Vrozkrokkop píše:Jendis:
U Harka, co máš za kord? Podle toho co říkáš tak nějaký raně renesanční?
Takže jedeš podle di Grassiho,ano???? Mám zbraň z období 30-tky....pořádnej kus železa.
Aby to nevyznělo,že ze sebe dělám mistra světa(to ani nemůžu,pár lidí už mne tu šermovat vidělo,nebo proti mně přímo stáli)....zatím mám takovou zkušenost,že nikdo,s kým jsem šermoval a byl navlečenej v plátovce,mi moc dlouho nevydržel. Samozřejmě to neznamená,že mi to někdo v plátovce nemůže nandat......soudím dle svých dočasných zkušeností. Nic víc.
Mimochodem,nejhorší zbraň,proti které jsem stál,byl řemdih.......a protože nebyl cvičnej,ale opravdovej(nebyla to koule na řetězu,ale tři řetězy s okem na konci),v podstatě jsem jen utíkal. Hodně jsem se bál zásahu.....nakonec jsem "vyhrál",borec se nechal unést a vlezl mi do "zárazu"(měl přilbu bez hledí a naběhl si).
4 Emiel....teď nerozumím........
add setkání - byl jsem jen na jednom(se zbraní i beze zbraně),ale stálo to za to. Nicméně......často to končí "sousekem",jak jde o cvičné zbraně,lidi se "zapomínají" krýt(případně nestíhají). Samozřejmě záleží na úrovni.....někteří nestíhali reagovat ani na zahájení útoku(odstranění zbraně z linie a obyčejný výpad).Avšak,ta setkání jsou o předávání zkušeností,"zablbnutí si".......setkání lidí. Prostě fajn akce......
Ten boj o život,strach ze zásahu a zranění,tam prostě není a nebude.