jeikob píše:no myslel jsem spíš takový kop v karate se mu řiká midan tobi geri.naskočí koleno a druhá noha vystřelí. a zase na střední pásmo má ohromnou razanci. jinak ten sidekuck prave nemyslím výskok ale spíš přiskočení což tomu kopu dodá energii.
jj holé ruce vs hole v ruce to je rozhodně jiná hrapm píše:.... je jina hra nez hole ruce vs. hole ruce
Jendo a co ty jsi vlastně osobně viděl z Pekiti Tirsia - DPS? A podle čeho ty a nebo i ostatní vlastně posuzuješ/jete jestli je někdo špatný nebo dobrý? podle technik, metodiky, videí na youtube, výsledků skupiny, úspěchu jednotlivce a nebo mediální prezentací v odborném tisku? Ono dobrý a špatný je často tak subjektivní výraz, že já to radši na netu ani moc nepoužívám. Raději to říkám lidem vždy z očí do očí a klidně rád předvedu v pohybu to co jim vytýkám.Jendis píše: .....u Severina-Modern Arnis(to,co jsem po očku viděl)- se mi taky líbilo. Kluci z DiPenShi,co jsem viděl,také nejsou špatní..
Ty vaše drily a metodika s nožem by mě určitě zajímaly, ale zvát vás už po stopadesáte na nějaké to sparingové setkání s zbraněmi mi připadá zbytečný a skoro až trapný. Nejste malé děti a kdyby jste měli zájem tak už jste určitě někdy dorazily. Tvoje zájmy s nožem se mi líbí a rád, bych to viděl v pohybu… třeba se někdy u vás zastavím a pokecáme osobně, tyhle virtuální rozpravy na netu totiž neprospívaj mému zažívánípm píše:u nas mame serii drilu jak proti savlovemu, tak "sekacek na led" uchopu, s gumovym nozem a v ramci drilu sranda, real deal je jina vec. osobne tedy necvicim moc proti nozi, ale s nozem/dykami, a u sebe nuz vzdycky nosim (1-3, ted jsme si od Cold Steel objednal i dva libovy pary dyk), takze me zajima spise nuz/dyka vs. hole ruce, vs. nuz, vs. teleskop atd., prip. improvizovane zbrane vs. nuz
to ti nevadí, že když tě někdo řízne přes nohu, že vlastně game over? nemůžeš utéct, nemůžeš se dobře pohybovat prostě končíš.... stojí za to kvůli nějaké pofidérní šanci že mu zlomím žebro a odhodím ho, tohle riskovat? je to dobrej obchod? Samozřejmě to lze provést správně, ale ta sázka do hry mi připadá vzhledem k možnému zisku / noha za ...?? / značně vysoká.pm píše:coz neznamena ze Te nemuse seknout pres nohu ...
RBR píše:jeikob píše:no myslel jsem spíš takový kop v karate se mu řiká midan tobi geri.naskočí koleno a druhá noha vystřelí. a zase na střední pásmo má ohromnou razanci. jinak ten sidekuck prave nemyslím výskok ale spíš přiskočení což tomu kopu dodá energii.
Nevěřím svým očím nidan tobi geri nebo joko tobi geri proti noži. No chtěl bych vás vidět jak to stihnete a jak vám budou vycházet vzdálenosti. Natočte to na video, prosím, ať se mohu poučit.
RBR
BuFF píše:S tím kopem jak tady řešíte jsi sám k tomu napsal něco co mě hned za začátku zaujaloto ti nevadí, že když tě někdo řízne přes nohu, že vlastně game over? nemůžeš utéct, nemůžeš se dobře pohybovat prostě končíš.... stojí za to kvůli nějaké pofidérní šanci že mu zlomím žebro a odhodím ho, tohle riskovat? je to dobrej obchod? Samozřejmě to lze provést správně, ale ta sázka do hry mi připadá vzhledem k možnému zisku / noha za ...?? / značně vysoká.pm píše:coz neznamena ze Te nemuse seknout pres nohu ...
Rony píše:Už nevím kdo z vás to tu psal, ale to je jedno. Každopádně používat kopy tam kde lítaj nože je docela bláhová myšlenka:-) Pokud chceš zkusit zastavit rozběhnutého chlapa s nožem, který ti ho chce vrazit do břicha a budeš používat kopy max do výše pasu, tak ti garantuju, že ti ho tam na 90% vrazí. Těch 10% jsem nechal pro další teorie:-) Ten kop mu sice možná zastaví nohu, ale nikoliv tělo a to se pohybuje stále vpřed a pak už jen stačí natáhnout tu ruku s nožem. Takový chlap nemusí ani nic umět. Tomu stačí, že tě chce zabít![]()
Panda píše:Rony píše:Už nevím kdo z vás to tu psal, ale to je jedno. Každopádně používat kopy tam kde lítaj nože je docela bláhová myšlenka:-) Pokud chceš zkusit zastavit rozběhnutého chlapa s nožem, který ti ho chce vrazit do břicha a budeš používat kopy max do výše pasu, tak ti garantuju, že ti ho tam na 90% vrazí. Těch 10% jsem nechal pro další teorie:-) Ten kop mu sice možná zastaví nohu, ale nikoliv tělo a to se pohybuje stále vpřed a pak už jen stačí natáhnout tu ruku s nožem. Takový chlap nemusí ani nic umět. Tomu stačí, že tě chce zabít![]()
To není pravda chlapa jako celek co na tebe vystartuje zastaví spolehlivě i kop od pasu dolů například na stehno spolehlivě, mám to odspárováné a odskoušeno jako pushkick, není to teorie, samo nejlepší je pas nebo lehce nad pas.
Znovu opakuji že ten slouží k tomu abys získal pár vteřin na útěk nebo získání zbraně ale dokáže i poslat k zemi a pro mě nebo někoho kdo ho má natrénovaný a odspárvaný takže ho vystřelí z jakékoli pozice jako stopkick a navíc má 100kilo je to jednoznačná volba.
Pokud soupeř "jenom" upadne nebo získám ty tři vteřiny za které se dostanu ke dveřím tak už uteču a vyhrál jsemkdyž budou dveře zamčené, vyzužiju tu vteřinu na to že popadnu třeba židli,vytahnu z kapsy nůž, nikdy bych nebyl tak naivní abych zloušel další kop.
Nebo se zeptám ještě jinak, chceš tím snad říct že když mam dost prostoru na kop a soupeř má nůž a nemam jak uniknout mám k němu přiskočit a začít ninjovat s rukama??? nebo nechat přiskočit jeho a začít ninjovat s rukama??? tím se jako mají moje šance na přežití zlepšit?mé určitě ne jestli tvoje po nějakém treningu ano tak jak už jsem psal Buffovi jsem pro všema deseti, hoďte třeba nějáké videiko, já sem na ten stopkick videiko dal...nechci se tu do nikoho navážet ale tady strašně moc lidí vyvrací názory jiných aniž by nabízeli alternativy a to je pak taková diskuze na nic![]()
BuFF píše:Jendo a co ty jsi vlastně osobně viděl z Pekiti Tirsia - DPS? A podle čeho ty a nebo i ostatní vlastně posuzuješ/jete jestli je někdo špatný nebo dobrý? podle technik, metodiky, videí na youtube, výsledků skupiny, úspěchu jednotlivce a nebo mediální prezentací v odborném tisku? Ono dobrý a špatný je často tak subjektivní výraz, že já to radši na netu ani moc nepoužívám.Jendis píše: .....u Severina-Modern Arnis(to,co jsem po očku viděl)- se mi taky líbilo. Kluci z DiPenShi,co jsem viděl,také nejsou špatní..
no to bylo myšleno spíš tak, že někdo kdo s nožem umí a chce ho použít bude nůž držet tak aby prostě do poslední chvíle nebyl vidět, viz používání nože ve věznicích.luen píše:Nuz nebude videt, pokud bude dobrej ... OK! Udery nebudou videt, pokud bude dobrej ... Kopy nebudou videt, pokud bude dobrej ...
Lada píše:2NAIA
jen aby to pak nedopadlo s tím boxováním stejně jak nedávná potička mezi náckem a skiňošem kdy na hrozby nácka nastoupil tímhle způsobem ten se skrčil aby tolik nedostal a bodal tam kde mel prostor tj. do ledvin výsledek 1:0 pro nůž. On tedy prostor k útěku neměl, ale moc se na ty ruce upnul a to mu bylo osudným.
Ono u tohodle způsobu bude potřebné hodně dodávat, že je třeba hned po jednom,dvou...úderech zmiznout, případně pak útočníka odstrčit a zmiznout aby se nenechali unést a útočník se "neschoulil" jak je reflexem u dost lidí a útočil tam kde má prostor.
Jinak na seminář se těšímdoufám že se mi do té doby uzdraví ruka
pm píše:na to co umi nejlepe spolehali i boxeri v prvnich UFC. staci umet s nozem jen trochu, rozsmelcovat nekoho na prouzky neni vubec tezky; tim chci rict, hole ruce vs. nuz je jina hra nez hole ruce vs. hole ruce, nejen technicky...
BuFF píše:
2Jendis: v pohodě nedotknul, ale prostě mě zajímalo podle čeho hodnotíš školu,styl ... já osobně to třeba podle náhodného hahasparingu náhodného jednotlivce nedělám. To je o náhodě co člověk vidí /viz tvůj sparring s Playerem/, když už nějakej názor mám mít kouknu aspoň na seminář a zajímá mě trochu jak jsou na tom i lidi co to normálně cvičí, jestli jim to tak nějak funguje. A proč jsi vlastně nenapsal kluky šermíře a kenďáky... ty se taky okolo nožů atd. motaj.
Jendis píše:pm píše: jinak zatim sem nikdo moc konkretniho nenapsal, piste kluci!
![]()
![]()
...co teď myslíš???(dnes jsem nějakej nechápavej
)
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků