ukropcany píše:4picard - asi si myslel "kamarátsky post"...![]()
pm píše:ale kdepak, tehdy rozhodne nebyla pochvala, naopak - krome veci, co vytknul ghekon, hlavne ten prekrizenej postoj boli, defensivni defensiva, spatna navaznost, o jinejch vecech nemluve, treba tech levejch hacich co mu porad prochazely ze. pochvala nebyla, ale spokojenost ano, pro ring/urcity set pravidel jsme nikdy necvicili a ani ted necvicime, rukavice a ostatni chranice pouzivame jen jednou dvakrat tydne a jako pomucku, a ze se jednalo o jeho druhy zapas mimo skolu. zkusenost "out of the box", ne sbirani bodu nebo clenu fanklubu.
pm píše:na "kdyby" se nehraje - mohl bych napsat "kdyby nam nezakazali kopy na kolena" (priste zakazeme treba lowkicky nebo kolena), "kdyby jsme mohli v klinci kousnout/hrabat na koule", "kdyby jsme mohli kopat na koule". "kdyby jsme sli naplno" etc. etc. psal jsem po vol. 2 neco takovyho? ne, nebylo proc, jelo se podle urcitejch pravidel, na urcitej plyn, tecka.
pm píše:sere me jen kontext a forma - z pratelskeho setkani a sranda sparringu se udela pomerovani a boj o to, zda jsou t.c.b.u. nebo b.s. lepsi (otazka v kontextu debaty "jen se zeptej pm, jak jsem jeho zaka tenkrat rozsekal", "kde byly utoky na vitalni body" bla bla bla). psal jsem nekde, jak Stepan na stejnem setkani rozsekal Pandu? jak Hrusovi spustil malinovku? ne, protoze ani tehdy, ani ted to pro nas nic neznamena, dobre vim ze Hrusa je bijec s x zkusenosti z ulice, a Panda, kdyby byla v pravidlech moznost jit na zem, by Stepanovi nasadil triangle presne tak jako Playerovi, ani by nestacil mrknout.
pm píše:king setkani pro me zustava Lukas, jak pred setkanim, na setkani (kde mel vsechno total pod kontrolou a nemel potrebu ukazat, ze je nejlepsi - nepritlacil vice, nez bylo treba, jen tak by druhej vedel, zadny okecavky "ted by si ji mel"), i po nem - je dobre si jeho prispevky srovnat s prispevkama ostatnich superbijcu.
pm píše:setkani bu, tak jak jsem je sledoval na webu, totalne ztratila puvodni ideu - setkani, pratelsky sparring , pokec, tak jak psal vyse cudles. vrati-li se ke korenu, super, nevrati, taky good, ale pak misto setkani usporadejme turnaj "Best of bu.cz", bez chranicu, bez pravidel, s pristavenou zachrankou a cernymi vozy.
ukropcany píše:Mne sa páči ako Pavel píše o "idei", ale prvého sa zúčastniť nechcel... to sme sa stretli len na čajíku s Ivanom, ktorý sa tiež nechcel zúčastniť... Nech som za kokota, ale mne sa toto nepáči
ukropcany píše:Aké útoky na vitálne body? Však on nevie ani udrieť... nevie ani kopnúť... nevie si ani povedať, že nekopne... Prečo mi aspoň netreskol po hnáte? Myslíš, že keby sa šlo bez pravidiel, že by to dopadlo inak? Je to moc konfrontačné? No asi je... ale holt, jediní pravidelní účastníci (ja, player, ranař a panda - dobre, on nie ) takí sme... akí ste vy? Robíte si srandu z dýchačov, ale výsledok produkujete rovnaký... Sorry... do členka kopni jeikoba, nemá si «a idealizovať... «ažko si získaš rešpekt, keď si nevieš posypať popol na hlavu... hlavne že my sme magori, lebo zbierame trofeje = sme lovci... ja som pyšný, že môžem povedať, že vznikám vo veľkom žiari... že som lovec...
jeikob píše:to je v pořádku. ale trochu poopravím onemocněl jsem až ve 23. jinak se já chci omluvit,že jsem nechtěně tohle vyvolal.no ono s těma filmama je trošku jinak.rád to vysvětlím to že se tam nervou realně mi bylo jasný od té doby co jsem viděl zradu a pomstu.a navíc jsem ze žižkova. když teda vemu vizualní stranku .tak mne se líbí to ,když ta choreografie vychází z realného kung fu. nebo když vůbec má nějaký nápad,beru to jako umnění!!!! ale právě zajímá mi nakolik ve kterým filmu to je z realného kung fu. příklad film prodigal son o wing chun.tak i když boj je fazovaný sestavený s čistých technik tak kolik je to wing chun kolik výmysl choreografa. A znova vím že to není realita. Ale zase jsou tam vidět nějaké principy ,které platí i pro real. akorát to musí člověk umět vidět. ale rozhodněto neberu jako učebnici!!! ALE podstatná je tam často ta idea.co se řeší dlouhejma diskusema to tam je. kluk neumí se prát musí najít někoho kdo ho to naučí . ten mu dá nejdřív zahulit fizičku.pak ho učí elementární pohyby a sparruje s ním. nebo zlej umí hada hodnej se musí naučit dejme tomu kočku. nic víc než symbolika.hodnej musí zjistit jak bojuje zlej.a přemýšlet o jeho slabinách. další věc je ač film tak z nějakého realu vychazí .tak tam prostě člověk vyčte hodně souvislostí .a dá si to pak do kontextu s realitou.třeba si přečtu knížku o tom období. a díky tomu člověk pak to kung fu daleko líp chápe.
jura píše:Zdravím
Jen se chci zeptat kdo je to ten dýchač ?
luen píše:jeikob píše:to je v pořádku. ale trochu poopravím onemocněl jsem až ve 23. jinak se já chci omluvit,že jsem nechtěně tohle vyvolal.no ono s těma filmama je trošku jinak.rád to vysvětlím to že se tam nervou realně mi bylo jasný od té doby co jsem viděl zradu a pomstu.a navíc jsem ze žižkova. když teda vemu vizualní stranku .tak mne se líbí to ,když ta choreografie vychází z realného kung fu. nebo když vůbec má nějaký nápad,beru to jako umnění!!!! ale právě zajímá mi nakolik ve kterým filmu to je z realného kung fu. příklad film prodigal son o wing chun.tak i když boj je fazovaný sestavený s čistých technik tak kolik je to wing chun kolik výmysl choreografa. A znova vím že to není realita. Ale zase jsou tam vidět nějaké principy ,které platí i pro real. akorát to musí člověk umět vidět. ale rozhodněto neberu jako učebnici!!! ALE podstatná je tam často ta idea.co se řeší dlouhejma diskusema to tam je. kluk neumí se prát musí najít někoho kdo ho to naučí . ten mu dá nejdřív zahulit fizičku.pak ho učí elementární pohyby a sparruje s ním. nebo zlej umí hada hodnej se musí naučit dejme tomu kočku. nic víc než symbolika.hodnej musí zjistit jak bojuje zlej.a přemýšlet o jeho slabinách. další věc je ač film tak z nějakého realu vychazí .tak tam prostě člověk vyčte hodně souvislostí .a dá si to pak do kontextu s realitou.třeba si přečtu knížku o tom období. a díky tomu člověk pak to kung fu daleko líp chápe.
Aaa chybka, pamet neslouzik tomu filmu vse je to vymysl, to neni wing chun!!! Jsou to jemne receno, spatne okoukane pohyby, spatneho wing chun ... ale je to jen film
No a v tom se lisi nas pohled ... nechape, jen si kubo mysli, ze chape
jsem ti rikal, prijd a ja ti to v klidku vysvetlim.
jeikob píše:a k bojovému umnění zdůraznuju můj názor ,pokud s ním nesouhlasíte opravte:) funguje na principu školy. a dobrý student musí být hodně samostatný. tedy škola vám ukáže jak a procvičovat musí te vy!!! škola případně opravuje a koriguje. za další škola vám umožnuje procvičovat to co sami nemůžete. má vám ukázat cestu a hodně zaleží na vás. a problém často je že žáci spoléhaj jen na to co dělaji v tý škole a kašlou na ty ukoly. dám příklad základní techniky udery,kopy,postoje můžete cvičit doma. rovněž ve škola vám vysvetlí sestavu ,procvičujete z ní ty drilly s partnerem,učitel opravuje chyby. ale pak se počítá s tím ,že ji budete cvičit v sobotu v lesoparku. to samé kondička a posilovaní ve škole vám řeknou jak ,ale opět vy musíte se tomu věnovat ve svém volnu. no a když vázne domácí příprava tak vázne progres a studium. a s tím sebelepší učitel, sebelípfunkční systém nic neudělá pokud ten žák tohle nepodstupuje. já abych se mohl hýbat musím denně cvičit.každých patnáct minut vstanu od počítače a jdu cvičit.koukám na film protahuju si ruce ratanovým kruhem. proto si myslím ,že spousta těch co cvičí bu v ringu neobstojí protože nemaji tu disciplínu jako sportovci
Makoto píše:jeikob píše:a k bojovému umnění zdůraznuju můj názor ,pokud s ním nesouhlasíte opravte:) funguje na principu školy. a dobrý student musí být hodně samostatný. tedy škola vám ukáže jak a procvičovat musí te vy!!! škola případně opravuje a koriguje. za další škola vám umožnuje procvičovat to co sami nemůžete. má vám ukázat cestu a hodně zaleží na vás. a problém často je že žáci spoléhaj jen na to co dělaji v tý škole a kašlou na ty ukoly. dám příklad základní techniky udery,kopy,postoje můžete cvičit doma. rovněž ve škola vám vysvetlí sestavu ,procvičujete z ní ty drilly s partnerem,učitel opravuje chyby. ale pak se počítá s tím ,že ji budete cvičit v sobotu v lesoparku. to samé kondička a posilovaní ve škole vám řeknou jak ,ale opět vy musíte se tomu věnovat ve svém volnu. no a když vázne domácí příprava tak vázne progres a studium. a s tím sebelepší učitel, sebelípfunkční systém nic neudělá pokud ten žák tohle nepodstupuje. já abych se mohl hýbat musím denně cvičit.každých patnáct minut vstanu od počítače a jdu cvičit.koukám na film protahuju si ruce ratanovým kruhem. proto si myslím ,že spousta těch co cvičí bu v ringu neobstojí protože nemaji tu disciplínu jako sportovci
Jsi uhodil presne hlavicku na hrebicek
mam podobne zkusenosti, nedavno jsem si o tom psal aj s pm. Prekvapilo me neprijemne, ze vetsina lidi u nas v oddile tak nejak ocekava, ze si odcvici co ma v ramci treninku, "pichne si pichacku" a pusti to z hlavy. Prijde jim podivne, ze po nich chci, aby behali, plavali, honili kondicku, procvicovali pohyby aj doma pred zrcadlem, aby je dostali do svalove pameti, atd atd Pak se mi na treninku malem pose...u, kdyz jedeme vetsi zahul. Druhej den mam v mobilu smsky, ze se nemuzou hejbat....tak kua proc delaj bojovky? TJ Sokol prijima do svych rad nove bratry a sestry Sokoliky....tam budou cvicit a ani se moc nezpoti. Legracni je, ze na jedne strane chteji delat real a na druhe strane remcaj, ze je to boli a ze uz nemuzou....jen par se kousne a zacvici to, i kdyby u toho meli chcipnout. Moje krevni skupina![]()
Je to v jinych oddilech podobne nebo jen u nas jsou "slecinky"?
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 0 návštevníků