Tradicni BU vs BS

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Picard » stř 21. led, 2009 17:04

Snad se nikdo neurazi, ale tohle byl aspon pro me prvni rozumny post v teto jinak velmi divne diskuzi.
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » stř 21. led, 2009 19:48

ukropcany píše:4picard - asi si myslel "kamarátsky post"... 8)

Vim co jsem myslel.

Jinak jsem moc rad, ze ty nase zbranove sparringy jsou nastesti dost jine nez ty o kterych tu pistete
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cudles » stř 21. led, 2009 20:59

Ukropcany: Ty sparringy byly celkem ctyri ale na tom nezalezi. Nevim co myslis konkretne tim ,,fakt vi o cem mluvi", ale ja v tom prispevku psal ze jsem se k tomu dlouho nechtel vyjadrovat, a proc. Rozhodne jsem svymi prispevky nechtel ukazat buhvi jakej nejsem borec, ale spis vysvetlit jednotlivy jevy cem si clovek musel projit. Ja ani nemam chut se k podobnym tematum vyjadrovat. Za prve, protoze mi kolikrat prijdou o hovne, a za druhy, sam vim jak na tom jsem. ty sparringy co jsem absolvoval v anglii, to byl sice pokazdy masakr, ale jak jsem cekal, treningy tady v elgu jsou podle myho o dost lepsi, a i tvrdsi. V anglii jsem za celou dobu na trenincich nezazil ze bysme nejak procvicovali kryty, uhyby hlavou a podobne. To jsem se snazil pochytat behem sparringu, coz zapricinilo to, ze pak kdyz pokracuju v Cechach, tak pri drilech ve dvojici dostanu x krat pres kebuli, protoze kryty mam nic moc. Ted uz je to sice o dost lepsi, ale vim kde mam rezervy a jak na tom jsem. I po tech sparringach a s nekterymi to byly doslova popravy, kde se clovek nauci neposrat se, nekoukat na nic a jet dal, tak obcas se jeste priposeru, jenze dneska je to s tim rozdilem ze to neni vzdani se, ale spis motivace, kdy si reknu - seru na to ze me reze, jedu dal. Naposled asi pred trema treninkama pri drilleh ve dvojici kdy jsem chytil typka kterej se s tim nesral a sypal to tam,pri tomhle treninku jsem zjistil jaky mam kryti. V jednu chvili jsem si rekl - tak s timhle sparrovat nechci. Ale je to vsechno o prekonavani. Ted nesparruju jelikoz i kdyz ta grupa zacatecniku trenuje stejne jak ja od rijna, jeste nesparrujou, ted se nedavno pritvrdilo, meli si poridit chranice a jedou se drilly ve dvou. Pro me je to jedine dobre, zlepsim a pripadne doplnim to o co jsem prisel v Anglii, kde jsem jak uz jsem rekl, vetsinu veci se snazil pobrat ,,za chodu". To je vsechno duvod proc se nechci vyjadrovat k tematum kde se porovnava kdo mel kolik zapasu, kdo jakej hroznejsi zapas zazil, protoze vim kde sem ja.

A Ukropcany, v tom jak jsi naznacil ze nekdo s teprve trema sparringama se snazi delat uz desne chytryho, nebo zkusenyho, v tom jsi prestrelil, takhle to totiz vubec mysleno nebylo, ale jini treba pochopili.

A k tomu respektu, neber to zle nebo namyslene, ale ja se nedal na Muay Thai abych u nekoho ziskal respekt, nepisu to co pisu abych u nekoho ziskal respekt, o to mi tu vubec nejde a nezalezi mi na tom. A ackoliv mam nazory jaky mam, a jakkoli se ted shoduju s tvejma a tobe podbnym, stale fandim BU a jsem jedine rad kdyz se nekde objevi klub kterej je schopnej konkurovat BS.

A krom toho, mimochodem jsem v tom prispevku psal o puvodni idei techhle setkani, a mimochodem, kolikrat jste tu na ne nekteri upozornovali co a jak. A v tomhle pripade mi neprijde ze by se jednalo o to ci nekdo vi nebo nevi o cem mluvi, protoze na tohle staci diskuze setkani BU vol.xy aby si clovek udelal obrazek. To jen pro poradek, dal nehodlam tohle tema rozebirat..
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » čtv 22. led, 2009 1:39

pm píše:ale kdepak, tehdy rozhodne nebyla pochvala, naopak - krome veci, co vytknul ghekon, hlavne ten prekrizenej postoj boli, defensivni defensiva, spatna navaznost, o jinejch vecech nemluve, treba tech levejch hacich co mu porad prochazely ze. pochvala nebyla, ale spokojenost ano, pro ring/urcity set pravidel jsme nikdy necvicili a ani ted necvicime, rukavice a ostatni chranice pouzivame jen jednou dvakrat tydne a jako pomucku, a ze se jednalo o jeho druhy zapas mimo skolu. zkusenost "out of the box", ne sbirani bodu nebo clenu fanklubu.

OK, tak jsem to v tom stresiku, ktery ted mam spatne pobral :oops:

pm píše:na "kdyby" se nehraje - mohl bych napsat "kdyby nam nezakazali kopy na kolena" (priste zakazeme treba lowkicky nebo kolena), "kdyby jsme mohli v klinci kousnout/hrabat na koule", "kdyby jsme mohli kopat na koule". "kdyby jsme sli naplno" etc. etc. psal jsem po vol. 2 neco takovyho? ne, nebylo proc, jelo se podle urcitejch pravidel, na urcitej plyn, tecka.

O tohle mi vubec neslo ... ja mluvim o jinem "kdyby", jestli to tak muzu napsat ... S tema pravidlama to vidim tak, kdyz na to pristoupim, tak se na ne pak nemuzu vymlouvat, byt to ma zasadni vliv na vysledek takoveho pratelskeho klani. Ale rici, ze to nedopadlo nejlepe, protoze nemuzu znameho pichnout do oka, nakopat mezi nohy, nebo ... Tohle sem podle me nepatri a neni to dle meho nazoru na miste. At to myslis uprimne nebo ne, tak to bude vzdycky znit jako vymluva a ne jako argument, nebo omluva. Vubec vlastne nejde o vysledek, ale o schopnost se na to podivat (a ted budu mluvit za sebe, co by trenera/ucitele/sifu ...) z nadhledem!!! Tzn. videt to, ze kluci strileli 80% uderu vedle ... ani jeden z nich krome zbyska neumel "poresit" unik ze situace, kdy to jeden na druheho "rozbalil" (nemeli situaci aspon castecne pod kontrolou ve dvojaku) ... jakmile se zabalili, pokud to vubec udelali, tak zavreli oci a nechali do sebe busit, dokud treba ukrop neuznal, ze uz to nema smysl a nechal je vydejchat. Nemluve o vycukanosti, strachu a stovkach dalsich a naprosto zasadnich momentu ... Hodnotim celkovej dojem. Nemluve o tech faulech (ale o tom uz jsme se bavili - a to udelalo z meho pohledu dojem nejhorsi). V tomto ohledu ma stepan s tomem na chlup stejnej problem.

Ja jsem v tomhle desnej puntickar, vubec nemluvim o tom, na co je kdo trenovanej apod. Resim spise to, napr. jak vypadala prvni kombinace (rychlost, presnost, distanc ...) a jakej byl treba rozdil tohoto po pate kombinaci a nebo treba hned po prvnim kontru atd ... tohle jsou veci o kterych pisi v souvislosti s onim "kdyby"! Za tohle jsem kluky sjel. Dobrej bojovnik musi hledat zpusob a ne duvod!!!

Z meho pohledu vsichni z rad kung fu, krome zbyska predvedli mnohem mene nez mohli a nemeli duvod ke spokojenosti!!! Ja jim k tomu sve rekl a tomas na tom zapracoval. Poustel jsem jim i muj sparing s ukropem a rozebirali jsme ho. Mam i par zaznamu svejch poulicnich sarvatek ... Budu rad, kdyz kluci dostanou jeste mnohokrat cocku (tim se uci i tomu priznat si jak se veci maji) a budou mit moznost to pak s dotycnym rozebrat, pokecat si atd ... tohle je fajn. At si nevarim polivcicku nutno dodat, ze zbysek byl na par trenincich a makal na sobe sam ... na vojne boxoval v usti nad labem a proto ho asi pochvalil lukas ... nikdy treba nestal proti nekomu kdo kope a bylo to videt, ale jinak ruce pohoda az na to jeho vyskakujici rameno.

Coz neznamena, ze musime byt v nejakem rozporu ci to rozdilne vnimat. Uz se nejaky patek zname atd ... Jen ukrop naprosto nepochopitelne a nestastne na jakuba reagoval a tys podle me nemel reagovat vubec. Protoze ve chvili kdy jsi do toho vstoupil uz nebylo co resit. Urcite pamatuje nasi schuzku s jakubem a lukasem :wink: vsadim se, ze mas stejnej nazor na jakubovo "posun".

pm píše:sere me jen kontext a forma - z pratelskeho setkani a sranda sparringu se udela pomerovani a boj o to, zda jsou t.c.b.u. nebo b.s. lepsi (otazka v kontextu debaty "jen se zeptej pm, jak jsem jeho zaka tenkrat rozsekal", "kde byly utoky na vitalni body" bla bla bla). psal jsem nekde, jak Stepan na stejnem setkani rozsekal Pandu? jak Hrusovi spustil malinovku? ne, protoze ani tehdy, ani ted to pro nas nic neznamena, dobre vim ze Hrusa je bijec s x zkusenosti z ulice, a Panda, kdyby byla v pravidlech moznost jit na zem, by Stepanovi nasadil triangle presne tak jako Playerovi, ani by nestacil mrknout.

To mi vadi take, vubec nechapu a snad ani nechci chapat. Vazne doufam, ze je to tim uplnkem. Do ted jsem bral ukropovo spickovani jako jinak pohodovou provokaci a mensi diverzni cinnost. Ale o tom az po tom.
Jinak naprostej souhlas s timto :!:
Akorad si stepan bude muset na pristim blbnuti ostrihat nehty az je tomovi bude zase rvat do rypaku :lol: :wink: 8)

pm píše:king setkani pro me zustava Lukas, jak pred setkanim, na setkani (kde mel vsechno total pod kontrolou a nemel potrebu ukazat, ze je nejlepsi - nepritlacil vice, nez bylo treba, jen tak by druhej vedel, zadny okecavky "ted by si ji mel"), i po nem - je dobre si jeho prispevky srovnat s prispevkama ostatnich superbijcu.

Neni co dodat na lukase ja nedam dopustit ... super chlap.

pm píše:setkani bu, tak jak jsem je sledoval na webu, totalne ztratila puvodni ideu - setkani, pratelsky sparring , pokec, tak jak psal vyse cudles. vrati-li se ke korenu, super, nevrati, taky good, ale pak misto setkani usporadejme turnaj "Best of bu.cz", bez chranicu, bez pravidel, s pristavenou zachrankou a cernymi vozy.

Vubec ne ... naopak bych rekl, ze na poslednim setkani byla jeste uvolnenejsi a pratelstejsi nalada nez na II. Jen je ta diskuze kolem toho naprosto, ale naprosto uhozena a zacina byt spise nez prinosem jen snuskou sracek!!!

V tom dalsim opet nemam co bych dodal ... snad jen, ze to lidi pochopi zase jinak, ale necham to na nich 8)

ukropcany píše:Mne sa páči ako Pavel píše o "idei", ale prvého sa zúčastniť nechcel... to sme sa stretli len na čajíku s Ivanom, ktorý sa tiež nechcel zúčastniť... Nech som za kokota, ale mne sa toto nepáči

Ja se prvniho kola take nezucastnil ani jsem nevedel, ze se neco takoveho organizuje ... mnozi dalsi take ne a jsou uplne v pohode. Nevidim duvod proc by se musel kdokoli cehokoli zucastnovat ... proste nechci, nejdu a neresim to. Ani pavel ani sifu, nikdy nekomentovali deni ohledne setkani, ohledne diskuze kolem setkani ... uprimne? nemas duvod ze sebe delat kokota, ale promin, ted ho michale delas. Mimochodem, kdyz si byl za sifu, tak on mi volal, ale ja nebyl v praze a nahanet kluky z nasich skol bylo v patek proste nerealne ... a hlavne proc jim nenechat volnej vikend a tahat je z chat atd ... chapej, tohle je treba domluvit predem :!:
Jsem rvavej, ale prijit za mnou nekdo, koho neznam (ja uz v sobe napr. par pivek) ze chce sparovat, tak mu take nejspis reknu at prijde jindy az se to bude hodit :wink:

ukropcany píše:Aké útoky na vitálne body? Však on nevie ani udrieť... nevie ani kopnúť... nevie si ani povedať, že nekopne... Prečo mi aspoň netreskol po hnáte? Myslíš, že keby sa šlo bez pravidiel, že by to dopadlo inak? Je to moc konfrontačné? No asi je... ale holt, jediní pravidelní účastníci (ja, player, ranař a panda - dobre, on nie ) takí sme... akí ste vy? Robíte si srandu z dýchačov, ale výsledok produkujete rovnaký... Sorry... do členka kopni jeikoba, nemá si «a idealizovať... «ažko si získaš rešpekt, keď si nevieš posypať popol na hlavu... hlavne že my sme magori, lebo zbierame trofeje = sme lovci... ja som pyšný, že môžem povedať, že vznikám vo veľkom žiari... že som lovec...

Tohle mi prijde mimo misu ... je vse v pohode? nemyslim to nijak zle, ale tve posledni prispevky se cim dal silneji odlisuji od prispevku toho pohodoveho ukropa, ktereho znam.
Co se tyka dejchacu ... takovej idealni vzor byl treba MIRO a nezlob se, ale na nej nebylo mozne nereagovat ... ten dokazal svejma obscenima prispevkama zvednout ze zidle nejednoho klidase!
michale neblazni vzdyt uz tady pavel napsal (ja vlastne take), ze jeikob u pavla necvici ... proc by ho mel nekam kopat?
pokusim se to vysvetlit: jeikob je velmi vazne nemocnej clovek, kterej musi denne bojovat s jednou z nejzakernejsich nemoci, ktera lidi postihuje! prisel k pavlovi pro nejake rady ohledne zdravotniho cviceni a nejakou tu vychytavku, ktera by mu tento boj usnadnila :!:
Tuto otazku jeikob sam nekolikrat na tomto serveru otevrel, takze se snad neurazi, ze to pripominam.

Nechci a nebudu tady rozebirat jeikobovo zdravotni stav a veci, ktere s tim nutne souviseji. Ale tem bystrejsim nejpozdeji ted asi doslo, jaka trapnost je tohle vlakno! Jeikob je jinak slusnej a sympatickej kluk, kterej travi od puberty (zacatek 90-tych let) svuj cas po nemocnicich a hlta knizky a filmy. Je jasne ze jeho pohled bude vychazet prave z knizek a filmu ... protoze na nich a to doslova, prezil svou smrt!!!

Pozadam admina, aby uzamknul toto vlakno :!: :!: :!:
Naposledy upravil luen dne čtv 22. led, 2009 5:21, celkově upraveno 1
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » čtv 22. led, 2009 2:14

to je v pořádku. ale trochu poopravím onemocněl jsem až ve 23. jinak se já chci omluvit,že jsem nechtěně tohle vyvolal.no ono s těma filmama je trošku jinak.rád to vysvětlím to že se tam nervou realně mi bylo jasný od té doby co jsem viděl zradu a pomstu.a navíc jsem ze žižkova. když teda vemu vizualní stranku .tak mne se líbí to ,když ta choreografie vychází z realného kung fu. nebo když vůbec má nějaký nápad,beru to jako umnění!!!! ale právě zajímá mi nakolik ve kterým filmu to je z realného kung fu. příklad film prodigal son o wing chun.tak i když boj je fazovaný sestavený s čistých technik tak kolik je to wing chun kolik výmysl choreografa. A znova vím že to není realita. Ale zase jsou tam vidět nějaké principy ,které platí i pro real. akorát to musí člověk umět vidět. ale rozhodněto neberu jako učebnici!!! ALE podstatná je tam často ta idea.co se řeší dlouhejma diskusema to tam je. kluk neumí se prát musí najít někoho kdo ho to naučí . ten mu dá nejdřív zahulit fizičku.pak ho učí elementární pohyby a sparruje s ním. nebo zlej umí hada hodnej se musí naučit dejme tomu kočku. nic víc než symbolika.hodnej musí zjistit jak bojuje zlej.a přemýšlet o jeho slabinách. další věc je ač film tak z nějakého realu vychazí .tak tam prostě člověk vyčte hodně souvislostí .a dá si to pak do kontextu s realitou.třeba si přečtu knížku o tom období. a díky tomu člověk pak to kung fu daleko líp chápe.
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » čtv 22. led, 2009 2:19

realná boj může vypadat jako zápas v boxu nebo kick boxu, rvačka na zakladní škole,v té zápasnické kleci,jak z filmu z bud spencerem ,ano někdy i jak filmová seqvence. každopádně já mám mnohem raději ty ve filmu!!! nebo v tom ringu či zápasišti pokud se tam nepřizabijou!!!
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » čtv 22. led, 2009 3:10

jeikob píše:to je v pořádku. ale trochu poopravím onemocněl jsem až ve 23. jinak se já chci omluvit,že jsem nechtěně tohle vyvolal.no ono s těma filmama je trošku jinak.rád to vysvětlím to že se tam nervou realně mi bylo jasný od té doby co jsem viděl zradu a pomstu.a navíc jsem ze žižkova. když teda vemu vizualní stranku .tak mne se líbí to ,když ta choreografie vychází z realného kung fu. nebo když vůbec má nějaký nápad,beru to jako umnění!!!! ale právě zajímá mi nakolik ve kterým filmu to je z realného kung fu. příklad film prodigal son o wing chun.tak i když boj je fazovaný sestavený s čistých technik tak kolik je to wing chun kolik výmysl choreografa. A znova vím že to není realita. Ale zase jsou tam vidět nějaké principy ,které platí i pro real. akorát to musí člověk umět vidět. ale rozhodněto neberu jako učebnici!!! ALE podstatná je tam často ta idea.co se řeší dlouhejma diskusema to tam je. kluk neumí se prát musí najít někoho kdo ho to naučí . ten mu dá nejdřív zahulit fizičku.pak ho učí elementární pohyby a sparruje s ním. nebo zlej umí hada hodnej se musí naučit dejme tomu kočku. nic víc než symbolika.hodnej musí zjistit jak bojuje zlej.a přemýšlet o jeho slabinách. další věc je ač film tak z nějakého realu vychazí .tak tam prostě člověk vyčte hodně souvislostí .a dá si to pak do kontextu s realitou.třeba si přečtu knížku o tom období. a díky tomu člověk pak to kung fu daleko líp chápe.

Aaa chybka, pamet neslouzi :oops: k tomu filmu vse je to vymysl, to neni wing chun!!! Jsou to jemne receno, spatne okoukane pohyby, spatneho wing chun ... ale je to jen film :wink: No a v tom se lisi nas pohled ... nechape, jen si kubo mysli, ze chape :wink: jsem ti rikal, prijd a ja ti to v klidku vysvetlim.
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » čtv 22. led, 2009 8:39

ukropcany: Jednu vec ale musis uznat, ten kluk mel svuj 2 "zapas" mimo treninky, relativne "omezeny" o "sve techniky" a byl urcite o tech 10-15 kg lehci a nebal se, neutikal, neotacel se atd.
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » čtv 22. led, 2009 10:10

ukropcany píše:4ghekon - ešte aj Ty? :lol:

No dobre, sorry že toľko prskám, pokúsim sa byť citlivejší vo svojich vyjadreniach...

Ale ne, zas tak jsem to nemyslel.... Kasli na to... Nech je zit :lol: :wink:
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jura » čtv 22. led, 2009 10:15

Zdravím
Jen se chci zeptat kdo je to ten dýchač ? :roll:
jura
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod luen » čtv 22. led, 2009 10:31

jura píše:Zdravím
Jen se chci zeptat kdo je to ten dýchač ? :roll:

master teorie 8)
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jura » čtv 22. led, 2009 11:25

Tzn. více rozumuje než cvičí. aha:idea:
Jako nováček diskuter i cvičící kungfuse chci zeptat na možnost setkávání různých škol kungfu, aby žáci viděli rozdíly atd.
jura
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pm » čtv 22. led, 2009 11:38

kde cvicis Juro?
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » čtv 22. led, 2009 16:00

luen píše:
jeikob píše:to je v pořádku. ale trochu poopravím onemocněl jsem až ve 23. jinak se já chci omluvit,že jsem nechtěně tohle vyvolal.no ono s těma filmama je trošku jinak.rád to vysvětlím to že se tam nervou realně mi bylo jasný od té doby co jsem viděl zradu a pomstu.a navíc jsem ze žižkova. když teda vemu vizualní stranku .tak mne se líbí to ,když ta choreografie vychází z realného kung fu. nebo když vůbec má nějaký nápad,beru to jako umnění!!!! ale právě zajímá mi nakolik ve kterým filmu to je z realného kung fu. příklad film prodigal son o wing chun.tak i když boj je fazovaný sestavený s čistých technik tak kolik je to wing chun kolik výmysl choreografa. A znova vím že to není realita. Ale zase jsou tam vidět nějaké principy ,které platí i pro real. akorát to musí člověk umět vidět. ale rozhodněto neberu jako učebnici!!! ALE podstatná je tam často ta idea.co se řeší dlouhejma diskusema to tam je. kluk neumí se prát musí najít někoho kdo ho to naučí . ten mu dá nejdřív zahulit fizičku.pak ho učí elementární pohyby a sparruje s ním. nebo zlej umí hada hodnej se musí naučit dejme tomu kočku. nic víc než symbolika.hodnej musí zjistit jak bojuje zlej.a přemýšlet o jeho slabinách. další věc je ač film tak z nějakého realu vychazí .tak tam prostě člověk vyčte hodně souvislostí .a dá si to pak do kontextu s realitou.třeba si přečtu knížku o tom období. a díky tomu člověk pak to kung fu daleko líp chápe.

Aaa chybka, pamet neslouzi :oops: k tomu filmu vse je to vymysl, to neni wing chun!!! Jsou to jemne receno, spatne okoukane pohyby, spatneho wing chun ... ale je to jen film :wink: No a v tom se lisi nas pohled ... nechape, jen si kubo mysli, ze chape :wink: jsem ti rikal, prijd a ja ti to v klidku vysvetlim.

tak už to chápu.totiž já měl pocit že ze mně máte srandu,že si myslím že to co je ve filmech,že se tak bojuje:) to opravdu.ale přiznám se že ono poznat to pokud ten danný styl člověk nestuduje je těžký.jsou to niance. chudák sammo kdyby se to dočetl:) on se prezentuje jako praktikant wing chun :lol:
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » čtv 22. led, 2009 16:13

pánové a kluci jsem o tom přemýšlel a a to co sem chtěl sdělit jsem asi špatně vyjádřil. jde tady také snad kromně toho ,že si tu povídají staří kozáci o to aby tu našel to co hledá ten mladej kluk. A od sportovců mi chybí tohle. U nás ti můžem nabídnout tohle budeš li proto něco dělat naučíme tě boxovat či zápasit,získáš kondičku ,psychickou odolnost a budeš li proto něco dělat můžeš se stát dobrým ,sportovcem bojovníkem v ringu. A umíš li se porvat v ringu ,popereš se se životem.Ale jak bojovat na ulici ani sebeobranu neučíme od toho jsou jinní.Ano náš sport může dát nějaké základy,fyzičku a psychickou odolnost. A pokud se chcete umět ubránit v realu není problém vedle sportu navštevovat specialní kursy či semináře. Ale u nás sebeobranu netrenujem.
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » čtv 22. led, 2009 17:24

a k bojovému umnění zdůraznuju můj názor ,pokud s ním nesouhlasíte opravte:) funguje na principu školy. a dobrý student musí být hodně samostatný. tedy škola vám ukáže jak a procvičovat musí te vy!!! škola případně opravuje a koriguje. za další škola vám umožnuje procvičovat to co sami nemůžete. má vám ukázat cestu a hodně zaleží na vás. a problém často je že žáci spoléhaj jen na to co dělaji v tý škole a kašlou na ty ukoly. dám příklad základní techniky udery,kopy,postoje můžete cvičit doma. rovněž ve škola vám vysvetlí sestavu ,procvičujete z ní ty drilly s partnerem,učitel opravuje chyby. ale pak se počítá s tím ,že ji budete cvičit v sobotu v lesoparku. to samé kondička a posilovaní ve škole vám řeknou jak ,ale opět vy musíte se tomu věnovat ve svém volnu. no a když vázne domácí příprava tak vázne progres a studium. a s tím sebelepší učitel, sebelípfunkční systém nic neudělá pokud ten žák tohle nepodstupuje. já abych se mohl hýbat musím denně cvičit.každých patnáct minut vstanu od počítače a jdu cvičit.koukám na film protahuju si ruce ratanovým kruhem. proto si myslím ,že spousta těch co cvičí bu v ringu neobstojí protože nemaji tu disciplínu jako sportovci
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » čtv 22. led, 2009 21:27

jeikob píše:a k bojovému umnění zdůraznuju můj názor ,pokud s ním nesouhlasíte opravte:) funguje na principu školy. a dobrý student musí být hodně samostatný. tedy škola vám ukáže jak a procvičovat musí te vy!!! škola případně opravuje a koriguje. za další škola vám umožnuje procvičovat to co sami nemůžete. má vám ukázat cestu a hodně zaleží na vás. a problém často je že žáci spoléhaj jen na to co dělaji v tý škole a kašlou na ty ukoly. dám příklad základní techniky udery,kopy,postoje můžete cvičit doma. rovněž ve škola vám vysvetlí sestavu ,procvičujete z ní ty drilly s partnerem,učitel opravuje chyby. ale pak se počítá s tím ,že ji budete cvičit v sobotu v lesoparku. to samé kondička a posilovaní ve škole vám řeknou jak ,ale opět vy musíte se tomu věnovat ve svém volnu. no a když vázne domácí příprava tak vázne progres a studium. a s tím sebelepší učitel, sebelípfunkční systém nic neudělá pokud ten žák tohle nepodstupuje. já abych se mohl hýbat musím denně cvičit.každých patnáct minut vstanu od počítače a jdu cvičit.koukám na film protahuju si ruce ratanovým kruhem. proto si myslím ,že spousta těch co cvičí bu v ringu neobstojí protože nemaji tu disciplínu jako sportovci

Jsi uhodil presne hlavicku na hrebicek :-)
mam podobne zkusenosti, nedavno jsem si o tom psal aj s pm. Prekvapilo me neprijemne, ze vetsina lidi u nas v oddile tak nejak ocekava, ze si odcvici co ma v ramci treninku, "pichne si pichacku" a pusti to z hlavy. Prijde jim podivne, ze po nich chci, aby behali, plavali, honili kondicku, procvicovali pohyby aj doma pred zrcadlem, aby je dostali do svalove pameti, atd atd Pak se mi na treninku malem pose...u, kdyz jedeme vetsi zahul. Druhej den mam v mobilu smsky, ze se nemuzou hejbat....tak kua proc delaj bojovky? TJ Sokol prijima do svych rad nove bratry a sestry Sokoliky....tam budou cvicit a ani se moc nezpoti. Legracni je, ze na jedne strane chteji delat real a na druhe strane remcaj, ze je to boli a ze uz nemuzou....jen par se kousne a zacvici to, i kdyby u toho meli chcipnout. Moje krevni skupina :)
Je to v jinych oddilech podobne nebo jen u nas jsou "slecinky"? :wink:
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod bojovnik123 » čtv 22. led, 2009 21:37

Makoto píše:
jeikob píše:a k bojovému umnění zdůraznuju můj názor ,pokud s ním nesouhlasíte opravte:) funguje na principu školy. a dobrý student musí být hodně samostatný. tedy škola vám ukáže jak a procvičovat musí te vy!!! škola případně opravuje a koriguje. za další škola vám umožnuje procvičovat to co sami nemůžete. má vám ukázat cestu a hodně zaleží na vás. a problém často je že žáci spoléhaj jen na to co dělaji v tý škole a kašlou na ty ukoly. dám příklad základní techniky udery,kopy,postoje můžete cvičit doma. rovněž ve škola vám vysvetlí sestavu ,procvičujete z ní ty drilly s partnerem,učitel opravuje chyby. ale pak se počítá s tím ,že ji budete cvičit v sobotu v lesoparku. to samé kondička a posilovaní ve škole vám řeknou jak ,ale opět vy musíte se tomu věnovat ve svém volnu. no a když vázne domácí příprava tak vázne progres a studium. a s tím sebelepší učitel, sebelípfunkční systém nic neudělá pokud ten žák tohle nepodstupuje. já abych se mohl hýbat musím denně cvičit.každých patnáct minut vstanu od počítače a jdu cvičit.koukám na film protahuju si ruce ratanovým kruhem. proto si myslím ,že spousta těch co cvičí bu v ringu neobstojí protože nemaji tu disciplínu jako sportovci

Jsi uhodil presne hlavicku na hrebicek :-)
mam podobne zkusenosti, nedavno jsem si o tom psal aj s pm. Prekvapilo me neprijemne, ze vetsina lidi u nas v oddile tak nejak ocekava, ze si odcvici co ma v ramci treninku, "pichne si pichacku" a pusti to z hlavy. Prijde jim podivne, ze po nich chci, aby behali, plavali, honili kondicku, procvicovali pohyby aj doma pred zrcadlem, aby je dostali do svalove pameti, atd atd Pak se mi na treninku malem pose...u, kdyz jedeme vetsi zahul. Druhej den mam v mobilu smsky, ze se nemuzou hejbat....tak kua proc delaj bojovky? TJ Sokol prijima do svych rad nove bratry a sestry Sokoliky....tam budou cvicit a ani se moc nezpoti. Legracni je, ze na jedne strane chteji delat real a na druhe strane remcaj, ze je to boli a ze uz nemuzou....jen par se kousne a zacvici to, i kdyby u toho meli chcipnout. Moje krevni skupina :)
Je to v jinych oddilech podobne nebo jen u nas jsou "slecinky"? :wink:

Jardo alias Makoto, je to podobné i v jiných oddílech :wink: Je to v lidech, něco chtějí a když jim to nabídneš, tak cuknou, protože si rozhodí ofinu.
Jan Strnad, bojovnik
bojovnik123
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod ghekon » čtv 22. led, 2009 22:19

Makoto: Slecinky jsou vsude, otazka je, jak dlouho vydrzi. Budto se "pochlapi" a prestanou byt slecinkami, nebo to neskousnou a uz se neukazi.
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » čtv 22. led, 2009 22:57

Hmmm zaujimave citanie :?
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně