tradiční karate na ulici

knihy, časopisy, TV, film a internet...

Příspěvekod player » čtv 18. pro, 2008 20:51

Tak ono to vetsinou je tak, ze kdyz uz se nekomu povede nekoho sundat jednou technikou(tim mam namysli jednou jedinou, zadne kombo), tak je to v situaci, ze ten inkasujic onen utok vicemene necekal.
Jakmile je clovek ve strehu, tedy ocekava utok, tak se da se rict eliminuje prinejmensim sokovy efekt, ktery dela pri necekanem utok take sve.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » čtv 18. pro, 2008 21:02

TongPo píše:Na tomhle vláknu je docela solidně vidět rozdíl mezi cvičenci BU a BS. Neplatí to samozřejmě pro všechny jedince, ale pro standardní vzorek rozhodně ano.

Cvičenci BU se hodně pohybují v oblasti teorií. S oblibou se upínají na široké spektrum technik a pak rozebírají, co by kdyby, prostě spousta nezodpovězených otázek, nejistoty a tápání... Zvláště legračně pak působí ono historicko - teoretické dohadování na téma, kdo učil to "opravdové" například karate a kdo jen nějakou slabou napodobeninu... Ve vztahu ke cvičencům BS obvykle nezapomínají utrousit, že jsou to jen sportovci, kteří zápasí "na body" s chrániči a omezeni pravidly, kdežto oni trénují pro opravdový boj... Styl, kterému se věnují, často až fanaticky obhajují, avšak dokázat jeho funkčnost ostatním osobně, to zpravidla pod rozličnými výmluvami nechtějí, jen se odkazují na nějaké bájné mistry, případně na pár nedosažitelných zahraničních jedinců.

Cvičenci BS moc neteoretizují, oni si totiž vše, co trénují, ověřují v praxi - v plnokontaktním sparringu či přímo v zápase. Takže o funkčnosti jednotlivých technik rozhodně nepochybují, protože si x-krát vyzkoušeli, že s tím dokážou soupeře složit (nebo případně soupeř je :twisted: ). Protože v BS je naprostou samozřejmostí přizpůsobení stylu dispozicím konkrétního jednotlivce, je všem naprosto lhostejná nějaká linie trenérů a jejich stylu. Jde jen o funkčnost a tu u jimi cvičeného BS zpravidla nemají problém demonstrovat osobně...

Myslím si, že funkčnost jednotlivých BU a BS je měřitelná pouze bojovou použitelností řadových cvičenců a ne dnes již neověřitelnou pověstí dávných mistrů. A tady mají cvičenci BS, přestože jde vlastně "jen" o sportovce, velký náskok před praktikanty většiny rozličných BU... Ano, BS je jen sport a ne reálný boj, ale... Než se tu začneme dohadovat o bambulích a podobně, uvedu třeba příklad ze středověku. Takové turnaje rytířů na koních, kdy kopí nahradil dřevec - to byl také vlastně plnokontaktní BS, omezený pravidly... Zatímco v boji šlo primárně o propíchnutí nepřítele kopím, na turnajích zvítězil ten, kdo dřevcem shodil svého soupeře z koně. Ale podívejme se na to do důsledku: Pokud někdo za rychlé jízdy dokáže dřevcem zasáhnout soupeře tak, že ho shodí ze sedla, aniž by byl sám shozen, tak by to v případě použití kopí znamenalo jediné: Nepřítel by byl zasažen tak, že by kopí nesjelo a probodlo jej, protože razanci útoku jezdce s kopím nedokázala odolat žádná zbroj. Pokud by se ovšem rytířské turnaje pojaly jako lightkontakt, kdy by se bodovalo jen klepnutí do soupeřovy zbroje, časem by se objevila spousta nových technik, jak soupeře klepnout klacíkem, akorát že v případě použití opravdového kopí by "rytíř", který by byl vytrénován jen v těchto "ojebávacích" technikách zjistil, že se mu kopí jen svezlo po soupeřově zbroji či štítu a možná by ho ani při tom nárazu neudržel v ruce. A úplně stejně se můžeme zamyslet nad cvičenci BS v rukavicích, bez nich a nad cvičenci zprostředkovaných a často již dlouho funkcionalisticky neověřených BU...

Howgh. :wink:

Nemuzu vubec souhlasit.Stejnym zpusobem jako si zesmesnene popsal BU cvicence bych mohl sepsat postoj k BS cvicencum, akorat ted na to nemam vubec cas a chut, takze jen velmi strucne.
"Jde jen o funkčnost a tu u jimi cvičeného BS zpravidla nemají problém demonstrovat osobně..."
A ted si sam odpovez, za jakych ze podminek to vetsinou chteji dokazovat :roll:
Srovnani s rytirskymi turnaji je uplne mimo.Kdyz uz to k tomu prirovnavat, tak onen turnaj by probihal ne s drevenymi kopi, ale s beznymi bodci, akorat by nemely prurez nekolik cm, ale treba pul metru.To je totiz potom ten rozdil mezi sparingem v bambulich a sparinbgem bez nich, byt je to stale velmi vzdalne odvetvi.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » čtv 18. pro, 2008 21:17

Po dlouhe dobe jsem se podival na toto forum a musim priznat ze jsem se celkem slusne zasmal. Popravde receno, nechapu kdo z vas ma chut psat a cist tady takove actyrkove teorie a proslovy. Pokud si chce nejaky karatista vyzkouset, jak mu jeho karate funguje, at se prihlasi do nejakeho turnaje v mma, kde se nemuze vymlouvat na "bambule" a na ruzne zakazy ( prosim nezacnete opet trepat neco o prstech v ocich a vytrhavani ohryzku - BTW: Lokty do horni casti zad jsou v mma povoleny ) a rychle zjisti, jestli mu to funguje. A taky si myslim, ze jeden zapas v ringu mu da v oblasti psychiky mnohem vice, nez ruzne modelovky a nacviky smrticich technik jednoho uderu, protoze na ulici je to z 90% o psychice, clovek nemusi mit ZADNOU techniku, ale pokud to ma v hlave, tak slozi i vetrnymi mlyny 9 z 10 moznych utocniku :wink:
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » čtv 18. pro, 2008 21:59

ghekon píše:Po dlouhe dobe jsem se podival na toto forum a musim priznat ze jsem se celkem slusne zasmal. Popravde receno, nechapu kdo z vas ma chut psat a cist tady takove actyrkove teorie a proslovy. Pokud si chce nejaky karatista vyzkouset, jak mu jeho karate funguje, at se prihlasi do nejakeho turnaje v mma, kde se nemuze vymlouvat na "bambule" a na ruzne zakazy ( prosim nezacnete opet trepat neco o prstech v ocich a vytrhavani ohryzku - BTW: Lokty do horni casti zad jsou v mma povoleny ) a rychle zjisti, jestli mu to funguje. A taky si myslim, ze jeden zapas v ringu mu da v oblasti psychiky mnohem vice, nez ruzne modelovky a nacviky smrticich technik jednoho uderu, protoze na ulici je to z 90% o psychice, clovek nemusi mit ZADNOU techniku, ale pokud to ma v hlave, tak slozi i vetrnymi mlyny 9 z 10 moznych utocniku :wink:

Co ma v hlave??Myslis jako bejt agresivni utocny hovado s prominutim, neco takoveho si mel namysli?No to je jiste velke pozitivum, takovy clovek je zcela bez debat vetsinou na postu obrance, ze ano:roll: :roll:
Jak prosim te resi MMA situaci, kdy me souper napriklad strhne na zem, do nejakeho drzeni a ja mu vykousnu kus masa?Jak prosimte resi MMA situaci, kdyz vemu klice a prejedu s nima utocnikovi pres ksicht?Jo aha, to vlastne nejde, protoze v MMA zadne klice mit nesmis, ja zapomnel...Zase jablka a hrusky, porad dokola :roll: :roll:
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » čtv 18. pro, 2008 22:05

player píše:
ghekon píše:Po dlouhe dobe jsem se podival na toto forum a musim priznat ze jsem se celkem slusne zasmal. Popravde receno, nechapu kdo z vas ma chut psat a cist tady takove actyrkove teorie a proslovy. Pokud si chce nejaky karatista vyzkouset, jak mu jeho karate funguje, at se prihlasi do nejakeho turnaje v mma, kde se nemuze vymlouvat na "bambule" a na ruzne zakazy ( prosim nezacnete opet trepat neco o prstech v ocich a vytrhavani ohryzku - BTW: Lokty do horni casti zad jsou v mma povoleny ) a rychle zjisti, jestli mu to funguje. A taky si myslim, ze jeden zapas v ringu mu da v oblasti psychiky mnohem vice, nez ruzne modelovky a nacviky smrticich technik jednoho uderu, protoze na ulici je to z 90% o psychice, clovek nemusi mit ZADNOU techniku, ale pokud to ma v hlave, tak slozi i vetrnymi mlyny 9 z 10 moznych utocniku :wink:

Co ma v hlave??Myslis jako bejt agresivni utocny hovado s prominutim, neco takoveho si mel namysli?No to je jiste velke pozitivum, takovy clovek je zcela bez debat vetsinou na postu obrance, ze ano:roll: :roll:
Jak prosim te resi MMA situaci, kdy me souper napriklad strhne na zem, do nejakeho drzeni a ja mu vykousnu kus masa?Jak prosimte resi MMA situaci, kdyz vemu klice a prejedu s nima utocnikovi pres ksicht?Jo aha, to vlastne nejde, protoze v MMA zadne klice mit nesmis, ja zapomnel...Zase jablka a hrusky, porad dokola :roll: :roll:

Nechapu kde jsi na to prisel, ze clovek, ktery je prirozeny fighter, musi byt agresivni utocne hovado? Naopak agresivni utocne hovado je vetsinou clovek, ktery utoci jen na slabsi a na ty, z kterych citi strach. Ano to jsem opet cekal, vykousavani kusu masa, klice a podobne nesmysly... MMA je sport. Pokud ti vylozene nejde o zivot, vykousnout nekomu kus masa je podle mne hnus... Krom toho, ted mas silne slova, ale pochybuji o tom, ze by jsi dokazal nekomu pod stresem v takove situaci vykousnout kus masa, a take to, jestli by te kvuli toho nechal byt ( pokud bys mu neprokousl krcni tepnu... ).
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » čtv 18. pro, 2008 22:25

ghekon : Pokud me nebo blizkemu cloveku ci zvireti nejde o zdravi, tak delam vsechno pro to, abych nemusel resit fyzicky jakykoliv konflikt.To predevsim.Pokud ale neco resit musim, resim to tak, aby to bylo vyresene bleskurychle a je mi fuk, jestli to je hodne nebo malo moralni, eticke a ja nevim co vsechno.Drzim se nazoru, ze kazdy, kdo se rozhodne pro ublizeni mi, neprimo podepisuje automaticky "smlouvu" o tom, ze pocita s mou obranou a je si vedom veskerych moznych nasledku.Mimochodem, o ma silna slova se nestrachuj, nikdy netvrdim nic, ceho bych nebyl schopen, okecavani prenecham jinym.Ale znova opakuju, abych tu nebyl za psychopata:)), ze se jedna o krajni nouzi, kdy neni jineho vychodiska a je potreba zakrocit dusledne.

"Nechapu kde jsi na to prisel, ze clovek, ktery je prirozeny fighter, musi byt agresivni utocne hovado?"
No tak mi definuj, co znamena prirozeny fighter, bud tak laskav.Co znam osbne z praxe tyhle "prirozene fightery", co se jen tak z neceho neposerou, tak jsou to vzdy a pouze agresori, nikoli obeti.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » čtv 18. pro, 2008 22:31

Dobra, mame kazdy jiny pristup k veci, to je ok, ja bych toho treba asi schopen nebyl. Prirozeny fighter, je clovek ktery to ma v sobe, ktery si po prvni rane nelehne do kouta a nepocka dokud do neho neprestanou kopat, clovek, ktery se pusti i do presily, clovek, ktery ma v ocich to, ze po sobe nenecha slapat. Cloveka, ktery vyhledava konflikty, bezduvodne napada ostatni a dela mu dobre bit slabsi nepovazuju za fightra.
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Moto » čtv 18. pro, 2008 23:07

Kluci to nevadi...jen se nechapem...
4Ukrop: nezpochybnuju, ze v ringu to muze byt masaz...znam se osobne treba s L. Sudou, tak vim, ze to neni sranda...

4luen: dvakrat v zivote jsem cloveka sundal pri realne situaci jednou ranou...a ani jeden znich nevypadal jako musi vaha...(nerad na to vzpominam, tak promin, ze se o tom nebudu vic rozepisovat).

Moto
Moto
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod player » čtv 18. pro, 2008 23:09

Ovsem to co jsi popsal, by mel byt vyvoj v kazdem BU, nebot BU neni jen vyvoj fyzicky, ale rovnez psychicky.Obrazne zjednodusene receno, ze zbabelce byti hrdinou.Ano, rika se, ze hrdinou se clovek rodi, ze se jim nestava.Ovsem diky SPRAVNEMU treninku prave fyzickych zdatnosti jedince, lze toto rceni vyrazne pozmenit.Tot muj nazor.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Odpad » pát 19. pro, 2008 7:04

ukropcany píše:4roza - :wink: :twisted:

4rbr - preinštalovával som PC, takže som bol kapánek off... 8) chcel som Ti napísať niečo podobné ako roza. Problém športového pojatia plnokontaktných BS je ten, že ľudia, ktorí ich nerobia si myslia, že zápas preto trvá tak dlho, lebo sa chlapci šetria... :lol: Ono je to ale tak, že tí chlapci sú tak strašne tvrdí, že to proste rýchlejšie nejde... :P Keby to šlo, tak to by to tak bolo... 8) Holt, sú chlapci, ktorých biješ... a biješ... a biješ... a oni furt nie a nie padnúť... až si o nich nakoniec rozbiješ ruky a v prdeli si Ty... :? To "šetrenie síl" je na neskúsenéko smrteľná kombinácia... :idea: záleží strašne od toho, s kým sa porovnávame... športovci sa s lamami neporovnávajú, lebo to nemá zmsel, nikam to neposúva. B-čkari práve preradení na A-čko padajú na 1. max 2. kombináciu... :idea: A to sa nejde devastačne, lebo nás tréner spičuje... akurát som dostal zase ja, lebo zas zlomené rebro... :oops:

Ešte inak - spomínam je na jeden sparing s karatistom, chlap už má síce asi 50, ale za to má 198 cm a asi 120 kíl, takže v tom čase bol odo mňa o 30 kíl ťažší a 20 cm vyšší... dostať sa na neho bol strašný problém, lebo to nebolo v ringu a furt mi utekal... no ale - strelil mi jednu zadnú na čelo a jeho prvá reakcia bola "sorry, sorry, takú silnú som nechcel" :lol: Kukám naňho, čo to mele, trafil mi bodku do čela a myslí si, že z toho teraz padnem do kómy? :roll: :wink: A takto to prebiehalo dokola, ja som mu dával na bradu, on mne gyaku na brucho... asi si myslel, že mu na to padnem... :roll: 8) (asi ešte nedostal naskočené koleno, optimista :wink: ). No a on je krásny produkt myšlienky jedinej finálnej techniky... a to bol v repre... (inak štípač).

Hmm ...tak to byl s prominutím mírumilovný mamlas kterej možná nevěděl že se s tim tady budeš ohánět jinak by ti jí tam třeba pustil naplno...Já znám minimálně dva tři karatisty kteří by ti tam taky tu řachu dali jen jednu a už by si nevstal...

Pokud někdo tvrdí že princip jedna "rána a konec "je nesmysl tak se asi s nikym takovym nesetkal že...

Nenechme se odradit Pánové!!!Ani od kungfistů či karatistů kteří svému BU nevěří a proto začínají provozovat Bambulárium a ani od X-Boxerů a jiných bambuloidních lidí!!!

Je spoustu BU které bambule vůbec nevyužívají a fungují už po staletí!!! :idea:
Odpad
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Moto » pát 19. pro, 2008 7:36

4Ukrop:
Verim, ze po zapase mas tydenni i delsi leharo...to chapu, protoze se tam proste rezete podle pravidel nekolik kol a kdyz to neskonci hned KO, tak je clovek rozbolavelej...Myslim to ve vsi ucte..
Ja se tady bavim o realu, kdy je mi naprosto jedno, jestli muj protivnik lezi v komatu minutu nebo mesic...to uz se asi stejne nedozvim...me jde o to, ze na ulici musim resit situaci velmi, velmi razne a rychle....zatim mi to dvakrat v zivote vyslo a doufam, ze vic uz me podobna situace, kdy to budu muset resit nepotka!!!

A jinak tohle tema se jmenuje Tr. karate na ulici, takze sorry, ze pisu hlavne z tehle perspektivy a i sve zkusenosti.

Nepisi zde jestli dostanu v ringu na tlamu nebo ne...a ani me to nezajima....a o nicem to nevypovida...teda aspon pro me ne...
Moto
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod ghekon » pát 19. pro, 2008 8:35

Moto píše:...proste musim byt rychly, tvrdy, strucny...jedna dve akce a konec...tam neni ten luxus, ze mam chranice na zuby, holene, prilbicku na hlave a chranic hrudniku a varlat...

Luxus? Chranice na zuby jsou ciste dlouhodoba vec, jelikoz zuby stoji hodne penez a je to velice neprijemne ( zrovna nastevuju jednou za dva dny zubare a beru tri ibalginy pred spanim, takze vim o cem mluvim. Chranice na holene jsou spise na ochranu vlastnich holeni, nez soupere. Helma je jen jeden velky klam, je vedecky dokazano, ze netlumi otresy hlavy ani o procento, chrani pouze pred oderkami atd. Krom toho ma spise negativni funkci, protoze dava pocit ze toho sneses vic a ubira 60% periferniho videni. Jen s tim chranicem na genitalnie se da souhlasit. Zapasy v ringu/kleci jsou nekdy tak dlouhe a konci na body, protoze tam clovek jde s tim, ze chce bojovat a chce vyhrat, nechce po prvnim obdrzenem uderu zacit reklamovat neprimerenou tvrdost a vyhrat na diskvalifikaci jako v ceskem sportovnim karate :wink:

Moto píše:Otazka je, kolik bojovniku to tak opravdu trenuje a kolik jich jen nacvicuje techniky na efekt a na body...?

Myslim, ze zapominas na jednu velkou skupinu, a to na ty, kteri si mysli ze opravdu trenuji, ale v podstate jsou na tom stejne, jako kdyby hrali fotbal nebo badminton ( mozna ze na fotbale by mneli vecci fyzicku ). Zrovna nedavno jsem mluvil se znamym, ktery dela asi 3/4 roku wing chun kung fu a k tomu jiu-jitsu a byl dost spokojeny, ze ho to bavi, ze ma dobry pocit, ze toho hodne umi, a kdyz jsem se ho zeptal, kolikrat sparovali, tak se mne zeptal co to znamena. Kdyz jsem mu to vysvetlil, tak se dost nechapave zatvaril a zeptal se na neco ve smyslu? "A vy to jako delate?" Coz myslim mluvi samo za sebe.

A k tem "bambulim": Nechapu, proc je to tak strasne oblibena vymluva. Rukavice maji v prve rade funkci chranit boxerovu ruku, a az potom soupere. Vcera jsme mneli na treninku ko v 16kach rukavicich a nevypadalo to, jako ze ho polechtal bambulemi ;) Krom toho asi po desate - v mma jsou rukavice s OZ 4 - 5 a pokud jste je nekdo videli, tak vam je asi jasne, ze neposkytuji skoro zadnou ochranu...
EDIT: A ve starem Vale Tudo ( a dnesnim rio heroes ) nebyly ani ty grapplingovky a ani bandaze... A presto jsem tam zadnou akci raz dva doktora videl nanejvyse jednou, a to jsem tech zapasu z let 1970-1990 videl dost ;)
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pát 19. pro, 2008 9:10

player píše:Tak ono to vetsinou je tak, ze kdyz uz se nekomu povede nekoho sundat jednou technikou(tim mam namysli jednou jedinou, zadne kombo), tak je to v situaci, ze ten inkasujic onen utok vicemene necekal.
Jakmile je clovek ve strehu, tedy ocekava utok, tak se da se rict eliminuje prinejmensim sokovy efekt, ktery dela pri necekanem utok take sve.

O to přece jde. Zasáhnout člověka když to nečeká. I když je člověk ve střehu tak ho lze nachytat na švestkách a víš proč? Protože nikdo nedokáže udržet 100% koncentraci v každém okamžiku zápasu. U každého z nás koncentrace kolísá, 100% si dokážeme udržet maximálně několik sekund, pak poklesne, pak chvilce se zase naskočí, tak se tyto cykly střídají.
Typickým případem kolísání koncentrace jsou tzv.lucky punche. Borec drží zápas v rukách, myslí si, že už je OK a bum je to KO a proč? Zradila jej jeho koncetrace.
Prvek překvapení hraje v BU a BS důležitou roli. Urna a podobně zaměřené organizace mají akce hlavně postaveny na prvku překvapení. Teroristé také. I ten borec co tě přepadne ze zálohy hraje na prvek překvapení.
Každý instinktivně ví, že překvapením soupeře získá vždy tu největší výhodu, tak proč svůj trénink přímo na hledání slabých míst v koncentraci soupeře nezaměřit? :wink:

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pát 19. pro, 2008 9:40

ukropcany píše:Suckerpunch predsa nemusím trénovať... :roll: To je príliš "basic-level" aby som sa s tým musel nejako zapodievať...

Opravdu jsi schopen u kohokoliv kdykoliv v ringu poznat, že není plně koncentrovaný a využít to ve svůj prospěch?

Suckerpunch jsem uváděl jako příklad spíš z pohledu toho co ho dostal, než toho co se náhodně trefil :lol:

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pát 19. pro, 2008 9:56

ukropcany píše:v sparingu sa to ale väčšinou považuje za zákernosť a prasáreň...

Presto s tim, bohuzel, dost lidi nema problem. Ja osobne beru sparring jako zkousku. Rad si v nem zkousim nektere veci a kombinace do pohybujiciho se cile, kterej muze taky kdykoliv zautocit. To si proste clovek na pytli nenacvici. U pytle se citim docela jiste a zkousim ruzne i pekne kombinace, ale ve sparringu je pak moc neumim aplikovat - v tom vidim vyhodu sparovani, aby se toto lepsilo. Nejde to ovsem zkouset s lidma, kteri do tebe busej jako hluchej do vrat... jako by jim slo o zivot...
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pát 19. pro, 2008 10:14

RBR píše:O to přece jde. Zasáhnout člověka když to nečeká. I když je člověk ve střehu tak ho lze nachytat na švestkách a víš proč? Protože nikdo nedokáže udržet 100% koncentraci v každém okamžiku zápasu.
RBR

To si trosku nerozumime zrejme.Pokud jdes do nejake stretu vedome, uz v ten moment ses asi tak "stokrat" vic ve strehu, nez kdyz jen tak stojis u baru, bavis se s nakou kockou a prijde podnapile ukacko a jednu ti v pali aniz by te na to predem jakkoli upozornil samozrejme.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Moto » pát 19. pro, 2008 11:18

Nechame to radsi byt...mam na mysli proste jen neco jineho...nevadi...
Debata se jen zvrhla z ulice do ringu, coz je opravdu jiny pribeh, takze to opravdu necham byt :wink:
Moto
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod luen » pát 19. pro, 2008 13:30

player píše:Tak ono to vetsinou je tak, ze kdyz uz se nekomu povede nekoho sundat jednou technikou(tim mam namysli jednou jedinou, zadne kombo), tak je to v situaci, ze ten inkasujic onen utok vicemene necekal.

JJ presne tak ... problem vidim v tzv. real. sebeobrane v tom, ze to maji z 90% postavene prave na tomto a to se mi nezda moc realne ... tohle cas od casu vyjde, ale je to mizive % :wink:

Problem tehle diskuze je ten, ze vetsina tradicnaku ma falesny pocit, ze v ringu je to sranda a na ulici je to ta opravdova bitka ... coz muze byt mnohdy presne naopak! Vetsinou jsem na ulici narazil na totalni loosery, ktere jen predchazela jejich povest totalnich kretenu a to bylo vse co meli a umeli ... totiz byt agresivni kreteni :wink:

4ghekon: Ono je to nekdy tezke s tim "materialem", kterej do kung fu skol prijde, bohuzel kung fu ma u nas povest jakou ma a nez se to malinko zlepsi da jeste mnoho prace a ubehne spousty casu ... Treba u nas ve skole mame lidi, kteri v pohode po 1/2 roce sparuji a mame zaky, ktere k tomu pustim jen proto, aby vedeli jak spatne si v potravinovem retezci stoji ... Pokud to s nima nehne zustanou nejspise na vzdy lovnou zveri dravcu ...

4all:

Neni to tak davno, co jsem tady citaval, ze X box je jednoduchej a ze se X boxeri vlastne schovavji za bambule a jine sportovni doplnky (chranice) ... vazne jedine co vas chrani je kokosak (kovovej suspenzor a chranic zubu vse ostatni je jen pocit!!! Zajimave, ze ti tradicnaci, kteri si to pak s treninkem X boxu vyzkouseli to tak uz davno nevidi a jen par z nich, jenz maji vedeni jak dinosaurus, porad melou svou ... Ti pak delaji bohuzel BU vizitku jakou BU maji :oops: a tem patri dik za to, ze u nas rostou jako houby po desti kluby ala "Hladik" "Urgela" a spol ... :evil: Kdysi mi tato tvrzeni prislo usmevne a povazoval jsem ho za dedictvi komunisticke izolace sveta BU/BS ... dnes to povazuji za srabactvi a nebo za idiocii!

Kolikrat se tady ne jen se mnou dohadovali o tom, jak v TBU neni treba sila a pod. no a kde jsou dneska po navsteve nasi nebo jine skoly??? Kde je Miro, wt-ckari, dejchaci a spol? Kde jsou jejich prednasky o tom jak to vsichni delaji spatne a jak tomu nerozumi a oni to maji v maliku? I s nima koncila diskuze tim, ze oni nikdy nikam neprijdou a ze si nemuseji nic dokazovat, protoze jsou preci nad veci :lol:

Ustrasena myska v tmavem koutku ve snu machruje na selmy a sni spolu s ostatnima o tom, jak by sejmula tygra svoji tajnou technikou, kterou denne procvicuje pri vychodu slunce se zavrenyma ocima a to pekne pomalinku a hlavne z hluboka dychat :lol:

Hipici, hipici a zase hipici :wink:
Naposledy upravil luen dne pát 19. pro, 2008 14:17, celkově upraveno 3
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pát 19. pro, 2008 14:08

ukropcany píše:Aháááá, chápem... no to je otázka tempa... to čo popisuješ by sa dalo aplikovať ne ten typ bojovníka, ktorý bojovať veľmi nechce/nevie/nevládze. Na človeka, ktorý si ide po víťazstvo sa to veľmi aplikovať nedá... rovnako tak na jeho súpera je to problém aplikovať, pretože keď na neho tlačíš, tak je samozrejme v strehu... Dá sa robiť to, že nebojujem... nebojujem... pinkám... a zrazu bimbim... ale to je schopnosť získaná zápasením, nie tréningom... trénovať sa to dá, ale pokiaľ to nemáš odzápasené, tak sa nedokážeš udržať v takej psychickej pohode, aby si si to ustrážil... poznám 4 ľudí, čo toto robievajú, ale funguje to opäť len na ľudí, ktorí sa nechajú ukolenbať a následne zostreliť, t.j. ešte to nepoznajú... 8

Myslím, že si úplně nerozumíme, ale podstatu si popsal správně. Změna tempa hry je pouze jeden z prostředků jak rozhodit soupeřovu koncentraci, nikoliv jediný. Neřekl bych, že se to nedá uplatnit na člověka jdoucího po vítězství, spíš bych řekl, že je to způsob boje proti těm co zvolí taktiku vyčkávání na soupeře. Souhlasím, že je to hodně náročné na pozornost.
Na soupeře co tlačí zkoušíme jsou jiné finty, ale taky není jednoduché je zrealizovat, bez pravidelného sparingu to nejde nauičt

) v boxe sa to volá "meniť tempo"... v sparingu sa to ale väčšinou považuje za zákernosť a prasáreň... ja to robím len občas a aj to len v prípadoch krajného zúfalstva... 8) (= som lovná - viď 1. veta :lol: )

Zajímavé, proč zákeřnost? U nás se se celý sparing motá jen kolem toho jak soupeře chytit na švestkách (nemusí jít jen o změnu rytmu, trénují se i jiné způsoby).

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pát 19. pro, 2008 14:15

player píše:To si trosku nerozumime zrejme.Pokud jdes do nejake stretu vedome, uz v ten moment ses asi tak "stokrat" vic ve strehu, nez kdyz jen tak stojis u baru, bavis se s nakou kockou a prijde podnapile ukacko a jednu ti v pali aniz by te na to predem jakkoli upozornil samozrejme.

Naopak rozumíme. Souhlasím, proto je boj s cvičeným borcem o hodně těžší. U těch ukacek pokud ustojíš první atak, tak je už dost velká šance se z toho dostat.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a média...