Kdy jujutsu je stale jeste jujutsu?

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

:-)

Příspěvekod kumori » stř 14. říj, 2009 20:31

4 kamiwaza

a které společné učitele ( Kollman a LP ) a čeho, máš na mysli?To mne zajímá...

v jaké jsi vlastně organizaci?máš v tom ještě přehled?

Prosím Tě nepoučuj mne, zkus vyjet i za hranice, někam, kde se cvičí JJ desítky let a možná zjisíš, že tak jak cvičíš, se hodíš jen do varieté, prostě budo umělec.Tady snad nikdo nemá páru o RYUKYU KEMPO KARATE a v PL cvičí velmistr tohoto BU nebo KYOKUSHINKAI, tady o tom slyšelo pár lidí a v PL byli mistři světa tohoto stylu karate, stejné je to i s JJ.Co tím chci říct?®e tady někteří štěkají a cení zuby přitom k tomu není důvod, jen prostě neviděli, neznají a neumí.Přitom Warszawa nebo Krakow nejsou tak daleko, třeba vlakem...pravda na Mírov to máš blíž...

Ty píšeš, že oba chvaty znáš, výborně!Ale odkud?Z knížky :lol: !Odkud jinak, když se mazu kaze necvičí, je to přitom technicky jednoduchý chvat,to jsi určitě zjistil v té chytré knížce, taky bych si ji přečetl, ale není času, vždyť jsem neoskenoval tu příručku co jsem slíbil Zdenek san, je to tak a to vše díky honbě za chlebem 8) na ten se tu děla težko

tak zase něco fajného napiš, jinak já fakt nemám potřebu lézt v mém věku do ringu abych závodil, nejsem George Foreman, dělám to pro svou fyzičku a dá se říct, že mne to naplňuje jako chlapa.Tak se měj
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » stř 14. říj, 2009 21:06

Chcete si vytvořit vlastní styl?Dám vám návod jak to udělat :lol: :lol:
Za prvé,musíte mít charismatického vůdce...za druhé,musíte mít jednoduchý,úderný,snadno zapamatovatelný symbol,třeba lebku se zkříženýma hnátama....za třetí,musíte mít dobrou legendu,tedy historii na které můžete stavět....

Takhle to vzniká...dodržíte-li tyto tři axiomy tak máte úspěch zaručený...
:lol: :lol:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » čtv 15. říj, 2009 8:00

Napadnul me jeste jeden komentar: jujutsu je obecny nazev, nejedna se o konkretni skolu, proto si myslim, ze neni nutne menit hned vse. Je to neco jako zapas. Ale jestli jde o volny styl nebo recko-rimsky, je uz o level nize. Nebo box. A jestli jde o anglicky nebo francouzsky, je opet o level nize. Vidite, kam tim mirim? Jujutsu je pouze styl boje, ktery v sobe obsahuje udery, kopy, lokty, kolena, paky, skrceni, hody, zbrane (jina otazka je jake) a pokud "novy" styl, neco z toho nebude mit, pak se podle me jiz nejedna o jujutsu. Jde o pouzivane principy a repertoar, nejde o konkretni techniky a reseni situaci.
Narazim na predchozi prispevky, ze bychom se meli prestat schovavavat za marketingove popularni termin jujutsu a zalozit treba Jarda Fight System nebo podobnou hovadinu. Ja si stale myslim, ze dokud system obsahuje vsechny vyse uvedene moznosti reseni utoku, pak to mohu nazyvat jujutsu. A ze je to jine nez v Madarsku ci v Anglii? Dokazu si treba predstavit, ze jujutsu v Thajsku bude vypadat jinak (vice duraz na kolena, lokty, lowkicky ALE take stale vyse uvedene veci), nebo na Filipinach (nuz, tyc, skvele drily na blizkou vzdalenost, ALE take stale vyse uvedene veci)
Co vy na to? Jde o zcestnou myslenku nebo ne?
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: :-)

Příspěvekod Makoto » čtv 15. říj, 2009 8:09

kamiwaza píše:
kumori píše:Co se týká ZŘ organizace LP, tak můj název JUDO-JITSU je opravdu na místě, buď trochu sebekritický a uznej to, pokud se má jednat o organizaci sebeobrany, tak by v prvé řadě mělo platit pravidlo, že SEBEOBRANA JE REALNÁ OBRANA NA REÁLNÝ ÚTOK, což se trochu nedaří, aspoň nevím, že by kluci ve FJJČR, třeba spárovali v rukavicích nebo jeli aspoň light kontakt.

Kdybys četl pečlivě moje příspěvky, tak víš, že jsem pro obohacení technik z jiných systémů a přebírání tréninkových metod jiných úpolů do jiu-jitsu, tak jak to dělá KM, Kapap ... V několika knihách z 1. poloviny 20. stol. doporučují autoři trénovat rohování a francouzský box a já s nimy souhlasím. Budeš se divit, ale spárujeme, zápasíme bez gi, používáme lapy ..., do toho cvičíme sebeobranné techniky na přední zadní ... Stačí? Co dělá LP je jen jeho věc, nemyslíš?

Ponecham stranou vasi diskusi o LP a soustredim se na zajimavy fakt, ktery jste tu zminili a take jej mohu potvrdit na zaklade starych Jujutsu tisku, ktere vlastnim - "V několika knihách z 1. poloviny 20. stol. doporučují autoři trénovat rohování a francouzský box" - Je videt, ze uz drive i japonsti mistri videli, jak moc rozsireny je tento styl boje v zapadnim svete (na rozdil od Japonska) a ze je potreba se s nim seznamit, jinak dostanou na budku. To je skvele, nemyslite? ;-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » čtv 15. říj, 2009 8:53

Delam si takovej svuj soukromej vyzkum v cinskych stylech gung fu a dospel jsem k nazoru, ze zrovnatak jako v japanu, tak i v risi stredu, byla situace nejspise nasledujici. Vetsina stylu se netykala strikerskych disciplin, pokud, tak vetsinou jen okrajove a jeste to byl tak trochu "vidlackej" - poulicni strike. Zatimco na specifickou formu zapasu, byl kladen vetsi duraz. Zapas se da lepe nacvicit, tim padem rychleji a snaz tuto dovednost dostane clovek pod kuzi. Diky zbranim, nebylo nutne resit rvacky strikem a uz vubec nebylo nutne vymyslet moderni teorie boje na presilovku v tzv, poulicnim boji.

Vzdyt kolik dnes znamejch a proflaknutejch stylu ma mnohem vice zapasnickych technik nez strikerskych. Lidi se nechali strhnout modni vlnou ciste sportovnich strikerskych forem boje a zacali vse umele napasovavat do striku. Nejspise se tohle zaclo dit uz v zemich sveho puvodu, pri ruznych okupacne-kolonizacnich vlnach evropanu ... Asi se to neda zobecnovat, ale narazim na to cim dal casteji 8)
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » čtv 15. říj, 2009 9:13

luen píše:Delam si takovej svuj soukromej vyzkum v cinskych stylech gung fu a dospel jsem k nazoru, ze zrovnatak jako v japanu, tak i v risi stredu, byla situace nejspise nasledujici. Vetsina stylu se netykala strikerskych disciplin, pokud, tak vetsinou jen okrajove a jeste to byl tak trochu "vidlackej" - poulicni strike. Zatimco na specifickou formu zapasu, byl kladen vetsi duraz. Zapas se da lepe nacvicit, tim padem rychleji a snaz tuto dovednost dostane clovek pod kuzi. Diky zbranim, nebylo nutne resit rvacky strikem a uz vubec nebylo nutne vymyslet moderni teorie boje na presilovku v tzv, poulicnim boji.

Vzdyt kolik dnes znamejch a proflaknutejch stylu ma mnohem vice zapasnickych technik nez strikerskych. Lidi se nechali strhnout modni vlnou ciste sportovnich strikerskych forem boje a zacali vse umele napasovavat do striku. Nejspise se tohle zaclo dit uz v zemich sveho puvodu, pri ruznych okupacne-kolonizacnich vlnach evropanu ... Asi se to neda zobecnovat, ale narazim na to cim dal casteji 8)

Presne tak, kdyz jsem si listoval starymi knihami o jujutsu, tak techniky se soustredily hlavne na uchopove obrany (ruka, odev), pripadne pokusy o skrceni. Obrany proti uderum ci kopum byla resena velice okrajove. Prave proto zapadni system jujutsu MUSI byt odlisny od japonske verze, jinak by se tu nechytal. BTW, jeste jsem nevidel popsanou obranu proti klasicke ceske facce ;-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 15. říj, 2009 9:19

nerekl bych primo ze strike byl "okrajovy" (diky zbranim byl boj beze zbrane de facto vzdy okrajovy, tehdy i dnes, tam i u nas), ale v zasade souhlas - predevsim proto, ze lidi se snazi pouzivat jak strike to co muze jako strike v technice vypadat, ale ve skutecnosti se jedna o zapaseni, boj v klinci nebo paceni.

co se cinskych stylu tyce, naprosta vetsina z nich ma v ruznem pomeru namixovane tzv. 4 typy utoku, tek, da, syut, na

tek = kopy - prime, obloukove, stranove, kolena, dupani na nohy, slapani po souperi...

da = udery - nejen pestmi, ale i dlanemi, drapy, prsty, hlavicky, udery lomty, rameny, narazeni boky...

syut = zapasnicke techniky - ruzne typy clinche, strhy, prehozy, porazy, podmety, proste takedowny...

na = "paky", tj. drzeni, lamani, paceni, skrceni, chytani za obleceni, vlasy...

takze vsechno, ale namixovane v ruznem pomeru - aby se mohlo zapasit se strikerem/kickerem, kopat do strikera, bouchat pakare etc. zavisi na osobnich preferencich - kazdy se uci vsechno, ale zcela samozrejme se specializuje.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 15. říj, 2009 9:30

jinak osobne mam takovej feeling ze cinske styly jsou diky absenci standartizace o poznani svobodnejsi a otevrene, koneckoncu i diky tomu, ze pokryvaji vicemene vlastne vsechno, viz vyse (nutno dodat v stand up fightu; proto napr, ve vyuce zarazuju zakladni zem, ale s o poznani jinym pristupem a taktikou/strategii nez kupr. v BJJ, judo nebo zapase)

osobne vidim problem spise v metodice nacviku nez ve veci samotne, tj. neni problem s TCBU nebo TJBU, ale: nejsme v Cine/Japonsku, nejsme na konci 19. ci zacatku 20. stoleti. jiny cas, jine misto, jini lide cvicici z jinych duvodu, jine moznosti, nove pomucky, ktere pred lety nebyly etc. etc. lidi maji porad ve ruce dve nohy, skutecne tezko co noveho co do techniky vymyslet, ale co se tyce zpusobu vyuky, porad se meni a menit bude, neco se ubere, neco prida, neco se bude cvicit jinak. casto enni dulezite "mit vsechno", dulezitejsi je mit "neco", neco malo co funguje. system ktery clovek cvici ma svoje reseni na ty ci ony situace, jen se to clovek nenaucil, nebo to tam nevidi, nebo mu to nesedne

proto jako klicove vidim ne ani tak kdo CO cvici/uci, ale KDO a JAK to cvici a uci. skola = konkretni clovek, Franta Vomacka nebo Pepa Kadrnozka, jeho metodika vyuky, ne, styl.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » čtv 15. říj, 2009 9:49

PM - mas pravdu, tak si rikam, ze s tim standardizovanim a katalogizovanim mame problemy pouze my zapadaci. Nevim o tom, ze by tohle v Japonsku resili.....asi resime nepodstatne veci misto tech dulezitejsich.

Heleeee...a z kolika % je Hung Gar interni a z kolika vnejsi styl? Sice mi ta informace k nicemu nebude, ale je STRASNE DULEZITE to vedet ;-) :lol:
Tak asi podobne mi to ted pripada s mou uvodni otazkou....
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » čtv 15. říj, 2009 10:02

pm - napsal jsi to pekne. Podpis.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 15. říj, 2009 10:08

Makoto píše:PM - mas pravdu, tak si rikam, ze s tim standardizovanim a katalogizovanim mame problemy pouze my zapadaci. Nevim o tom, ze by tohle v Japonsku resili.....asi resime nepodstatne veci misto tech dulezitejsich.

Heleeee...a z kolika % je Hung Gar interni a z kolika vnejsi styl? Sice mi ta informace k nicemu nebude, ale je STRASNE DULEZITE to vedet ;-) :lol:
Tak asi podobne mi to ted pripada s mou uvodni otazkou....

monokl = vnejsi, narazeny zebra = vnitrni... nebo mazani dit da jau na modriny = vnejsi, pivo po treninku = vnitrni.... nebo co mas na mysli? :-)

jinak samorejme Hung Kyun je styl "vnitrni", o tom zadna :D

jinak k diskuzi. udrzis-li zakladni koncept, tu a tam neco vykostis, tu a tam neco pridas = jj; zmenis-li puvodni koncept a zakladni principy systemu, uz to neni jj (a je otazka jestli to vadi nebo ne, ze), dulezite je ze to je k necemu, chodi to, dava Ti to smysl pri uceni i pri cviceni. navic, clovek treba zacne se strikem a zjisti ze je mnohem vic zapasnik, nebo naopak, no tak proste zmeni styl, klidne po letech, kazdemu sedi neco jineho. mam/mel jsem ve skole x lidi, co zjistili ze jim sedne vic to nebo to, tak sli jinam. mozna zamrzi, ale tak to proste chodi, bez ohledu na to ze "travnik na druhy strane plotu je vzdycky zelenejsi". nekdo radsi posekanej, nekdo umelej, nekdo s kopretinkama, nekdo s bodlakama.

mixovani nekompatibilnich konceptu, to je problem. bud kocka (mourovate, perska, Garfield nebo Ser-Chan), nebo pes (pudl, vlcak, pitbull, Goro nebo pekinez), jen ne kockopes, telo proste nemuzes naucit reagovat x ruznejma zpusobama. mj. v tomhle musim dat kredit napr. BJJ, protoze tam je ten koncept citelnej jak snad nikde (to jestli je napr pro RBSD ok, to je vec jina, ale to neresme): finta, zkraceni vzdalenosti, clinch, takedown, lepsi pozice, paka skrceni, hotovka. dneska to samozrejme v MMA uz davno takhle jednoduchy neni, ale jak rikam, to je ted sumak, vis co mam na mysli. ani MMA se nerovna gulas bez ladu a skladu, kazdy ma svoji metodiku, svuj koncept, svuj pristup, a to vsechno se porad a porad vyviji.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kamiwaza » čtv 15. říj, 2009 10:25

Makoto píše: "V několika knihách z 1. poloviny 20. stol. doporučují autoři trénovat rohování a francouzský box" - Je videt, ze uz drive i japonsti mistri videli, jak moc rozsireny je tento styl boje v zapadnim svete (na rozdil od Japonska) a ze je potreba se s nim seznamit, jinak dostanou na budku. To je skvele, nemyslite?

Ten komentář byl naprosto výstižný a mám na něj podobný názor. Já to tak dělal podvědomě ještě předtím, než jsem vyčetl z knížek, že je doporučováno cvičit box a savate. Na to druhé jsem narazil v knížce někdy z roku 1930. Např. o Džigoró Kanóovi je známo že byl fascinován boxem, tak ho začal studovat.

4 Kumori
Klídek chlape, nikdo po tobě nechce, abys lezl do ringu. Ani já tam nevlez. Proč taky? Já se věnuji něčemu jinému a toto byl jen doplněk. Stačilo mi, že jsem cvičil s českou špičkou. No oni pinkali tak na 30%.
Jinak jak jsem psal. Kani basami znám osobně, to jsi nečekal, co :idea:
Proto zase vytahuješ mazu kaze? Fakt dobrý. Akorát nevidím jediný důvod, proč bych měl pro potřeby sportovního juda trénovat zakázanou techniku. To je totéž, jako by tě trenér v boxu nutil cvičit kladivo, loket, kolenem do koulí apod. :roll:

Gino píše:
co by te primnelo zmenit svuj mylny duvod a zacit pouzivat jujutsu, nebo džúdžucu, kdyz ani fakta t nestaci? Aplikujes tuto tvrdohlavost (hloupou) i v beznem zivote?

Nic, protože tuto tvrdohlavost ve smyslu "Jiu-Jitsu" aplikuji i v běžném životě spolu s Lorenzem a Kollmannem, Konigem, kluby z WKF v ČR ... Navíc je jujutsu taky špatně, né? Ale hlavní důvod byl ten, abych nevypadal blbě na semináři v zahraničí s nápisem Džúdžucu na gi
A jak už jsem psal někde vpředu. Když mi Japonec přečetl 柔術 tak jsem zcela přesně nevěděl, jak to zapsat. Jestli džžždžcu, džiudžicu, džůdžucu, džúdžicu, džúdžucu, takže bych to tak nehrotil a použil bych raději nějaký spíše mezinárodně používaný název, než český přepis, který je z pohledu češtiny správně, ale už za hranicemi ČR nikomu nic neřekne.

4 ukrop
Nejprve gratulace za postup na MS ve fotbale :wink:
Ta přední – zadní, to byl jeden příklad z mnoha. A myslím si, že bys v tom mohl vidět rozdíl oproti pseudoútokům šomen uči, oi cuki …, tedy WJJKO/WJJF/WKF klasice.
Ale budeš se divit, mám někde video s Clarkem (nemyslím Vinceho) a má tam solidně najeté nejrůznější údery a samozřejmě k tomu pěti minutové kombinace nahoru, dolu, před, vzad …. Ale tu druhou ruku při úderech vždy stahuje do hikite a pořád to trochu vypadá tak karatisticky. A to prý děl dřív závodně box.
kamiwaza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » čtv 15. říj, 2009 12:08

kamiwaza píše:Nic, protože tuto tvrdohlavost ve smyslu "Jiu-Jitsu" aplikuji i v běžném životě spolu s Lorenzem a Kollmannem, Konigem, kluby z WKF v ČR

Stokrat chyba je ale porad chyba.
kamiwaza píše:Když mi Japonec přečetl 柔術 tak jsem zcela přesně nevěděl, jak to zapsat. Jestli džžždžcu, džiudžicu, džůdžucu, džúdžicu, džúdžucu

To uz mluvis o vyslovnosti... ta se tu ale neresi, ne?
kamiwaza píše:použil bych raději nějaký spíše mezinárodně používaný název, než český přepis, který je z pohledu češtiny správně, ale už za hranicemi ČR nikomu nic neřekne.

Pak mas ale moznost pouzivat spravny prepis ne z pohledu cestiny, ale z pohledu anglictiny resp. Hepburnova prepisu.

Porad nerozumim te hloupe zatvrzelosti.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » pát 16. říj, 2009 20:59

Tihle o sobě taky tvrdí,že jedou na bázi JJ,ale jak je vidět hrajou si i na ninji...nevíte někdo co je to za lidi?K tomuhle tématu se to podle mého vztahuje :wink:

http://gahvara.cz/umei/index
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » sob 17. říj, 2009 11:07

defendu píše:Tihle o sobě taky tvrdí,že jedou na bázi JJ,ale jak je vidět hrajou si i na ninji...nevíte někdo co je to za lidi?K tomuhle tématu se to podle mého vztahuje :wink:

:lol: :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BizonCZ_hele_admin » sob 17. říj, 2009 11:22

Zde je taky jedna škola na bázi JJ. :wink:

http://www.kakushinkan.wz.cz/

Jinak k tématu si myslím, že jakmile styl opustí místo svého zrodu a začne ho učit nový mistr, trenér, sifu, atd., tak už to není to samé, jelikož každý si do toho vloží něco svého a více to ještě platí v tom případě, pokud ten trenér studoval více stylů, jelikož každý styl je "top" v něčem jiném, tak že většina si do toho svého "srdečního" stylu přidá to, co mu tam chybí nebo obohacuje.
BizonCZ_hele_admin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 19. říj, 2009 8:44

defendu píše:Tihle o sobě taky tvrdí,že jedou na bázi JJ,ale jak je vidět hrajou si i na ninji...nevíte někdo co je to za lidi?K tomuhle tématu se to podle mého vztahuje :wink:

Cele je to nejake a la Homolka ;-)
Umei neni rodinne jmeno, ale U-niversal M-artial E-ducational I-nstitut. Proc tam proboha pletou anglictinu mi je zahadou.
Taijutsu je podle nich umeni vychazejici z JJ. Spravne by melo byt, ze TJ je to same jako JJ, jen jiny nazev toho sameho. Nikde jsem nenasel zadna konkretni jmena, jen hromadu filozofickych kecu, ktere bych asi zral jako nactilety. Ocividne to je Czech Home Made, nemaji kontakt na nikoho zvenci. Pravdepodobne cerpaji techniky a znalosti pouze z knih Stephena Hayese....Koukal jsem na fotky a kombinace hakamy a tricka je skutecne kouzelna (obr.111, 112) ;-)
Vypada to, ze dost ilustracnich fotek prevzali od Hatsumiho/Bujinkanu, presto bych se vsadil, ze s nimi nemaji nic spolecneho.
Takze kdyz to shrnu - FAKE.
Skoda, ze nemam vice casu, prihlasil bych se na jejich treninky a testnul je. Ta jejich "nekompromisni sebeobrana", "zefektivněný sebeobranný systém", "utajena, nekonvenční forma velmi agresívního taktického boje o přežití".....je pro me jak cerveny hadr ;-)
Tak me napadlo, ze by mozna stalo udelat Czech Bullshitdo sajtu....urcite se neco podobneo najde i v CBU, KBU a dalsich. Pomohlo by to zacatecnikum se orientovat v mnozstvi oddilu a vyvarovat se zklamani ("sem myslel, ze JJ je lepsi...")
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod scout » pon 19. říj, 2009 11:11

uprimne receno mne spis zaujala skola .. www.watejitsu.cz ..videl jsem je i v akci a to co jsem videl mi pripadla jako nepovedena slepenina karate ,juda ,aikida a nesmyslna obrana proti zbranim.....sebeobrana kde zacinas techniku s rukama u pasu aj.... :cry: ....proc takove organizace vubec vznikaji a za jakym ucelem cvici je pro mne tajemstvim... 8) 8) ...
scout
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 19. říj, 2009 12:01

scout píše:uprimne receno mne spis zaujala skola .. www.watejitsu.cz ..videl jsem je i v akci a to co jsem videl mi pripadla jako nepovedena slepenina karate ,juda ,aikida a nesmyslna obrana proti zbranim.....sebeobrana kde zacinas techniku s rukama u pasu aj.... :cry: ....proc takove organizace vubec vznikaji a za jakym ucelem cvici je pro mne tajemstvim... 8) 8) ...

Vsak se podivej, co uvedli za ucitele...to je same karate....pokud u nich vubec studovali. Uz jsem zazil manika ze severu Cech, ktery byl dvakrat na seminari a pak si napsal do sve knihy, ze je osobnim zakem....
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod scout » pon 19. říj, 2009 12:24

Makoto píše:
scout píše:uprimne receno mne spis zaujala skola .. www.watejitsu.cz ..videl jsem je i v akci a to co jsem videl mi pripadla jako nepovedena slepenina karate ,juda ,aikida a nesmyslna obrana proti zbranim.....sebeobrana kde zacinas techniku s rukama u pasu aj.... :cry: ....proc takove organizace vubec vznikaji a za jakym ucelem cvici je pro mne tajemstvim... 8) 8) ...

Vsak se podivej, co uvedli za ucitele...to je same karate....pokud u nich vubec studovali. Uz jsem zazil manika ze severu Cech, ktery byl dvakrat na seminari a pak si napsal do sve knihy, ze je osobnim zakem....
....a to trpim poruchami osobnosti ..... :lol: :lol: .... :cry: :wink: ....
scout
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...