Anonymní píše:Je mi 14 let co je pro me lepsi thaibox nebo kickboxpo pripadea aikido ? Jo a mam za sebou 4 roky karate.
Gino píše:Jednoznačně ti nebudu doporučovat vůbec nic, jelikož nevím jaký jsi člověk. Tudíž nemohu tušit co chceš dokázat, proč chceš to či ono cvičit - a to by mělo mít v rozhodování největší váhu.
Anonymní píše:Je mi 14 let co je pro me lepsi thaibox nebo kickboxpo pripadea aikido ? Jo a mam za sebou 4 roky karate.
patrik píše:Virgee píše: aikido tak pro relaxaci a poničení kloubů
muhehe... Virgee, jak dlouho cvičíš aikidó...
Patrik
hrom píše:Pro relaxaci a poničení kloubů?
To jsou věci, které si navzájem odporují. Kdo má poškozené klouby, ten se relaxovat nenaučil.
Jinak je asi pravda, že těch, co jsou schopni používat aikido s maximální efektivitou po světě asi moc neběhá, ale je to chyba aikida?
ukropcany píše:Nie je to chyba aikida, aikidu nic nie je... povedal by som, ze to trpi podobnym problemom, aky popisuje Miro vo svojom poslednom clanku... kazdemu BU skodi, ked je prezentovane ako fylozoficke, intelektualne apod., pretoze ludia si potom myslia, ze nemusia tolko makat, ale ze si to staci vymodlit, vymeditovat, vy(dopln_si_sam)... ale to zial nefunguje...
hrom píše:Opravdu meditovat je dost velká dřina, všechno co chce člověk dělat pořádně tak je dřina, i když se z člověka přitom nemusí lejt jak z konve.
Naučit se opravdu meditovat je možná ještě těžší, protože jen málo lidí se to naučí. Přesto to z úspěchem BU dost úzce souvisí. A ještě je třeba pochopit, že meditace není žádná intelektuální činnost, je to spíš její opak.
Ani aikido není intelektuální disciplína. To by se taky dalo zařadit mezi oblíbené omyly o BU. Prezentovat něco filozofickým způsobem automaticky neznamená, že se jedná o intelektuální cvičení (i když chápu, že to mnozí takto mohou brát).
Lidé, kteří si chodí na aikido jen tak zablbnout nebo odpočinout, tak opravdu nemohou doufat, že se naučí být efektivní po aikidistickém způsobu. Ale máš pravdu v tom, že se to člověk nenaučí za týden.
Anonymní píše:"MT, KB jsou dobré pro rvačky, aikido tak pro relaxaci a poničení kloubů"
Tak zkus plnokontaktní karate.Kyokushinkai nebo Seido(ale to asi v ČR neni)..Předpokládám že si čtyři roky dělal shotokan..
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník