Moderátor: Picard
Tribute píše:protože jsem příznivce karate a mám ho rád je to prostě koníček ale teda pokud by jsi mi mohl říct svůj názoru co je lepší v našich podmínkách cvičit tradiční nebo sportovní nebo se zbali a odjet na okinawu
pucmaz píše:"Todome" je japonsky "dodelat". To je takovyto dupnuti/bouchnuti po akci, kdyz uz protivnik lezi.
Ty jsi mel nejspis na mysli nedavno probirane "ichigeki hissatsu", tedy jedna rana a konec. No vidis a to pritom neni ani trochu tradicni karate, spis se praktikuje v tom sportovnim. Nevim odkud jsi a v jakem oddile cvicis, ale pokud te zajima tradicni karate, radsi bych zkusil zajit jinam...
Pokud ti nekdo tvrdi, ze je dulezite stridani tlaku na chodidlech pri kumite a ze je dulezity princip vibrace (at uz tim obojim mysli cokoliv), vzal bych byt tebou nohy na ramena a utikal cvicit neco jinyho.
pucmaz píše:V tom pripade by me zajimalo, proc se v tehle vetvi nepouziva normalni japonstina jako vsude jinde. Todome (wo sasu) neni zadny zargon a pouziva se bezne i v hovorove mluve.
ukropcany píše:Aha, no to dáva zmysel... ono to "poskakovanie" tiež nie je veľmi poskakovanie, ono je to skôr také "húpanie"? Čitateľné teda ale nie je, neviem ako si na to prišiel...
Jendis píše:Taky mi to přijde dost divné.....při cvičení karate jsem to nikdy neslyšel/neviděl a porovnám-li to se šermem......asi to chce opravdu vidět/slyšet na place.....
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků