Akimoto píše:No běh přes překážky to srovnávám jen něco co jsem nemohl najít na youtube jak trénoval ve své škole Hatsumi překonávání překážek.
Ano zajiste záleží na přístupu tréninku nezáleží na BU ale na tréninku.Ale jak jsem viděl tohle se netýká aji Bujinkanu jet tohle píšu protože je to diskuze Bujinkan byl jsem a zkoušel jsem mnohem více a vím že hodně Bu stojí za ............ . (myslím trénink)
Co si budem říkat. Když budeš chtít dělat Le Parcour tak se budeš asi vyborně pohybovat přes různé překážky. Ale o tom není ani Ninjutsu či Bujinkan. To jsou komplexní bojová umění, které je zapotřebí pilně trénovat. Navštívil jsem vícero Dojo, než jsem zakotvil v jednom z nich v Praze, ale o tom jsem už tady psal. Chtěl jsem kvalitní trénink a také mě zajímala historie a filozofie. Ja jsem našel. BOhužel mě před tím zklamala některá ostatní Dojo a to jak tréninkem tak i způsobem vystupovaní jejich učitelů. Ale každý ať si najde co chce

Akimoto píše:Ale i kdybych to srovnával třeba jen podle vydeich což je nesmysl ale ikdyž tohle udělám a spustím si velkou škálu na youtube třeba Aikido, Judo, Bujinkan ---tak tréninky většinou nejsou vubec tvrdé na rozdil od Kyokushin, Kick box - Thay box ikdyž teoreticky tyhle otvětví nemohu srovnávat protože je to především sport ale když se podíváme na Okinawa karate tak poznáte ten rozdíl mezi Velmistry HATSUMI -Bujinkan a xxxxxx - Okinawa karate
Je důležité si najít staré tréninky, kde Hatsumi sensei probírá Kihon (základy). Ty tréninky byly hodně náročné a tvrdé. Dnes prezentuje Hatsumi sensei tréninky jiným způsobem. Jeho tréninky jsou určené pro dlouholeté studenty, kteří s ním cvičí třicet a více let. Hodnotit tyto tréninky lidmi mimo Bujinkan není dobré, ale je to proto, že nerozumí Ninjutsu a tomu, že to navazuje na dlouholetý tvrdý trénink.
Nezapomínej, že z venku se všechno hodnotí jednoduše. Často je to ale mimo realitu.
Akimoto píše:Taky nechápu když někdo má tréninky 2-3x týdně 1.5 hodinu že si myslí že to je dostačujíci to je prostě nic já trénuji 6x týdně 2-4 hodiny ikdyž s velkou přestávkou kvuli zraněni ale znova se vracim do formy.
Je vidět, že máš hodně času a žádné povinnosti. Znám pár lidí, kteří trénují Bujinkan daleko více hodin než uvádíš ty, protože to potřebují pro svou práci u policie. Ale rozhodně se s tím nikde nechvástají. Proč taky, je to běžná součást jejich práce.
Akimoto píše:Nechci urážen Bujinkan ale přindemi to většinou zvláštní když kam zahrnují několik škol samurajů a 3 školy Ninjutsu.
A proč v historii se mnoho japonských bojových škol slučovalo a rozdělovalo. To je běžná záležitost. Podívej se na dnešní "moderní" combat verze bojových umění - i ony si vybírají techniky z různým budo.
Akimoto píše:Já jsem velký fanta Samurajů a především Ninju (Shinobi) a když si prostuduje te historii tak zjistíte že Shinobi vylučoval nepotřebné a zařazoval do své výbavi a výcviku nejmodernější bojové vymoženosti
NAPŘ:Když někdo zjistil techniku jeho boje učili se novou techniku to samé platí o zbraní vybavení, ale dneska až na specialky což se dá porovnat trochu nikdo se nepřízpusobuje prostě BUJINKAN zamrzl na bodu mrazu meče -SOUHLAS TRADICE (nepotřebné) Bo -U®ITEČNÉ občas ale učit se z kosou a shuriken to už je blbost spíše vrhaní nožu.A mnohem více.
No, na tréninku Bujinkanu se můžeš setkat s tréninkem s nožem, krátkou i dlouhou střelnou zbraní atd. to mi nepřipadá jako zamrzlé na meči. Hatsumi sensei vede svou školu dále. Hodnotit to je hezké ale proč nejedeš do Japosnka a neřekneš mu co si myslíš. Ja vím, je lepší hodnotit to od klávesnice

Akimoto píše:Taky už stoho vyplívá že BUJINKAN -HATSUMI má nejvíce škol v AMERICE a izrael (nebo tam někdy poblíš) Ale v japonsku nikoliv...........
Málo japoncu cvičí BUJINKAN když se mrknete jen na videa (blbost srovnávat ale jen tak) uvidíte 80-95% Amíku než Japoncu.
Aha, kolikrát si byl v Japonsku? V Japonsku je poměrně mnoho studentů. a to že je mimo Japonsko daleko více lidí, kteří o sobě rádi mluví jací jsou mistři atd je věc druhá. Dnes je Bujinkan rozšířen po celém světě. Jen v Čechách máme čtyři samostané školy spadající pod Bujinkan. A bohužej jejich uroveň není stejná a vůbec nezáleží na tom, jak je která škola veliká.
V Evropě je bujinkan také velice rozšířen. To není doménou Ameriky.
Akimoto píše:Ještě chci dodat že jsou lidi japonci třeba IGA a oni dělaji pro návštěvníky historické ukázky ninju a to je nádhera.
A Taky kdybych mě příležitost se učit pravé ninjutsu tak bych neváhal je to nadherný zpusob boje nemyslím jenom TAIJUTSU ale i techniky špionáže a halvně se naučit vše o přírodě hledáni potrvy atd jak se učí dnesšní specialní jednotky.
Pravé Ninjutsu ... hehe. tak se ho klidně uč. Není tady jen jedna škola Bujinkanu.

Iga Ueno je město, kde je jedno z muzeií ninjutsu. U tohoto muzea funguje skupina historickeho "sermu", ktera predvadi "ninjutsu" pro turisty, ketri za to dobre plati. Toto si myslel tim skutečným ninjutsu?
Akimoto píše:Zmínky NINJUTSU se taky dochovali z druhé světové války příběh HIRO ONODA - má 30.letá válka u mám přečténo super kniha.
Příběh Hiro Onody je opravdu velice zajímavý. Ale pan Onoda nemá nic s Ninjutsu společného. Posle studoval na vojenské škole špionáž a partizánský způsob boje. Tyto oblasti jsou také součástí Ninjutsu ale nejsou jeho jedinou součástí. Né každý špión byl ninjou. Ninjutsu má své tradice a školy či klany, které měsi svůj přísný řád.
Bohužel i dnes se najde spousta lidí, kteří se oblečou do černého a už je to podle nich ninjutsu.
Akimoto píše:Tam ukazuji rozdíl mezi samurajskou podstatou a Ninjutsu za druhé světové jedni šli do přímého utoku střenhlav a zabili tolik amiku dokud neumřeli zatím co Ninjutsu a špionáž měli za ukol hlavně přežít Jeto příběh Japonského vojáka který nevěřil že Japonsko prohrálo a bojoval 30let po válce a skrýval se v Jungli.
Není pouze černá a bílá. V historii bylo mnoho ninjů zároveň samuraji - třeba H. Hanzo. Ale jinak jich je celá řada