OKINAWSKÉ KARATE-DÓ

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod wakaki » pon 30. bře, 2009 13:13

Milý pane, , nikdy jsem neřekl, že ony stupně pocházejí od mistra Yagiho. Karate cvičím 27 let, čili první kurs byl v r. 1982. Cvičím s ním toliko, abych mohl říci, že s ním cvičím..Určitě zde s vámi nemíním rozebírat své osobné věci, které se tohoto fóra netýkají. Češi..
wakaki
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wakaki » pon 30. bře, 2009 13:14

Moje otázka zní jinak, čí by měl být mistr?????
wakaki
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wakaki » pon 30. bře, 2009 13:22

K dotazu z mailu, který se týká Shorin ryu v ČR, odpovím takto: Garantem stylu je můj přítel Oscar Higa, který vyučuje na seminářích v ČR, ale jeho studenti jezdí i do zahraničí, čili výuka je poměrně intenzivní. Mohu vám dát kontakt na Romana Berného a zbytek je na vás...je to velmi srdečný člověk..
wakaki
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod pucmaz » pon 30. bře, 2009 13:31

wakaki píše:Cvičím s ním toliko, abych mohl říci, že s ním cvičím..Určitě zde s vámi nemíním rozebírat své osobné věci, které se tohoto fóra netýkají. Češi..

Vyborne, cekal jsem podobnou odpoved. Zkusim ze zeptat jeste jinak. Urcite se shodneme na tom, ze okinawske gojuryu je velmi slozity system, velmi komplexni bojove umeni, ktere vyzaduje letity trening pod dohledem zkuseneho mistra. Namatkou Higaonna Kanryo stravil v Cine 14 let, Miyagi Chojun pak pod jeho vedenim s prestavkami nejakych 20 let... Kolik je podle vas nutne odcvicit se svym ucitelem, abych pak mohl mohl svuj styl sam zacit vyucovat a pusobit jako zastupce dane skoly/stylu? Netvrdim, ze je to nejak presne dana doba a ruzni lide na jeji delku budou mit ruzne nazory. No a me zajima ten vas.

Jinan pokud vam nedela potize napsat na verejne forum, ze svuj 5. dan nemate od Yagi Meitatsu, bylo by myslim fer napsat to stejne i na ty stranky. Takhle to totiz vypada presne opacne a mohlo by to vest k nepeknemu nedorozumeni... coz by urcite nikdo z nas nechtel, ze? :wink:
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wakaki » pon 30. bře, 2009 13:46

To, co bylo kdysi a za dob dávno minulých je zřejmé a pochopitelné..Dnes jsme o trošku dál, ale to dozajista víte a co se týká vámi prezentovaných stupňů, odkazuji vás na předešlou zprávu. Jen nevím, proč podsouváte něco, co není pravdou. Pokud chcete být čehokoliv kritikem a soudcem, měl byste o dotčených věcech alespoň něco málo vědět. Co se týče vašeho dotazu na dobu výuky, pak jen toliko, že dle vašich předešlých písemných aktivit, bychom měli všichni pouvažovat nad tím, zda-li vůbec máme právo cvičit daný styl. Milý pane, myslím, že toto je věcí mistra Yagi, čili tuto vaši otázku musíte směřovat jemu, není v mých silách vám na ní odpovědět. Čas...
wakaki
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wakaki » pon 30. bře, 2009 13:51

To je věcí jednou a věcí druhou je fakt, že tyto anonymní internetové půtky nesnáším a jsou pod úrovní. Pokud máte jakýkoliv problém s ohledem na naší školu a nebo pokud byste chtěl cokoliv vědět, rádi vás uvítáme v kterémkoliv dojo naší asociace, kde si o všem můžeme popovídat a zacvičit si a porovnat tak naše styly, nemám s tím sebemenší problém.
wakaki
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod pucmaz » pon 30. bře, 2009 14:04

Ani ja ani vy zde na netu nejsme anonymni. Jinak tuhle internetovou putku jste sam zalozil a verim ze jste byl na moznou kritiku pripraven.
Diky za vase odpovedi, myslim ze mi staci tak jak jsou. Ve vasi skole vas zatim navstivit nemuzu (nejsem v CR), ale co neni jednou dost mozna bude.
Zatim se mejte fajn. JC
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wakaki » pon 30. bře, 2009 14:12

Kritiků a lidí jim podobným je v ČR přehršel, čili na takové věci reaguji jen sporadicky. No, já zase nemám problém vás navštívit na Okinawě, letos tam budu dvakráte a pokud děláte Okinawské karate, rád vaši školu navštívím a zacvičím si s vámi, což na Okinawě není problém. Mistr půjde zajisté také velmi rád a velmi rád vás seznámím, je to srdečný člověk, který se rád podívá i jinam...odpověď je na vaší straně. Time..
wakaki
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod pucmaz » pon 30. bře, 2009 14:30

Jak je mozne si vsimnout pod mym jmenem a na www, ktere mam v profilu, nejsem na Okinawe, nybrz v japonske prefekture Kanagawa. Pozvani do naseho dojo vam nabidnout nemohu, nebot to neni me dojo a ani trochu by se to ode me nesluselo. Na to taky jednou prijdete, doporucuji pilne studium japonstiny, otvira brany do uplne jineho sveta :wink:
Nelibi se mi ale zpusob, jakym se do diskuze snazite zapojit sveho ucitele. Me slo v prvni rade o vas, o panu Yagi nemam zadne pochybnosti...
Ale jak jsem rekl, odpovedi me stacily. Mejte se skvele, ode me je to vse...
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wakaki » pon 30. bře, 2009 14:34

Nemám pocit, že by zde mistr Yagi byl zapojen do diskuse. Byl to jen návrh a to absolutně normální, kde jiná dojo se po dohodě normálně navštíví a pocvičí se tam. Je normální, že se lidé scházejí a předávají si informace o jiných stylech. O japonštině to vím velmi dobře a věřte, že se snažím, nicméně Japonsko a prefektura Okinawa je diametrální rozdíl. Děkuji za vaší snahu. Time..
wakaki
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wakaki » pon 30. bře, 2009 14:42

Ba ne pane, pozvat můžete kohokoliv a kamkoliv, svět karate je otevřený srdečným lidem bez zášti a hany, vítán je každý s čistým úmyslem a každý, kdo si chce zacvičt karate a ne jen o něm mluvit. Zde se stalo trendem napadat další styly, snažit se je znehodnocovat a vytvářet tak iluziorní prostředí, snaha se cení. Podívám se na vámi obývanou část Japonska, abych věděl, odkud vane vítr. jinak vám přeji dobrý pobyt a kvalitní studium..vy možná také časem přijdete na věci, které vám nyní zůstavájí zakryty a objevíte svět jiný. Klid na srdci a slunce v duši.
wakaki
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod choze » pon 30. bře, 2009 14:45

ahoj wakaki,

odpovies mi prosim na moje otazky? (vid vyssie)
dakujem
choze
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wakaki » pon 30. bře, 2009 14:54

Omlouvám se, dělám nějaké věci okolo semináře...Shinkai Tyra
wakaki
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wakaki » pon 30. bře, 2009 15:01

Stačí taková odpvěď?? Sorry, ale nějak se tímto netrápím, ale na druhém konci mám teď syna Meitasu Yagi, Akihita, tak jsem se ptal...Dnes se každý moc ptá, místo cvičení...Meibukan kobudo dal dohromady Meitoku Yagi a jde o stejná kata, jako v Gojyu ryu, ale se zbraněmi, je to zajímavé. Předtím jsem cvičil s Oscarem Higou, kde jeho učitel byl Kotaro Iha a taky dobré, ale toto je úplně jiné..
wakaki
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod choze » pon 30. bře, 2009 15:12

wakaki píše:Stačí taková odpvěď?? Sorry, ale nějak se tímto netrápím, ale na druhém konci mám teď syna Meitasu Yagi, Akihita, tak jsem se ptal...Dnes se každý moc ptá, místo cvičení...Meibukan kobudo dal dohromady Meitoku Yagi a jde o stejná kata, jako v Gojyu ryu, ale se zbraněmi, je to zajímavé. Předtím jsem cvičil s Oscarem Higou, kde jeho učitel byl Kotaro Iha a taky dobré, ale toto je úplně jiné..

Na odpoved od koho sa ucil Meitoku Yagi okinavske kobudo som odpoved nedostal.

Princip: mam karate kata, zoberiem sai, alebo bo a prerobim na kobudo kata je velmi nestastny. Uz som par takychto "pokusov" videl a bolo to velmi velmi zle. Rad by som si pozrel taketo "kobudo". Je niekde na nete video s niektorou kata, zacvicenou na dobre urovni?

Od cloveka, ktory ma 5. dan by som kazdopadne ocakaval vacsiu informovanost, ale hlavnu snahu dozvediet sa viac a nie odpoved: "nejak se timto netrapim..."
choze
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wakaki » pon 30. bře, 2009 15:19

Odpověď jsi dostal....viz výše..musíš číst všechno...pokusů?? Wow, nemám k tomu co dodat...Informovanost??? Proč?? Cvičím Meibukan, patří k tomu toto kobudo a zjišťovat, kdo učil Meitoku je přinejmenším prapodivné..Nemám sebemenší důvod cokoliv podobného zjišťovat a pokud toto není pochopitelné, pak nevím. Dále nevím, co to má společného s mým stupněm?? Tak ještě jednou, učitelem Meitoku Yagi byl Shinkan Tyra, velmi známý učitel na Okinawě...
wakaki
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wakaki » pon 30. bře, 2009 15:23

Nezlob se, ale proč každý zjišťuje, kdo kde cvičí, kdo je jeho mistr, kdo má lepší styl a podobně...??? Mě toto zůstává jaksi ukryto...proč není jedno, kdo co cvičí, vždy%ť jde o pocit druhého člověka a do toho nám nic není...proč u nás nemůže vedle sebe existovat víc drhuů karate, či kobuda bez pohany těch druhých?? Proč ????
wakaki
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod choze » pon 30. bře, 2009 15:40

wakaki píše:Odpověď jsi dostal....viz výše..musíš číst všechno...pokusů?? Wow, nemám k tomu co dodat...Informovanost??? Proč?? Cvičím Meibukan, patří k tomu toto kobudo a zjišťovat, kdo učil Meitoku je přinejmenším prapodivné..Nemám sebemenší důvod cokoliv podobného zjišťovat a pokud toto není pochopitelné, pak nevím. Dále nevím, co to má společného s mým stupněm?? Tak ještě jednou, učitelem Meitoku Yagi byl Shinkan Tyra, velmi známý učitel na Okinawě...

wakaki píše:Nezlob se, ale proč každý zjišťuje, kdo kde cvičí, kdo je jeho mistr, kdo má lepší styl a podobně...??? Mě toto zůstává jaksi ukryto...proč není jedno, kdo co cvičí, vždy%ť jde o pocit druhého člověka a do toho nám nic není...proč u nás nemůže vedle sebe existovat víc drhuů karate, či kobuda bez pohany těch druhých?? Proč ????

aha, tak to bola odpoved :) tom som nepostrehol, dotycneho cloveka poznam totiz pod menom Shinken Taira
http://ryukyu-kobudo.com/history/taira_shinken.htm

Preco potom necvicite kobudo kata, ktore ucil Shinken Taira?

Ja nikde nepisem, ze skola, ktoru cvicis, je lepsia alebo horsia ako ine skoly. Ja sa len pytam otazky k tvojej skole, pricom sa zaujimam najma o kobudo, lebo tomu sa primarne venujem. Ked niekde vidim, ze niekto iny robi kobudo, chcem sa dozvediet aspon zakladne informacie. A k nim napriklad patri, odkial pochadza dana skola kobudo. Aka to je linia. Odkial su kata, kto ich vytvoril, na zaklade coho, ake zbrane sa v danej skole cvicia, atd...
choze
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wakaki » pon 30. bře, 2009 15:46

Jméno je správně, ale ty zase pochop mě, že nemám sebemenší důvod zjišťovat, proč to tak je. Meitkou Yagi byl opravdu mistr, čili nemám jediný důvod. Pokud bychom zabředli do vnitřní debaty, pak by mohly zaznít otázky typu, proč cvičím Gojyu ryu a ne styly jižního Kung fu, odkud má Gojyu ryu základy, které přinesly mistři Higashioona a Miyagi..Tvé dotazy chápu a se snaž pochopit mě..Všechno je o chápání a pochybování, vyhněme se těm negativním směrům a bude lépe...Na vaše stránky jsem koukal, naše ještě nejsou hotové, webmaster tam dodělává poustu informací, takže později bude všechni tam..jsou teprve dnes spuštěné.
wakaki
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wakaki » pon 30. bře, 2009 15:50

A taky ti z toho může narůst hlava...moře informací... :P :D
wakaki
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně