Moderátor: Makoto
fakt píše:Je znám případ kdy Jan Hus zakazoval při svých kázáních nošení podprsenek jako vynálezu nevěřících.
TongPo píše:Je pěkné, že sis toho o historii dost přečetl, ale víš díky tomu naprosto přesně, proč který mocnář (král, císař, papež, prezident, diktátor...) například rozpoutal válku, ve které zahynula spousta lidí? Samozřejmě že nevíš, protože jsi u toho rozhodování nebyl a v knihách si přečteš pouhé spekulace vykladačů historie.
RBR píše:Odkud si čerpal? Sice opravdu je tato součást dámského šatníku starší než cca 150let (http://www.quido.cz/objevy/podprsenka.htm), ale o tom, že by ve středověku byla nošena jsem dosud netušil. Navíc bych chápal, že by se Honza spíš stavěl pro nošení, aby jeho ovečky nebyly vystaveny pokušení.
RBR
ingwe píše:TongPo píše:Je pěkné, že sis toho o historii dost přečetl, ale víš díky tomu naprosto přesně, proč který mocnář (král, císař, papež, prezident, diktátor...) například rozpoutal válku, ve které zahynula spousta lidí? Samozřejmě že nevíš, protože jsi u toho rozhodování nebyl a v knihách si přečteš pouhé spekulace vykladačů historie.
samozřejmě že nevím. ptal jsem se, jak to víš ty. já tu žádné pravdy nehlásám, nikde jsem nenapsal "tak to bylo". tys to napsal, ptám se tedy proč si to myslíš. u fakta jsem neuspěl, jak se tomu postavíš ty?
RBR píše:hellas píše:A království nebeský je hroznej blábol, historických pramenů se drželi drápkem
Zas tak bych to neodsuzoval. Hlavní hrdina dokonce měl historickou předlohu, i když určitě nebyl kovář.Ostatní výraznější postavy také (král měl opravdu sestru Sibilu atd.). Drželi se časové osy. Takřka zobrazili všechny důležité události. Hattím také docela přesně natočili. Jen se divím, že si nechali ujít příležitost ukázat jak se hlavní klaďasové (hrabě z Tripolisu a baron z Ibelinu) prosekávali z obklíčení u Hattímu. Zvlášť když se oba bitvy v reálu zůčastnili.
Takový Poslední samuraj byla horší slátanina.
RBR
toddb píše:V historiii se neda se spolehlivosti urcit skoro nic, snad jen data, paklize je mate overeny z vice pramenu. Vse ostatni je vice ci mene jen konstrukce, jak by to asi mohlo byt a jake motivy k tomu mohly vest. Pekne se to rozebira, ale to je asi tak vsechno. Fascinuje me, jak tady rozebirate co by kdyby, kdyby o udalostech 900 let starych. Uz se tesim, az prijde na radu, jestli jsme se meli branit v 1938.
TongPo píše:Ale budiž, zkusíme takovou fiktivní modelovou situaci:
1) Tong Po píše příspěvky, na které nějaký ingwe negativně reaguje...
2) Tong Po dá ingwemu přes hubu...
3) Tong Po oznámí na fóru, že mu dal přes hubu z důvodu, že mu ingwe do SZ napsal, že je idiot...
4) ingwe bude tvrdit, že to není pravda...
TongPo píše:Ty seš asi trochu natvrdlej, že jo?![]()
TongPo píše:Já přece nikde nepsal, že vím, jak to doopravdy bylo
ingwe píše:[napsal jsi že kněží strašili bohem lidi. když jsem se zeptal proč si to myslíš, ničeho jsem se nedočkal, až na chvástání typu "to je přece jasný že to tak bylo"... samí odborníci tady, co všechno věděj nejlíp, ale jak jim někdo naruší jejich pravdu otázkou "proč", dočká se maximálně zesměšňování. zaplaťpánbuh že si ten net můžu zapnout a vypnout kdy chci, tedy v momentě kdy vím, že se z týhle logiky nepoblinkám.
hellas píše:Ano, Ibelinové rozhodně nebyli kováři, patřili ke "starým" baronským rodům v Levantě. Král měl sestru Sibylu, která se naopak CHTĚLA vdát za Guy de Lusignan, neschopnost jejího manžela řešil malomocný Balduin tím, že jmenoval svým nástupcem jejich syna, jehož regentem byl Raymond z Tripolisu (snad je nějaká delší verze filmu, kde je o tom zmínka). Bitva u Hattínu tam nebyla ne? Jen mrtvoly a baroni s králem před Saladinem¨, mám ten pocit
ingwe píše:TongPo píše:Ty seš asi trochu natvrdlej, že jo?![]()
koukám, další co si musí něco dokazovat. z kvality osazenstva tohoto fóra a jejich schopnosti diskutovat bez zapojování ega by se jeden pos...TongPo píše:Já přece nikde nepsal, že vím, jak to doopravdy bylo
napsal jsi že kněží strašili bohem lidi. když jsem se zeptal proč si to myslíš, ničeho jsem se nedočkal, až na chvástání typu "to je přece jasný že to tak bylo"... samí odborníci tady, co všechno věděj nejlíp, ale jak jim někdo naruší jejich pravdu otázkou "proč", dočká se maximálně zesměšňování. zaplaťpánbuh že si ten net můžu zapnout a vypnout kdy chci, tedy v momentě kdy vím, že se z týhle logiky nepoblinkám.
TongPo píše:Strach před bohem byl nosnou linií všech "řízených" náboženství, alespoň po většinu jejich historie... Už jsi někdy slyšel slovo "nerouhej se"?
ingwe píše:fakt: máš pravdu, nic jsem diskuzi nedal. vím že jí nemám co dát. už vám do toho nebudu zasahovat, hlásejte si tu své pravdy, nic proti. už mi došlo proč to děláte a nemáme si co říct. ave
Zpět na západní bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků