POPO píše:Napište mi typy na otužování úderových ploch jako např holeně atd... ale abych si ze začátku moc neublížil respektive abych přežil do dalšího tréningu
ukropcany píše:Kopat svalom? To snad nie... vzdy sa kope vnutornou stranou holene!!! Ak kopnes svalom, dostanes don krc a nemozes chodit a 2 tyzdne kopat...
Dong_wu píše:Sam to necvicim, ale slysel jsem, ze dobry a celkem bezpecny zpusob je prejizdet si kulatinou po holeni. Kluk co tohle delal prekopaval basebolovy palky a tvrdil, ze holen jinak neotuzuje. Jinak v gong fu se otuzovani holene cvici jen kdyz na to mas lecivy bylinky............
chonglee píše:doporučil bych spíš tlučení čelem do zdi,když to budeš dělat pořádně nebudeš se dlouho trápit.
jinak ale:
v případném reálném boji spolehnutí se na utužené úderové plochy téměř vždy znamená zranění,většinou vážnější než protivníkovo.vždycky se připlete něco co se zrovna nehodí přeska,zip,stůl židle,stěna kdyz se netrefíš,ale taky protivníkovo brada a ta bude vzdycky odolnější než tvoje kosti prsů.taky už jsem viděl rozbitej nos pěstí,víc zraněnej byl ten co bouchal....
takže použij tu hlavu,ale k myšlení.na trénink si kup chrániče a na hloupý kecy tvých soucvičenců se vy... .
tak cvič ať se pereš líp
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků