kettlebells

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod pm » pon 01. čer, 2009 15:03

stejna company :-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Kruhy

Příspěvekod Makoto » pon 01. čer, 2009 20:51

Tak jsem to nakonec nasel - tady jsem koupil ty kruhy a jsou opravdu kvalitni. Nastavitelna vyska, neklouzou v dlani a v kombinaci s jiz drive anoncovanym Maxwell workoutem....zazijete par prekvapeni :wink:

http://www.ringtraining.com/shop/equipm ... rings.html
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Kruhy

Příspěvekod luen » pon 01. čer, 2009 21:12

Makoto píše:Tak jsem to nakonec nasel - tady jsem koupil ty kruhy a jsou opravdu kvalitni. Nastavitelna vyska, neklouzou v dlani a v kombinaci s jiz drive anoncovanym Maxwell workoutem....zazijete par prekvapeni :wink:

koukam ty mas take zajimave vybavenou skolu, co? :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » úte 02. čer, 2009 8:09

luen píše:
Makoto píše:Tak jsem to nakonec nasel - tady jsem koupil ty kruhy a jsou opravdu kvalitni. Nastavitelna vyska, neklouzou v dlani a v kombinaci s jiz drive anoncovanym Maxwell workoutem....zazijete par prekvapeni :wink:

Pouze garaz, vlastni skolu nemam, stale se jeste citim prilis mlady a nezkuseny ;-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » úte 02. čer, 2009 8:18

Makoto píše:
luen píše:

Pouze garaz, vlastni skolu nemam, stale se jeste citim prilis mlady a nezkuseny ;-)

Makoto,co vlastne tie kruhy robia,aku silu maju rozvijat,ako ti to zabera..zrecenzuj trosku ...pozeram ze by som to tiez kupil casom pre nas do mojho "undergroundoveho dojo" :twisted: :lol: Tazko sa na tom cvici?? cuzz
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 02. čer, 2009 8:32

tazko, tazko :-) ja jsem si s kruhama zatim jen tak trochu hral, a boli me celej clovek :lol:
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » úte 02. čer, 2009 8:35

marcelo píše:Makoto,co vlastne tie kruhy robia,aku silu maju rozvijat,ako ti to zabera..zrecenzuj trosku ...pozeram ze by som to tiez kupil casom pre nas do mojho "undergroundoveho dojo" :twisted: :lol: Tazko sa na tom cvici?? cuzz

Zdar, jedna se o klasicke gymnasticke kruhy. Z vlastni zkusenosti mohu rici, ze rozviji hlavne silu horni poloviny tela (ramena, paze, hrudnik) + rovnovahu celeho tela. Sadu cviku, ktere zahrnuji aj kruhy, ma dobre zpracovane prave vyse uvedeny Steve Maxwell. Nejsem prilis dobry v popisu cviku, nemohu tedy poslouzit. Ale sezen si to video, skutecne to stoji za to :-)
Daji se na tom delat treba hluboke kliky, rozpazky, pritahy (podobne shybum), predpazovani skoro v lehu (podobne jako s tim koleckem jak jezdis dopredu ci dozadu), atd atd.
Tady jsem nasel par libustek na youtube:
http://www.youtube.com/view_play_list?p ... +exercises
http://www.youtube.com/watch?v=mSaKIq-bS2A
http://www.youtube.com/watch?v=R5wZMICjUgA
http://www.youtube.com/watch?v=zuhdzqQmm00
http://www.youtube.com/watch?v=vjEY5_Uqs7k

Lepsi je vsak ten Maxwell :-) Rozhodne to doporucuji, posunulo to muj trenink zase o krucek dal, stejne jak kettles. Tohle bych rekl, ze je navic daleko narocnejsi, pracujes s vlastnim telem, silou a balanci. 100% te to zamestna na nejblizsich nekolik mesicu ;-) Fakt dobre :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » úte 02. čer, 2009 8:40

A tady jsem nasel ukazku z Maxwella na youtube:

Ultimate Upper Body Pull Up Workout, Fitness Program DVD

Jedna se o jedno z cviceni a uz tohle da docela zabrat. Uci te to prenaset vahu z jedne ruky na druhou...zadna legrace....A podobnych libustek je tam cca 30...nepletu-li se.

Na ebay se to da jeste sehnat za cca 30 USD: Ultimate Upper Body Pull Up Workout, Fitness Program DVD
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » úte 02. čer, 2009 9:09

Makoto píše: Toman, jestli chces challenge, porid si kruhy. Lepsi je si je nechat poslat ze zahranici.

pche kámo za ty vydřidušský ceny byh si kruhy nikdy nekoupil.Udělal jsem si svoje. Plastová vodovodní trubka (ne chránička), naplníš pískem (ideálně ho prohřát hořákem s propanem protože ti pak ochlazuje a trubka se vrchu natavuje) aby se při tvarování nedeformovala. Musíš to pořádně prohřát (horkovzdušnou pistolí) a přes kopyto ohnout do požadovaného tvaru, protáhneš lano ... zavážeš, zavěsíš na kurty a máš kruh jako vyšitej ... origoš je origoš ale nejedu na tom olympijský cviky takže mi to stačí bohatě .... ale tohle je spíš do homemade

edit: ta tvoje cena není je z těch lepších ale se shippingem + polatky to bude aspon 85 éček co .... je to stejně dost
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » úte 02. čer, 2009 9:21

Toman píše:
Makoto píše: Toman, jestli chces challenge, porid si kruhy. Lepsi je si je nechat poslat ze zahranici.

pche kámo za ty vydřidušský ceny byh si kruhy nikdy nekoupil.Udělal jsem si svoje. Plastová vodovodní trubka (ne chránička), naplníš pískem (ideálně ho prohřát hořákem s propanem protože ti pak ochlazuje a trubka se vrchu natavuje) aby se při tvarování nedeformovala. Musíš to pořádně prohřát (horkovzdušnou pistolí) a přes kopyto ohnout do požadovaného tvaru, protáhneš lano ... zavážeš, zavěsíš na kurty a máš kruh jako vyšitej ... origoš je origoš ale nejedu na tom olympijský cviky takže mi to stačí bohatě .... ale tohle je spíš do homemade

edit: ta tvoje cena není je z těch lepších ale se shippingem + polatky to bude aspon 85 éček co .... je to stejně dost

Mas pravdu, ale jelikoz nejsem tak manualne zdatny (a casu take neni moc), musel jsem vyuzit teto varianty. BTW, udelal jsem si dle tveho navodu medicinbaly a parada, slouzi dobre svemu ucelu. Mam jeden cca 15 a druhy cca 7 kilovy a zatim drzi :-) Takze diky :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » úte 02. čer, 2009 9:26

no kruhy mi trvaly asi hoďku ale pravda mám kompletně vybavenou dílnu i na opravy těžký techniky :lol: a to sem jeden zkurvil jelikož jsem neprohřál předem písek.... jinak pořizovací cena cca 100 kč.

kruhy = masakr
na nich člověk pozná jaký je čajíček a že nemá sílu se svým tělem vůbec zacházet :evil:
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » úte 02. čer, 2009 9:29

Toman píše:kruhy = masakr
na nich člověk pozná jaký je čajíček a že nemá sílu se svým tělem vůbec zacházet :evil:

Presne tak, tohle muzu plne potvrdit....po par neuspesnych pokusech to aspon vzdalene zacvicit jako ten jiz nekolikrat zminovany starik ;-) jsem pak dlouho sedel na tatami a premyslel, jestli se na to uz preci jen nemam vykaslat.... Zatim to vsak zkousim dal...to musi jit ;-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » úte 02. čer, 2009 10:33

Ke je navod na vyrobu medicimblau ale Toman? Taky planuju nejaky tezsi poridit, ale na cekskych shopech jsem nasel max 5 kg.
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » úte 02. čer, 2009 17:06

Makoto píše:
Toman píše:kruhy = masakr

Presne tak, tohle muzu plne potvrdit....po par neuspesnych pokusech to aspon vzdalene zacvicit jako ten jiz nekolikrat zminovany starik ;-) jsem pak dlouho sedel na tatami a premyslel, jestli se na to uz preci jen nemam vykaslat.... Zatim to vsak zkousim dal...to musi jit ;-)

Teď jsi mě navnadil musím hned dneska pár cviků vyzkoušet hned jsem si vzpoměl jak mě to hezky před lety šlo v gymnastice, teď už je to pochopitelně horší :( ale furt se na tom do vzporu z vývěsu zvednu (což je hlavně otázka úchopu) a shyby atd.. taky nějaké dám.
Jsem si to neuvědomil co vše se na tom dá dělat, oni to kluci na tréniku neradi :lol: tak dneska jim to spestřím a zas po čase vytáhnu kruhy, tedy spustím to budou mít radost :twisted:
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » úte 02. čer, 2009 17:19

marcelo píše:
Makoto,co vlastne tie kruhy robia,aku silu maju rozvijat,ako ti to zabera..zrecenzuj trosku ...pozeram ze by som to tiez kupil casom pre nas do mojho "undergroundoveho dojo" :twisted: :lol: Tazko sa na tom cvici?? cuzz

taky můžu doporučit a co se koupě týče být tebou bych se zkusil poptat po základních a středních školách (né nově postavených) pokud bys chtěl ušetřit jestli jim tam nějaké nezavazí na půdě či zbytečně nevysí v tělocvičně, kdysy to bývala výbava většiny tělocvičen 2-4 kusy a jak zjišťuji dnes tak je jich vělká většina nevyužitých a nikdo na tom necvičí kolikrát spíš zavazí.

U nás na tréninku je máme 4x (školní telocvična) a využívám je jenom já na pověšení pytlů a posilování a momentálně čas od času je používá kamoš co tam nově dělá tělocvikáře a děti je prej taky milují :lol: jinak se většinou ani při těláku nepoůžívají, děti jsou dnes lopaty a využité bývali možná tak před 20-30lety.

Já si už ze školy ukořistil lana na šplhání co sundali a hodili na půdu, já je aspoň využiju a je to taky fajn na posilování :)
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 30. lis, 2009 11:54

pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » úte 01. pro, 2009 15:02

Lada píše:... kdysy to bývala výbava většiny tělocvičen 2-4 kusy a jak zjišťuji dnes tak je jich vělká většina nevyužitých a nikdo na tom necvičí kolikrát spíš zavazí.... jinak se většinou ani při těláku nepoůžívají, děti jsou dnes lopaty a využité bývali možná tak před 20-30lety....

Spíše tak před 50 :cry:
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » úte 01. pro, 2009 20:22

..tak dnes som objednal tie kruhy co tu postoval Makoto a som zvedavy co za humus to bude..este splasit nejaku instruktaz co sa tomu venuje a mozeme zacat :oops:
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » pát 04. pro, 2009 21:10

..no nevydrzal som a kruhy ktore mali byt pod stromcek som zavesil na hrazdu a pustil sa do cvicenia a vysledok je taky ze som ubohy shitak :oops: :cry: Makoto mal pravdu,je to hnusarna a to cvicim zakladne veci..Maxwellova instruktaz a jeho sialenosti budu musiet dlhu dobu pockat :oops: Hodnotim to ako prinosnu cvicebnu pomocku na "natural training" :wink:
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně