Jaky sport pro mladsi ?

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Jaky sport pro mladsi ?

Příspěvekod Anonymní » ned 08. srp, 2004 19:50

Je mi 14 let co je pro me lepsi thaibox nebo kickboxpo pripadea aikido ? Jo a mam za sebou 4 roky karate. :?:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Jaky sport pro mladsi ?

Příspěvekod daudi » ned 08. srp, 2004 20:48

Anonymní píše:Je mi 14 let co je pro me lepsi thaibox nebo kickboxpo pripadea aikido ? Jo a mam za sebou 4 roky karate. :?:

Zdravim, jestli je ti 14 let, tak mas pred sebou spoustu casu. Vyzkousej si toho vic a sam uvidis, co je pro tebe dobry a pro co ses dobrej ty. Navic v tvym veku je dobry mit trosku sirsi zakladnu a vzit to trochu vseobecnejc a zesiroka. Hodne stesti David :wink:
vsechny moje prispevky musi byt brany s rezervou, protoze vim prd o tom, co rikam:)
daudi
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Gino » pon 09. srp, 2004 8:02

Jednoznačně ti nebudu doporučovat vůbec nic, jelikož nevím jaký jsi člověk. Tudíž nemohu tušit co chceš dokázat, proč chceš to či ono cvičit - a to by mělo mít v rozhodování největší váhu.
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Virgee » pon 09. srp, 2004 20:32

Gino píše:Jednoznačně ti nebudu doporučovat vůbec nic, jelikož nevím jaký jsi člověk. Tudíž nemohu tušit co chceš dokázat, proč chceš to či ono cvičit - a to by mělo mít v rozhodování největší váhu.

Souhlas - záleží, co od tréninku BU očekáváš - MT, KB jsou dobré pro rvačky, aikido tak pro relaxaci a poničení kloubů, na boj je k ničemu. Faktem zůstává, že největší roli hraje styl tréninku. Resp. nejvyšší role připadá v boji psychice.
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » úte 10. srp, 2004 8:49

Virgee píše: aikido tak pro relaxaci a poničení kloubů

muhehe... Virgee, jak dlouho cvičíš aikidó...

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » úte 10. srp, 2004 8:57

Anonymní píše:Je mi 14 let co je pro me lepsi thaibox nebo kickboxpo pripadea aikido ? Jo a mam za sebou 4 roky karate. :?:

imho... jakýkoliv... cokoliv Tě bude bavit - jsi-li mladší, řekl bych, že Tě nic moc neomezuje.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Já a aikido ?!

Příspěvekod Virgee » úte 10. srp, 2004 9:17

patrik píše:
Virgee píše: aikido tak pro relaxaci a poničení kloubů

muhehe... Virgee, jak dlouho cvičíš aikidó...

Patrik

Necvičim! :-)
Ale takový je můj názor na Aikido, podle toho, co jsem u lidí co ho cvičí/cvičili viděl.
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hrom » úte 10. srp, 2004 9:59

Pro relaxaci a poničení kloubů?

To jsou věci, které si navzájem odporují. Kdo má poškozené klouby, ten se relaxovat nenaučil.

Jinak je asi pravda, že těch, co jsou schopni používat aikido s maximální efektivitou po světě asi moc neběhá, ale je to chyba aikida?
hrom
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Virgee » úte 10. srp, 2004 11:00

hrom píše:Pro relaxaci a poničení kloubů?

To jsou věci, které si navzájem odporují. Kdo má poškozené klouby, ten se relaxovat nenaučil.

Jinak je asi pravda, že těch, co jsou schopni používat aikido s maximální efektivitou po světě asi moc neběhá, ale je to chyba aikida?

Abych to upřesnil a vysvětlil mou myšlenku. Hodně lidí na aikido chodí, aby si odpočali (relaxovali), zahejbali se a tak anebo měli dobrej pocit, že dělají něco pro svou bezpečnost, což je taky uklidní(falešně). Třeba jako někdo chodí na, já nevim, aerobic nebo fotbal.
Snad jsem to už teď vysvětlil dostatečně.

K tý chybě: Spíš bych tomu říkal problém - musel by jsi trénovat hodně HODNĚ dlouho, aby Ti to fungovalo. Ale do tý doby si určitě poděláš klouby.
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Virgee » úte 10. srp, 2004 11:03

ukropcany píše:Nie je to chyba aikida, aikidu nic nie je... povedal by som, ze to trpi podobnym problemom, aky popisuje Miro vo svojom poslednom clanku... kazdemu BU skodi, ked je prezentovane ako fylozoficke, intelektualne apod., pretoze ludia si potom myslia, ze nemusia tolko makat, ale ze si to staci vymodlit, vymeditovat, vy(dopln_si_sam)... ale to zial nefunguje...

Problém aikida to sice je, ale jinak jsi to vystihl naprosto přesně. Problém je v podání: třeba ve WT/WCh/VT/WTz (ale i jinde) si většina lidí myslí (i já si to myslel) že to, že dělají vlastně nejdokonalejší BU pro ulici jim zaručuje vítězství. Ouha, tak to není. Je to o tréninku.
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hrom » úte 10. srp, 2004 14:38

Opravdu meditovat je dost velká dřina, všechno co chce člověk dělat pořádně tak je dřina, i když se z člověka přitom nemusí lejt jak z konve.
Naučit se opravdu meditovat je možná ještě těžší, protože jen málo lidí se to naučí. Přesto to z úspěchem BU dost úzce souvisí. A ještě je třeba pochopit, že meditace není žádná intelektuální činnost, je to spíš její opak.

Ani aikido není intelektuální disciplína. To by se taky dalo zařadit mezi oblíbené omyly o BU. Prezentovat něco filozofickým způsobem automaticky neznamená, že se jedná o intelektuální cvičení (i když chápu, že to mnozí takto mohou brát).

Lidé, kteří si chodí na aikido jen tak zablbnout nebo odpočinout, tak opravdu nemohou doufat, že se naučí být efektivní po aikidistickém způsobu. Ale máš pravdu v tom, že se to člověk nenaučí za týden.
hrom
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Virgee » úte 10. srp, 2004 19:46

hrom píše:Opravdu meditovat je dost velká dřina, všechno co chce člověk dělat pořádně tak je dřina, i když se z člověka přitom nemusí lejt jak z konve.
Naučit se opravdu meditovat je možná ještě těžší, protože jen málo lidí se to naučí. Přesto to z úspěchem BU dost úzce souvisí. A ještě je třeba pochopit, že meditace není žádná intelektuální činnost, je to spíš její opak.

Ani aikido není intelektuální disciplína. To by se taky dalo zařadit mezi oblíbené omyly o BU. Prezentovat něco filozofickým způsobem automaticky neznamená, že se jedná o intelektuální cvičení (i když chápu, že to mnozí takto mohou brát).

Lidé, kteří si chodí na aikido jen tak zablbnout nebo odpočinout, tak opravdu nemohou doufat, že se naučí být efektivní po aikidistickém způsobu. Ale máš pravdu v tom, že se to člověk nenaučí za týden.

Zajímavý názor ohledně meditace - máš nějaký příklad meditace apod. užitečné pro BU? Předem díky za odpověď .
Pokud nechceš na forum - muj mail a ICQ: virgee@seznam.cz ; 334410434
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hrom » úte 10. srp, 2004 22:55

Je to sice off topic, ale už se stalo. :oops:

Pro mě pojem meditace splývá s pojmem bdělá mysl. To je mysl, která není zapojená do běžného neustálého a nekonečného zaobírání se nějakými tématy. Je to mysl buď zcela vyprázdněná od myšlenek a emocionálních reakcí nebo, pokud vzniknou, tak je nechá odejít a nevnořuje se do nich. Tichá a bdělá mysl je velmi efektivní, protože je schopná odrážet situace nezkresleně a nepřetržitě. Je schopná adekvátně reagovat na minimální podněty, které jsou jinak přehlušeny běžným šumem v lebce. Je proto považována za základ efektivního jednání. Je to takový začátek, bod nula, ke kterému by se člověk měl umět vracet.

To je ovšem ideál, který není snadné praktikovat. Lze se o to pokoušet neustálým přivoláváním mysli k tomu, co člověk právě dělá, kdykoli se mu pozornost někam zatoulá. Věnovat věcem maximální pozornost a všemu co se kolem toho děje, co to v člověku vyvolává, myšlenky, emoce, pocity, pohyby - ničemu se nevyhýbat a pokud možno nic neměnit k obrazu svému. Když si čistím zuby, tak nesním o dovolené v Karibiku. :) Takhle vyplynou na povrch vzorce chování, jednání, prožívání, pohybů, sklonů, preferencí, odporů. Největší nepřítel je mechanické jednání a zmatek.
Takže takhle nějak to vidím, ale jistě je možné se dostat ke kvalitnějším informacím o tomto tématu.
hrom
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 11. srp, 2004 19:40

"MT, KB jsou dobré pro rvačky, aikido tak pro relaxaci a poničení kloubů"

Tak zkus plnokontaktní karate.Kyokushinkai nebo Seido(ale to asi v ČR neni)..Předpokládám že si čtyři roky dělal shotokan..
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Virgee » čtv 12. srp, 2004 13:16

Anonymní píše:"MT, KB jsou dobré pro rvačky, aikido tak pro relaxaci a poničení kloubů"

Tak zkus plnokontaktní karate.Kyokushinkai nebo Seido(ale to asi v ČR neni)..Předpokládám že si čtyři roky dělal shotokan..

JJ, co jsem viděl z Kyokushin, jsou docela tvrdý. Stejně ale mám raději VT, ale styl tréninku v Kyoukshin je určitě tvrdší.
Už jsem to zmiňoval : 70% úspěchu boje závisí na psychice, 20% na síle odolnosti a jen 10% na tmo co trénuješ - a kvalita těch celkem 90% (psych. + sila&od.) se odvíjí od stylu (rozuměj způsobu) tréniku (+ nějaký ty "vrozený" předpoklady, ale s těma se stejně dá pracovat)
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » čtv 12. srp, 2004 16:05

Zkus šachy...při nich si neublížíš, maximálně si můžeš vypíchnout oko o krále, když ti únavou padne hlava...

Ale vážně - nejprve zkus nějaké BU, které nepoužívá, resp. málo používá úderové techniky, ale zaměřuje se spíše na držení, porazy, páky, škrcení. Ber to jako můj osobní názor, názory jiných se můžou samozřejmě lišit.
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Onion » čtv 12. srp, 2004 17:33

Já si myslím, že MT nebo Kickobox jsou nejlepší z uvedených variant protože utuží fyzičku, zrychlý reakce a utuží psychiku. Zjemnit se dá později :lol: Pokud bych byl mladíčkem a měl začínat, začal bych s Judo protože to poskytuje excelentní zdokonalení pohybových návyků a jejich průpravné cviky skvěle připraví jedince jako všestranné.
stay sharp
www.gunting.cz
Onion
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod DLD » pát 13. srp, 2004 7:03

Záleží také na tom jakou cestou se ubíráš. Jsi ve věku kdy můžes ještě docela zásadním způsobem rozvíjet své pohybové schopnosti,ohebnost,rychlost atd. s přibívajícím věkem to půjde stále obtížněji.Takže můj názor:příliš bych se nespecializoval spíše bych hledal vhodnou kombinaci BU či BS a souhlasím,že Judo a Thai box si nemusí (pokud nechceš být zrovna mistr světa)překážet :wink:
DLD
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod dahu » pát 27. srp, 2004 10:55

Ja osobne bych ti doporucil snazit se ze zacatku co nejvice rozsirit motoricke a pohybove dovednosti, ses mladej a jeste ohebnej. Myslim, ze v tomhle veku je dobry cvicit sestavy, protoze si telo zvykne na fyzickou namahu, zlepsi se ti orientace v prostoru, naucis se poradne pracovat se svym telem, zjistis, "jak se pouziva kterej sval". Jestlize mas jiz zkusenosti z karate, doporucil bych ti zkusit neco jineho, at zjistis, jaky styl pohybu nejlepe sedi tvym dispozicim.

Na sparring si myslim, ze mas jeste cas, nejakej full contact bych ti doporucil tak v sestnacti, kdyz budes trenovat stinovani a sestavy, tak klidne az v osmnacti. Nejdriv musis pohyby zvladat jen tak, potom az je aplikovat, at na pytli, nebo na sparring partnerovi.

Hodne stesti, doprovazej te sila...
More chi, train harder!
dahu
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » úte 08. úno, 2005 9:00

Ja by som ti doporucil Wing Tsun. Bruce Lee ho udajne trenoval uz ako 8-rocny.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...