Efektivita vnitřních stylů v praxi?!

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod irzounek » pát 06. srp, 2004 13:11

Xiao píše:XiaoYu je naspat (na okounovy Du Ro), a dufam ze tym potesim svojich niekdajsich hlavnych diskuterov Pavelu a Yiwana :).

...v mem pripade muzes opravdu jen "dufat" :wink: ...

for Yiwan - moc pekny rozhovor s p.Boztepe, akurat ma prekvapilo, ze si nezaviedol rec na jeho potycku s Williamom Chengom (? asi), o ktorej sa mi zda, ze si sa dost nelichotivo vyjadroval (na adresu p.Boztepe).

Pochopitelne jsme se o tom bavili a presne tak jak mam ve zvyku se o tom bavit. Je to ale "stare tema", vseobecne zname a nic noveho se v tom "vystourat" neda. EB rekl svoje, ale nebylo to nic mimoradne jineho a zajimavejsiho od notoricky zname historky. Co tedy s tim ?

Ale to je len take rypnutie, nic dolezite.

Vis - vim ze od Tebe nelze cekat neco jineho, nijak me to tedy neprekvapuje.
Ivan Rzounek

Ivan Rzounek's WingChunKuen Research
www.wing-chun.cz
Facebook - https://www.facebook.com/ivanrzounekwingchun
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fireball » pát 06. srp, 2004 13:36

for Xiao: Čauko Xiao. Aj ja «a zdravím. Asi som ten koho myslíš :D V poslednom čase som akosi nestíhal, ale už sa dostávam kúsok do starých koľají tak sa možno aj uvidíme čoskoro. Skús sa tu zaregistrovať a môžme aj súkromne pokecať, alebo nemáš náhodou ICQ?

Pat
Fireball
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Miro » pát 06. srp, 2004 13:44

Duro,

for Miro - pokial viem ja, tak Yang Sau Chung cvicil so svojou dcerou Yang Ma Lee 29 rokov (denne). Da sa isto zistit ako dlho cvicili disciples Ip Tai Tak, Chu Gin Soon a Chu King Hung pod Yang Sau Chungom.

Ip studoval od roku 1951 (disciple v 1955) az do roku 1985, co je 34 rokov. Ale roky neznamenaju nic. A byt v rodine este neznamena, ze syn musi byt automaticky rovnako dobry ako otec - pozri si moj buduci clanok o taiji, ktory dufam, ze redakcia uverejni coskoro (uz ho susi tri tyzdne). Vsetko su to iba plane spekulacie, z mojej aj z Tvojej strany pretoze ani Ty ani ja sme Yang Ma Lee nevideli cvicit.

Osobne si myslim, ze porovnavat disciples s rodinnymi clenmi je blbost, a tiez je blbost tvrdit, ze Yang Sau Chung sa ucil od ziakov rodiny. Ale to je len moj nazor.

No a co myslis, aky vyznam ma institucia osobneho ziaka (disciple) a baishi ceremonia? A co povies na fakt, ze Yang Luchan tiez nebol rodinnym clenom Chen klanu? Inak, to je znamy fakt, ze ked Yang Shouzhong prisiel do Hongkongu, prehral nejake suboje a tak mu ziaci rodiny prisli vypomoct. To vsak samozrejme nijako neznizuje jeho uroven, ale fakt je fakt.

Vsetci tyto traja pani cvicili u disciples, a ako nahle stretli Yang Ma Lee, tak zacali cvicit s nou. Co si myslim, ze hovori o rozdiele medzi disciples a rodinnymi clenmi. A celkovo si myslim, ze o postaveni Yang Ma Lee v rodinne Yang vies uplne prd, sorry.

Samozrejme o tom viem prd, rovnako ako Ty. I ked predsa len si myslim, ze snad toho viem trochu viac ako Ty - poznam niekolko ludi, ktori cvicili s Yang Shouzhongom a roky som cvicil u pani, ktora cvicila s jeho otcom, s Yang Chengfu. Co sa tyka onych troch panov, moze to hovorit to, co hovoris, ale moze to hovorit i nieco uplne ine. Tazko povedat - a ja rozhodne nechcem vyvolavat rozbroje.

Je mi uplne jedno co si myslite, nikoho nemienim presviedcat. Ja som po cca 10 rokov cvicenia roznych Yang stylov zazil sok, ked som zacal s Yang Family systemom. Myslim si, ze vela ludi, ktory sa tvaria ako odbornici na Yang (a takym som bol pred nedavnom aj aj), o nom naozaj vedia velmi malo. Ako uz dlhe roky hovori Pavela, treba si na Kung Fu naozaj najst cloveka, ktory to vie.
Duro

No, ked si tych 10 rokov cvicil Yang na Slovensku, tak to sa Ti vobec nedivim, ze si zazil sok. Ale to tiez este nemusi znamenat vela.

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

nepočut

Příspěvekod Anonymní » pát 06. srp, 2004 13:58

wushi píše:Chen Xiaowanga nejako nezbožňujem, videl som zopár ukážok a nebolo to "to pravé orechové"...ťažiť len z mena a predchodcov sa nedá, treba aj seriózne cvičiť...tým ho nechcem zhadzovať, no v číne o ňom nejako nepočuť...
v ostatnom máš takmer úplnú pravdu, treba naozaj makať aj v internal wushu, inak je to na prd...

no jo kdyz se odstehoval, tak ho nikdo neprotezuje jako treba Chen Zhen Leie, ktery uci pulku Ciny, presto ma Chen Xiao Wang docela prosperujici skolu v Chenjiagou.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Ahoj Duro, vítám zase po létech na diskuzi

Příspěvekod pavela » pát 06. srp, 2004 19:43

Společně s Mirem taky doufám, že se tady objeví muj článek o Tchajti i v souvislosti, že zase tady padlo jméno Yang Shaohou.. Yang Shaohou cvičil zcela odlišnou formu Tchajti, takzvaný rychlý styl, podobný spíš Er Lu ale se stejnou posloupností forem jako forma Yang Chenfu. Pořád mám pocit, že někdo hledá v Yangu něco, co tam CHCE najít a co by zapadalo do západní představy "bojování". Evropan si totiž dovede málo představit, že něco co je "rou", Shun qi, Ziran a hlavně Mang(POMALU) může být dobré k praní. Jenže si všiměte vývoje Tchajti k vyšším formám, od rychlého dynamického Chen po pomalejší a stále "velký" Yang až k "malé" a velmi velmi pomalé formě Wu(s uměním "Ma Jin, které už umí málokdo, v současné době třeba Ma Changxun v Pekingu).Číňan to totiž chápe jinak. Lian Quan bu lian GONG, dao lao yi chang KONG!!! a co je GONG? to je POMALU!!! Na pohled jsou ty formy STEJNÉ, mají stejný vzhled i posloupnost(jména forem mírně odlišná) ALE liší se právě GONG a posouváním pohybů DOVNITŘ. :oops: Víc v článku ale Miro, mluvil jsem s PM a článků o Tchajti je prý moc, takže nezbývá než čekat.
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Miro » pát 06. srp, 2004 21:05

Víc v článku ale Miro, mluvil jsem s PM a článků o Tchajti je prý moc, takže nezbývá než čekat.

Hm, to je taka podivna argumentacia... Ako by na tom zalezalo, kolko je na tomto webe clankov o taiji v porovnani s clankami o inych styloch. Niekoho zaujima taiji, tak o tom pise, inych zaujima nieco ine, ale ak o tom nepisu, nie je to chyba tych, co pisu o taiji. Ak redaktorom pol roka nikto nenapise clanok o inych styloch, tak kvoli zachovaniu proporcionalnosti clankov nebudu publikovat nic?
V podstate mam pre redakciu pripraveny dalsi clanok, ale dotyka sa baguy a taiji, takze zrejme ani nema cenu ho posielat... Alebo budeme musiet postnut clanky tuto v normalnej diskusii a nie na titulnej strane.

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fireball » pát 06. srp, 2004 21:45

Súhlasim s Tebou Miro.

Pat
Fireball
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: nepočut

Příspěvekod pavela » sob 07. srp, 2004 7:45

PC píše:
wushi píše:Chen Xiaowanga nejako nezbožňujem, videl som zopár ukážok a nebolo to "to pravé orechové"...ťažiť len z mena a predchodcov sa nedá, treba aj seriózne cvičiť...tým ho nechcem zhadzovať, no v číne o ňom nejako nepočuť...
v ostatnom máš takmer úplnú pravdu, treba naozaj makať aj v internal wushu, inak je to na prd...

no jo kdyz se odstehoval, tak ho nikdo neprotezuje jako treba Chen Zhen Leie, ktery uci pulku Ciny, presto ma Chen Xiao Wang docela prosperujici skolu v Chenjiagou.
KDO PROTĚ®UJE Chen Zhenleie??? To by mě moc zajímalo. Konkrétně prosím... 8O
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 07. srp, 2004 19:24

for Miro

Ip studoval od roku 1951 (disciple v 1955) az do roku 1985, co je 34 rokov. Ale roky neznamenaju nic.

Jasne, zalezi ako intenzivne, nie kolko rokov.

Ty ani ja sme Yang Ma Lee nevideli cvicit.

To mas pravdu, ale ja som videl cvicit Jima Uglowa, ktory cvicil 18 rokov
u Chu King Hunga, a teraz je uz asi 10 rokov osobnym ziakom Yang Ma Lee. :)

No a co myslis, aky vyznam ma institucia osobneho ziaka (disciple) a baishi ceremonia?

To viem uplne presne, aj ja som uz svojmu ucitelovy kupil niekolkokrat
caj, naposledy cely karton Erl Gray Tee. :)

Inak, to je znamy fakt, ze ked Yang Shouzhong prisiel do Hongkongu, prehral nejake suboje a tak mu ziaci rodiny prisli vypomoct. To vsak samozrejme nijako neznizuje jeho uroven, ale fakt je fakt.

Odkial taketo zname fakty beries? Ak nezabudnem, poviem Jimovy, ci by sa na to nespytal priamo u Yang Ma Lee.

Samozrejme o tom viem prd, rovnako ako Ty.

Neviem posudit kto z nas vie vacsi prd. Kazdopadne moje informacie su od cloveka (Jim Uglow), ktory stravil neviem kolko hodin sukromnou vyukou u vsetkych troch disciples, cize aj u Ip Tai Taka,
a ktory za tych 10 rokov bol
neviem na kolkych posedeniach a veceriach spolu aj s Ip Tai Takom a jeho disciple Johnom Dingom, pretoze podla Jimovych slov p. Yang Ma Lee sa vzdy snazila udrziavat rodinu pohromade.

No, ked si tych 10 rokov cvicil Yang na Slovensku, tak to sa Ti vobec nedivim, ze si zazil sok. Ale to tiez este nemusi znamenat vela.

Tak to som nepochopil, kedze zijem na Slovensku, tak patrne som cvicil na Slovensku. Naozaj nebudem kvoli tebe kazde rano sadat do auta, aby som mohol cvicit Yang trebars v Polsku (do Madarska to mam trochu daleko).

Teraz sa Miro neuraz, nechcem spochybnovat tvoje znalosti ohladom Cinskeho Wu Shu, a teda asi hlavne o Bagua, sledujem tvoje prispevky uz niekolko rokov, ktore su casto zaujimave, ale myslim si ze o Yang Taiji toho asi vela nevies (nic si z toho nerob, ani ja toho moc neviem :)). Ako sam vravis, cvicil si Yang Taiji s nejakou pani Fu, ktora cvicila u Yang Cheng Fua. Kedze si pouzil dokonavy vid, znamena to ze uz u nej necvicis. No a co sa da za par rokov naucit? No a podruhe nerozumiem tomu, ze ked niekto zacne s origos Yang Taiji, ze potom robi este nejake ine umenia. Toho bud Yang nezaujal, alebo nemal dostatocne informacie.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

for Miro

Příspěvekod XiaoYu » sob 07. srp, 2004 19:30

Jasne ze to bolo odomna, uz som sa aj zaregistroval.
XiaoYu
diskutér - nováček
diskutér - nováček

for Yiwan

Příspěvekod XiaoYu » sob 07. srp, 2004 19:48

Co taky nevrazivy ton? Nahodou som sa s rypanim drzal dost dlho, aj ked to bolo za tie dva roky casto tazke:
- rozveselilo ma, ako sa nam mnozia sifuovia v CR, uz teraz je skoro kazdy chlapec po 8 rokoch cvicenia sifu, argument jedneho sifua, ze on za to nemoze, ze ho tak jeho ziaci volaju, pritom ma na svojich strankach pod kazdou fotkou napisane sifu (nezabudem, ked sme sa davno na jednom seminari pytali p.Vincenta Chu (syn Chu Gin Soona) ze ako ho mame oslovovat, odpovedal :"my name is Vincent" (inac nazdar Sune:) a pritom on by sa naozaj mohol nazyvat sifu).
- pochopil som, ze na Hung Gar (sorry Hung Ga) sa uci aj posunkova rec, pretoze stale na niekoho volali - "prid ku nam, at promluvi ruce" :)
- no a kopec dalsich veci, ktore si uz nepamatam .... aha, teraz nejaky tvoj ziak porovnaval teba a Hladika tak, ze Hladik len chlasta a chlasta, a ty len cvicis a cvicis (a urobil s teba abstinenta) :)

A s rypanim som vydrzal, cize si mohol aspon nejake male uznanie :) . Teraz je uz moja linia cvicenia nepriestrelna, s mnohym ste mali pri tych nasich hadkach aj s Pavelom pravdu (a s mnohym si myslim, ze nie), ludom ktorym bolo treba ospravedlnit sa som sa ospravedlnil (hlavne Sunovy) a teda teraz dufam, ze uz patrim do tej spravnej partia
ozajstnuch kungfacov.

Zdar a Silu.
XiaoYu
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod XiaoYu » sob 07. srp, 2004 19:49

to bolo pre Yiwana, nejak sa mi to stratilo
XiaoYu
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: Ahoj Duro, vítám zase po létech na diskuzi

Příspěvekod XiaoYu » sob 07. srp, 2004 19:52

for Pavela

Yang Shaohou cvičil zcela odlišnou formu Tchajti, takzvaný rychlý styl, podobný spíš Er Lu ale se stejnou posloupností forem jako forma Yang Chenfu.

No a ja som tu formu dokonca videl, a je to absolutna bomba, aj sa ma Jim snazil naucit 10 prvych pohybov.
XiaoYu
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod XiaoYu » sob 07. srp, 2004 19:53

A aby som bol uplny, moja postupnost ucitelov:

Zdenek Kurfurst - Jim Uglow - Yang Ma Lee
XiaoYu
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Miro » sob 07. srp, 2004 21:25

chybicky se vloudily, ly, ly ly :lol:
Naposledy upravil Miro dne sob 07. srp, 2004 23:18, celkově upraveno 1
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 07. srp, 2004 23:16

Duro,

Ip studoval od roku 1951 (disciple v 1955) az do roku 1985, co je 34 rokov. Ale roky neznamenaju nic.

Jasne, zalezi ako intenzivne, nie kolko rokov.

Ty ani ja sme Yang Ma Lee nevideli cvicit.

To mas pravdu, ale ja som videl cvicit Jima Uglowa, ktory cvicil 18 rokov
u Chu King Hunga, a teraz je uz asi 10 rokov osobnym ziakom Yang Ma Lee. :)

M:
Vid Tvoju poznamku vyssie: "zalezi ako intenzivne, nie kolko rokov". A tiez poznam chlapka, ktory cvicil s Chu King Hungom po dlhe roky - a napokon sa na cely taijiquan vykaslal a zacal robit systemu. Taktiez poznam ludi, ktori cvicili s Yang Shouzhongom, ale s Ma Lee necvicia. Cela tato argumentacia je o nicom. Ty si zrejme ziakom Zdenka, ktory je ziakom Jima, a kedze si nikoho ineho nez Jima nevidel, tak si stale z neho v soku. Aby sme sa rozumeli, nechcem Jima zhadzovat, naopak, prajem mu a aj Tebe, aby Vase taiji bolo co najlepsie, ale nepaci sa mi ten ton, ze jedine "rodinny" Yang je ten pravy a nik iny na Ma Lee a Jima nema...

No a co myslis, aky vyznam ma institucia osobneho ziaka (disciple) a baishi ceremonia?

To viem uplne presne, aj ja som uz svojmu ucitelovy kupil niekolkokrat
caj, naposledy cely karton Erl Gray Tee. :)

M:
Tak potom nepis o tom, ze je blbost porovnavat discipla s clenom rodiny.

Inak, to je znamy fakt, ze ked Yang Shouzhong prisiel do Hongkongu, prehral nejake suboje a tak mu ziaci rodiny prisli vypomoct. To vsak samozrejme nijako neznizuje jeho uroven, ale fakt je fakt.

Odkial taketo zname fakty beries? Ak nezabudnem, poviem Jimovy, ci by sa na to nespytal priamo u Yang Ma Lee.

M:
Preco Ty taketo zname fakty nevies?

Samozrejme o tom viem prd, rovnako ako Ty.

Neviem posudit kto z nas vie vacsi prd. Kazdopadne moje informacie su od cloveka (Jim Uglow), ktory stravil neviem kolko hodin sukromnou vyukou u vsetkych troch disciples, cize aj u Ip Tai Taka,
a ktory za tych 10 rokov bol
neviem na kolkych posedeniach a veceriach spolu aj s Ip Tai Takom a jeho disciple Johnom Dingom, pretoze podla Jimovych slov p. Yang Ma Lee sa vzdy snazila udrziavat rodinu pohromade.

M:
Tvoje informacie su vsetky z jedneho zdroja - od Jima. Ak by bol Jim obchodnik s taiji (bozechran, ale na svete je takych pozehnane), aku cenu potom maju Tvoje informacie? A aku maju cenu, ak Jim je skutocne dobry, ale napriek tomu vsetko Tvoje info pochadza vylucne od neho? Duro, kolko skutocne dobrych ludi si videl okrem Jima? Co vlastne Ty sam vies o taiji (okrem toho, co Ti povedal Jim)? Nakolko si skutocne schopny posudit vlastnymi ocami a na zaklade vlastnej praxe, co je dobry taijiquan a co nie?
Trufam si povedat, ze aj ked budes trenovat s Jimom 20 rokov, nebudes vediet o taiji ani polovicu z toho, co o nom viem ja teraz. Mam nejake info aj o tom, co a ako uci Jim, a sorry za neskomnost, ale som si isty, ze toho viem viac. Pretoze niektore z jeho tez nie su celkom spravne - su ok pre zaciatocnikov ci mierne pokrocilych, ale nie pre spicku. Co znamena, ze o nich nevie, pretoze inak by ich neformuloval tak ako ich formuloval. Chces dokaz? Nieto nic lahsieho, zavolaj ho sem, nech si so mnou podebatuje tu na tomto fore v anglictine napriklad o 10 important points of Yang Chengfu alebo o principoch, ktore uci a ja ho vybodujem takym sposobom, aby si to pochopil aj Ty a dal mi za pravdu (dufam, ze anglictinu ovladas). A kedze ja zvycajne nepracujem a prezivam iba vdaka tym, co ma financne podporuju, vopred sa mozme dohodnut, ze kazdy vlozi do debaty povedzme 10 tacov a vitaz si to zoberie - aby to nebola iba plana debata, ale aby mala aj nejaky financny efekt - budem Ti nesmierne vdacny za podporu. :lol:

Tak to som nepochopil, kedze zijem na Slovensku, tak patrne som cvicil na Slovensku. Naozaj nebudem kvoli tebe kazde rano sadat do auta, aby som mohol cvicit Yang trebars v Polsku (do Madarska to mam trochu daleko).

M:
Mal som na mysli to, ze si vlastne ani nemal sancu vidiet a trenovat dobre taiji. No a potom ked prisiel niekto co len trochu lepsi ako Zorka Jandova, tak si zostal v soku. Myslel som tym, ze medzi slepymi je aj jednooky kralom. Snazil som sa to vsak napisat tak, aby si si nahodou nemyslel, ze povazujem Jima za jednookeho.

Teraz sa Miro neuraz, nechcem spochybnovat tvoje znalosti ohladom Cinskeho Wu Shu, a teda asi hlavne o Bagua, sledujem tvoje prispevky uz niekolko rokov, ktore su casto zaujimave, ale myslim si ze o Yang Taiji toho asi vela nevies (nic si z toho nerob, ani ja toho moc neviem :)). Ako sam vravis, cvicil si Yang Taiji s nejakou pani Fu, ktora cvicila u Yang Cheng Fua. Kedze si pouzil dokonavy vid, znamena to ze uz u nej necvicis. No a co sa da za par rokov naucit? No a podruhe nerozumiem tomu, ze ked niekto zacne s origos Yang Taiji, ze potom robi este nejake ine umenia. Toho bud Yang nezaujal, alebo nemal dostatocne informacie.

M:
Neurazil som sa, tato debata je skor komicka, nez na urazanie. S madam Fu necvicim, pretoze ma uz takmer 90 rokov, a po tom, co sa zrutila zo stolicky, ked vymienala ziarovku a poskodila si bedrovy klb, kompletne prestala ucit a prestahovala sa na vidiek 500km odo mna.
Tiez sa pytas, co sa da naucit za par rokov... Co sa da naucit za 5 rokov studia na Katedre bojovych umeni, kde cloveka nutia experti cvicit od siestej rana do deviatej vecer pat-sest dni v tyzdni a kde ho ucitelia beru do Hongkongu a Ciny studovat s najznamejsimi expertmi bojovych umeni? Co sa da naucit za vyse desiatku rokov zivota v cinskom prostredi, ked cloveki hovori a cita plynne po cinsky a v podstate sa nicomu inemu nevenuje pretoze nema rodinu a potrebu pracovat? Co sa da naucit, ked za cely ten cas clovek studuje s viac ako 50-timi expertmi na bojove umenia, ked jeho ucitelmi su take esa ako priami studenti Sun Lutanga, Yang Chengfua, Chang Dongshena, desiatka absolventov Central Kuoshu Institute v Nanjingu, legendy ktore predvadzali bojove umenia na olympiade v Berline v roku 1936? Sam mi povedz...
Inak je zaujimavy Tvoj postoj, ze hoci tvrdis, ze o taiji toho vela nevies, napriek tomu si myslis, ze o nom neviem vela ani ja. Ak teda o taiji toho vela nevies, na zaklade coho posudzujes moje znalosti ci neznalosti?
A co sa tyka poslednej otazky, preco stale preferujem baguu oproti taiji - jednak som povinne musel robit mnoho stylov (kvoli mojmu studiu na univerzite), jednak som zacal s baguou skor, jednak sa mi paci viac ako taiji, jednak vyhovuje viac mojmu naturelu a jednak moj bagua ucitel je dokonca este lepsi ako madam Fu.
No a ked uz si ma tak pekne vyspovedal, dovol mi, aby som Ti tiez polozil jednu jedinu otazku: Co Ty vies o taiji?

Miro
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Duro

Příspěvekod pavela » ned 08. srp, 2004 19:44

Ta rychlá forma, to je něco jinačího než Montaieguovo samo-domo Pao Chui žejo. Jinak jsem rád, že se s tebou nemusí hádat, koukám že si s Mirem vystačíte. Ale tady jsi Duro narazil, to je trochu větší formát než já amatérský parkocvičič. :D :lol: :lol: MIRO, šetři Dura, je to hodnej kluk :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

for Miro

Příspěvekod XiaoYu » pon 09. srp, 2004 8:17

Zdarec,

1. Jak som uz povedal, o Yang taiji viem malo, preto sa naozaj nejdem pustat do ziadnej teoretickej debaty.

2. Je sranda, ako sa daju reakcie ludi odhadovat, bolo samozrejme jasne, ze ta moje podpychnutie (-"co sa da za par rokov z Yang Taiji naucit"-) pekne vytoci, ale necakal som ze vycet "kde", "kedy" a s "kym" bude na celu obrazovku :) .

3. Kazdopadne uznavam tvoje znalosti ohladom Kung Fu (nech ma Pavel radost, tak Wu Shu), zas ale nemyslim si, ze mas patent na vsetko.

4. Na to ze si mnich, si ma hned pekne sundal (Taiji na Slovesku, Zorka Jandova). To si vlastne aj pekne zhodil chalanov, ktory boli na tvojom seminari, neviem ci v SR alebo CR, pretoze podla tvojich slov(!) im to bolo zbytocne. :) (ozaj, len tak na okraj, naozaj na konci seminara vedel stat 1 hodinu v mabu, ako bolo uvedene v reklame?)

5. Netreba zabudat, ze z mojej pokojnej pozicie pozorovatela roznych diskusii ma asi po dvoch rokoch prinutila k reakcii tato tvoja veta (vety):

Ma Lee sa sice moze povazovat za hlavu rodiny, moze mat dokonca vynikajuce znalosti, ale tazko moze byt skutocnou hlavou. V tradicnej Cine sa totiz dcery nevyucovali bojovym umeniam (pretoze po vydaji by mohli prezradit tajomstva stylu rodine jej manzela). Takze aj ak by som jej to prial, sorry, tazko to akceptovat. Linia presla na prveho Yang Shouzhong(ovho) osobneho studenta, ktorym bol Ip Tai Tak (prednedavnom umrel).

co z teba urobilo experta na znalosti rodinnych pomerov u Yangovcov, o com si ja naozaj myslim, ze nim naozaj nie si. To ze si cvicil s kde kym a poznas kopec teorie, stym naozaj nesuvisi. Stale zamienas spor ohladom "rodinnych vztahoch" za spor ohladom "znalosti Taiji"

6. Preco Ty taketo zname fakty nevies? - Pretoze ja na rozdiel od inych ludi nie som najmudrejsi :)

7. Trufam si povedat, ze aj ked budes trenovat s Jimom 20 rokov, nebudes vediet o taiji ani polovicu z toho, co o nom viem ja teraz.
- tak tato veta zmenila moj nazor na teba, ktory som si za posledne roky vytvoril a teraz naozaj vazne uvazujem, ci ma pre mna nejaky prinos udrziavat s tebou dalsiu debatu.

8. Ohladom Jima Uglowa, pokusit sa urobit z neho osobneho sponzora sa musis sam, email aj telefon najdes na nete velmi lahko.

9. 10 important points of Yang Chengfu - Ako vies, ze prave toto je o cviceni rodiny Yang? (pre menej zdatnych v logike, toto je otazka, nie tvrdenie)

10. Jasne ze mam jednostranne informacie, nikoho dalsieho, kto v sucastnosti je osobnych ziakom niekoho z Yangovcov nepoznam (ak nebudem lenivy, zozeniem presne oznacenie v cinstine). Pochybovat sa da o vsetkom (aj o tom, ci moji rodicia su moji rodicia). Zrovnavat mozem este s informaciami od Jimovych ziakov, ktorych pravidelne berie zo sebou k Yang Ma Lee. Ale debata zacala o znalosti rodinnych vztahoch, nie o znalosti Taiji.

11. To ze vies o mnohych styloch vela, z toho naozaj nevyplyva, ze vies o kazdom style vsetko (tato implikacia je pravdiva, to mi mozes verit, zivim sa matematikou). A ako som povedal v minulom prispevku, nerozumiem tomu, kto sa dostane k origos Yang Taiji, ze sa este zaobera inymi umeniami (a nie len preto, ze na ine uz nie je ani cas, ani sila).

12. Na tvoju poslednu otazku - o taiji rodiny Yang viem naozaj velmi malo
XiaoYu
diskutér - nováček
diskutér - nováček

for Pavela

Příspěvekod XiaoYu » pon 09. srp, 2004 8:23

Dakujem , naozaj som "hodny" kluk.

Nie, nebolo to Montaieguovo Pao Chui. Mas so Zdenkom kontakt, a myslim si ze vies, co cvici, a kedze som stale jeho instruktor, tak isto vydedukujes, co cvicim ja. :)

Inac navrhni tema, a mozno ze sa s chuti pohadame :) , aj ked teraz sa to bude tahsie hladat nez pred rokmi :) .

No a druha vec, nemam v praci tolko casu, cize s tak siahodlhymi prispevkami uz koncim.
XiaoYu
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » pon 09. srp, 2004 8:53

XiaoYu: jsi uplne stejne demagogicky jako pred lety na Pruvodci a Okounovi - stejne divadlo, jen se zmenilo obsazeni. hadal si se do krve za ksindly a hajzly, potichu si vse zametl pod stul, a zaciname nanovo, tentokrat s novou, neprustrelnou linii (opet jedinou spravnou a pravou), opet urazenim vsech okolo a nekritickym zboznovanim toho jedineho, praveho, dokonaleho taiji a marketinkovyma kecama o rodine linii.

jako dlouho cvici Zdenek pod vedenim shifu Jima Uglow? a uz uci?! a Ty? a ucis?!? precti si nedano uverejneny clanek o Yang tajiquan od shifu Huska, ktery zde byl uverejnen, a zamysli se pak mozna prestanes urazet vsechny ostatni. zamet si nejdrive pred vlastnim prahem.

a na zaver - tvoje dovednosti a znalosti nesahaji Mirovi ani po kotnik, tak ho prestan zesmesnovat a urazet.

Rob
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...