich nevraživosti ukazují, že tito pro někoho bozi byli jen obyčejní ješitní chlapi. :lol: Pokud vůbec mezi nimi nějaká nevraživost byla.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pát 05. pro, 2008 10:23

RUNAR píše:Nevím nic o panu Motobu, dokonce ani kdo ho učil proto se k němu nebudu vyjadřovat ale co se kvality článku mi stačí PRÝ JEHO POZNATEK:

"One must develop the ability to deflect attack even from behind" :D

No mohl bych se tu vysmívat že asi žáky učil jasnovidnost a pohled 360' kolem, ALE nevim jak to MYSLEL, nevim jak to přeložili atd.
Takže to NEBUDU řešit.
[

No taky z toho anglického překladu nejsem moc chytrý, ale nemysím si , že jde o útok zezadu. Spíš tím mínil kake-wazu-zaútočit dřív než soupeř spustí vlastní akci. Předejítí soupeře. Laicky řečeno vidíš, že borec chce po tobě vystartovat, tak jej sundáš dřív než to spustí.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 05. pro, 2008 10:28

Gino píše:Runar - narachany, hm... sila, mozek, hm... silu asi maj (ale to ma kde kdo) a mozek? To bych rekl... specialne ten marketing meli zmaknutej (a maj), co. :lol:

Hele promin, ale i kdyz je nekdo dobrej stipac, nemusi to znamenat, ze zna system. Ja o karate vim taky prd (vetsinou jen teorii, protoze hltam zkusenosti a vypraveni tady od pucmaze), ale co vim je, ze dat delovou ranu muze po poradnym treninku temer kazdej a prezarit zebrinu v telocvicne pres desku tatami taky, dejme tomu, ale to neni karate. Neni to bujutsu.

Ale Gino, přece nechceš abych tu všechno vypisoval doslova:

Síla=Karatistická síla a tu má opravdu málokdo, tady tím nemyslím 200kg na bench (i když 200kg na bench je mnohem větší BU/BS než předvádí většina lidí).

Mozek=Zná a umí systém+taktiku a hlavně má "pod čepicí".

Jinak co jsem viděl a co nazývám Shotokan tak tam byl učitel vždycky taky hutnej bijec, prostě v dobrým Shotokanu to takhle chodí ruku v ruce jinak holt smůla ale nemůže bejt učitel Shotokan Karate.
A vůbec neřeším jak je to jinde na xboxech atd. tam často trenér bijec bejt nemusí a přesto je skvělej trenér.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod druss » pát 05. pro, 2008 11:35

hele kata je forma stejne jako kdyz atlet musi bezet dvakrat vetsi trat nez na zavodech tajk se v kate naucis velky pohyb ktery pak snaze preneses do maleho pohybu mylsim tim ovladani stredu tela atd
druss
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 05. pro, 2008 11:37

Moto píše:
V CR je to asi hodne podobne ve vsech stylech BU. U nas je opravdu mozne vse, proto jsem radsi 20 000 km daleko :wink:

Moto

U koho tam cvičíš?
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Moto » pát 05. pro, 2008 11:43

Z minulosti je znamo, ze kdyz se vybiralo, kdo predstavi okinawske karate v Japonsku, takze se vybiralo mezi G. Funakoshim a Choku Motobuem...Shihan-kai nakonec vybrala mistra Funakoshiho nejen proto, ze ovladal karate, ale i proto, ze byl i inteligentni a vzdelani a mel vybrane chovani, coz se nedalo rici o Choku Motobu, ktrery vynikal pouze v bojovem umeni...Je take znamo, ze Choki Motobu nemel mistra Funakoshiho prilis v lasce...mozna prave proto....
Jak to bylo skutecne se ale uz nedozvime a priznivci jednoho nebo druheho se budou predhanet v argumentech, ze to bylo asi tak nebo onak...
Minulost je historie, budoucnost tajemstvi a pritomnost dar...
Pojdme se venovat sobe a nasemu soucasnemu cviceni...Verme cemu verime a hlavne cvicme...to je to nejdulezitejsi!

Moto
Moto
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pucmaz » pát 05. pro, 2008 12:00

.
Naposledy upravil pucmaz dne pát 20. úno, 2015 13:44, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » pát 05. pro, 2008 12:03

.