jeikob píše:RUNAR píše:Panda:
Jasně Honzíku, jen jsem to chtěl doplnit, samozřejmě že BJJ není o sebeobraně proti noži a je fajn že Fernando řekne narovinu že nejlepší je zdrhnout.
Když někdo učí nějaký slátaniny tak je to nebezpečný přesně jak říká Fernando, potom si cvičenec bude myslet že sejme v klídku grázla s nožem a místo útěku kterej by mu zachránil život zkončí na kremaci.To se jasně shodujeme. Ono asi vetšinou jde dát mu šrajtofli, nebo rychle vyzmizíkovat ale mluvil jsem o případu kdy tohle nejde.
Hlavně jsem tě chtěl popíchnout za to jak si mě posledně dvakrát trefil do držky a ještě si nešel na návštěvu za Xénií.
a jaké jsou takové hlavní zásady,když to nejde??,
Jendis píše:Když všechno selže......
(zavisí to na tom,jste-li pravák,či levák)....píšu pro praváka....
přitáhněte levý loket k tělu(pěst pod bradu,či na tvář)...natočte se tím levým bokem k soupeři s nožem a mírně se "schoulíte"....je to improvizovaný kryt,kdy určitě dojde k těžkému poranění ruky,ale uchráníte si vnitřní orgány....a je velká šance,že čepel uvízne v té ruce.....
zní to strašně...uznávám....ale tohle používali mnozí šermíři při boji na život a na smrt....když byl sok lepší......obětovali svou levou ruku.....ale přežili.
jeikob píše:tak jistě člověk nikdy neví ,pokud nemá tu zkušenost.ale zase aspon je dobré o tom mluvit,aby někdo neudělal nějakou hloupost hlavně!!! ještě mi napadlo kopnutí do břicha.aspon by se na čas sehnul a byl mimo.mimo jiné málokdo čeká žduchanec do žaludku. natož kop.
a co sprey vs nůž.
Zpět na bojová umění a média...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků