z čeho vzniklo džudó a aikidó? Ehm, tedy psal jsi, že je omyl myslet si, že z džúdžucu, proto se tě ptám - z čeho. Nestačí mi, když někdo uvede jen jednu stranu, bez vysvětlení

Anonymní píše:Virgee píše:Anonymní píše:... MT, KB jsou dobré pro rvačky, aikido tak pro relaxaci a poničení kloubů, na boj je k ničemu
A jé, asi další aikidista, co? Promiň, ale ke komukoliv kdo aikidu věří jsem velice velice nedůvěřivý.
ale ta věta není jen o aikido (není to diskuze, která BU je nejúčinnější - na toto téma nediskutuji).
Ta věta říká, že MT, KB je dobré na rvačky = že MT dělají rváči - s tím ale nelze souhlasit.
aikido tak pro relaxaci a poničení kloubů, na boj je k ničemu = že budu z relaxovaný s poničenými klouby - s tím také nelze sohlasit.
Picard píše:Tak to je jasný. Souhlasím, dobrej argument. Ale pak je mu to bojvý umění vlastně k ničemu, protože ho nemůže nikdy využít. Lidi, co to vymysleli určitě mysleli na schopnost použití. A oni to využili. Pro nás je to už ale pasé. Je to ztráta času, trénovat BU a neumět (nemoct) bojovat když je to potřeba.
To je presne ten omyl co jsem psal - omezeny pohled na bojova umeni, vztazeni pouze na kungfu, karate a apod.
Neznas toho tolik, abys mohl odsoudit BU ktere na svete delaji miliony lidi, jako ze nema smysl ho delat. Zkus se napred trochu zamyslet nez zacnes vypoustet podobna moudra![]()
Naginata, Kjudo atd. i kdyz nemaji vyuziti v tom tvem poulicnim boji jsou plnohodnotna bojova umeni. A ma smysl je delat. Pokud si zadne takove nikdy nedelal, tak tezko muzes tvrdit opak. Pokud to nema smysl pro tebe jeste neni duvode je odsoudit jako takove. Napred premyslej, pak pis.
Bojova umeni se nerovnaji street fighting, maji mnohem sirsi rozmer. (Samozrejme jednou z hlavnich veci je umeni boje, jinak by to nebyla BU)
Gino píše:4patrik:
z čeho vzniklo džudó a aikidó? Ehm, tedy psal jsi, že je omyl myslet si, že z džúdžucu, proto se tě ptám - z čeho. Nestačí mi, když někdo uvede jen jednu stranu, bez vysvětleníA tohle mě vážně zajímá vzhledem k tomu, že džúdžucu cvičím a domnívám se, že džudu i aikidu bylo velkou inspirací.
Sennin píše:Populární omyly BU v ČR:
... jediné správné WT/VC/VT/WCH je EWTO![]()
...Iaidó je meditace s mečem v pohybu![]()
...R.Hladík cvičí a učí kung-fu![]()
![]()
![]()
...jediná osobnost Ninjutsu v ČR je Luboš Pokorný![]()
...Patrik Orth nedělá BU pro boj![]()
![]()
...jediným skutečným znalcem na Muai Thai je Péťa Macháček![]()
...všichni, kdo cvičí v Číně (ekv. v Japonsku, v Thajsku, v USA ap.) jsou jediní odborníci, ostatní ničemu nerozumí![]()
![]()
Anonymní píše:Sennin píše:Populární omyly BU v ČR:
... jediné správné WT/VC/VT/WCH je EWTO![]()
...Iaidó je meditace s mečem v pohybu![]()
...R.Hladík cvičí a učí kung-fu![]()
![]()
![]()
...jediná osobnost Ninjutsu v ČR je Luboš Pokorný![]()
...Patrik Orth nedělá BU pro boj![]()
![]()
...jediným skutečným znalcem na Muai Thai je Péťa Macháček![]()
...všichni, kdo cvičí v Číně (ekv. v Japonsku, v Thajsku, v USA ap.) jsou jediní odborníci, ostatní ničemu nerozumí![]()
![]()
Gino píše:Patriku ale to není sranda "v hakamě se cvičí jenom aikido" je vážně dost roozšířená představa .-)) Já, když na to vzpomínám, čučel jako blázen, když jsem viděl, že se i v ju jitsu nosí![]()
Sennin píše:Další populární omyl v BU:
HAKAMA JE SUKNĚ![]()
![]()
![]()
P.S. nesmějte se, mě se vážně už mnoho lidí zeptalo, proč Japonci cvičí v sukni a vysvětlovat jim původ a konstrukci hakamy nemělo smysl!
NeprihlasenyGino píše:patriku třeba jsem neviděl jediného džudistu, kterž by hakama nosil...
NeprihlasenyGino píše:a to karate taky ne-e.
patrik píše: výjimka je sumó a částečně věci importované z Okinawy...
NeprihlasenyGino píše:A jak jsem zmínil Ju jitsu ne všude a u všech... v ju jitsu jsem se pohyboval tři a půl roku, než jsem narazil na prvního člověka v Hakama .-))
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků