Moderátor: PC
skl píše:Vsak se podivejte na ,,vsechno to duchovno,, kazde ma v sobe nejakou tu moznost, ktera nastupuje po smrti...no neni to primo idealni vec pro bojovnika ?
Jasne ze chvili trva nez tomu zacne na 100% verit...proto ten ,,duchovni rozvoj,, Ale potom takovy clovek co nastupuje do boje beze strachu z vlastni smrti, musi byt straslivym souperem pro kohokoli.
Rekl bych ze vsechna ta nabozenstvi a duchovni principy maji zaklad v tom, aby vysvetlily a zbavily cloveka strachu ze smrti (ktera je nevyhnutelna) a daly mu nejakou nadeji a jinou moznost nez nicotu.
Uvedomte si, ze z pohodlneho tepleho bytecku, v kresle ... zijem proste jinak. Nasinec si neumi predstavit, co se deje ve svete za hruzy, jak jim celit atd ... nase civilizace vychovavas slabochy, ufnukanky, kteri max. vytaceji 158/911. Zijeme u televize a ne v realu. Kolik z nas videlo na vlastni oci opravdove nasili? Tak k cemu je o tlachat o tom, jak bych mu celil, kdyz ani nevim o cem je rec Tázající Tázající Tázající
Všechny duchovna jsou nesmysl vymyšlený lidmy,odklon od přírody
Podstatou boje je přežít a ochránit hodnoty co vyznávám.
Intuice,instinkty,telepatie,znalost přírodních zákonitostí.
wushupetr píše:Kdybych mel stoprocentni viru v to ze po smrti je neco dal, tak se zadne BU nebudu ucit, dokonce se prestanu rozhlizet, kdyz budu prechazet silnici, nebudu se davat ockovat a tak dale. BU jsou od toho, abych se ochranil, pripadne ochranil nekoho jineho a prodlouzil svuj zivot a vyhnul se smrti nebo v lepsim pripade zraneni. Tak si z toho duvodu myslim, ze clovek, ktery se neboji smrti diky nabozenstvi a mystice a nevim cim v sim, je podle meho spise blazen nebo clovek, ktery o vse priel a je mu to uz jedno.
skl píše:wushupetr píše:Kdybych mel stoprocentni viru v to ze po smrti je neco dal, tak se zadne BU nebudu ucit, dokonce se prestanu rozhlizet, kdyz budu prechazet silnici, nebudu se davat ockovat a tak dale. BU jsou od toho, abych se ochranil, pripadne ochranil nekoho jineho a prodlouzil svuj zivot a vyhnul se smrti nebo v lepsim pripade zraneni. Tak si z toho duvodu myslim, ze clovek, ktery se neboji smrti diky nabozenstvi a mystice a nevim cim v sim, je podle meho spise blazen nebo clovek, ktery o vse priel a je mu to uz jedno.
jasne, ale kdyby jsi 100% veril ze se do Vallhaly dostanes jen kdyz zemres napr. v boji, tak uz se pres tu ulici rozhlizet budes (mysleno obrazne)
skl píše:dalsi vec - psychologii v boji pouzivali lide od jakziva...nahnat nepriteli strach a naopak v sobe probudit odvahu byl zaklad...ruzne pokriky, masky atd...to vse melo v boji prinest vyhodu a moralka obou stran bylo casto to, co rozhodlo bitvu
v samotnem stretu pak uz na strach cas neni, ale ten smotny stret taky muze byt jedna rana mecem do bricha toho kdo mel pred chvili jeste strach, nebo mel mensi sebeduveru nez ten druhy
jinak nemusime jit daleko - podle legendy uz jen samotny zpev husitu, zahanel krizaky na utek...
Pali píše:Naopak si však nemyslím, že to by z nás malo robiť "slabochy, ufnukanky". V dokumente Pravda o zabíjení, ktorý uviedol myslím Discovery Channel, chlapíci na základe analýz historických bitiek dospeli k tomu, že absolútna väčšina bojovníkov v minulosti nechcela zabíjať. Smerom na nepriateľa v napoleonských bitkách malo vypáliť asi 30% vojakov, vďaka stresu sa trafilo oveľa menej. Len 2% mali patriť medzi hrdinov a/alebo psychopatov, ktorí to "ustoja". Po druhej svetovej sa situácia vďaka špeciálnemu výcviku mení, 90% vojakov moderných armád je schopných zabiť, no problém sa presúva do syndrómu, s ktorým žijú vojaci po vojne.
Heike píše:Intuice,instinkty,telepatie,znalost přírodních zákonitostí. Ale zas je dobrý očarovat soupeřův meč aby nešel vytáhnout z pochvy,velká výhoda do dnešní doby je schopnost levitace,třeba když nejede výtah nebo v m.h.d.
jox píše:defendu:
Mám dojem, že ty si prostě představuješ věřícího automaticky jako nějakou nelidskou kreaturu. Kde sis to uhnal?
Takhle bez pudu sebezáchovy by už lidstvo dávno vymřelo, ne?
wushupetr píše:Me to pripomnelo to, co nas ucila nase tridni a meli sme ji na zakladce na cestinu. Cetli sme myslim tu pohadku o Nebojsovi a ona nam rikala, ze clovek, co jde do nebezbeci je normalni pokud ma strach. Ten clovek totiz ten strach premaha a bojuje s tim strachem, ale clovek, ktery jde do nebezbeci aniz by se bal je blazen.
Ja osobne bych nespojoval nejen BU a mysticno, ale ani mysticno a nabozenstvi s virou.
Taky si myslim, ze si lidi casto pletou odhodlani, at uz diky vire nebo tak, a umet byt surovy prase, kteremu je vse jedno- takze umet bojovat.
Pali píše:Zaujal ma problém mystiky a dosahovania mystických skúseností ako skúsenosti neduality, ne-ja, jednoty s prírodou, bohom...
Na západe boli tieto skúsenosti dosahované "božou milosťou", v Indii a Číne na to jestvujú postupy a metódy.
Je známych veľa majstrov, ktorí dosiahli toto poznanie - M. Ueshiba, G. Foreman, Zhang Sanfeng (pestrý zoznam. Práve posledne menovaný mal študovať dýchacie cvičenia od svojich taoistických učiteľov i bojové umenia od iných, čo mal potom skombinovať a vytvoriť predchodcu vnútorných štýlov, ktoré by tak mohli obsahovať niečo z taoistických metód prebudenia.
Obsahujú teda aj dnes niektoré (hlavne vnútorné) bojové umenia, školy, postupy na dosiahnutie mystickej skúsenosti?
(teda okrem toho, že obsahujú metódu výuky boja)
3. Mnoho ludi ma problem s mystikou v tom, ze ju definuju ako skusenost neduality, ne-ja, zakusanie boha atd. To su velke terminy, kde racionalno konci a zacina sa blabolenie. Skus si zadefinovat mystiku ako racionalny system prace s myslou a telom, ktoreho vysledkom je priame poznanie veci, ktore su obecne za fyzikou, s touto definiciou sa dostanes omnoho dalej.
Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník